به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، غلامرضا شریعتی ظهر امروز در همایش بزرگداشت هفته سوادآموزی با تأکید بر اینکه میانگین رشد سوادآموزی کشور سالانه 2/3 درصد است، اظهار کرد: خوزستان با رشد سالانه 2.8 درصد در بخش سوادآموزی در رتبه بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.
وی بابیان اینکه درصد سوادآموزی از 47/5 درصد قبل از انقلاب به 92/5 در سال 95 رسیده است، گفت: سوادآموزی بهعنوان یکنهاد تأثیرگذار فرهنگی از بدو انقلاب تاکنون موفقیتهای گستردهای را در سطح جامعه رقمزده است.
استاندار خوزستان عنوان کرد: ارتقاء شاخصهای سوادآموزی رابطه معناداری با کاهش میزان آسیبهای اجتماعی در جامعه دارد چراکه فرد باسواد کمتر به سمت ارتکاب بزههای اجتماعی میرود؛ باید همه تلاشها درجهت ارتقای وضعیت سوادآموزی و دانش متمرکز شود.
فاصله سوادآموزی بین مردان و زنان به 5درصد رسیده است
شریعتی با تأکید بر اهمیت کاهش فاصله سوادآموزی بین زنان و مردان در جامعه بیان کرد: این فاصله با تلاشهای صورت گرفته توسط مجموعه سوادآموزی کشور به 5 درصد رسیده است.
وی افزود: با توجه به اینکه بانوان ظرفیتهای بالایی در حوزههای عملکردی کشور دارند، تنها راه استفاده از این ظرفیتها گسترش سوادآموزی و دانش در بین بانوان است.
شریعتی با اشاره به طرحهای سوادآموزی در استان گفت: راهاندازی مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در زندان در جهت آموزش سواد به زندانیان میتواند تأثیر بسیار زیادی در کاهش آسیبهای اجتماعی و خشونت داشته باشد.
در ادامه این همایش محمدتقی زاده مدیرکل آموزشوپرورش خوزستان با اشاره به وجود دیدگاه سنتی و فرهنگی در حوزه سوادآموزی اظهار کرد: در دیدگاه سنتی تنها داشتن سواد کافی است اما در این حالت فرد نمیتواند تأثیری در جامعه داشته باشد و در دیدگاه فرهنگی به فردی باسواد گفته میشود که در مشارکت اجتماعی حضورداشته و در جامعه تأثیرگذار باشد؛ جامعه ما به وجود افراد تأثیرگذار نیاز دارد.
سوادآموزی تنها در حوزه مدرسه نباشد
وی نخستین شاخصهای توسعه در دنیای امروز را میزان کتاب و روزنامهای که برای هر فرد چاپ میشود عنوان کرد، و افزود: بر اساس اعلام سازمان یونسکو سالانه در ایران به ازای هر فرد 2 کیلوگرم کتاب و برای هر فرد اروپایی 35 کیلوگرم کتاب چاپ میشود.
مدیرکل آموزشوپرورش خوزستان گفت: سوادآموزی تنها نباید در چهارچوب مدرسه باشد بلکه دانشآموزان خارج از مدرسه نیزباید با کتابخوانی آشنا شوند.
تقی زاده عنوان کرد: زمانی میتوان به یک جامعه باسواد گفت که برخی شاخصهای آن ازجمله تعداد کشتههای تصادفات جادهای و مصرف مواد مخدر کاهش پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، هفتم دیماه بهعنوان روز سوادآموزی نامگذاری شده است؛ طبق آمار اداره کل آموزشوپرورش خوزستان در استان تعداد 54 هزار بیسواد وجود دارد.