افزون بر رئیس جمهور آرژانتین، ۱۱ تن از دیگر اعضا و مقامهای ارشد دولت او نیز در زمان ریاست جمهوریاش در این دادگاه محاکمه خواهند شد.
دستگاه قضایی آرژانتین از آغاز محاکمه رئیس جمهوری پیشین آرژانتین به اتهام تبانی با ایران خبر داد.
به گزارش عصرایران به نقل از دویچه وله، براساس ادعای دستگاه قضایی آرژانتین، رئیس جمهوری سابق این کشور یعنی خانم "کریستینا کیرشنر" متهم شده است نقش ایران در بمبگذاری در مرکز یهودیان بوئنوسآیرس در سال ۱۹۹۴ را مخفی کرده است. ایران به شدت این اتهام را تکذیب می کند.
مقامهای قضایی آرژانتین اعلام کردند که کلاودیو بونادیو، یکی از قضات دادگستری این کشور، پس از پایان تحقیقات ضروری، پروندهی کریستینا کیرشنر، رئیس جمهوری پیشین آرژانتین را برای رسیدگی در دادگاهی علنی به محاکم بالاتر فرستاده است.
خانم کیرشنر متهم به لاپوشانی اطلاعات درباره نقش ایران در بمبگذاری سال ۱۹۹۴ میلادی در مرکز یهودیان آرژانتین موسوم به "آمیا" و "تبانی" با ایران در این رابطه است.
افزون بر کریستینا کیرشنر، ۱۱ تن از دیگر اعضا و مقامهای ارشد دولت او نیز در زمان ریاست جمهوریاش در این دادگاه محاکمه خواهند شد. هنوز زمان دقیق برگزاری دادگاه این ۱۲ تن مشخص نشده است.
انفجار یک خودرو در سال ۱۹۹۴ میلادی در مرکز یهودیان آرژانتین موسوم به "آمیا" در بوئنوسآیرس، ۸۵ کشته و بیش از ۳۰۰ زخمی بر جای گذاشت. این انفجار همچنین سبب ویرانی یا آسیبدیدگی شدید حدود ۴۰۰ واحد مسکونی در پیرامون محل انفجار شد. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت انفجار "آمیا" را برعهده نگرفته است، اما اسرائیل ایران را در این در ماجرا متهم می کند.
قاضی کلاودیو بونادیو دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) نیز حکم جلب هکتور تیمرمان، وزیر خارجه پیشین آرژانتین را صادر کرده بود. تیمرمان نیز متهم بود که در "مخفی نگهداشتن" اسرار پرونده مربوط به نقش احتمالی ایران در اقدام تروریستی سال ۱۹۹۴ سهم داشته است.
کریستینا فرناندز کیرشنر از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ میلادی رئیسجمهوری آرژانتین بود. خانم کیرشنر متهم است که برخی واقعیتهای مربوط به حمله تروریستی "آمیا" را به دلایل سیاسی و اقتصادی مخفی نگه داشته است. پیشتر هم ادعا شده بود که خانم کیرشنر در ازای سودهای حاصل از معاملات تجاری و نفتی با ایران، تلاش کرده تا مظنونان ایرانی مرتبط با بمبگذاری "آمیا" از پیگرد قانونی بگریزند.
به گفته قاضی کلاودیو بونادیو، خانم کیرشنر در سال ۲۰۱۲ میلادی، در زمان ریاست جمهوریاش، با امضای توافقنامهای با ایران پذیرفته است که تحقیقات در مورد مقامهای ارشد جمهوری اسلامی به عنوان عوامل احتمالی پشت پرده حادثه "آمیا"، در تهران انجام شود. پارلمان آرژانتین در آن زمان، بهرغم مخالفت اپوزیسیون، چنین توافقنامهای را تصویب کرد. مجلس ایران اما هیچگاه به چنین توافقی نپرداخته و آن را تأیید نکرده است.
در سال ۲۰۱۵ آلبرتو نیسمن، دادستان سابق آرژانتین، از خانم کیرشنر شکایت کرد و او را به پردهپوشی نقش ایران در این بمبگذاری متهم کرد. ولی چندی بعد جسد نیسمن در خانهاش کشف شد. جسد نیسمن را در وان حمام خانهاش در حالی که گلولهای به سرش شلیک شده و سلاحی در کنارش قرار داشت، یافتند. او قرار بود همان روز در پارلمان آرژانتین حاضر شود و در مورد پرونده "آمیا" توضیح دهد.