سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سوئدی‌ها به پتروشیمی کارون بر نمی‌گردند

مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با اشاره به همکاری شرکت کماتور سوئد در پتروشیمی کارون، اظهار کرد: حدود دو سال پیش این شرکت سهام خود را فروخت و دیگر به پتروشیمی بر نمی‌گردد.به گزارش ایسنا، علیرضا صدیق‌زاده در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان این‌که پتروشیمی کارون در دو فاز اجرا شده است، توضیح داد: در فاز یک این پتروشیمی TDI تولید می‌شود که ماده اولیه اسفنج‌ها از طریق تشک، مبل و صندلی ماشین است. کارخانه تولید این محصول برای اولین‌بار در ایران راه‌اندازی شد و تنها تولیدکننده آن در خاورمیانه هستیم. این فاز در دی‌ماه به ظرفیت اسمی خود تست شد.
وی در مورد فاز دوم نیز، گفت: در فاز دوم این شرکت MDI تولید می‌شود که این کارخانه نه تنها در خاورمیانه بلکه در غرب آسیا اولین است. کار تکمیل فاز دو از سال ۱۳۹۰ توسط پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) آغاز شد و در اوایل دی‌ماه به تولید آزمایشی رسیدیم؛ MDI ماده اولیه اسفنج‌هایی است که انتظار سختی از آن‌ها می‌رود. برای مثال زیره کفش، داشبورد ماشین و غیره.صدیق‌زاده در مورد ظرفیت تولید TDI و MDI اظهار کرد: ظرفیت تولید هر کدام از این محصولات ۴۰ هزار تن در سال است. ۷۰ درصد ظرفیت TDI کفاف کشور را می‌دهد و ۳۰ درصد آن صادر می‌شود، اما همه تولید MDI در داخل کشور مصرف می‌شود.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون در مورد کشورهایی که به آن‌ها TDI صادر خواهد شد، توضیح داد: محصولات پتروشیمی کارون تقریبا به همه کشورهای خاورمیانه همچنین ترکیه، هند، پاکستان، آذربایجان و کشورهای اروپایی از جمله آلبانی، یونان، سوئد، روسیه، آمریکای جنوبی شامل پرو، آمریکا، کنیا، نیجریه و همچنین کشور ایتالیا صادر می‌شود. البته بیشترین صادرات به کشور عراق و به دلیل نزدیک بودن این کشور به مرز ایران صورت می‌گیرد. 
وی در ادامه با بیان این‌که به‌طور کلی ۳۵۰ میلیون یورو برای هر دو فاز هزینه شده است، افزود: از آنجایی که سهامدار خارجی این شرکت در دو سال گذشته به این نتیجه رسید که فعالیت خود با کارون را خاتمه دهد در حال حاضر ۹۸ درصد سهام این شرکت به پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) که در زیرمجموعه پتروشیمی خلیج فارس قرار دارد، متعلق است. به عبارتی پتروشیمی کارون به‌طور غیرمستقیم زیرمجموعه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس است.
صدیق زاده تاکید کرد: قیمت محصولات ما فرقی با محصولات خارجی ندارد و برای مصرف‌کننده فرقی ندارد که از ما جنس بخرد یا از خارج وارد کند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با تاکید بر این‌که اولویت کشور تامین گاز خانگی است، اضافه کرد: از آنجایی که بخشی از خوراک ما از پتروشیمی فناوران تهیه می‌شود و سوخت این پتروشیمی معادل گاز خانگی است ممکن است در پیک مصرف خانگی، گازی که به این پتروشیمی تعلق می‌گیرد کاهش پیدا کند و در نتیجه خوراک ما هم کاهش پیدا خواهد کرد. 
وی در ادامه درباره سهامداران پتروشیمی کارون توضیح داد: هنگامی که پتروشیمی کارون ساخته شد پنج سهامدار داشت که ۴۰ درصد این شرکت متعلق به بندر امام خمینی (ره)، ۳۰ درصد به کماتور سوئد، ۱۰ درصد متعلق به هانزاشیمی آلمان و ۲۰ درصد آن متعلق به سازمان تامین اجتماعی بود.
صدیق زاده ادامه داد: این ترکیب تا سال ۱۳۹۰ حفظ شد اما در سال ۱۳۹۰ هانزاشیمی سهام خود را به بازرگانی پتروشیمی فروخت و در اوایل سال ۱۳۹۴ کماتور سهام خود را به بندر امام خمینی (ره) فروخت. در اواسط سال ۱۳۹۴ افزایش سرمایه‌ای صورت گرفت که در آن PCC و تامین اجتماعی نقشی نداشتند و سهام آن‌ها کاهش پیدا کرد. بنابراین در حال حاضر ۹۸ درصد سهام این شرکت متعلق به بندر امام خمینی (ره) و دو درصد آن متعلق به شتا و بازرگانی پتروشیمی است.
وی با تاکید بر این‌که کماتور دیگر به پتروشیمی کارون باز نمی‌گردد، تصریح کرد: کماتور سهمی در اینجا ندارد اما تعهدات فنی آن‌ها سرجای خودش قرار دارد و موظف است علی‌رغم این‌که سهم خود را فروخته، خدمات تکنیکال را تا زمانی که ایران نیاز دارد در اختیارش قرار دهد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون ادامه داد: کماتور شرکت بدی نبوده و سهام خود را با چالش و دعوا نفروخت. ما در دوران بعد از برجام مشکلی از نظر تبادل دانش فنی با کماتور نداشتیم. به هر زمانی که نیاز به مطالب فنی یا کارشناسی آن‌ها داشتیم به راحتی در اختیار ما قرار دادند.
صدیق زاده با تاکید بر این‌که در زمینه رابطه با کماتور فرقی بین قبل از برجام و بعد از برجام وجود ندارد، افزود: قبل از برجام مجبور بودیم قطعات خود را با قیمت‌های بالا از کشورهای دست دوم و دست سوم تهیه کنیم در حالی که در حال حاضر می‌توانیم از کشورهای دست اول قطعات خود را خریداری کنیم. 

وی با بیان این‌که برجام در مجموع حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد در آزاد شدن فضای اقتصادی و کاهش قیمت تمام شده پتروشیمی کارون اثر داشته است، در مورد نحوه‌ تهیه کاتالیست، توضیح داد: تاکنون کاتالیست را از اروپا، هند و چین تهیه می‌کردیم اما شرکت استک پروژه‌ای تعریف کرده که کاتالیست مصرفی ما را تهیه کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد