اهواز - ایرنا - رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: کشفیات مواد مخدر در خوزستان در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال 95 حدود 37 درصد افزایش یافته است.
یداله امیری شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پارسال یک تن و 116 کیلو و 307 گرم مواد مخدر و 10هزار و 394 عدد قرص روانگرد در خوزستان کشف شد.
وی با بیان اینکه کشفیات مواد مخدر در سه ماه نخست سال 96 نسبت به زمان مشابه پارسال 37 درصد افزایش داشته افزود: در سه ماه نخست امسال 2 هزار و 359 نفر در رابطه با مواد مخدر در خوزستان دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه پارسال چهار درصد افزایش دارد؛همچنین 19 باند تهیه و توزیع باند مواد مخدر متلاشی شد و 27 دستگاه خودرو ضبط و 18 باب اماکنی که به عنوان شیره کش خانه و مراکز تهیه و توزیع مواد استفاده می شد با دستور قضایی تعطیل شد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر خوزستان توضیح داد: در زمینه خرده فروشی مواد مخدر 694 نفر در سه ماه نخست امسال دستگیر و به مقامات قضایی تحویل داده شدند و 804 معتاد متجاهر نیز در سطح خوزستان دستگیر شدند.
وی بیان کرد: 166 نفر از تعداد کل خرده فروشان در اهواز دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه پارسال چهار درصد افزایش دارد.
امیری اظهار کرد: پارسال سه طرح کنترل جاده ای، طرح پاکسازی مناطق آلوده و طرح ارتقای امنیت اجتماعی در خوزستان اجرا شد.
وی افزود: طرح کنترل جاده ای منجر به کشف و ضبط 232 کیلو و 649 گرم مواد مخدر و دستگیری 356 نفر، و در طرح پاکسازی مناطق آلوده 557 کیلو و 150 گرم کشف و ضبط مواد مخدر و دستگیری
633 نفر، و در طرح ارتقای امنیت اجتماعی 116 کیلو و 707 گرم کشفیات مواد مخدر و دستگیری 172 نفر شد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر خوزستان با اشاره به اجرای این سه طرح در اهواز نیز بیان کرد: در اهواز 25 مرحله طرح انجام شد.
وی ادامه داد:طرح کنترل جاده ای در اهواز منجر به کشف وضبط پنج کیلو و 523 گرم انواع مواد مخدر و دستگیری 88 نفر، طرح پاکسازی مناطق آلوده نیز یک کیلو و 991 گرم کشفیات و 173 نفر دستگیری و در طرح ارتقای امنیت اجتماعی 280 گرم کشفیات و 37 نفر شد.
امیری، برگزاری کلاسهای تخصصی و کارگاهها، برگزاری کلاسهای همگانی در مساجد، ادارات، مدارس، برگزاری نمایشگاههای تخصصی گرایش به مواد مخدر،دیدار با خانوادههای شهدای مبارزه با مواد مخدر را از جمله اقدامات در خوزستان ذکرکرد و بیان کرد: در سه ماه نخست امسال، 36 مرحله آموزش پیشگیری از اعتیاد در مساجد، 17 مرحله آموزشی در مدارس،چندین نشست تعامل با دانشگاه ها، برگزاری نمایشگاهها و ارایه مشاوره به بازدید کنندگان، و آموزش در روستاها برگزار شد.
وی گفت: اگر موقعیت جغرافیایی خوزستان را در نظر بگیریم خوزستان نسبت به استانهای هم جوار از تردد کمتری برخوردار است و در زمینه قاچاق مواد مخدر نسبت به استانهای فارس، کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر هم تردد کمتر، و از وضعیت بهتری برخوردار است.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر خوزستان با مقایسه شهرستانهای خوزستان از نظر میزان آلودگی به مواد مخدر بیان کرد: بیشترین آلودگی به ترتیب در شهرهای اهواز، اندیمشک، آبادان، خرمشهر، ماهشهر، ایذه است و در این شهرستانها طرح جمع آوری معتادان متجاهر و پاکسازی اجرا شده است.
وی درباره وضعیت معتادان متجاهر گفت: لقب متجاهر وقتی به کسی داده شد در واقع مجرم است چرا که براساس قانون فرد معتاد دستگیر نمیشود مگر اینکه متجاهر باشد میتوان گفت متجاهر بودن مجرم بودن را ثابت میکند.
امیری بیان کرد: فرد متجاهر پس از دستگیری باید تحویل کمپ های ترک اعتیاد ماده 16 شود که متاسفانه در خوزستان کمپ ماده 16 وجود ندارد و معتادان متجاهر خوزستان پس از دستگیری به کمپهای ماده 15 انتقال داده میشوند.
وی نبود کمپ های ماده 16 را در خوزستان یک ضعف دانست و ادامه داد: کمپهای ترک اعتیاد ماده 15 خصوصی هستند و شخص با اراده خود به آنجا رجوع میکند اما کمپ های ترک اعتیاد ماده 16 مخصوص معتادان متجاهر است که به صورت دولتی است و پس از اجرای دستور قضایی فرد معتاد به آنجا میرود.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر خوزستان درباره کمپهای ترک اعتیاد بانوان اظهار کرد: در کل خوزستان یک کمپ ترک اعتیاد برای بانوان در اهواز وجود دارد با اینکه این موضوع در حوزه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است اما به عنوان یک متولی در امور مواد مخدر نبود لذا این گونه کمپ ها را آتش زیر خاکستر میدانم.
وی تاکید کرد: کمپ های ترک اعتیاد بانوان حداقل باید به صورت منطقهای ایجاد شوند؛ به عنوان مثال بین شهرستانهای اندیمشک، شوش و دزفول یک کمپ، و برای آبادان، خرمشهر و شادگان یک کمپ تاسیس شود.
امیری افزود: البته با توجه به جامعه هدف راه اندازی کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در اندیمشک بیش از هر جای دیگر ضروری است.
وی بیان کرد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید با پیشگیری حداکثری پیش برویم چرا که اگر با پیشگیری حداقلی کار کنیم به آسیب حداکثری برمی خوریم.
7164 /6037
خبرنگار: عاطفه جوادی ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی