ﻛﺎﺭﺷﻨﺎﺱ اکوتوریسم ﺧﻮﺯﺳﺘﺎﻥ از فعالیت دو اقامتگاه بومگردی در شهرهای خرمشهر و ایذه خبر داد.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، آذردخت نوذری با اشاره به فعالیت دو اقامتگاه بومگردی در سطح استان اظهار کرد: از نمونه اقامتگاههای بومگردی در استان خوزستان میتوان مضیف حاجعبداله در جزیره مینوی خرمشهر و اقامتگاه بومگردی الیما در روستای تکاب شهرستان ایذه را نام برد.
وی افزود: اقامتگاههای بومگردی اقامتگاههایی هستند که در محیط طبیعی با رعایت بالاترین سطح ممکن از ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی و سیمای طبیعی منطقه احداث شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی، زمینه حضور و اقامت طبیعتگردان را با کیفیتی قابل قبول و تعریفشده در محیطهای طبیعی فراهم میکند.
نوذری خاطرنشان کرد: مضیف، نماد مهماننوازی مردم عرب خوزستان است. مضیفها بسته به جغرافیای منطقه انواع گوناگونی دارند. مضیف جزیره مینو در 300 متری رود اروند با سازهای طبیعی از جنس نی به روی مهمانان آغوش گشوده است. نوشیدنیهای بومی این اقامتگاه شامل قهوه عربی، عرق طارونه و غذاهای بومی نیز شامل ماهی کبابی، ماهی شکم پر، قلیه ماهی، قلیه میگو و مفطح است.
وی اضافه کرد: فضای آرام نخلستانها، قایقسواری بر موجهای اروند و تاختن با اسب اصیل عرب از جمله ویژگیهایی است که این منطقه را از نظر گردشگری متمایز میکند.
ﻛﺎﺭﺷﻨﺎﺱ اکوتوریسم ﺧﻮﺯﺳﺘﺎﻥ با معرفی دومین اقامتگاه بومگردی در خوزستان گفت: آن سوی خوزستان، اقامتگاه بومگردی الیما ریشه در تاریخ و طبیعت دارد. الیما خفته در پای زاگرس، محصور با جنگل بلوط، در جوار خنگ اژدر ساسانی و شیرسنگیهایش و تالاب زیبای بندون آماده حضور علاقهمندان فرهنگ و طبیعت است.
وی ادامه داد: گیاهانی همچون بابونه، کرفس و آویشن در این منطقه بسیارند و نان بلوط و گندم، قارچ کوهی و آش توله از جمله غذاهای بومی آن به شمار میرود.
نوذری بیان کرد: دو اقامتگاه بومگردی خوزستان با دو فرهنگ غنی عربی و بختیاری، با پوشش، آداب و رسوم و موسیقی بومی توانستهاند با استفاده از توان جوامع محلی به تولید و اشتغال بپردازند.