به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه خوزستان، عادل مولا در حاشیه بازدید جمعی از مهمانان و شرکتکنندگان در کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار از تالاب هورالعظیم، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت آبگیری تالاب هورالعظیم خوب است و به میزان زیادی این تالاب آبگیری شده است. با این حال از کاهش میزان رهاسازی آب به تالاب هورالعظیم در فصلهای بعدی نگران هستیم.
وی افزود: با توجه به اینکه فصل تخمریزی ماهیان تالاب گذشته است و اکنون در فصل رشد ماهیان قرار داریم که تا حدود دو ماه آینده ادامه دارد و با توجه به نیاز به اکسیژندهی و آب بیشتر و سالمتر در این تالاب جهت رشد ماهیان، ضرورت دارد وزارت نیرو رهاسازی آب به تالاب هورالعظیم را نهتنها در مقطعی که آب ذخیرهشده پشت سد وجود دارد، بلکه به صورت مداوم تا فصل آبی بعد، انجام دهد.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با ابراز نگرانی از کشتهای در حال انجام در بالادست تالاب هورالعظیم به ویژه کشت شلتوک، عنوان کرد: برداشت حجم زیاد آب در بالادست این تالاب برای مصارف کشاورزی موجب میشود ورودی آب به تالاب مقداری کاهش یابد.
مولا تصریح کرد: در آغاز فصل صید ماهی برای مردم بومی و جوامع محلی پیرامون تالاب قرار داریم که در صورت داشتن پروانه، میتوانند بدون محدودیت به صید ماهی در تالاب بپردازند. صیادان در بحث صید ماهی از تالاب باید اهمیت ذخیرهای ماهیان ریز در تداوم حیات این گونههای آبزی را مورد توجه قرار دهند تا همچنان بتوانند از این ذخایر استفاده کنند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به انتخاب یک برنامه عمل برای مهار کانونهای گرد و غبار در جریان کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار عنوان کرد: در حال حاضر کانونهای گرد و غبار فرای بحث تالاب هستند. برای آن بخش از کانونهای استان که امروز توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مورد بازدید قرار گرفتند نیز باید فکری شود.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه نه تنها مساله کانون ریزگردها در تالاب هورالعظیم بلکه بحث حقآبه این تالاب نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: حقآبه تالاب هورالعظیم اولویت نخست ما است. در سازمان حفاظت محیط زیست کمیته تامین حقآبه تالابها با عضویت نمایندگان وزارت نیرو، سازمان آب و برق و ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان به منظور بررسی حقآبه تالابهای استان تشکیل شده است.
مولا با اشاره به جمعآوری و تجمیع تمامی مطالعات انجامشده در رابطه با حقآبه تالابها، ادامه داد: دو هفته گذشته در جلسه این کمیته روی بحث حقآبه تالاب شادگان کار شد و بحث روی حقآبه این تالاب ادامه دارد. معتقدیم رقم اعلامشده برای حقآبه این تالاب یعنی یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب، رقمی غیر واقعی است. واقعیت این است که با توجه به ذخیره پشت سد مارون حقآبه اعلامشده برای تالاب شادگان قابل تامین نیست.
وی اظهار کرد: در حال حاضر در حال بررسی میزان حقآبه تالاب شادگان بین 900 میلیون مترمکعب تا یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب هستیم. جلسه دیگری برای بررسی نهایی این رقم حقآبه در روزهای آتی برگزار خواهد شد تا انشاءالله بتوانیم این رقم را در مجلس به عنوان یک الزام قانونی مطرح کنیم.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از عملکرد شرکتهای نفتی در بحث تعهدات نفت در قبال تالاب هورالعظیم، گفت: شرکتهای نفتی فعال در این تالاب به تعهدات خود، در بحث جادههای اکتشاف عمل نکردند. من هیچگاه احداث این جادهها در تالاب را تایید نمیکنم و معتقدم این جادهها جرمی است که در حق تالاب هورالعظیم انجام شده است.