سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

خوزستان؛ سرزمینی که ثروت هایش ملی و مشکلاتش استانی است!

به گزارش هورنیوز نام خوزستان همیشه با گرما، آلودگی هوا و بیکاری گره نخورده بلکه با نگاهی به سراسر استان می توان دریافت که گوشه گوشه این استان دارای ظرفیت ها و مواهبی است که کل کشور از آن استفاده می کنند.

 

تولید بیش از ۸۰ درصد نفت و ۱۶ درصد گاز کشور در مناطق نفتخیز جنوب

تنها در خوزستان بیش از ۸۰ درصد نفت کشور تولید می شود و این بدان معناست که بار اصلی رفع نیاز کشور در تولید این ماده اولیه بر دوش خوزستان است چراکه ۱۹ شهرستان از ۲۷ شهرستان استان نفت خیز هستند.

بیژن عالیپور مدیرکل مناطق نفتخیز جنوب درباره تولید نفت مناطق نفتخیز جنوب گفت: تولید نفت با مایعات گازی و نفتا در این شرکت هم اکنون سه میلیون و ٧٠ هزار بشکه در روز است که بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان امسال حدود ۴٠ تا ۵٠ هزار بشکه دیگر به این میزان اضافه خواهد شد.

عالیپور ادامه داد: ٨٣ درصد نفت و ١۶ درصد گاز کشور و همچنین کلیه خوراک پتروشیمی های خوزستان از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تامین می شود.

 

سهم ۳۹ درصدی خوزستان در تولید مواد پتروشیمی

امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان اظهار داشت: در کل کشور ۴۷ مجتمع پتروشیمی وجود دارد که ۱۹ مورد آن در ماهشهر است. ظرفیت اسمی تولید نیز ۲۵.۵ میلیون تن است ولی تولید واقعی عسلویه بیشتر از این استان است که علتش را می توان در تکنولوژی های قدیمی پتروشیمی خوزستان جستجو کرد.

وی افزود: سهم خوزستان از تولید واقعی پتروشیمی ۳۹ درصد ولی در ارزش افزوده این بخش ۲۹ درصد است.

 

رتبه نخست تولید گندم در کشور

کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه خوزستان از حیث خرید گندم در کشور رتبه نخست را دارد پیش بینی کرد امسال تولید گندم به رقم بی سابقه یک میلیون و ۷۰۰هزار تن برسد.

وی با اشاره به اینکه امسال استان خوزستان به برکت بارش های مناسب و تلاش کشاورزان یک سال پرمحصول با عملکرد مطلوب به شمار می رود گفت: امسال تولید شکر در خوزستان ۱۶درصد ، کلزا ۵۸درصد و چغندرقند ۲۵درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

 

رتبه دوم جاده های ترانزیتی کشور

خوزستان یکی از شاهراه های صادرات و واردات کشور است که مقدار زیادی از کالاها، خوراک صنایع بزرگ همچون فولاد و پتروشیمی و مواد موردنیاز طرح های عمرانی در جاده های آن جابجا می شود.

گفته می شود یکی از علل خرابی جاده های استان، تناژ بالای کامیون ها و خودروهای حمل بار است که بدون در نظر گرفتن مقررات حمل و نقل به جاده ها آسیب می زند.

از سویی  دیگر روزی نیست که در خوزستان اخبار تازه ای مبنی بر تصادف خودورها و کشته شدن چندین نفر به گوش نرسد. بنا بر آمار منتشر شده از سوی پزشکی قانونی استان خوزستان در حد فاصل سال های ۸۸ تا ۹۴، ۶ هزار و ۹۰۵ نفر در سوانح جاده ای در جاده های خوزستان کشته شدند که جاده های برون شهری با آمار ۴ هزار و ۳۴۷ نفر بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

این ها تنها بخشی از منابع و ظرفیت های موجود در استان خوزستان است اما آنسوی ماجرا داستان کمبودها ومحرومیت هایی است که در کنار ثروت های خوزستان وجود دارد.

%d8%ae%d9%88%d8%b2%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86

جولان بیکاری در خوزستان

امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به اینکه ۱۹ شهرستان از ۲۷ شهرستان استان نفت خیز هستند، خبر داد: نرخ بیکاری، تراکم دانش آموزان در کلاس و همچنین خانه های بهداشت در شهرهای نفتی این استان از سایر شهرها بدتر است. به عنوان نمونه نرخ بیکاری در شهرهای مسجدسلیمان و شادگان بالای ۴۰ درصد است.

وی با اشاره به اینکه این استان ۸۰ درصد از تولید نفت خام کشور را برعهده دارد، گفت: سهم اشتغال بخش نفت از اشتغال استان سه درصد، سهم بخش نفت از تولید ناخالص داخلی استان ۴۹ درصد، سهم بخش پتروشیمی از ارزش افزوده استان حدود ۶ درصد و سهم از اشتغال نیز دو درصد است.

 

حال رودخانه های خوزستان خوب نیست

روزگاری خوزستان با رودهای پرآبی همچون کارون، دز، زهره، مارون و کرخه در ذهن ها یاد می شد اما امروزه نام خوزستان در اثر سیاست های اشتباهی همچون انتقال آب با خشکسالی رودخانه ها و اراضی گرده خورده است.

در سه سال گذشته طرح احیای اراضی ۵۰۰هزار هکتاری مقام معظم رهبری کلید خورد تا بار دیگر خوزستان به دوران اوج خویش باز گردد اما باوجود نیاز مبرم به آب برای این اراضی، همچنان انتقال آب به استان های مرکزی ادامه دارد که همین امر باعث شده تا بسیاری از کشاورزان خوزستانی از کشت تابستانه محروم و در کشت پاییزه نیز با محدودیت مواجه شوند.

 

دود، تنها سهم خوزستان از صنایع آلاینده

اگرچه انتقادات بسیاری به سیاست بکارگیری نیروهای غیربومی در صنایع استان می شود اما در کنار این مبحث باید به فرسوده بودن تکنولوژی بکار رفته در این صنایع و ایجاد مشکلات تنفسی شهروندان هم اشاره کرد.

 

به گزارش هورنیوز گفته می شود بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه تمام با اعتباری حدود ۴۰هزار میلیارد تومان در خوزستان وجود دارد که از این تعداد یک‌هزار و ۲۲۲ پروژه مستمر با اعتبار یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد در استان است که به منظور تکمیل آنها به ۲۳۶ هزار و ۶۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

حال سؤال اساسی آنجاست، خوزستانی که یک تنه بخش بزرگی از گاز، آب، نفت، محصولات کشاورزی، پتروشیمی و تردد جاده ها را بر دوش می کشد چه سهمی جزء آلودگی هوا، بیکاری و حاشیه نشینی از این ثروث دارد؟؟؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد