سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

استانداردهای طراحی تأسیسات برق خوزستان باید تغییر کند/مشکل خوزستان غیرعادی است

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با اشاره به تشکیل پنج گروه مستقل پژوهشی برای آنالیز وضعیت برق استان به‌دستور وزیر نیرو، گفت: اولین موضوع مورد توجه استانداردهای طراحی در منطقه هستند که باید تغییر کنند و در نحوه طراحی آن‌ها بازنگری شود.

به گزارش خبرنگار علمی و آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، دکتر محمودرضا حقی‌فام در نشست "علل خاموشی‌های گسترده اخیر خوزستان" که امروز، 11 اسفندماه در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اگر اتفاقی در منطقه‌ای رخ دهد که بیش از 30 درصد برق منطقه از دست برود، پدیده فاجعه‌باری است؛ به عبارت دیگر منشا این پدیده خارج از اراده عوامل برق است. شبکه برق خوزستان بر اساس استانداردهای منطقه‌ای طراحی شده و بیش از 30 سال است که در این شرایط آب و هوایی دوام آورده و مقاومت کرده است، بنابراین اشتباهی در طراحی آن اتفاق نیافتاده است.

وی افزود: مهندسان، طراحان، بهره‌برداران و ... در خوزستان بر اساس حالت عادی، شبکه برق را طراحی کرده‌اند و در این شرایط خاص که 30 درصد برق شبکه به‌طور یکجا قطع شود، یعنی پدیده‌ای غیرطبیعی و فاجعه‌آمیز رخ داده و مشکل خوزستان، از این نوع است.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر ادامه داد: وزارت نیرو با حساسیت کافی و سرعت بالا به‌طور شبانه‌روزی روی این موضوع کار و مدیریت بحران می‌کرد؛ شاید در عرض 2 روز نزدیک به 500 نفر در قالب اکیپ‌هایی از سراسر کشور، وارد این منطقه شدند و این مسأله مانور خوبی بود. کاری که در اهواز انجام شد، از نظر حجم مدیریت بحران یکی از رویدادهای بزرگ صنعت برق دنیا است. ما توانستیم بیش از 80 درصد مقره‌های برق را بازدید و این مسأله را مدیریت کنیم.

حقی‌فام عنوان کرد: در خصوص مدیریت بحران، وزارت نیرو خوب وارد عمل شده اما باید از جوانب دیگری نیز کنترل شود که مردم از لحاظ روانی، آرام باشند؛ ما انتظار داریم که مدیریت روانی در بین مردم بهتر از این، انجام شود تا خدمات‌رسانی با سرعت بیشتری صورت گیرد. تا حدود یک هفته دیگر، عملیات در زمینه توزیع برق خاتمه پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در تمام دنیا، گروه‌های تحقیقاتی شکل می‌گیرند و مشکلات را بررسی می‌کنند و نتیجه آن را ارائه می‌دهند. در خصوص ماهیت خاک توسط آزمایشگاه‌های مختلف در حال آزمایش هستیم. برای اطمینان از نتایج آزمایش نیز از مراجع وزارت نیرو کمک خواسته‌ایم و نتایج آن به‌زودی منتشر خواهد شد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تصریح کرد: اکنون گروه‌های مختلف پژوهشی شکل گرفته است. در 2 هفته گذشته، به اتفاق افراد صاحب‌نظر با حکم وزیر نیرو به اهواز آمدیم و از مناطق مختلف بازدید کردیم و حدود پنج گروه مستقل شکل دادیم که وضعیت را آنالیز کنند و حتی نحوه مدیریت بحران را ببیند.

وی درباره کارهایی که باید انجام شود، گفت: اولین موضوع مورد توجه ما استانداردهای طراحی در منطقه هستند که باید تغییر کنند؛ این‌ موارد استانداردهای خاصی هستند که اگرچه اشتباه نبودند اما باید در نحوه طراحی آن‌ها بازنگری شود. همچینن باید بررسی شود که آیا تجهیزات مورد استفاده برای خوزستان نیاز به تعویض دارد یا خیر.

حقی‌فام اظهار داشت: در حوزه بهره‌برداری با توجه به آلودگی زیاد هوا، باید بهتر به اکیپ‌های شست‌وشو پرداخته شود؛ در این زمینه تأمین اعتبار شده است که مقره‌ها مرتب شسته شوند، نه اینکه پس از رخ دادن حادثه به فکر شست‌وشوی آن‌ها باشیم؛ همچنین گروهی در زمینه نانو به کار گرفته شدند اما این گروه موفق نشدند که راهکار قابل اعتمادی برای این مشکل پیدا کنند زیرا راهکار آن‌ها تنها تضمین یک‌ساله ارائه می‌داد.

وی با بیان اینکه اکنون سه زیرساخت مهم برق، آب و مخابرات است، گفت: دلیلی ندارد که آب و مخابرات با این حوادث قطع شوند. شبکه برق در سطحی پراکنده و آسیب‌پذیر است، اما در خصوص تأمین آب از منابع دیگر پیگیری انجام شده و امیدواریم این مشکل حل شود.

این استاد دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: اهواز می‌تواند از انرژی خورشیدی به‌خوبی استفاده کند که در این زمینه هنوز کاری انجام نشده است؛ همچنین تلاش می‌کنیم از هادی‌های روکش‌دار استفاده کنیم و در مناطقی که هادی‌ها از مقره‌ها خارج شده‌اند، به فاصله 0.5 یا یک متری با PVC سبک پوشیده شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد