اهواز - ایرنا - با گذشت بیش از 2 سال از نشست یک ساختمان تجاری مسکونی در مسیر مترو در مرکز شهر اهواز، این ساختمان هنوز تعیین تکلیف نشده و خطر تخریب آن رهگذران و کسبه اطراف را تهدید می کند.
به گزارش ایرنا در پی حفاری تونل مترو در خیابان نادری، از اصلی ترین خیابان های هسته مرکزی شهر اهواز، در اواخر مهر 1393، یک ساختمان چهار طبقه نشست کرد و به ساختمان های اطراف هم خساراتی وارد شد.
اگر چه این ساختمان تخلیه و برای جلوگیری از تخریب بیشتر، نگهدارنده هایی در آن نصب شده اما وضعیت بلاتکلیف آن همچنان ادامه دارد. از سوی دیگر با توجه به اینکه این ساختمان در مسیر تردد عابران پیاده قرار دارد، خطر تخریب آن رهگذران و کسبه اطراف را نیز تهدید می کند.
فرماندار اهواز در این باره می گوید: در روزهای اخیر بازرسانی از فرمانداری از وضعیت این ساختمان بازدید کرده اند.
اسماعیل ارزانی بیرگانی هدف از بازدید این ساختمان را برآورد وضعیت خطرپذیری محل و احتمال وقوع حادثه عنوان کرد و افزود: این ساختمان باید از سوی سازمان قطارشهری و شهرداری اهواز تعیین تکلیف می شد، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه هنوز گزارشی از احتمال فروریختن این ساختمان دریافت نکردیم، تاکید کرد: ضروری است که بر اساس نظر کارشناسی تخریب و یا تعمیر این ساختمان، هر چه زودتر انجام شود.
*خطر در کمین شهروندان
مدیرعامل سازمان قطارشهری اهواز نیز در این باره گفت: ساختمانی که بر اثر فعالیت متروی اهواز نشست کرده، برای شهروندان خطرآفرین است و احتمال فروریختن تمام یا بخشی از آن وجود دارد.
ابوالقاسم محبوبی اظهار داشت: این ساختمان که از 2 سال پیش تخلیه شده، به دلیل داشتن چند مالک و طولانی شدن روند رسیدگی قضایی به پرونده ها و صادر نشدن رای قطعی دادگاه، هنوز تعیین تکلیف نشده است.
وی افزود: هزینه های جانبی بر اثر تخریب این ساختمان به طرح قطار شهری تحمیل شده که ناشی از تخلیه و اطاله دادرسی و هزینه های حقوقی دیگر است.
محبوبی با بیان اینکه این پرونده تامین دلیل شده ،اضافه کرد: بر این اساس ثابت شده که ساختمان برای شهروندان ناایمن است و باید تخریب شود.
وی با اشاره به اینکه شرکت کیسون (پیمانکار مترو) مسئول رسیدگی به این حادثه است، اظهار کرد: این ساختمان بیمه است اما تا زمانی که پرونده به رای قطعی نرسد، امکان پرداخت خسارت به مالکان وجود ندارد و نمی توان برای تخریب آن تصمیم گیری کرد.
محبوبی گفت: علاوه بر این ساختمان، هفت تا هشت ساختمان دیگر نیز دچار خسارت جزئی در حد ترک خوردگی شده اند که خطرساز نیستند و بنابراین تخلیه نشده اند.
*از نادری تا گلستان
در پی حادثه دلخراش یک ساختمان قدیمی در مرکز شهر تهران (برج پلاسکو)، حساسیت نسبت به ساختمان های فرسوده و خطرپذیر به ویژه در مراکز شهرها بیشتر شده و این حادثه تلنگری برای توجه به این ساختمان ها به حساب می آید.
پروژه متروی اهواز که از سال 86 کلید خورده به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار کافی اکنون 27 درصد پیشرفت دارد.دستگاه حفر تونل(TBM ) در عمق 17 متری در طول خیابان نادری حفاری می کرد. دراین مدت بالا بودن سطح آب های زیرزمینی و جنس خاک در اهواز باعث شده که مسیر مترو طی حفاری ها دچار نشست های متعدد شود، به طوری که در مسیر حفاری از میدان فرودگاه تا مصلا 12 نقطه دچار نشست شد. ساختمان های قدیمی مرکز شهر نیز به دلیل نداشتن استحکام از خسارت در امان نبودند.
همچنین 26 شهریور امسال نیز یک مجتمع 6 طبقه در خیابان اردیبهشت کوی گلستان که تنها 6 سال از ساخت آن می گذرد، به دلیل نشست، با خطر ریزش رو برو شد و ساکنان، آن را تخلیه کردند. مشکل این ساختمان نیز هنوز مرتفع نشده و پرونده در مراجع قضایی در دست رسیدگی است، این در حالیست که ساکنان با مشکلات زیاد برای اسکان روبه رو هستند.
7151/6002
خبرنگار: نادره وائلی زاده**انتشار دهنده: کبری آقازری