به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، این روزها مردم این استان وضعیت خود را بهتر از هر فر دیگری میدانند، وضعیتی که در بهت بیبارشی و تودههای سنگین خاکی و غبار کام به خشکی فرو میبرد و کارونی که نفسهایش بوی وداع میدهد.
تدبیر و ابتکار دولت هم کاری نکرد تا کمی خوزستان رنگ وداع با خود بگیرد، کارون هم که دستهایش میلرزد و اندامش لحظه به لحظه سرود وداع میخواند، وداعی تلخ پس از هزاران سال رقص در سرزمین اجدادی خود!
خاک هم که امانمان نمیدهد و وسوسه کوچ هر روز در سر سمفونی خود را دارد و سری که به قول خودمانیها «همهجوره دارد میترکد»؛ وضعیت اسفبار بیکاری پسران و دختران محله و کوی و دیار توام و در هم آمیخته با نفسهای تنگ مادربزرگ بدجور حالمان را گرفته است.
دولت با شعار محیط زیستی هم که خود بدتر از آنچه اقلیم با ما میکند کرد، ابتکارش جواب نداد و تدبیرش تنها حرف زد و خوزستان امروز با رنگ شکلاتی مزه تلخ میدهد، شکلاتی که هر روز رهآورد گوشهای از خاورمیانه است، شکلات عراقی، شکلات عربستانی، شکلات همین شادگان و آبادان خودمان که امروز همهجوره در وضعیت قرمز و بحرانی قرار گرفته است.
خاک همهجوره بر سر مردم خوزستان سرازیر میشود و آسمانی که دیگر در این دیار آبی نیست، حتی زمین هم آبی نیست و خشک و خاکی شده است، این جناس آبی نبودن آسمان و بی آبی بودن زمین هر دو به یک رنگ ختم میشود، قهوهای نفسگیر و قهوهای خاک زمین.
امروز که خوزستان همهجوره رنگ خاک خشک شده است هنوز هم تصمیم مصمم و با اراده مسؤولان از ما بهتر کابینه پر از امید، کارون را به فکر مهاجرت انداخت، با ورود خاکهایی که در بیتدبیری گلو میسوزاند مردم را نیز به فکر مهاجرت انداخت و این نشان از مردن خوزستانی است که روزگاری پاره تن این کشور بود.
نگاه تنها درآمدی به این استان موجب شد تا خوزستان و اقلیم جلگهای آن روز بهروز در کنج فراموشی قرار بگیرد و هر روز حسرت و موج نارضایتی مردم این دیار از دولتها بیشتر نمود کند.
جمعی از شهروندان خوزستانی در اعتراض به بی توجهیهای آشکار به این استان از مسؤولان امر در حوزههای مختلفی چون کار، محیطزیست، آب و نفت خواستار رسیدگی و توجه جدی شدند.
*دولت شعار داد عمل نکرد
علی یکی از شهروندان اهوازی است که در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز میگوید: سالهاست که از ورود و گرد و خاک به استان خوزستان میگذرد و در گذرد زمان دولتها با روی کار آمدن خود وعده حل این معضل و مشکل را می هند.
وی با بیان اینکه عملاً مشاهده شده است که هیچگونه راهکاری برای حل این مشکل در استان خوزستان وجود ندارد تصریح کرد: بدون شک در صورتی که برنامهای برای حل مساله ریزگردها در استان خوزستان وجود داشت خانم ابتکار بهجای پستهای اینستاگرامی و مجازی به مردم خوزستان برای حل قطعی آن به این استان میآمد و دست بهکار میشد.
این شهروند اهوازی ادامه داد: بدون شک دولتها با دست گذاشتن روی نقاط ضعف خوزستان و وعده دادن برای حل آن تضمینی برای رأی آوردن خود در دور بعد دارند و این مساله باعث شده است که در این چند سال خوزستان همچنان در کوهی از مشکلات مختلف پیچ و تاپ بخورد.
*سخنها و عمل یکی نیست
ساسان میگوید: بارها با صحبت مسؤولان محیطزیست کشور و دولت در رابطه با رفع مشکل برخاستن و ورود ریزگردها به استان خوزستان، امید اینکه این بار عملی در کار وجود دارد باعث شد تا به آینده این استان خوشبین باشم.
این شهروند آبادانی اضافه کرد: مدتهاست در خوشبینی خود این امید را تقویت کرده و در انتظار تدبیر قرار داریم اما متاسفانه مشاهده میشود آنچه که در سخن آمد در عمل وجود ندارد و خوزستان هر روز بیشتر از روز گذشته نفسهایش میگیرد.
مریم نیز میگوید: چند سال با توطئه دشمنان در کشور و بهویژه استان خوزستان جنگ تحمیلی وجود داشت، در آن روزها نفسهای خوزستان از بوی باروت و شیمیاییهای رژیم منحوس بعث گرفته بود و امروز نیز با حالت قهر دولت در گرد و خاک نفسهای مردمان این دیار بهسختی به ریه میرسد.
این شهروند خوزستانی میافزاید: در جنگ پیروزی به دست آمده، غلبه بر دشمن تا دندان مسلح و همپیمانانش بود و گرد و خاک امروز پیروزی دولتها بر مردم خوزستان و اینک هم که مساله انتقال آب و شدت یافتن گرد و خاک به اوج خود رسیده است، ضعف و بیتوجهی دولتها به این استان نموده واقعی پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، حال باید دید با توجه به فزونی یافتن نارضایتیها از دولت به ظاهر محیط زیستی، کابینه آن از جمله رئیسجمهور و رئیس سازمان محیطزیست در عمر کوتاه باقیمانده کار خود چه تدابیری را برای خوزستان خواهد اندیشید یا اینکه با این بی توجهیها خوزستان بی این دولت با چهره بیاعتماد خواهد نگریست؟!.