متخصص بیماریهای غدد با اشاره به اینکه پیشبینی میشود حدود 40 درصد ایرانیان مبتلا به کبد چرب هستند، گفت: همه افراد باید راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را مدنظر قرار دهند.
به گزارش مشرق، زمانزاده در ارتباط با بیماری کبد چرب و راههای پیشگیری از آن اظهار داشت: کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و به عبارتی، مسؤول رد کردن تمام مواد غذایی و نوشیدنیهای مصرفشده از صافی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه کبد فاکتورهای مضر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورت بدون ضرر وارد سیستمهای دیگر بدن میکند، گفت: کبد به طور طبیعی، خود را توسط سلولهایی ترمیم و پاکسازی کرده، ولی اگر فاکتورهای منفی واردشده زیاد باشد، در کار آن اختلال رخ خواهد داد.متخصص بیماریهای غدد اضافه کرد: وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است، اما اگر کبدی دارای 5 تا 10 درصد چربی باشد، کبد چرب نامیده میشود و این بیماری یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد میکند.
زمانزاده با بیان اینکه اصولاً کبد چرب هیچ علائم هشداردهنده در ابتلا ندارد، خاطرنشان کرد: میتوان گفت حدود 40 درصد ایرانیان مبتلا به کبد چرب بوده و این هشدار بزرگی برای مردم محسوب میشود.
متخصص بیماریهای داخلی در ادامه، به توصیههای رژیمی برای افراد دیابتی اشاره کرد و گفت: جهت جلوگیری از چاقی و بیماری قلبی در افراد دیابتی، این بیماران باید زمان استراحت خود مقابل تلویزیون را کم کنند چرا که ارتباط زیادی مقابل نشستن مقابل تلویزیون و چاقی وجود دارد.
وی به بیماران توصیه کرد: غذاهای خود را در منزل آماده کرده و از مصرف غذاهای فستفود خودداری کنند، چرا که اصولاً غذاهای خانگی کمانرژیتر و متعادلتر هستند.
زمانزاده اظهار داشت: بیماران دیابتی باید میوه، سبزی و غلات کامل بیشتری نسبت به افراد عادی مصرف کنند، چرا که افزایش دریافت سبزیجات به خصوص سبزیجات سبز تیره، قرمز و نارنجی در روند درمان آنها حائز اهمیت است.