سرپرست ادارهکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان با بیان اینکه کمپ ترک اعتیاد اهواز ظرفیت کافی برای پذیرش بانوان معتاد را ندارد، گفت: در خوزستان با جمعیت 2 میلیون و 200 هزار نفری بانوان، تنها یک مرکز کمپ ترک اعتیاد بانوان با ظرفیت حدود 28 نفر وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه خوزستان، سیده فرانک موسوی در جلسه ساماندهی پارکهای بانوان، بازارچههای خوداشتغالی و کمپ ترک اعتیاد بانوان که امروز (3 آبانماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: ایجاد زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی برای بانوان خوزستانی در گذشته مغفول مانده است. در دوره قبلی شورای اسلامی شهر اهواز تلاشهای زیادی کردیم تا امتیازاتی برای بانوان به دست بیاوریم ولی موفق نشدیم.
وی افزود: این در حالی است که شهرداریهای استانهای دیگر در خصوص توانافزایی بانوان به خوبی وارد کار شده و امکاناتی در اختیار بانوان قرار دادهاند.
سرپرست ادارهکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان با بیان اینکه روزانه افراد زیادی به کمپ ترک اعتیاد بانوان در اهواز مراجعه میکنند ولی ظرفیت پذیرش این بانوان وجود ندارد، تصریح کرد: در برابر جمعیت 2 میلیون و 200 هزار نفره بانوان خوزستان تنها یک کمپ ترک اعتیاد با ظرفیت حدود 28 نفر در شهرستان اهواز قرار دارد که دارای مشکلات زیادی است.
موسوی با اشاره به مشکلات کمپ ترک اعتیاد بانوان اهواز خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات این کمپ مکان استقرار آن است زیرا هر مکانی که تهیه میکنند ظرف مدت یک سال باید تخلیه شود. از طرفی دیگر بحث ما تنها یک ماه اسکان بانوان در این کمپها و ترک اعتیاد آنها نیست بلکه باید فعالیتهایی برای بانوان ایجاد شود تا پس از ترک اعتیاد مجددا به دامن اعتیاد برنگردند.
وی عنوان کرد: در استانهای دیگر برای این بانوان پس از ترک اعتیاد مشاغلی تعریف شده و شهرداری، شورای شهر و خیرین فعالیتهایی برای این بانوان در نظر گرفتهاند.
سرپرست ادارهکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان بیان کرد: وجود یک زن معتاد در جامعه به معنی تعداد زیادی معتاد است و یک زن معتاد قطعا میتواند مردان زیادی را نیز معتاد کند و زن معتاد تأثیر بیشتری در جامعه میگذارد.
موسوی با اشاره به پیشنهاد شهرداری مبنی بر در اختیار گذاشتن یکی از اماکن شهرداری جهت کمپ ترک اعتیاد بانوان خاطرنشان کرد: واگذار کردن یکی از این اماکن جهت کمپ ترک اعتیاد بانوان نیاز به مجوزهایی دارد و تقاضا داریم که این پیشنهاد هر چه سریعتر بررسی شود تا مکانی مناسب و در شأن بانوان خوزستان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ممکن است یک فرد زندانی از خانواده مطرود شود و نباید ما نیز این افراد را رها کنیم، افزود: در زندانهای بانوان فرصتی مهیا شده تا این بانوان در آشپزخانه زندان فعالیت کنند و حتی غذای برخی از ادارات به وسیله بانوان زندانی تهیه میشود و این راهکار خوبی برای امرار معاش بانوان است.
سرپرست ادارهکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان با اشاره به وضعیت پارکهای بانوان اهواز گفت: پارکهای بانوان اهواز به یک آسیب اجتماعی تبدیل شدهاند به طوری که پارک بانوان گلستان عملا تعطیل است. عبور کابل فشار قوی، وجود فاضلاب منازل و ساختمانها و وجود ساختمانهای بلندمرتبه در اطراف این پارک از مشکلات پارک بانوان گلستان است.
موسوی ادامه داد: پارک شهروند نیز دارای معضلات زیادی است و تاکنون بحث حراست آن از سوی شهرداری حل نشده است به طوری که حتی گاوها و گاومیشهای اطراف وارد این پارک میشوند.
وی بیان کرد: پارک بانوان تعریف دارد و باید از نظر زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی فضایی برای خوداشتغالی و کارگاههای آموزشی داشته باشند همچنین باید مجهز به سرپوش باشد. اگر نمیتوانیم پارکهای بانوان تعریف شده ایجاد کنیم همان بهتر که به پارک خانواده تبدیل شوند تا مردم از آن استفاده کنند.
سرپرست ادارهکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان با اشاره به مشکل پارک حجاب و کانون فرهنگی اجتماعی اهواز تصریح کرد: این پارک دچار مسائل حقوقی است. در خصوص بهرهبرداری از این پارک قراردادی بین شهرداری اهواز و یک فرد بسته شده که فسخ قرارداد تنها از سوی آن فرد ممکن است، و در حال حاضر این مکان به دست یک مرد اداره میشود.
موسوی خاطرنشان کرد: 23 کانون فرهنگی اجتماعی در سطح استان خوزستان وجود دارد که از این تعداد دو کانون در اهواز قرار دارند و یکی از آنها به خانه سازمانی تبدیل شده و دیگری به حال خود رها شده است. همچنین بازارچه خوداشتغالی بانوان اهواز یک بازارچه نیمهفعال است.
وی با اشاره به لزوم به کارگیری زنان در مناصب مدیریتی اظهار کرد: در برنامه ششم به وزارتخانهها و استانها ابلاغ شده است تا 30 درصد از مناصب مدیریتی در اختیار بانوان قرار بگیرد و قطعا تا زمانی که زنان در مراکز تصمیمگیری قرار نگیرند نمیتوانند در تصمیمات تاثیرگذار باشند.
در ادامه محمدصادق کریمیکیا مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان با اشاره به لزوم تهیه فضای مناسب جهت کمپ ترک اعتیاد بانوان تصریح کرد:20 میلیون تومان جهت کمک به کمپ اعتیاد بانوان در نظر گرفته شده است.
همچنین نبیالله خونمیرزایی سرپرست فرمانداری اهواز با انتقاد از عدم حضور شهردار اهواز در این جلسه اظهار کرد: احتمال داده بودیم که در جلسه امروز به تصمیمگیری برسیم ولی متأسفانه فردی از مجموعه شهرداری که اختیار مالی یا تصمیمگیری داشته باشد در این جلسه حضور نیافت.