استاندارخوزستان صبح امروز چهارشنبه در جلسه فوق العاده شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان باتوجه به ورود موج بارش شدید ازجمعه هفته جاری دراین استان تاکید کرد که تمهیدات لازم برای مقابله با سیل احتمالی درخوزستان بعمل آید.
به گزارش ایلنا، بنابه گزارش اداره کل هواشناسی استان، موج نخست بارش از بعد از ظهر روز گذشته تا امروز چهارشنبه باعث افزایش ابر و به صورت محدود باعث بارش پراکنده در برخی نقاط خوزستان می شود. دومین موج بارشی فعال از روز جمعه تا اواسط روز یکشنبه هفته آینده سبب بارش سنگین با احتمال ریزش تگرگ در برخی نقاط خوزستان به همراه رعد و برق و تندباد لحظه ای و وزش باد شدید خواهد شد.
بر اساس این گزارش با توجه به شدت بارش ها، در مناطق شمالی، شرقی و در مواردی جنوبی خوزستان، آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه ها و مسیل های فصلی آب، مورد انتظار است.
استاندارخوزستان ضمن ابراز خرسندی از بارش نعمت الهی درفصل بهار تاکید کرد: با حضور فعال همه دستگاه ها تدابیری اتخاذ گردد که این بارندگی به کام همه مردم استان شیرین شود و درصورت بروز سیل، خسارت چندانی در بر نداشته باشد.
بنابه اظهارات شریعتی، ستاد بحران شهرستان های خوزستان باید فعال و از آمادگی لازم برخوردار باشند و مدام گزارش های زیست محیطی و بارشی را به ستاد مرکزی مدیریت بحران ارسال کنند.
استاندارخوزستان تاکید کرد: کلیه نیروهای امدادی آماده و دبی رودخانه ها ثبت گردد. مسوولان دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران، پیش بینی های لازم برای پیشگیری از بروز بحران سیلابی و خسارت های احتمالی بنمایند.
شریعتی نسبت به اطلاع رسانی به مردم، مسافران نوروزی و کاروان راهیان نور، همچنین کشاورزان، دامداران و عشایر نسبت به بارش های روزهای آینده و احتمال طغیان رودخانه ها تاکید کرد.
وی گفت: مکان های اضطراری برای اسکان مسافران نوروزی در شهرهای بحران خیز از سوی شهرداری ها پیش بینی شود. پلیس راه، جمعیت هلال احمر، شهرداران و دهیاران در آمادگی کامل باشند. تغذیه و آب آشامیدنی برای روستاهایی که احتمال قطع راه ارتباطی وجود دارد، پیش بینی شود.
شریعتی افزود: وضعیت بندهای خاکی و سیل بندها توسط دستگاه های متولی رصد شود.
فرامند هاشمی زاده معاون امور عمرانی استاندار خوزستان نیز گزارشی از وضعیت تالاب هورالعظیم و احتمال شکستگی دایک های مرزی با عراق در منطقه، بر اثر بارش های آینده و بالا آمدن آب این تالاب ارایه داد.
وی گفت: در بازدیدی که روز گذشته از منطقه بعمل آمد، هر چند با همکاری شرکت مهندسی توسعه نفت (متن) آب تالاب هورالعظیم با بازشدن کالورت ها (دریچه ها) به داخل اراضی خشک تحت اختیار این شرکت هدایت و از بروز حادثه شکستگی دایک مرزی جلوگیری بعمل آمد، اما با توجه به در راه بودن سامانه بارشی شدید، می بایست تمهیدات لازم برای هدایت آب هورالعظیم پیش بینی لازم بشود.
براساس گزارش سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان، طی هفته گذشته 14 دریچه بالا و 23 دریچه پایین تالاب هورالعظیم برای هدایت آب آن به اراضی 5000 هکتاری در اختیار شرکت متن، گشایش یافت اما 7 دریچه برای جلوگیری از وارد شدن خسارت، مجددا" مسدود گردید.
کیامرث حاجی زاده تاکید کرد: اوایل فروردین ماه جاری با برنامه ریزی که صورت گرفت همچنین زه آب های کشاورزی نیز به حوضچه شماره 5 پایین دست هور العظیم هدایت گردید تا از افزایش بیشتر سطح آب این تالاب جلوگیری و به دایک مرزی صدمه وارد نشود.
وی گفت: با توجه به ورود سامانه بارشی جدید، اگر این مشکل حل نشود و نسبت به رها سازی آب رودخانه کرخه و لایروبی انهار، برنامه ریزی نشود، ما با معضل جدید زیست محیطی در منطقه مواجه خواهیم شد.
بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان خوزستان در سامانه جدید بارشی علاوه بر ریزشهای جوی قابل ملاحظه، به دلیل افزایش سرعت باد انتظار برخاستن گرد و غبار محلی و کاهش کیفیت هوا در ساعاتی از روز شنبه در بخش های مرکزی خوزستان وجود دارد. خلیج فارس نیز در این مدت مواج و توفانی پیش بینی میشود.
اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان در اطلاعیه ای به همشهریان و مهمانان نوروزی توصیه کرده است که از تردد در حاشیه و حریم رودخانه ها و مسیل ها به ویژه در نیمه شمالی و شرقی و ارتفاعات زاگرس به طور جد خودداری کنند، و مسئولان محلی نسبت به لایروبی و تمیز کردن کانال ها و مسیل های فصلی آب اقدام نمایند.
بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی خوزستان، در بارندگی جمعه و شنبه گذشته بیشترین میزان بارش به ترتیب در آغاجاری 87.6 ، ماهشهر 72، دهدز 60، امیدیه 57.3، شادگان 49، بهبهان 39.9، آبادان 31.7، هندیجان 33.3، ایذه 23.8 و اهواز 12 میلیمتر ثبت شد.