به گزارش ایرنا مرتضی جعفری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه ها در آبادان گفت:'Pomace Olive Oil' یکی از بدترین نوع روغن ها در فرایند تهیه روغن زیتون، روغن استخراج شده از تفاله زیتون است و طرز تهیه آن نیز به این صورت است که باقی مانده تفاله زیتون که هنوز دارای مقداری روغن است را با هگزان فراوان و حرارت زیاد استخراج می کنند و با عنوان روغن حاصل از تفاله زیتون یا پومیس (pomace) بهفروش می رسانند.
وی از سانسا (Sansa) به زبان ایتالیایی یا اروخ (Oruj) به زبان اسپانیایی بهعنوان دیگر نام های این روغن ها یاد کرد و افزود:خریدوفروش این محصول تحت هر نامی ممنوع است و بازرسان سازمان غذا و دارو و دانشگاه ها موظف به جمع آوری این فراورده غیرمجاز از سطح عرضه هستند.
به گفته جعفری، مصرفکنندگان باید نسبت به مضرات استفاده از این فراورده آگاه بوده و در هر بستهبندی که به یکی از نام های مذکور برخوردند از خرید آن اجتناب کنند و موضوع را به نزدیک ترین معاونت غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی یا سامانه ١٤٩٠ اطلاع دهند.
معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی آبادان تصریح کرد:شهروندان هنگام خرید روغن به اطلاعات درج شده روی بستهبندی اعم از تاریخ تولید، انقضا، نام و مشخصات شرکت واردکننده، شماره پروانه بهداشتی و نام کشور تولیدکننده دقت کنند.
جعفری تاکید کرد:این روغن را از تفاله روغن زیتون با هگزان فراوان (که یک محصول شیمیایی است) و حرارت زیاد استخراج می کنند، در حالی که به علت استفاده از هگزان تنها می تواند در مصارف صنعتی مانند تولید پماد و کرم مورد استفاده قرار گیرد.
*** کشف ۵۲۶ قلم کالای غیر مجاز در آبادان طی شش ماه امسال
معاون غذا و داروی علوم پزشکی آبادان همچنین در خصوص عملکرد این معاونت طی سال جاری، گفت:میزان کشفیات این معاونت در حوزه قاچاق مواد آرایشی و بهداشتی، دارو و مکمل های غذایی طی ۶ ماه امسال ۵۲۶ قلم به ارزش 101 میلیون ریال است.
وی با بیان بازرسی های صورت گرفته از واحدهای تولیدی نیز، گفت:طی سال جاری 311 مورد بازرسی از 62 واحد تولیدی و نگهداری زیر نظارت دانشکده انجام شده است به عبارت دیگر، به صورت متوسط طی 6 ماه جاری 1.7 مورد بازرسی در هر روز انجام شده است.
ه گزارش ایرنا، روغن زیتون بکر یکی از خالص ترین و سالم ترین روغن های موجود می باشد که به علت محتوای اسید اولئیک (Oleic acid) از سیستم قلب و عروق حفاظت و به دلیل وجود ویتامین های A و ِD و E و سیستم دفاعی بدن را در مقابل بیماری ها تقویت می کند.
همچنین کلسترول بد را پایین و باعث افزایش کلسترول خوب می شود.
روغن زیتون فوق بکر از قابل هضم ترین روغن ها است و فاقد هرگونه اسیدهای چرب ترانس می باشد.
سرانه مصرف روغن زیتون در ایران بین 200 تا 220 گرم درحالی که سرانه مصرف این روغن در برخی کشورها سالانه بین 24 تا 27 کیلوگرم است.
براساس مصرف سرانه ما سالانه به بیش از 15 هزارتن روغن زیتون نیاز داریم که حدود 2 تا 5 هزارتن آن در داخل کشور و بین 5 تا 7 هزارتن آن از طریق واردات و بخشی نیز از طریق قاچاق تامین می شود.
3015/6125 * خبرنگار:عدنان جواهری* دبیر: سیدبهادر حسینی