سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

چگونه داعش راهی به کشورمان ندارد اما یک چهارم واردات کشور «قاچاق» است؟

چگونه داعش و تروریست‌ها راهی به کشورمان ندارند و نمی‌توانند به مانند دیگر کشورهای منطقه، امنیت را از میهن ما بربایند؛ اما انبوه کانتینرهای حاوی کالاهای قاچاق، امان تولیدکنندگان داخلی را ربوده است؟ این پرسش شاید جدید نباشد؛ اما با تکیه به مطالبی که سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطالبی بیان کرده، می‌توان دریافت پاسخ آن نزد چه کسانی است.


پاسخ این سوال را نمایندگان و استانداران این 8 استان می‌دانند!به گزارش «تابناک»، در حالی که آمارهای ثبت شده، حکایت از آن دارد که کل واردات کشورمان در سال گذشته 43 میلیارد دلار بوده، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور در سال 95 را بین 12 تا 13 میلیارد دلار اعلام می‌کند؛ عددی که حکایت از سهم بیش از یک چهارمی «قاچاق» در کل واردات صورت گرفته به کشور در سال گذشته دارد.

قاسم خورشیدی در ادامه با تأکید بر اینکه سهم کشفیات قاچاق در سال 95 با رشدی بی سابقه و چشمگیر به 25 درصد رسیده، به فارس می‌گوید: «اولویت برای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مقابله با قاچاق کلان و سازمان‌یافته است. تعداد باندهای قاچاق کشف‌شده توسط نیروی انتظامی 1200 مورد بوده که نسبت به سال 94 بیش از 93 درصد رشد داشته است. حجم قابل ملاحظه‌ای از کشفیات معطوف به کشف قاچاق کانتینری است.»

وی در ادامه با اشاره موضوع کوله‌بری، قاچاق کالا به این شیوه را غیرقابل چشم‌پوشی می‌خواند و می‌گوید:‌ «امروز کوله‌بری برای معیشت مرزنشینان نیست، بلکه روشی برای دور زدن قانون توسط قاچاقچیان است و منفعت حداقلی برای کوله‌بران دارد. 3.6 میلیارد دلار از قاچاق کالاهای نهایی مصرفی در سال 95 از طریق کوله‌بری بوده، در حالی که90 درصد سود کوله‌بری در جیب قاچاقچیان حرفه‌ای می‌رود و 10 درصد بین 61 هزار کوله‌بر توزیع می‌شود.»

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه «ته‌لنجی» را شیوه رایج دیگری برای قاچاق کالا به کشور می‌خواند و درباره آن می‌گوید: «3.8 میلیارد دلار نیز قاچاق از طریق رویه ته‌لنجی وارد کشور می‌شود و در مجموع به دو رویه ته‌لنجی و کوله‌بری با شیوه کنونی بیش از 7 میلیارد دلار قاچاق کالا صورت می‌گیرد که باید جلوی آن گرفته شود.»
 
پاسخ این سوال را نمایندگان و استانداران این 8 استان می‌دانند! 
 
اما ماجرا زمانی جالب می‌شود که این مقام مسئول در خصوص چرایی این حجم از قاچاق و برخورد نشدن با آن مورد سؤال قرار می‌گیرد؛ پرسشی که برای بسیاری از مردم پیش آمده و طرح مکرر آن نیز به پاسخی منجر نشده است، ولی خورشیدی برای آن پاسخی تقریبا سر راست و مشخص دارد؛ هرچند حجم بسیار بزرگ واردات قاچاق و اذعان این مقام به «کانتینری» بودن آن، این توقع را ایجاد می‌کند که بسیار شفاف‌تر در این باره سخن گفته شود.

خورشیدی در پاسخ به چرایی برخورد نشدن با این حجم قاچاق می‌گوید: «باید این را از نمایندگان استان‌های مرزی پرسید که باید جلوی آن را بگیرند، اما می‌گویند نارضایتی ایجاد می‌شود، اما تولید از همین دو موضوع زمین خورده و از صرفه خارج شده است، اما نماینده مجلس رأی خود را می‌بیند. استاندار [هم] می‌خواهد تا زمانی که مسئولیت دارد، صدای اعتراض از کسی بیرون نیاید»!

وی در ادامه با تأکید بر اینکه مسئولان محلی، مسئول رسیدگی به این موضوع هستند و ده‌ها بار شفاهی و کتبی به آنها اعلام کردیم که جلوی این مباحث گرفته شود، در پاسخ به اینکه «مسئولان محلی» یعنی دولت؟ می‌گوید: «بله، یعنی دولت. این موضوع وظیفه دولت است، ما ستاد هستیم و یک نهاد فرابخشی حاکمیتی؛ بنابراین، مسئولان باید با آن برخورد کنند.»

بدین ترتیب مشخص می‌شود که بیش از نیمی از واردات قاچاق در کشورمان، محصول دو پدیده کوله‌بری و ته‌لنجی است و دلایل مداومت این حجم از قاچاق به کشور، خواست نمایندگان مناطق مرزی و همراهی استاندار و دولت مردان با ایشان است. مسئولانی که با توجه به مختصات ارائه شده توسط سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در این هشت استان باید سراغشان را گرفت: آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سرانجام سیستان و بلوچستان.

هشت استانی که یا کوله‌بری در مرزهایشان جریان دارد و یا رفت‌وآمد لنج‌ها در سواحلشان، با قاچاق به روش ته‌لنجی گره خورده است؛ استان‌هایی که می‌شود به راحتی شهرستان‌های مرزی‌شان را شمرد و نمایندگان و دولتمردانشان را فهرست کرد تا مشخص شود که مخاطب سخنان سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز چه کسانی بوده‌اند.

مسئولانی که اکنون با مشخص شدنشان بهتر است به سکوت خود در خصوص پرسش بزرگ عمومی درباره قاچاق کالا به کشور پاسخ دهند تا همگان متوجه شوند، چگونه داعش و امثال داعش راهی به کشورمان ندارند؛ اما انبوه کانتینرهای قاچاق مانع از نفس کشیدن تولیدکنندگان داخلی و دامن زدن به رکود، بیکاری، فقر و ده ها اتفاق ناخوشایند دیگر در کشورمان می‌شوند؟
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد