به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان، وزیر جهاد کشاورزی از شرمندگی خود میگوید، نمایندههای مردم در مجلس به رجال دولتی تذکر میدهند و گندمکاران خوزستانی همچنان خون دل میخورند.
کشاورزان معتقدند که تنها شرمندگی وزیر جهاد کشاورزی از پرداخت نشدن مطالباتشان آنها را از شرایط سخت معیشتی نجات نمیدهد.
سعید چنانی از گندمکاران غرب کرخه شوش به خبرنگار فارس میگوید: عذرخواهی خوب است اما توضیح علت پرداخت نشدن مطالبات گندمکاران و ارائه راهکار سریع برای پرداخت هرچه سریعتر بهتر است.
*توجیه نشدم
نماینده مردم شوش نیز که به وزیر جهاد کشاورزی و وزیر اقتصاد به این دلیل تذکر شفاهی داده است به خبرنگار فارس میگوید: نشستی اخیرا با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، تعاونی روستایی، معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، نظام صنفی کشاورزی کشور و بانک کشاورزی برگزار شد.
سید راضی نوری با اشاره به پیگیریهای مکرر در این ارتباط میافزاید: در این نشست دلایل پرداخت نشدن مطالبات گندمکارانی که از 20 اردیبهشت به بعد محصول خود را تحویل دادهاند نتوانست بنده را توجیه کند.
وی ادامه میدهد: در این نشست مقرر شد که پرداخت مطالبات گندمکاران در اولویت و دستور کار مسؤولان مربوطه قرار بگیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح میکند: دولت پرداخت مطالبات گندمکاران را خوب آغاز کرد اما از 15 اردیبهشت به بعد روند این پرداختها خوب پیش نرفت و باعث گلایهمندی کشاورزان زحمتکش شد.
*مقدمات پرداخت مطالبات انجام شد
این در حالی است که در سال جاری 14 هزار میلیارد تومان گندم از کشاورزان خریداری شده است؛ وزیر جهاد کشاورزی در این ارتباط میگوید: از این رقم تا به امروز 8 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
محمود حجتی از انجام مقدمات پرداخت مطالبات گندمکاران خبر میدهد و یادآور میشود: صدور مجوز لازم و تهیه اوراق مشارکت برای پرداخت مطالبات گندمکاران انجام شده است.
وی این خبر را نیز میدهد که حداکثر تا انتهای هفته جاری نیمی از بدهی گندمکاران پرداخت میشود؛ وزیر جهاد کشاورزی میافزاید: برای پرداخت باقی مطالبات گندمکاران با همکاری سازمان مدیریت و طرح مسئله در جلسه این هفته دولت مطالبات گندمکاران پرداخت خواهد شد.
*چرا پرداخت مطالبات گندمکاران زود پرداخت نمیشود؟
اما چرا پرداخت مطالبات گندمکاران زود پرداخت نمیشود؛ سخنگوی دولت میگوید: امسال به منظور رشد تولید و تحکیم خودکفایی گندم چند مسیر را برای خرید گندم گشاورزان انتخاب کردیم که خرید گندم درمسیر نخست از سوی شرکت بازرگانی دولتی، مسیر دوم از طریق بورس کالای ایران و مسیر بعدی از سوی کارخانجات آرد است.
بر این اساس و با توجه به طرح قیمت تضمینی بورس کالا، دولت به دنبال کاهش هزینههای خود است؛ با عملیاتی شدن این طرح در خرید گندم دولت مبالغ زیادی را صرف خرید، کنترل کیفیت و هزینههای جانبی محصولات کشاورزی نمیکند.
در این طرح، کشاورز به جای فروش محصول خود به دولت، کالایش را در بورس کالا عرضه می کند اگر قیمت فروخته شده در بورس کمتر از قیمت حمایتی و مشخص در دولت بود در این جا دولت مبلغ ما به التفاوت را به کشاورز میپردازد.
به گزارش خبرگزاری فارس، ابن سیاستهای دولت در حالی است که پرداخت نشدن مطالبات گندمکاران با وجود هزینههای سنگین فرایند کشت تا زمان تحویل گندم و همچنین قیمت پایین خرید تضمینی این محصول تنها باعث ضعیف شدن این قشر تولیدکننده و بروز مشکلات معیشتی برای آنها میشود.
------------------------------------
گزارش از عارف شریفی صرخه