سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

پیشینه رویت هلال در خوزستان/وقتی «قاصد» بشارت حلول عید را به مردم می‌داد

ریش‌سفیدان حکایت‌های جالبی از پیشینه رویت هلال ماه در خوزستان روایت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان، پیشینه رویت هلال ماه در خوزستان حکایت‌های جالبی دارد؛ ریش‌سفیدان روایت می‌کنند که پیغام رویت هلال عید فطر از مضیف‌های منطقه به مردم می‌رسید؛ از نظر آنها مضیف‌های گذشته در واقع همین ستاد استهلال امروزی بودند.

رستم خنیفر یکی از کارشناسان مسائل فرهنگی اقوام و عشایر خوزستان در این ارتباط می‌گوید: اکثر مردم منطقه شوش در گذشته به روحانیونی که در مضیف بیت چریم (شهر حر) بودند، رجوع می‌کردند تا صحت و سقم رسمی رویت هلال را از آنها بشنوند.

به این شکل خبر رویت هلال توسط شخصی به نام «قاصد» از مضیف به مردم می‌رسید و میان آنها دهن به دهن منتقل می‌شد؛ در آن زمان خبری از رادیو و تلویزیون نبود.

*رویت هلال از پشت‌تپه‌ها

برخی دیگر نیز می‌گویند که برخی عشایر برای رویت هلال ماه به پشت تپه‌ها می‌رفتند و ساعت‌ها منتظر می‌ماندند.

حجت‌الاسلام و المسلمین طاهر شریفی از روحانیون فعال عشایر شوش می‌گوید: با رویت هلال و با فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد (ص) صدای «کِل» و «هلاهِل» بلند می‌شد، درواقع این شادی و پایکوبی نویدبخش پایان یک ماه مبارزه با نفس و عهد دوباره با پروردگار برای بندگی بود.

وی یادآور می‌شود: شاید دلیل محکم این شادی زایدالوصف به فرموده پیامبر اکرم بازگردد که می‌فرمایند «ماه رمضان ماهی است که اولش رحمت، وسطش آمرزش و پایانش رهایی از آتش جهنم است»؛ اینجاست که هر کس از هر مکان و با هر فرهنگی به نوعی شادمانی خود را ابراز می‌کند.

حجت‌الاسلام شریفی می‌افزاید: به این شکل اعضای خانواده‌ها در شب عید فطر در کنار هم حضور پیدا می‌کردند؛ فطریه‌ها جزء دیگر این شادی و سرور بود که با فقیران، نیازمندان و مستمندان تقسیم می‌شد.

*پایکوبی و پذیرایی

در زمان حال حاضر نیز مردم خوزستان با اطلاع از رویت هلال عید فطر، این رویداد مهم را با شادی و سرور به همدیگر تبریک می‌گویند.

آنها پایکوبی می‌کنند و سفره‌های پذیرایی عیدانه خود را برای استقبال از مهمانان تا چندین روز فرش بر مضیف خود می‌کنند.

سفره‌هایی که اقلام آن چند روز قبل از عید با شور و شوق خاصی از بازار خریداری شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، عید فطر یکی از دو عید بزرگ اسلامی است که اقوام کشور ما همگام با سایر مسلمانان جهان به اشکال مختلف و براساس فرهنگ‌ خود در روز اول ماه شوال آن را جشن می گیرند.

---------------------------------

گزارش از عارف شریفی صرخه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد