سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

تعلل مدیران در بحران اخیر خوزستان محرز شد




شوشان: شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی در مورد قطعی آب و برق در خوزستان ، با تاکید بر اینکه مسئولان باید نگاه ویژه ای به وضعیت آب، برق و مخابرات خوزستان داشته باشند از دولت خواستند که نتیجه اقدامات خود را درکوتاه مدت و بلند مدت به مجلس ارائه دهد.

به گزارش شوشان ، گزارش کمیسیون انرژی مجلس در خصوص بحران اخیر قطعی آب، برق و مخابرات در استان خوزستان در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس قرائت شد؛ در این گزارش عنوان شده که مقوله قطعی آب، برق، مخابرات و لغو پروازها با توجه به شرایط اقلیم و جغرافیایی خوزستان قابل پیش‌بینی و پیشگیری و تعلل مدیران استان در این قطعی محرز بوده است.

اسدالله قره‌خانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در جلسه علنی امروز، گزارش این کمیسیون در مورد بحران قطعی اخیر آب برق و مخابرات در استان خوزستان را قرائت کرد.

در این گزارش ضمن شرح حادثه منشا داخلی و خارجی ریزگردها، تغییرات اقلیمی و قطع شبکه برق و آب مورد اشاره قرار گرفته و در نهایت عنوان شده که آلودگی‌های زیست محیطی به صورت ریزگردها با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی خوزستان با منشا داخلی و خارجی وجود داشته اما در 10 تا 15 سال اخیر به دلیل اجرا نشدن دقیق مصوبات مربوط به خروج از این وضعیت و برخی مدیریت‌های نامناسب تشدید شده است.

همچنین در این گزارش اشاره شده که مقوله قطعی برق، آب، مخابرات، لغو پروازها، تعطیلی مراکز آموزشی، توقف تولید نفت خام و ... قابل پیش‌بینی و پیشگیری بود اما به دلیل مدیریت نامناسب در بخش برق استان و انجام ندادن مسئولیت‌ها، تعهدات و وظایف محوله در زمانبندی خود باعث شد آب، برق و مخابرات قطع شود لذا تعلل مدیران برق استان در این قضیه محرز است.

کمیسیون انرژی مجلس در این گزارش همچنین برخی راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای حل مشکل ریزگردها در استان خوزستان را مورد اشاره قرار داده است.



تاسف نماینده تهران از وضعیت آب و برق خوزستان

 فاطمه حسینی نماینده مردم تهران در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درمورد قطعی آب و برق و مخابرات در خوزستان گفت: مردم خوزستان در هشت سال گذشته با تمام قوا از وطن دفاع کردند از این رو ما باید نگاه ویژه ای به وضعیت این استان داشته باشیم.

وی ادامه داد: جای تاسف است که مردم این خطه از ابتدایی ترین امکانات آب و برق به صورت مناسب بی بهره هستند و مشکلات زیادی برای آنان در سال های اخیر ایجاد شده است. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار می رود نتیجه اقدامات دولت در کوتاه مدت و بلند مدت در این راستا به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

حسینی در ادامه پیشنهاد کرد که سه درصد از مبلغ هر یک از قراردادهای خارجی نفت و گاز برای رفع اثرات مخرب زیست محیطی از سوی دولت هزینه شود تا مشکلات این مناطق هر چه سریع تر حل شود.



تعرفه‌های آب‌وبرق خوزستان اصلاح شود

نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی بر لزوم احیای تالاب‌های خوزستان و رفع مشکلات در زمینه قطعی آب و برق این استان تأکید کرد. علی ساری در خصوص گزارش کمیسیون انرژی درباره بحران اخیر قطعی آب، برق و مخابرات استان خوزستان گفت:در حال حاضر کانون اصلی تولید ریزگردها در داخل ایران است؛بنابراین باید اقدامات جدی در این راستا صورت گیرد. نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:وجود گرد و غبار و ریزگرد در ایران در چند سال اخیر به دلیل خشک شدن تالاب‌ها در ایران و عراق است.

ساری افزود: حدود دومیلیون هکتار از تالاب‌های کشور عراق و 40 درصد از تالاب‌های خوزستان خشک شده است و راه‌حل آن اقدامات کارشناسی براساس هر منطقه و احیای تالاب‌ها است. وی ادامه داد: اوج خشک شدن تالاب‌ها مربوط به سال‌های 87 و 89 است که بخش قابل توجهی از 2.5 میلیون هکتار تالاب عراق خشک شد و تالاب بین‌النهرین در حال خشک شدن است.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: تعطیلی مدارس و ادارات و قطعی آب و برق مردم استان خوزستان را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است؛بنابراین باید اقدامات جدی در این راستا صورت گیرد و تالاب‌های هور‌العظیم و شادگان احیاء شوند ؛البته اقدامات دولت در این راستا قابل تقدیر است؛اما امیدوارم این اقدامات تداوم یابد و مصوبات در این رابطه به طور کامل اجرایی شود.



مشکلات خوزستان با مدیریت منابع آب حل می‌شود

جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس با بیان اینکه نهال‌کاری در خوزستان برای جلوگیری از بحران ریزگردها فراموش شده گفت:رودخانه‌های خشک شده استان نمی‌تواند راهکاری برای مبارزه با این بحران باشد. جلیل مختار در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص بحران اخیر قطعی آب، برق و مخابرات در استان خوزستان گفت: دولت 3 برنامه اجرایی برای جلوگیری از بحران ریزگردها در برنامه داشت.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در ادامه به مالچ‌پاشی اشاره کرد و گفت: طی قرارداد با قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) قرار شد این پروژه انجام شود و هر سال 20 هکتار زمین برای 10 سال مالچ‌پاشی شود؛اما وزارت نفت زیر بار تعهدات خود نرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه درختکاری نیز فراموش شده افزود: اگر پیمانکار برای نهالکاری و درختکاری برای جلوگیری از ریزگردها اقدام کند،عدم اعتبار موجود باعث از بین رفتن پروژه می‌شود.

عضوکمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه 5 حوزه رودخانه نیز در استان وجود دارد که می‌تواند باعث حل بحران ریزگردها شود،خاطر نشان کرد:چند حوزه رودخانه‌ای دچار خشکی قطعی و چند حوزه دیگر نیمه خشک هستند که نمی‌توانند برای این مورد استفاده شوند تا راهکاری برای خروج آنها از خشکسالی اندیشیده شود.

 


بر سر بدن نیمه جان کارون نگاه کاسب کارانه وجود دارد

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با انتقاد از اینکه محیط زیست هیچ استانی به اندازه خوزستان دستکاری نشده است، گفت: شاه بیت کنترل مشکلات خوزستان مدیریت منابع آب و عدم انتقال است.

 همایون یوسفی در خصوص گزارش کمیسیون انرژی درباره بحران اخیر قطعی آب، برق و مخابرات استان خوزستان گفت: خوزستان با تولید 80 درصد نفت و گاز، 20 درصد تولید ناخالص ملی و قطب اول کشاورزی و همچنین یک سوم منابع آب و قطب اول پتروشیمی کشور است.

نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی افزود: به طور قطع مشکلات خوزستان تاثیر زیادی بر توسعه کشور خواهد داشت ؛زیرا خوزستان سد اول دفاعی اقتصادی کشور است.

وی با بیان اینکه خوزستان آیینه تمام نمای ایران در تمامی طول تاریخ است، گفت: طبق نقشه های جهانی پدیده تغییر اقلیم و حاصل آن گردوغبار و گرمایش بالا و خشکسالی از جنوبی غربی به ایران و خوزستان و ورود به فلات ایران است و چنانچه چاره اندیشی نشود در آینده ای نه چندان دور فلات ایران را خواهد گرفت.

این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از اینکه محیط زیست هیچ استانی به اندازه خوزستان دستکاری نشده است،تصریح کرد: متاسفانه هنوز این اقدامات در حوزه های مختلف وزارت نفت، کشاورزی، نیرو و راه و شهرسازی ملاحظات محیط زیستی ادامه دارد.

نماینده مردم اهواز در مجلس دهم با بیان اینکه مشکلات قطعی آب و برق و گاز خوزستان ریشه در گرد و غبار و کمبود منابع آب است، افزود:شاه بیت کنترل مشکلات این استان مدیریت منابع آب و عدم انتقال است. عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با یادآوری اینکه آورده کارون و رودخانه های خوزستان حدود 40 درصد کاهش یافته است، ادامه داد: متاسفانه امروزه بر سر بدن نیمه جان کارون نگاه کاسب کارانه وجود دارد. 


آیا نمی توان تمامی اقدامات را قبل از بحران انجام داد

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی حقوقی مجلس بر لزوم ارائه راهکارهای علمی و عملی مناسب برای مدیریت ریزگردهای خوزستان تاکیدکرد و گفت:دیپلماسی کشور نباید دیپلماسی تک بعدی سیاسی باشد.

یحیی کمالی پور در خصوص گزارش کمیسیون انرژی درباره بحران اخیر قطعی آب،برق و مخابرات استان خوزستان گفت: در دنیای متمدن امروزی که تکنولوژی و فناوری های دنیا این امکان را برای ما فراهم کرده تا بتوان در ارکان تصمیم گیری در حوزه مسائل زیربنایی و زیرساختی اقدام های لازم را انجام دهیم، ایران نیز جزء کشورهایی است که در چند دهه گذشته با بحران های متعددی روبه رو بوده و با همت و تلاش از این بحران ها عبور کرده ایم.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این چه بدعت ناروایی است که یاد گرفتیم اجازه دهیم بحران ها ایجاد و سپس در سایه بحران آن را مدیریت کنیم تا از بحران ها عبور کنیم؛اینکه در استان خوزستان با پدیده ریزگردها تمامی مسائل زیرساختی و زیربنایی دچار مشکل شده و مردم این استان از نظر روحی و روانی با مشکل روبه رو می شوند هیچ توجیهی ندارد.

وی افزود: آیا نمی توان تمامی اقدامات را قبل از بحران انجام داد که شاهد این مشکلات در خوزستان و کشور نباشیم؛ اگر اقدامات صورت گرفته در خوزستان برای مدیریت ریزگردها پایدار نباشد نمی توان دغدغه ها و مشکلات این استان را رفع کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از احداث سدهای غیرکارشناسی یادآورشد:ریزگردها در تمامی نقاط کشور شیوع پیدا کرده و آب از مناطق بالادست به مناطق دیگر انتقال و شرایطی ایجاد کرده که ما در کشور با آن روبرو هستیم.

کمالی پور افزود:کار کارشناسانه باید درحوزه ریزگردها انجام شود؛امروزه مدیریت ناکارآمد،عدم مدیریت منابع آب،ایجاد سدهای غیرکارشناسی،انتقال آب از بالادست رودخانه ها و عدم رعایت استانداردهای لازم در بحث کارخانجات دست به دست هم داده و با شیوع ریزگردها درخوزستان و به تبع آن در سیستان، کرمان، خراسان جنوبی و ده ها استان دیگر شاهد کانون های ریزگرد خواهیم بود بنابراین باید راهکار علمی، عملی برای مدیریت آن ها ارائه شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی حقوقی مجلس با بیان اینکه دیپلماسی کشور نباید دیپلماسی تک بعدی سیاسی باشد، تصریح کرد: در حوزه های مختلف می توان دیپلماسی انجام داد البته راهکارهای حقوقی و علمی وجود دارد تا بتوان از این امکان استفاده و علیه کشورهایی که منشا و عامل ریزگردها هستند؛طرح دعوی،آن ها را ملزم به رعایت الزامات و ملاحظات محیط زیستی و مکلف به پرداخت خسارت کرد.



دیپلماسی دولت برای حل مسئله گرد و غبار موثر بود

رییس ستاد مدیریت بحران گفت: دولت از سال 93 برای حل مساله گردو غبار از طریق دیپلماسی و مجامع بین المللی تلاش کرده که تقریبا موثر واقع شده است.

اسماعیل نجار پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره بحران اخیر قطعی آب، برق و مخابرات استان خوزستان گفت: لایحه مدیریت بحران بیش از 2 سال است که در کمیسیون های تخصصی و مرکز پژوهش های مجلس در حال بررسی است.

وی از رییس مجلس شورای اسلامی خواست با توجه به اهمیت این لایحه، هر چه زودتر آن را تعیین تکلیف کند تا هر چه سریع تر این لایحه در دستور کار مجلس قرار گرفته و اجرایی شود.

نجار ادامه داد: کشور ما کشوری حادثه خیزی است و ما هر روز شاهد حوادث گوناگونی در آن هستیم؛ تغییر اقلیم واقعیتی است که با آن روبه رو هستیم و کشور را تحت تاثیر قرارداده است،و پدیده گرد و غبار نیز از این تغییر اقلیم متاثر است. 

وی افزود: بخش عمده این موضوع به عراق و بیرون از مرزها مرتبط است و 20 درصد منشا داخلی دارد، اما به خاطر مشکلاتی که این کشورها دارند حل این موضوع در اولویت آنها قرار ندارد.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و دولت تلاش کردند از طریق دیپلماسی راه حلی پیدا کنند تا از مشکلات بکاهند، به ویژه از طریق مجامع بین‌المللی که تقریبا موثر واقع شده است؛ در مورد مهار کانون های داخلی داخلی نیز از سال 93 اقدامات زیادی انجام شده است.

رئیس سازمان ستاد بحران کشور ادامه داد: تشکیل ستاد مقابله با گرد و غبار براساس مصوبه دولت، آبگیری تالاب هورالعظیم به عنوان منشا گرد و غبار، برنامه ریزی برای کاشت نهال در کانون های فوق بحرانی در 42 هکتار، احداث تونل انتقال آب به طول 45 کیلومتر از رودخانه کارون، کاشت نهال در سه هزار هکتار و مالچ پاشی در سه هزار و 600 هکتار در خوزستان برای تثبیت شن های روان و بیابان زدایی از این اقدامات است.

وی یادآور شد: آقای رئیس‌جمهور شخصا به خوزستان سفر کردند، جلساتی تشکیل دادند و تصمیماتی اتخاذ و عملیاتی شد؛ همچنین وزرای نیرو و جهاد کشاورزی و رئیس سازمان محیط‌ زیست به صورت مستمر به خوزستان سفر داشتند و استاندار و مدیران دستگاه ها و نمایندگان استان به صورت مستمر و مجدانه با تشکیل جلسات مسائل را دنبال می کردند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد