سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

میزان گفت‌وگو در خانواده از 2 ساعت به 20 دقیقه کاهش یافته است

معاون رئیس‌جمهور در امور بانوان و خانواده گفت: میزان گفت‌وگو در خانواده از 2 ساعت در ۱۰ سال گذشته، به ۲۰ دقیقه کاهش یافته است. همچنین تعداد کلماتی که در خانواده مبادله می‌شود از یک هزار و ۵۰۰ کلمه در خانواده چهار نفره به زیر ۵۰۰ کلمه رسیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، نشست معاون رئیس‌جمهور در امور بانوان و خانواده با فعالان سیاسی احزاب و با محوریت امور بانوان و خانواده امشب برگزار شد.

معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به هدف‌گذاری دولت در عرصه‌های اجتماعی، اظهار کرد: توان‌افزایی خانواده به عنوان یک نهاد جاودانه‌ای که رشد آحاد جامعه از آن شکل می‌گیرد و الهام‌بخش بسیاری از مؤلفه‌های اقتصادی است، بسیار اهمیت دارد. بسیاری از جوامع به این واقعیت رسیدند که اگر انسجام خانواده حفظ شود، انسجام اجتماعی حفظ خواهد شد. علاوه بر ایران در بسیاری کشورهای صنعتی مسئله خانواده به عنوان یک اصل معرفی شده است.

وی افزود: خانواده امروز در دنیا و از جمله در ایران با آسیب‌های زیادی روبه‌رو است و اولین مشکلی که همه سنجش‌ها به آن اشاره می‌کنند مشکلات اقتصادی است که هم در مناطق روستایی و هم در مناطق شهری وجود دارد.

کاهش میزان گفت‌وگو در خانواده

ابتکار با اشاره به فرهنگ‌ها و مسائل قومیتی که می‌توانند برای خانواده ایجاد مشکل کنند، عنوان کرد: در موضوع خانواده هم از جهت سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و هم قانون برنامه ششم توسعه و هم سیاست‌های حاصل از پژوهش‌ها نشان‌دهنده آسیب‌هایی است که خانواده ایرانی در معرض آن قرار دارد و باید به همه این آسیب‌ها توجه شود و برای هرکدام از این آسیب‌ها دولت راهکاری دارد.

وی گفت: در بسیاری از مطالعات مسئله‌یابی که در ۳۱ استان کشور انجام شده است، موضوع اختلال ارتباطی به عنوان یکی از معضلات اصلی خانواده مطرح شده است.

 

معاون رئیس‌جمهور در امور بانوان و خانواده با بیان این‌که در خانواده اصل در ارتباطات قوی عاطفی و منطقی است، اظهار کرد: به دلایل مختلفی میزان گفت‌وگو در خانواده از 2 ساعت در ۱۰ سال گذشته، به ۲۰ دقیقه رسیده است؛ همچنین تعداد کلماتی که در خانواده مبادله می‌شود از یک هزار و ۵۰۰ کلمه در خانواده چهار نفره به زیر ۵۰۰ کلمه رسیده است؛ این مسئله نشان‌ می‌دهد که اعضای خانواده برای صحبت با هم‌ زمان ندارند؛ شبکه‌های اجتماعی وقت زیادی از اعضای خانواده می‌گیرد و ارتباط چشمی و کلامی را از اعضای خانواده گرفته است.

وی افزود: اگر در خانواده‌ها به اختلال ارتباطی توجه نشود، گسست‌هایی در خانواده ایجاد می‌شود که باعث از بین رفتن قدرت حمایت‌کنندگی که ویژگی اصلی خانواده است، خواهد شد. سازمان بهداشت جهانی در بین ۱۰ مهارت اصلی زندگی ۵ مورد آن را به مهارت‌های ارتباطی اختصاص داده است.

ابتکار عنوان کرد: در بحث آسیب‌هایی که منجر به اختلال ارتباطی خانواده می‌شود، قرار است در هر استان مشکلات را شناسایی کنیم و از آنجایی که نسخه و دستورالعمل یکسانی برای همه وجود ندارد، هر استان باید دستورالعمل را بر اساس ضرورت‌ها، نگاه علمی و با پشتیبانی پژوهش و مطالعات عملیاتی کند.

وی افزود: در معاونت زنان و خانواده برای کاهش اختلال ارتباطی در خانواده با وزارت آموزش‌وپرورش موافقت‌نامه امضا شد که از دبستان آموزش شروع شود؛ همچنین با وزارت علوم و تحقیقات فناوری موافقت‌نامه دیگری امضا شد که تشکل‌های دانشجویی تحت عنوان «سفیران گفت‌وگو» کار را شروع کردند‌.

معاون رئیس‌جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به ظرفیت بالای سرمایه انسانی در استان خوزستان، اظهار کرد: در فاز دوم اجرای این طرح‌ها در بسیار استان‌های کشور فقط یک شهر در نظر گرفته شده است، ولی در خوزستان ۳ شهر را در فاز دوم در نظر گرفتیم و ادامه این موضوع و میزان گستردگی آن به همت و تلاش تشکل‌ها و احزاب بستگی دارد.

بازگشت بیش از 3هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در این نشست با اشاره به این‌که کارهای مؤثری که در مناطق حاشیه‌ای انجام شده است به راحتی نبوده، اظهار کرد: سازمان‌های مردم‌نهاد بیش از 3 هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل را به سر کلاس‌های درس برگرداندند؛ همچنین برای دانش‌آموزان کم برخوردار و دانش‌آموزانی که مستعد هستند و به دلیل مشکلات معیشتی قادر به ادامه تحصیل نیستند، بورسیه تحصیلی فراهم شده است.

وی افزود: در بحث دانش‌آموزان مقطع پیش‌دبستانی و کودکان دوزبانه کارهای فراگیر در سطح استان خوزستان انجام شده و همچنان نیز در حال انجام است.

استاندار خوزستان عنوان کرد: برخی دانش‌آموزان در روستاها به ویژه دختران، اجازه ادامه تحصیل در مقاطع بعد از دبستان را ندارند، به همین دلیل برنامه‌ای طراحی کردیم و در این خصوص با وزیر آموزش‌وپرورش صحبت شده است که اگر امکانات فراهم شود، این دانش‌آموزان به طور مجازی آموزش داده شوند.

وی گفت: در خصوص هفته‌های فرهنگی نیز در حال حاضر شهرستان به شهرستان پیش می‌رویم و پس از ایذه که اولین شهر بود، اکنون در شهرستان شوش در حال اجرا است؛ همچنین در حوزه مباحث خانواده برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته است که استانداری از این برنامه‌ها در حوزه خانواده حمایت خواهد کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد