سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

پرستاران خوزستان 2.2 برابر بیشتر از استاندارد ملی کار می‌کنند

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت:‌ در بحث درون صنفی در حوزه پرستاری ، یکی از مطالبات اساسی این است که خدمات پرستاری در کشور تعرفه‌گذاری شود و تعرفه‌گذاری آن نیز حتما ابلاغ شود. در این زمینه، لازم است ارزش و معادل کار، مشخص شود و دیگر این که از انشقاق درون‌ساختاری جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، دکتر اسماعیل ایدنی در مراسم روز پرستار و تقدیر از پرستاران نمونه که امروز (17 بهمن ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد:‌ حوزه سلامت با مشکلات مزمن و گاه بغرنج و پیچیده‌ای مواجه است؛ بخشی از این مشکلات، معضلاتی است که روابط درون صنفی ما را به عنوان کادر درمانی در جامعه پزشکی تحت تاثیر قرار می‌دهد و انسجام ما را در پیگیری مطالبات بحق صنفی حوزه سلامت دچار خدشه می‌کند.

وی با تاکید بر این که مطالبات صنفی کادر پرستاری و درمانی نسبت به سایر حوزه‌ها در اولویت است، افزود: ‌مهمترین نقش را در سلامت جامعه به ویژه در حوزه درمان، ‌نیروهای کادر پرستاری دارند که در صف اول ارائه خدمت هستند و بدون حل مشکلات صنفی در این زمینه، نمی‌توان انتظار داشت که سطح سلامت جامع ارتقا یابد.

ایدنی ادامه داد: ما با چالش تامین سلامت مواجه هستیم و در این شرایط بر اساس سطح‌بندی نیز کادر درمانی با کمبود بیش از 100 هزار نیروی پرستاری در کشور مواجه است. در خوزستان نیز با کمبود شدید حوزه پرستاری مواجه هستیم به گونه‌ای که نسبت پرستار به تخت در خوزستان 0.66 یعنی کمتر از 0.7 است به این معنی که بار و زحمات این کمبودها به دوش همان 0.66 نیروهای موجود است.

وی گفت: استاندارد ملی نسبت پرستار به تخت 1.25 تا 1.5 است و قرار است به 2.5 افزایش یابد ولی اکنون این رقم درخوزستان 0.66 به ازای هر تخت است؛ به این معنی که هر پرستار در استان خوزستان در حال حاضر نسبت به دیگر پرستاران در سایر نقاط کشور، حدود 2.2 برابر زحمت را متحمل می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: راهکار حل این مشکلات این نیست که به سمت و سویی حرکت کنیم که به تعارضات درون صنفی جامعه درمانی در کشور دامن بزنیم. پاسخگویی به مطالبات از مسیر تعارضات درون ساختاری عبور نمی‌کند بلکه برای حل مشکلات باید نیروهای جامعه وسیع پزشکی و پرستاری و پیراپزشکی با همگرایی و انسجام درون ساختاری هم به ارتقا سلامت جامعه کمک کنند و هم مطالبات بحق خود را تامین کنند.

وی اظهار کرد: دامن زدن به مشکلات درون صنفی منجر به انشقاق قدرت عظیم اجتماعی در جامعه پزشکی و درمانی می‌شود و از این پاره‌پاره شدن قدرت هیچ اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد به جز این‌که قدرت و سرمایه جمعی این جامعه صرف خنثی کردن خود ما می‌شود. این معضلات در یکی دو سال اخیر در کشور وجود دارد و در سطح مدنی جامعه پزشکی هم درون جامعه پزشکی و هم با دیگران، تعارضات درون‌صنفی روز به روز در حال افزایش است،.

ایدنی گفت: این در حالی است که نگاه به سلامت باید نگاهی سیستماتیک و ارگانیک باشد؛ همه ما یک ارگانیسم هستیم که به صورت یک زنجیره به هم پیوسته در سلامت جامعه نقش ایفا می کنیم و هر جای این زنجیره نقصی به وجود آید، سلامت جامعه تحت تاثیر قرار می‌گیرد و دچار انشقاق می شود.

وی افزود: امروزه با معضلات زیادی مواجه هستیم؛ طرح تحول سلامت حداقل اگر در درون ساختار به اهداف خود می‌رسید و به خصوص ذی‌نفعان خارجی به تعهداتشان در زمینه طرح تحول سلامت پایبند بودند‌، امروز وضعیت رفاهی جامعه پزشکی و پرستاری هم در حد مطلوبی بود. هر چند پس از اجرای طرح تحول سلامت، وضعیت پرداخت کارانه‌ها از نظر مقدار عددی جهش قابل ملاحظه‌ای داشت، ولی اگر ‌ ذی‌نفعان خارجی هم به تعهداتشان عمل می‌کردند، این بخش از مطالبات صنفی ما در حوزه تامین مالی نیز تا حدودی جبران می‌شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: ذی‌نفعان خارجی یعنی خریداران خدمت جامعه پزشکی و پرستاری و درمانی متاسفانه به تعهدات خود خوب عمل نکردند و امروزه در سراسر کشور در هر دو بخش دولتی و خصوصی شاهدیم که خدمات بدون ایجاد تزلزل ارایه شده‌اند ولی خریداران خدمت به تعهداتشان عمل نکرده‌اند و دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین بیمارستان‌های خصوصی و داروخانه‌ها با حجم وسیعی از مطالبات نسبت به بیمه‌ها مواجه هستند.

ایدنی اظهار کرد: جای تاسف دارد که دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیش از  634 میلیارد تومان از سازمان‌های بیمه گیر طلبکار است و از سوی دیگر با حجم وسیعی از عقب‌افتادگی کارانه‌ها مواجه هستیم. در این وضعیت، ‌اگر تضادهای درونی را نیز عمده کنیم، آیا مطالبات خارجی ما پاسخ داده خواهد شد؟

وی گفت:‌ در بحث درون صنفی در حوزه پرستاری ، یکی از مطالبات اساسی این است که خدمات پرستاری در کشور تعرفه‌گذاری شود و تعرفه‌گذاری آن نیز حتما ابلاغ شود. در این زمینه، لازم است ارزش و معادل کار، مشخص شود و دیگر این که از انشقاق درون‌ساختاری جلوگیری کند. این‌که اکنون خدمات پرستاری به عنوان بخشی از خدمات پزشکی تعریف می‌شود، نوعی توهین به پرستار است زیرا پرستار، خدمتی مستقل انجام می‌دهد و نباید بخشی از کارانه پزشک باشد.

در این زمینه بزرگ‌ترین مطالبه‌ای که باید با انسجام درون‌ساختاری پیگیری شود، این است  که خدمات پرستاری تعرفه‌گذاری و ابلاغ و عملیاتی شود و بزرگ‌ترین گام در بهبود وضعیت کادر درمانی و پرستاری کشور نیز همین موضوع است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد