طرح تولید پروپیلن از گاز طبیعی(GTPP) در ایذه با هدف تولید خوراک جهت ایجاد صنایع میان دستی و پایین دستی در شمال شرق خوزستان احداث میشود.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، سید نورالله حسن زاده رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با اعلام این خبر اظهار کرد: صنایع پتروشیمی مافا (مالمیر فالح ایذه) با سرمایهگذاری 1500 میلیون دلار با همکاری شرکت
GAMA در منطقه سراک واقع در ایذه بخش دهدز با دریافت کلیه مجوزات لازم و همچنین انعقاد قرارداد نهایی (HOA) فی مابین اگزیم بانک ترکیه و شرکت گاما و همچنین انعقاد قرارداد لایسنس مورد نیاز در سال 1396رسما شروع به فعالیت طراحی و انجام امور مربوطه اجرایی جهت تولید پروپلین از گاز طبیعی ( (GTPP کرد که با داشتن توان مالی، فنی و تخصصی خود با توان هر چه بیشتر مبادرت به اجرایی نمودن این صنعت مهم در منطقه محروم ایذه و دهدز کرده است.
وی با بیان اینکه پس از انجام نقشههای مقدماتی در نیمه نخست سال 97 عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد، افزود: میزان اشتغالزایی این طرح که یکی از مجتمعهای عظیم پتروشیمی کشور محسوب میشود، 3000 نفر مستقیم و 7000 نفر غیرمستقیم است. در آینده پس از راهاندازی فاز اول این صنایع قصد راهاندازی صنایع پایین دستی و میان دستی مرتبط با تولید پروپیلن تحت قالب شهرک پتروشیمی و انرژی ایذه با پیش بینی اشتغال 25000 نفر را دارد.
حسن زاده صنایع مرتبط با پتروشیمی، احداث نیروگاههای بادی و خورشیدی، احداث کارخانجات تولید ادوات کشاورزی، احداث کشتارگاههای صنعتی، ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی و کشاورزی صنعتی را از جمله فرصتهای سرمایهگذاری در شهرستان ایذه عنوان و خاطر نشان کرد: امروزه پلی پروپیلن موتور محرکه صنعت پتروشیمی کشورمان شناخته شده است که به گفته کارشناسان این حوزه با راهاندازی آن نه تنها چرخ صنایع تکمیلی و پایین دستی پتروشیمی به حرکت در میآید، بلکه روح این صنعت که از آن همیشه با عنوان مولد اشتغال یاد شده نیز احیا میگردد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان در ادامه اظهار کرد: توسعه بخش بالادستی و میان دستی صنعت پتروشیمی به تنهایی اشتغال قابل توجهی به جامعه اقتصادی و جویای کار کشور تزریق نخواهد کرد، بلکه با توسعه صنایع تکمیلی و پایین دستی که اهداف اشتغالزایی در پوشش این صنعت به جایگاه حضور خواهد رسید عملی خواهد شد و این امر هم مستلزم سرمایهگذاریهای جدید و مدرن در بخشهای بالادستی و میان دستی پتروشیمی است.
وی افزود: در همین راستا شرکت صنایع پتروشیمی به انجام مطالعات و مقدمات اولیه ایجاد شهرک خصوصی تخصصی پتروشیمی و انرژی با هدف ایجاد واحدهای مرتبط با صنایع پتروشیمی به خصوص صنایع پایین دستی پروپیلن با چشم انداز اشتغال 25000 نفر در زمینی به مساحت 300 هکتار در کنار طرح پروپیلن ایذه مبادرت کرده است.
حسن زاده ایجاد 15 زیر مجموعه تولیدی، پیش بینی بیش از 500 واحد تولیدی، پیش بینی اشتغال 25000 نفری در صورت تکمیل زنجیره را از مزایای طرح شهرک تخصصی پایین دستی پتروشیمی و انرژی ایذه عنوان کرد.