گرم شدن آب و هوا از یکسو و تغیرات اقلیمی از سوی دیگر میراث هزاران ساله کره زمین را با تهدیدی جدی روبرو کرده است.
میراث کهن زمین جنگلها هستند که بازهم با رسیدن فصل گرما باید شاهد آتش سوزی و از بین رفتن آنها باشیم.
یکی از مهمترین علل آتشسوزی و هدر رفت این سرمایه ملی عامل انسانی است که اگر فرهنگ مناسب برای حفظ آن ترویج پیدا نکند آثار مخربی برجای خواهد گذاشت.
متاسفانه بسیاری از آتشسوزیهایی که در منطقه رخ می دهد علل انسانی و آن هم عمدی دارد، از طرفی چون مجازات متانسب با این جرم در نظر گرفته نشده است، هرساله شاهد از بین رفتن سرمایهای هستیم که صدها و یا هزاران سال برای جبران آن باید صبر کرد.
به دلیل صعبالعبور بودن جنگلهاو دوری مسافت در بسیاری از این جنگلها امداد رسانی برای مهار جنگلها برخی اوقات ساعتها طول می کشد و پس از رسیدن نیرو ها تنها وسیله مهار این آتش سوزیها وسایل ایتدایی از جمله بیل و یا پتو خواهد بود.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان در این خصوص میگوید: تقریبا منابع طبیعی تمام استانها زمان بروز این حوادث از تهران درخواست اعزام بالگرد میکنند.
احمد ساعدی افزود: در دیگر استانها، حوادث آتشسوزی در جنگلها و عرصههای طبیعی معمولا از اواخر تیرماه آغاز میشود اما شرایط آب و هوایی و گرمای شدید خوزستان موجب شده تا ما تقریبا از نیمه دوم فروردین با این حوادث مواجه شویم.
فرماندار اندیمشک نیز در خصوص بروز آتشسوزی در جنگلهای اندیمشک، اظهار کرد: با توجه به سختگذر بودن مسیرهای ارتباطی این پوششهای گیاهی باید بیش از گذشته نسبت به تأمین تجهیزات مقابله با حوادث و آتشسوزی درجنگلهای الوار اقدام کرد تا توان شهرستان برای مقابله با حوادث احتمالی افزایش یابد.
به نظر میرسد با وجود آتش سوزیهای فراوانی که در این سالها رخ داده هیچ تاثیری در فرهنگ مردم منطقه نداشته و بازهم شاهدیم با کوچکترین نزاعی درختان بیگناه در آتش سوزانده می شوند.
متأسفانه بروز آتشسوزیهای متوالی در اندیمشک طی سالهای اخیر در جنگلها واقعیتی تلخ است که منابع طبیعی خوزستان و کشور را نشانه گرفته که هر روز نیز دامنه آن بیشتر و بیشتر می.شود.
شهرستان اندیمشک دارای ۸۰ هزار هکتار جنگل است که به دلیل کمبود امکانات و تجهیزات این جنگلها در معرض نابودی ناشی از آتشسوزی قرار دارند.
با نگاهی سطحی پی میبریم که ۸۰ هزار هکتار جنگل های بلوط بدون حتی یک محیط بان ودر حال خود رها هستند.
افزون بر یک هزار هکتار از جنگلهای بخش الوار اندیمشک که دارای گونههای گیاهی نادر هستند در سالهای گذشته در آتش سوخت.
به نظر میرسد بهترین راه برای جلوگیری و کنترل آتشسوزی فرهنگسازی مناسب و همچنین برخورد قاطع و مناسب با قاتلان طبیعت است.