![](http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1395/11/4/660906_206.jpg)
نماینده خرمشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: درخواست برخورد قضایی با صنایع نیشکر میرزا کوچک خان و امیرکبیر به دلیل به خطر انداختن منافع ملی، به دادستان خرمشهر تحویل شده و از وی خواستهایم که نیشکر را پای میز محاکمه بکشاند.
به گزارش همشهری؛ «عبدالله سامری» در جلسه اقتصادی و سرمایهگذاری خرمشهر خبر از برخورد قضایی با صنایع نیشکر به خاطر تجمع زهابهای نیشکر در زمینهای شمالی این شهر داد.
طرح سؤال از 3 وزیر
سامری پس از آن، در نشست خبری با اصحاب رسانه بار دیگر به این موضوع اشاره کرد و گفت: زهابهای نیشکر را میشود به تالاب ناصری هدایت و با سیفونی به دریا منتقل کرد اما این کار به خاطر منفعت عدهای در طول این مدت مورد غفلت واقع شده است.
نماینده خرمشهر به تشریح روند پیگیری موضوع پرداخت و اظهار کرد: از وزیر کشاورزی و وزیر صنایع در این مورد طرح سؤال شد و آخرین طرح سؤال از وزیر اقتصاد خواهد بود اما دریغ از گوش شنوا. بهناچار به مقام معظم رهبری نامه نوشتیم، چراکه فصل الخطاب کلام رهبری است.
وی همچنین به درخواست برخورد قضایی در این خصوص اشاره کرد و افزود: از دادستان خواهش کرده ایم حق مردم خرمشهر را از این شرکتها بگیرد.
سامری اضافه کرد: بانک ملی، بانک رفاه، وزارت کشاورزی منتفع میشوند و خطرش برای خرمشهر است. حالا منتظر دستور رهبری و اقدام دادستان که مدعی عام است هستیم.
۴۰ هزار هکتار زمین زیر آب است
نماینده خرمشهر در مجلس، به خطرهای جمع شدن زهابهای نیشکر در زمینهای خرمشهر اشاره کرد و گفت: ۴۰ هزار هکتار زمین زیر آب است و اگر سد مانع بشکند، بخشی از خرمشهر و شلمچه زیر آب میرود.وی افزود: همچنین زمینهای کشاورزی غرب کارون به خاطر بالا آمدن سطح آب زیرزمینی نفسهای آخرشان را میکشند و با این حال مسئولان بی تفاوتند.
سامری در ادامه اظهار کرد: صنایع نیشکر مقصر و مشکل را حوضچههای پرورش ماهی عنوان کرده که با تحقیق متوجه شدیم حقیقت خلاف این است.
این نماینده ادامه داد: این مشکل به خاطر سهلانگاری در دولت کارگزاران بوده که نماینده وقت هم منتفع شده است و حالا این مشکل بهقدری حاد شده که ترس داریم شورهزارهای باقیمانده پس از رفع مشکل زهابها، مشکلی به مشکلات شهروندان خرمشهری بیفزاید.
عملکرد ضعیف محیطزیست
نماینده خرمشهر در مجلس برشماری خطرات زیستمحیطی بر اثر تخلیه زهابهای نیشکر همچون نابودی محیطزیست، بیکاری صیادان و دیگر مطالب مطرحشده را توجیهی برای این اقدام دانست.وی اظهار کرد: بیان دلایل زیستمحیطی توجیه است و بهطورکلی محیطزیست بسیار ضعیف عمل میکند و واقعیتها از سوی رئیس سازمان محیطزیست هیچگاه مطرح نمیشود.
احداث سیفون برای تخلیه آب
تجمع زهابهای صنایع نیشکر که ناشی از فعالیت دو شرکت میرزاکوچک خان و امیرکبیر است، مساحتی در حدود ۳۶ هزار هکتار از زمینهای شمالی خرمشهر را در برگرفته است.
اعتراض دولت عراق منجر به احداث سدی برای جلوگیری از پیشروی زهابها به مرز این کشور شد، سدی که از نظر متخصصان مقاومت کافی برای تحمل این حجم از آب را ندارد.
احداث سیفونی برای تخلیه آب از جمله وظایف تعریفشده برای وزارت نفت بود که طبق گفته سامری نماینده خرمشهر، زنگنه وزیر فعلی نفت کشور زیر بار احداث آن نمیرود و دیگر نهادهای منتفع از این صنعت باید این مشکل را رفع کنند.