محمدحسن طالبیان سه شنبه در کنگره معماری و شهرسازی خوزستان در اهواز اظهار کرد : میراث فرهنگی و تاریخی در کشور به طور کلی ناشناخته است و لازم است سطح آگاهی های عمومی را نسبت به این حوزه ارتقا دهیم.
طالبیان شناخت بافت شهری و مناطق باستانی استان را مهم عنوان کرد و افزود : باید تاریخ شهری را بشناسیم و با شناخت آن میراث آب و کشاورزی را در تاریخ شهرسازی معرفی کنیم ، خوزستان در بستری خشک قرار دارد و با توجه به این که در خشکسالی هستیم بعداز 2 هزار سال هنوز قنات هایی را می بینیم که خشک نشده اند و این نشان از اگاهی و اطلاع گذشتگان از بستر موقعیت مکانی آن منطقه دارد.
وی گفت : در بررسی میراث فرهنگی و تاریخی موضوع جالبی را شاهد هستیم، در استان یزد قنات هایی با قدمت تاریخی بالای چند صد سال دیده می شود که چون بر پایه علمی طراحی و مکان یابی شده اند تاکنون دارای آب هستند .
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور شناخت تاریخ گذشته را مهم دانست و اظهار کرد : شناخت تاریخ فرهنگی در گذشته از نظر چگونگی بوجود آمدن معماری مهم است تا بتوانیم آینده را بهتر بشناسیم و نقشه راه را برای آینده روشن کنیم .
طالبیان هدف از برگزاری کنگره معماری و شهرسازی را اشتراک قرار دادن مطالب و مسائل استانی عنوان کرد و ادامه داد : حدود 21سال پیش این کنگره با هدف اینکه متخصصین مسائل و مطالب خود پیرامون استان خود ارائه دهند و سپس منتشر و به اشتراک گذاشته شود که این هدف نقطه عطفی در تاریخ معماری کشور است.
وی محور های برگزاری کنگره را در راستای اتفاقات جهانی عنوان کرد و افزود : سیر تحول میراث فرهنگی در مدیریت معماری و طبیعت ،بحث و بررسی مسائل جزئی استان از زوایای مختلف ، ورود دستگاه های مختلف در حوزه های باستانی و میراث فرهنگی و میراث معاصر و مدرن در سطح ملی از محور های دیگر این کنگره است.
از میان 185 مقاله رسیده به دبیرخانه کنگره معماری و شهرسازی خوزستان 63 مقاله برگزیده شده اند که به صورت پوستر یا چاپی ارائه می شوند و با نظر هیئت داوران به نفرات برگزیده جوایزی اهدا خواهد شد .
این کنگره با حضور کارشناسان ، مدیران و مسئولین میراث فرهنگی استان در هتل پارس اهوازبا سخنرانی اساتید فن معماری و شهر سازی به مدت 2روز برگزارشده است.
7165/6002
خبرنگار:حمید رضا ترابی فرد **انتشار دهنده : کبری آقازری