رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران صحبتهای مطرح شده در خصوص عدم وجود امنیت برای گردشگران خارجی در خوزستان را مغرضانه و پوچ توصیف کرد و گفت: چنانچه کسی میگوید استان خوزستان به دلیل مرزی بودن برای گردشگران ناامن است، مصداق ناامنی را نیز ذکر کند.
به گزارش خبرنگار ایسنا ـ منطقه خوزستان، احمد اصغریقاجاری در نشست مشترک هیات رییسه کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش، اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران با فعالان گردشگردی خوزستان که ظهر امروز (شنبه) در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد با تاکید بر ظرفیتهای بالای خوزستان در صنعت گردشگردی اظهار کرد: روز گذشته طی بازدیدی که از دزفول داشتم جاهای بسیار با ظرفیتی را در این شهرستان دیدم و احساسم این بود که با این همه پتانسل و ظرفیت موجود در حال بازدید از یک استان شمالی هستم و واقعا حیف است که گردشگران ما از این ظرفیتها بی اطلاع باشند.
وی ادامه داد: کمسیون گردشگری اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر در دوره هشتم خود براساس سیاستگذاریهای هیات رییسه و رییس اتاق بازرگانی ایران، علاقهمند هستند که به منظور جذب گردشگری و تسهیل در رفاهیات گردشگران در شهرستانها و استانها یک سری زیرساختها و بسترسازیهایی صورت دهند.
رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران افزود: از اینرو به دعوت رییس اتاق بازرگانی اهواز و روسای اتاقهای بازرگانی خرمشهر و آبادان به خوزستان آمدیم تا مشکلات را بررسی و دلایل عدم انگیزه در جذب گردشگر را ریشهیابی کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل حضور ما در استان بررسی این است که آیا واقعا از همه پتانسلها و ظرفیتها در موضوع گردشگری خوزستان استفاده میشود یا خیر؟ هدف ما در اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده پارلمان بخش خصوصی این است که هر کمکی که بتوانیم انجام دهیم و به گردشگری این منطقه کمک کنیم.
اصغری قاجاری خاطرنشان کرد: امروز از یکی از مسوولان شنیدم که خوزستان در سال گذشته 180 هزار گردشگر داشته است که این آمار با توجه به این همه جاذبه توریستی، آمار پایینی محسوب میشود؛ این در حالی بود که کل کشور در سال گذشته حدود شش میلیون و 200 هزار گردشگر داشته است.
وی در این خصوص اضافه کرد: از این تعداد گردشگر در سراسر کشور بالغ بر هشت میلیارد دلار درآمد کسب شد اما ما هنوز در اجرای فرمان مقام معظم رهبری و سیاستگذاران کشوری به نقطه اوج نرسیدهایم.
رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: چنانچه باور ما این است که گردشگری کشور که امروزه صنعت نامیده میشود باید جایگزین صنعتنفت شود، این موضوع همتی عالی را میطلبد. اگر همگی در این راستا تلاش کنند قطعا این اتفاق رخ خواهد داد چرا که استان خوزستان دور از این نگاه نیست.
او در ادامه با اشاره به صحبتهایی که پیرامون عدم وجود امنیت برای گردشگران خارجی در خوزستان مطرح میشود نیز گفت: اصولا ایران امنترین کشور برای جذب گردشگران است و صحبتهای که در خصوص نبود امنیت مطرح میشود کاملا مغرضانه است. اگر کسی میگوید استان خوزستان به دلیل مرزی بودن ناامن است، مصداق ناامنی آن را نیز ذکر کند.
اصغریقاجاری افزود: برخلاف صحبتهای مطرحشده در این خصوص، باید بگویم در تمام کشور امنیت به شکل عالی برقرار است و من در نمایشگاه فیتور اسپانیا در مادرید طی مصاحبه با تلویزیون این کشور هم گفتم که امنترین کشور، جمهوری اسلامی ایران است.
وی عنوان کرد: در ایران، یک توریست یک خودروی ال 90 کرایه میکند و با خانم خود در دل کویر یک هفته چادر میزند و کوچکترین مشکلی به لحاظ امنیتی برای او ایجاد نمیشود. حال میخواهم بدانم آیا نام این امنیت نیست؟ یک گردشگر به چه چیز دیگری نیاز دارد تا بتوان نام آن را امنیت گذاشت؟ بنابراین صحبتهایی که در این باب مطرح میشود همگی مغرضانه، پوچ و بیارزش هستند.
رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران با تمام زیرساختهای خود، امنترین کشور برای گردشگران است افزود: ما چند نوع توریست از جمله توریست درمانی، توریست زیارتی، توریست فرهنگی و توریست گردشگری داریم. حال با توجه به این که کشور ما، کشوری اسلامی است ممکن است برخیها به مذاقشان خوش نیاید که برخی مسائل فرهنگی که به عنوان مثال در ترکیه دیده میشود، در ایران دیده نشود. به همین دلیل چنین بحثهایی را مطرح میکنند. از آنجا که این مسائل در فرهنگ و دین ما جایی ندارند ما نمیتوانیم برخی بسترها را در این خصوص فراهم کنیم. اما کسانی که واقعا برای ایرانگردی، میراث و جاذبههای توریستی به کشور ما می آیند، قطعا ایران با پتانسیلهایی که در این زمینه دارد، آنها را راضی خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، شهلا عموری، رییس اتاق بازرگانی اهواز، نیز در این نشست عنوان کرد: با توجه به آمار گردشگری کشور و تاکیدی که مقام معظم رهبری و رییس جمهور بر موضوع ایجاد اشتغال داشتند، اتاق بازرگانی اهواز تصمیم گرفت که از کمیسیون گردشگری اتاق ایران دعوت کند تا بررسی شود باتوجه به پتانسیلهایی که استان خوزستان در بحث گردشگری دارا است، این کمسیون چه راهکار و کمکی را پیشنهاد میکند تا به واسطه آن گردشگر بیشتری برای استان جذب و به تبع آن اشتغال بیشتری نیز ایجاد شود.
وی اظهار کرد: هیاتی که از کمیسیون گردشگری اتاق ایران به خوزستان سفر کردهاند از شهرستانهای دزفول، شوش و شوشتر بازدید داشتند که خوشبختانه نظر مثبتی را در خصوص این شهرستانها داشتند و این پیشنهاد را به ما دادند که گزارشهایی را که در این خصوص تهیه کردهایم را در اختیار آنان قرار دهیم تا بتوانند کمکهایی را به ما انجام دهند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز در ادامه با اشاره به افتتاح دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی اکو در اهواز گفت: از آنجا که تمرکز تجار ایرانی بیشتر روی کشورهای حوزه خلیجفارس از جمله عراق است، ما برای افزایش صادرات این درخواست را دادیم که تعدادی از اعضای ما در این اتاق عضو شوند و ما نمایندگی آن را در اهواز داشته باشیم تا از پتانسیل آن برای استان خوزستان نیز بهره ببریم.
به گزارش ایسنا؛ در انتهای این نشست، دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی اکو در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز افتتاح شد.
سازمان اقتصادی اکو از 10 کشور از جمله ایران تشکیل شده است و دفتر نمایندگی آن در خوزستان در حال حاضر بیش 40 عضو معتبر دارد.