یک تولیدکننده فرش معتقد است: صنعت فرش در استان خوزستان به سمت رکود رفته است.
علیاصغر هاشمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا - منطقه خوزستان، با اشاره به اینکه از بدو تهیه پشم مورد نیاز برای بافت فرش بافندهها و تهیهکنندگان همگی رنج میبرند، اظهار کرد: بازار فرش اصلا خوب نیست و این موضوع سالهای مدیدی است که ادامه دارد و از مدتها پیش این جریان وجود داشته است.
وی با بیان این که در دوران تحریم بزرگترین خریدار فرش از ایران کشور آمریکا بوده است، گفت: مسوولان در سطح گمرک کمکاری میکنند و از حق زحمتکشان عرصه فرش به درستی دفاع نکردهاند و کار به جایی رسیده که صنعت فرش رو به رکود است.
او خاطرنشان کرد: از وقتی که دولتهای گذشته وارد عرصه فرش شدند، نهتنها اوضاع بهتر نشد بلکه بدتر و نابهسامانتر شد اما زمانی که جهاد سازندگی وارد کار شد، میتوان گفت اوضاع تا حدی خوب و تا حدی بد شد.
هاشمی توضیح داد: خوب از آن نظر که جهاد سازندگی از تعاونیها و صنعت فرش حمایت کرد و جنبه بد آن نیز این بود که به افرادی که تازه وارد این حرفه شده بودند آسیب رساند.
وی بیان کرد: ما از کاشان، اصفهان و تبریز فرش وارد اهواز کردیم و همین موضوع موجب چندگانگی در صنعت فرش شد، در صورتی که اصفهان یا تبریز فقط از فرش تولیدشده خود استفاده میکنند نه از فرشهای شهرهای دیگر که شاید این امر رمز موفقیت آنها باشد.
این تولیدکننده فرش تصریح کرد: بعضی از مسوولان درد را احساس نمیکنند و فقط به فکر درآمد خود هستند. وام پرداخت میکنند و هر شخصی که بافنده است میآید و میتواند به راحتی از این وامها استفاده کند اما قبلا فقط افراد تحت پوشش میتوانستند وام بگیرند. اکنون همه از طریق اتحادیه ثبت نام و به راحتی وام دریافت میکنند.
هاشمی تاکید کرد: در مجموع، مشکل اساسی این است که فرشی که باید تولید شود، تولید نمیشود. در موضوع تولید فرش باید دقت کرد که آیا فرشی که تولید میشود اصالت یا بازار دارد و آیا این فرش دارای ارزش است یا خیر؟ اینها مواردی هستند که در صنعت فرش مهم شمرده میشوند.