سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با تایید ساخت سه اثر خراطی فروتن برای کسب نشان اصالت یونسکو گفت:این آثار شامل یک منبر به ارتفاع حدود 2،70 متر ،شیدانه با ابعاد 2.5 در 6.5 متر و یک شیرینی خوری با گل لوتوس می باشد که در آنها از هنر خراطی به شکلی زیبا استفاده شده است.
حجت آرایی نیا اظهار کرد:تاکنون 2اثر هنرمند صاحب نام خراطی دزفولی موفق به کسب نشان اصالت از سازمان یونسکو شده اند که شامل آجیل خوری هفت سین و شکلات خوری 2 طبقه می باشند.
وی افزود:برای برگزاری کلاس های آموزش خراطی توسط این هنرمند صاحب نام زیرزمین خانه تاریخی تیزنو در اختیار وی قرار گرفت ولی مورد استقبال این هنرمند قرار نگرفت اما در صورتیکه این هنرمند مکانی برای آموزش ارائه نماید پیشنهاد وی از سوی اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری بررسی می شود.
2 مهر اصالت یونسکو و 12 نشان ملی از افتخارات عبدالرحیم فروتن هنرمند خراط دزفولی است.
آثار خراطی این هنرمند تاکنون در کشورهای ترکیه ، روسیه و صربستان به نمایش درآمده و مورد استقبال قرار گرفته اند.
این هنرمند خراط نیز روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود:بهمن ماه امسال نمونه خراطی شامل منبر ، شیدانه ( نمادی چوبی از آیین های عزاداری دزفول) و ظرفی چوبی به شکل گل لوتوس برای کسب نشان اصالت به سازمان یونسکو ارائه می شود.
این هنرمند خراط که با ساخت کارهای خراطی با طرح های جدید و ابتکاری و در نوع خود منحصر بفرد اکنون دیگر در جهان شناخته شده و کارهای سفارشی زیادی از برخی کشورهای جهان نیز در دست ساخت دارد افزود:حدود هشت هنرمند خراط در دزفول فعالیت دارند که به ساخت کارهای ساده خراطی مشغول هستند.
وی گفت:گردشگران و میهمانان خارجی که به دزفول سفر می کنند سفارش ساخت کارهای خراطی دارند که سفارش مورد نظر تهیه شده و در اختیار آنان قرار می گیرد ولی به دلیل سختی ارسال پستی این وسایل تاکنون کارهای سفارشی خراطی توسط پست به دیگر کشورها ارسال نشده است.
فروتن به بیان مشکلات هنر خراطی در دزفول پرداخت و گفت: کارگاه کوچکی در کهنه بازار دزفول دارم که با توجه به کوچکی محل کارگاه امکان گسترش کار و آموزش افراد علاقه مند وجود ندارد .
وی افزود:با وجود محل نامناسب در حال حاضر به هشت نفر در این کارگاه بصورت رایگان آموزش خراطی ارائه می شود تا این هنر 43 ساله به نسل های دیگر نیز منتقل شود.
این صنعتگر دزفولی با تاکید بر ضرورت حفظ هنر خراطی اظهار کرد:علاقه شخصی و تامین هزینه زندگی باعث روی آوردن من به خراطی شده و با وجود مشکلاتی که در این راه وجود دارد همچنان فعالیت می کنم.
وی به بازار خوب این هنر اصیل دزفولی اشاره کرد و گفت:تنوع بالای کار هنر خراطی باعث شده سفارش های زیادی در این خصوص ارائه شود و مشکلی برای بازار فروش این محصولات وجود ندارد.
صنایع دستی دزفول شامل 50 تا 60 شاخه اصلی و بیش از 100 زیرشاخه است که توسط هنرمندان دزفولی تولید می شوند.
تاکنون خراطی دزفول به ثبت جهانی رسیده است.
در گذشته نه چندان دور بیش از 500 کارگاه تولید 100 نوع صنایع دستی در دزفول فعال بوده است.
7278/6068