به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، نشست خبری مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ و مدیر خدمات بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ صبح امروز در محل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ برگزار شد.
سیاوش حسین پور مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ ضمن تکذیب تلف شدن ۶ هزار و ۵۰۰ تن گندم در استان خوزستان، اظهار کرد: از کل گندم خریداری شده، ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن باقیمانده است. در حدود ۲ هزار تن افت رطوبتی است که یک مسئله طبیعی در نگهداری گندم است. ۳۸۰۰ تن گندم سالم از این مقدار از سیلوها خارج شد. در حال حاضر 6 هزار و ۵۰۰ تن گندم در سیلوها باقی مانده است که در حال بررسی سلامت این میزان گندم هستیم و تا روزهای آینده میزان دقیق خرابی گندمها مشخص خواهد شد.
وی افزود: هر سال در مدت کوتاه کمتر از 3 ماه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در استان خوزستان خریداری میشود. بر طبق دستورالعمل ابلاغ شده گندم با رطوبت بیشتر از ۱۲ درصد نباید خریداری شود با توجه به بارندگیهای امسال رطوبت گندم مقداری بالا رفت ولی به دلیل کمک به کشاورزان گندمها در استان خریداری شد. همچنین گندم باید در سیلوهای استاندارد نگهداری شود و به همین دلیل امسال برخی مراکز غیراستاندارد را بستیم که متأسفانه با فشار برخی افراد مجبور به بازگشایی مراکز شدیم و یکی از علل خرابی گندم نگهداری در مراکز روباز است.
حسین پور با اشاره به اینکه تأمین، توزیع، ذخیرهسازی و فروش گندم در کشور بر عهده شرکت بازرگانی دولتی ایران است، اظهار کرد: وظیفه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ خرید تضمینی گندم از کشاورزان خوزستانی با نرخ تعیینشده از سوی دولت است. از سال ۹۵ علاوه خرید گندم خرید دانههای روغنی ازجمله کلزا در برنامه کار این شرکت قرار گرفت. محصول گندم خوزستان در ۷ سال گذشته از لحاظ کیفی و کمی رتبه اول کشور را دارد. همچنین از نظر دانههای روغنی رتبه دوم کشور به خوزستان اختصاص دارد.
وی افزود: میزان خرید گندم در سال ۹۷ یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۶۴۸ تن است. همچنین میزان خرید دانههای روغنی در سال ۹۷ در حدود ۳۲ هزار و ۷۰ تن است که در بحث دانههای روغنی نسبت به سالهای گذشته شاهد افزایش چشمگیری بودیم.
صادرات گندم خوزستان
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ با اشاره به تولید رو به رشد گندم در خوزستان، اظهار کرد: ظرفیتهای ذخیرهسازی استاندارد گندم در استان پایین است و مراکز نگهداری گندم که استاندارد هستند، دور از دسترس کشاورزان هستند. به همین دلیل مجبور شدیم از مراکز روباز تعاون روستایی در مزارع کشاورزی که اکثر مواقع روباز هستند استفاده کنیم. با توجه به شرایط استان کارگروه توسعه سیلو سازی در استانداری با مدیریت معاونت اقتصادی استاندار شروع به کار کرد و با کارشناسیهای صورت گرفته جانمایی لازم برای ساخت سیلو صورت گرفت.
وی گفت: تا قبل از سال ۹۳ ظرفیت ذخیرهسازی گندم در استان خوزستان ۹۰۰ هزار تن بود. از سال ۹۳ تا کنون در حدود ۵۰۰ هزار تن به ظرفیت ذخیرهسازی استاندارد اضافه شده است که در حال حاضر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی استاندارد گندم در استان خوزستان است. و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت ذخیرهسازی در استان از طریق بخش خصوصی به ۲.۵ میلیون تن افزایش خواهد پیدا خواهد کرد.
حسین پور با اشاره به اینکه سرانه مصرف آرد هر فرد ایرانی ۷.۵ کیلو است، عنوان کرد: میزان مصرف گندم در کل استان خوزستان در حدود ۷۰۰ هزار تن است و بقیه گندم ذخیرهسازی شده به استانهای دیگر کشور ارسال میشود. گندم کیلویی ۱۳۳۰ تومان از کشاورز خریداری شد و کیلویی ۶۶۵ تومان جهت فروش به کارخانهها ارسال میشود و برای مصرف آزاد پز با نرخ کیلویی ۹۰۰ تومان به فروش میرسد.
وی افزود: در چهار سال گذشته بالغبر ۱۸۲ هزار و ۴۴۵ تن گندم از خوزستان به کشورهای خارجی صادر شده است. همچنین در سال ۹۶ از گندم دوروم خوزستان برای مصرف پاستا به ایتالیا صادر شد. درگذشته گندم به صورت ریلی و جادهای صادر میشد، ولی برای اولین بار در خوزستان از راه دریا گندم صادر شد که نشاندهنده پتانسیل بالای استان خوزستان است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ با اشاره به افزایش تنوع نان در استان خوزستان در چند سال اخیر، تصریح کرد: در سال ۹۵ قراردادی میان شرکت غله بازرگانی دولتی ایران با سازمان فنیوحرفهای کشور برای آموزش نیروهای خبازی بسته شد. و به استانها ابلاغ شد که در خوزستان ۱۲ هزار نفر ساعت آموزشهای لازم به نانوایان داده شد.
شروع به کار سامانه فروش آرد برای سایر مصارف
احمدرضا مرید سادات مدیر خدمات بازرگانی شرکت غله و بازرگانی منطقه ۴، اظهار کرد: از سال ۹۴ سامانه فروش آرد با همکاری بانک سپه، شرکت غله و کارخانهها آرد راهاندازی شد. به دلیل اینکه استفاده از سامانه طرح موفقی بود. امسال نیز از تاریخ اول دیماه، سامانه مشابهی برای فروش آرد برای سایر مصارف ازجمله نانوایان آزادپز، قنادان، کارخانهها نان صنعتی، ماکارونی سازان و پیتزافروشان راهاندازی شد.
وی افزود: تاکنون بیش از یک هزار و ۱۰ نفر در طی ۴ روز در این سامانه ثبتنام کردند و حدود ۴۶۰ نفر آرد موردنیاز خود را خریداری کردند. متقاضیان با نصب این سامانه بر روی گوشی به راحتی و بدون مراجعه حضوری اقدام به خرید آرد کنند.
مدیر خدمات بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴، عنوان کرد: مدیریت مصرف آرد، توزیع در میان افرادی که پروانه کسب دارند، عدم امکان فروش آرد در خارج از سامانه از اهداف اصلی طراحی و اجرای سامانه فروش آرد در کشور است، که تا حد زیادی در صرفهجویی مصرف گندم تأثیرگذار است.
وی گفت: سامانه فروش آرد ملی است و متقاضیان میتوانند از سراسر کشور خرید کنند در حال حاضر استانهای دیگر از قبیل اصفهان، اراک و بوشهر از متقاضیان آرد خوزستان به دلیل کیفیت بالای آن هستند. همچنین کارخانههای ماکارونی سازی بزرگ کشور گندم دورم خوزستان را از طریق بورس خریداری میکنند.
مریدسادات عنوان کرد: در سالهای گذشته صادرات آرد به کشور عراق بیش از ۳۶ هزار تن بود. همچنین سال گذشته سه کشتی در حدود ۲۰ هزار تن به کشور عمان ارسال شد و حدود ۲۲ هزار تن به کشور ایتالیا صادر شد.