سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

از بهشهر تا ماهشهر/ سفر مدیران ارشد به دهها شهر و روستا در هفته گذشته

استانها-ایرنا- معاون اول رئییس جمهوری هفته پایانی ماه مبارک رمضان با سفر به منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد بهشهر استان مازندران از طرح های زیرساختی آماده افتتاح منطقه دیدن کرد؛ وزیرنفت اما در سفری متفاوت عازم خوزستان شد تا در نشست کمیته بحران منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر شرکت کند و همزمان مدیران ارشد و استانداران نیز برای پیگیری امور و اهداف دولت به دهها شهر و روستا سفر کردند.

اسحاق جهانگیری در سفر 2 روزه خود به استان مازندران که چهارشنبه هفته گذشته انجام شد ازطرح های مختلفی از جمله 6 پست اسکله، مخزن روغن پنج هزار تنی، سیلوی 36 هزار تنی غلات ، 9 دستگاه کشنده و مکنده غلات 200 و 300 تنی و سایر تجهیزات مرتبط، دیوار حفاظت ساحلی و دیواره آبراهه بازدید کرد.
این طرح ها در بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد بهشهر آماده افتتاح شده و میزان اعتبار هزینه شده در این پروژه ها 2 هزار و 130 میلیارد ریال است .
حدود یک هزار میلیارد ریال از اعتبار ساخت این طرح های راهبردی در بندرامیرآباد با سرمایه گذاری بخش خصوصی در دست ساخت قرار گرفته است.
مهمترین طرح در دست ساخت در بندر امیرآباد 6 پست اسکله و حفاظت دیواره آبراهه با حدود یک هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار است .
با بهره برداری از پست اسکله های آماده افتتاح تعداد اسکله های موجود در بندر امیرآباد به 15 اسکله می رسد.
نشست با مدیران، نخبگان و دست اندرکاران اقتصاد مقاومتی مازندران در بابلسر برنامه های سفر 2 روزه معاون اول رئیس جمهوری به مازندران بود.
معاون اول رئیس جمهوری در همایش اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم که در بابلسر برگزار شد، در سخنانی تاکید کرد: نباید فساد بزرگ مالی پشت فیش های نجومی مطرح شده مخفی شود و ذهن افکار عمومی منحرف شود .
جهانگیری ، گفت: متاسفانه عده ای با دریافت های غیر متعارف و نجومی ، قلب مردم را جریحه دار کردند که دولت از این بابت رسما از مردم عذرخواهی می کند .
وی ادامه داد : به همین منظور بی سابقه ترین تغییرات در مدیریت بانکی کشور صورت گرفت و قطعا با متخلفان برخورد می شود .
معاون اول رئیس جمهوری گفت : در کشور، جوانی 30 ساله 10 هزار میلیارد تومان پول کشور را به یغما برده است اما تاکنون کسی مسئولیت آن را نپذیرفته و یا از مردم عذرخواهی نکرده است .
وی ، آن چیزی را که موجب نگرانی جامعه شده است را فساد بزرگ مالی دانست که تا یکصد سال آینده مردم آن را فراموش نمی کنند و نباید با مطرح کردن فیش های نجومی ذهن مردم را از اصل موضوع منحرف کرد .
معاون اول رئیس جمهوری گفت : امسال ، رونق تولید و اقتصاد ازجمله اولویت های دولت است که برای تحقق آن باید برنامه ها و تصمیمات جدی اتخاذ شود .
وی از جدی گرفتن بازار داخلی کشور، مدیریت واردات به کشور، افزایش صادرات به کشورهای همسایه، اروپا و حمایت از تولیدکنندگان داخلی به عنوان برنامه های دولت برای رونق تولید و اقتصاد نام برد .
وی در بخش دیگری از سخنانش برجام را سرمنشا توفیقات زیاد برای کشور دانست و گفت : صادرات نفت کمتر از یک میلیون بشکه ، امروز به دو و نیم میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در روز رسیده است .
جهانگیری از این مساله به عنوان اتفاق بزرگ و خوب برای کشور نام برد .
معاون اول رئیس جمهوری گفت : خوشبختانه امروز تمامی مسئولان کشور بر مساله اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی نظر مشترکی دارند و با اجرای دقیق آن می توانیم گره های کور اقتصادی کشور را بگشاییم .
وی از بیکاری به عنوان اساسی ترین گره کور اقتصادی کشور نام برد و ادامه داد : افزایش جمعیت دهه 60 در برهه ای از زمان چالش هایی را برای کشور به همراه داشته است که موظف به اتخاذ تصمیمات درست برای مدیریت و رفع این مسائل هستیم .
اما چهارشنبه هفته گذشته پتروشیمی بوعلی سینا ماهشهر در جنوب خوزستان به دلایلی طعمه حریق شد.
آتش سوزی در برج ٨٠٠١ که با ١٢١ متر ارتفاع یکی از بلندترین برج های پتروشیمی است، بامداد پنجشنبه
تقریبا به طور کامل مهار شده بود اما آتش در مخزن این پتروشیمی باردیگر زبانه کشید.
با وقوع این آتش سوزی ، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و مرضیه شاهدایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی عازم ماهشهر شدند.
وزیر نفت بامداد جمعه در نشست کمیته بحران منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تاکید کرد که تا پایان عملیات اطفای حریق در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینای منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) در بندر ماهشهر می ماند.
بیژن نامدار زنگنه با تاکید بر لزوم اقدام فوری برای مهار آتش سوزی در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا، گفت: عملیات مهار آتش فرمانده ندارد و باید هرچه سریع‌تر فرمانده ای متخصص و کاردان برای این عملیات انتخاب شود.
وی، افزود: اینجانب نیز تا زمانی که آتش به طور کامل خاموش شود برای پشتیبانی و نظارت در منطقه می مانم.
زنگنه با تاکید بر لزوم جلوگیری از سرایت آتش به مخازن اطراف، افزود:بالگرد و هواپیمای آب پاش کمکی به اطفای حریق نکرده و باید از راه‌های دیگر موضوع را دنبال کرد.
در نشست ستاد مدیریت بحران به ریاست وزیر نفت در منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر مقرر شد؛ ابتدا مخزن تخلیه شده و سپس برای مهار حریق اقدام شود.
در این نشست همچنین، علی صفی خانی مدیر ایمنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان فرمانده عملیات انتخاب شد.
وزیر نفت به تلاش برای خاموش شدن آتش در پتروشیمی بوعلی سینای منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) ماهشهر اشاره کرد و گفت: آتش سوزی قطعا خرابکاری نبوده و دلایل آن فنی است.
بیژن نامدار زنگنه روز جمعه نیز در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی در ماهشهر یکی از دلایل آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا را نشت در یکی از واحدهای برج پارازایلین عنوان کرد و درباره این که آیا آتش سوزی این پتروشیمی امروز خاموش می شود افزود: تمام تلاش این است که آتش خاموش شود اما زمانی اعلام نمی کنم.
وی با بیان این که لازم است در اینجا چند نکته را بیان کنم به عنوان نخستین نکته به این موضوع که برخی عنوان می کنند علت حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا خرابکاری بوده است که قطعا اینگونه نیست و دلایل فنی داشته است اظهار داشت: اگر قصوری هم انجام شده است پس از انجام بررسی اعلام می شود.
وزیر نفت نکته دوم را به واکنش برخی از کشورهای همسایه به این حادثه اختصاص داد و با بیان این که متاسفانه برخی از کشورهای همسایه پس از این آتش سوزی ابراز خوشحالی کردند گفت: یک کشور مسلمان نباید نسبت به آسیب دیدن کشور مسلمان دیگر خوشحال باشد و باید ابراز ناراحتی کند.
نامدار زنگنه، شایعه تخلیه شهر ماهشهر را به عنوان سومین نکته عنوان کرد و افزود: اینکه بیان می کنند شهر در حال از بین رفتن است شایعه ای بیش نیست و هم اکنون در ٢٠٠ متری محل حادثه هستم و با تلاش تیم حرفه ای عملیات اطفای حریق در حال انجام است که ان شاالله موفق می شوند.
وی با بیان این که تیم حرفه ای در حال فرماندهی این عملیات است خاطر نشان کرد: حداکثرش این است که هیدروکربوری که داخل مخزن است و بخشی از آن از دیشب تخلیه شده است باید بسوزد.
به گفته وزیر نفت، تلاش این است که ظرف چند ساعت آینده با یک حمله آتش را خاموش کرد و هم اکنون در حال تامین کردن تجهیزات و امکانات آن برای این حمله هستند.
وی با بیان این که خوشبختانه این حادثه هیچ تلفات جانی و حتی یک زخمی هم نداشته است گفت: تلاش بسیار خوبی و هماهنگ انجام شده است.
تلاش برای مهار آتش آن بصورت زمینی و همچنین از طریق بالگرد ادامه دارد.
وی افزود: متاسفانه به دلیل حجم وسیع آتش سوزی در مخزن 25 هزار تنی پتروشیمی بوعلی ماهشهر عملیات نهایی تیم اطفای حریق که از طریق زمین و آسمان انجام شد ناموفق بود هر چند این پیش بینی هم از قبل محتمل بود.
وی اظهار کرد: تا کنون بخشی از مواد درون این مخزن تخلیه و بخشی سوخته شده اما تخلیه کامل آن هم غیر ممکن بوده و هم به صلاح نبود و به همین دلیل این آتش سوزی تا کنون مهار نشده است.
وزیر نفت اظهار کرد: تیم اطفای حریق این واحد برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی به دیگر واحدها اقدام به ایجاد فوم در اطراف مخزن یاد شده کرده و سایر مخازن اطراف آن که حامل و مواد اشتعالزای بنزن، ال.پی.جی و اپیلن هستند را سرد کرده تا این مخازن نیز دچار حریق و آتش سوزی نشوند.
وی گفت: ما تنها باید منتظر بمانیم تا مواد داخل این مخزن به طور کامل تخلیه و یا سوزانده شود تا اقدامات لازم برای اطفاء حریق صورت گیرد.
وی گفت: خوشبختانه مجموعه امدادگران نفت، شهرداری ماهشهر، استانداری خوزستان و واحدهای پتروشیمی ماهشهر با تمام قوا در حال امداد رسانی برای اطفاء حریق هستند و همین امر باعث شده تا آتش سوزی در بخشهای اصلی این واحد مهار شود.
در هفته ای که گذشت رئیس جمهوری خطاب به ملت بزرگ ایران در خصوص حقوق های نامتعارف و دستور تدوین لایحه اصلاح نظام حقوقی پرداخت ها و رفع خلاهای قانونی بیانیه ای صادر کرد که اکثر نمایندگان مجلس ، حقوقدانان ، کارشناسان و اقشار مختلف مردمی در مصاحبه ها ، بیانیه ها و ... عکس العمل خوب دولت در رابطه با حقوق های نامتعارف را جدی و مناسب ارزیابی کردند.
در این اظهار نظرها تاکید شده بود : حساسیت و عکس العملی که دولت تدبیر و امید در مورد حفظ بیت المال و مبارزه با رانت از خود نشان داد را در گذشته شاهد نبودیم.
در یکی از این بیانیه ها نیز بر لزوم مبارزه بر فساد و رانت در نظام اداری و اقتصادی کشور تاکید و عنوان شده بود که این مهم از یکسو خواست جدی مقام معظم رهبری و مردم است و از سویی دیگر عزم و اراده دولت را برای ایجاد شفافیت در نظام مالی و مبارزه با فاسد را می رساند.
رییس جمهوری 14 تیر ماه جاری با صدور بیانیه ای در مورد حقوق های نامتعارف، بر بازکردن گره کور، کهنه و به جا مانده از سالیان دور که با استفاده از گریزگاههای قانونی در ساختار اداری کشور ایجاد شده تاکید کرد.
دکتر حسن روحانی در این بیانیه با ابلاغ این دستور که 'لایحه اصلاح نظام حقوقی پرداخت ها با رفع خلاء های قانونی با فوریت تهیه و همچنین دستگاهها موظف به انتشار حداقل و حداکثر حقوق مدیران کشوری و لشکری شوند' تصریح کرده است: با کسی عقد اخوت نبسته ام؛ مبارزه با فساد و رانت در نظام اداری و اقتصادی را تا ریشه کن شدن ادامه می دهیم.
هفته گذشته همچنین رئیس جمهوری در جلسه مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:
حل مطالبات مردم با هماهنگی قوای سه گانه و بویژه مجلس و دولت امکان پذیر است.
دکتر روحانی با بیان اینکه حل معضلات و مطالبات مردم بی تردید با هماهنگی قوای سه گانه و بویژه مجلس و دولت امکان پذیر است، تصریح کرد: خواست و مطالبات مردم در وهله نخست و در کنار موضوعات سیاسی و فرهنگی، حل معضلات و مشکلات اقتصادی است.
روحانی در این جلسه، اهتمام و تلاش اصلی دولت را حل و فصل معضلات اقتصادی کشور دانست و اظهارداشت: یکی از اهداف اصلی مذاکرات هسته ای نیز ایجاد حرکتی مثبت در اقتصاد بود چرا که شرایط دوران تحریم ، با عزت یک ملت بزرگی همانند ملت ایران همخوانی نداشت و گاهی حتی در مواردی، برخی اقدامات به ظاهر کشورهای دوست هم غیرقابل تحمل بود.
رئیس جمهوری با اشاره به برنامه های گسترده دولت برای کاهش تورم، خروج از رکود و حرکت به سمت رونق و توسعه گفت: باید برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال برای جوانان، همه قوا و نهادها در کنار هم قرار گیرند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و همچنین مجلس شورای اسلامی در سال 94، گفت: مشروعیت سیاسی همه ما از آراء مردم است و وظیفه ما تلاش برای حفظ منافع کشور و حل مطالبات و مشکلات مردم است.
روحانی با اشاره به اینکه خواست مردم، حل و فصل معضلات و مشکلات اقتصادی است، ادامه داد: در مقایسه با کشورهای منطقه و همسایه می‌توانستیم بهتر از شرایط کنونی باشیم و رسیدن به رشد 8 درصدی، تورم تک‌رقمی، تک نرخی شدن بیکاری و جذب سرمایه داخلی و خارجی امری پیچیده مشکل و ناممکن نیست.
رئیس جمهوری با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در زمان تصویب سند چشم‌انداز بیست ساله کشور که این سند را در کنار قانون اساسی دانسته‌اند، اظهار داشت: در نیمه راه این سندچشم‌انداز، رشد 10 ساله اقتصادی کمتر از 3 درصد بوده و در حوزه ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و کاستن از نرخ تورم نیز موفقیت چندانی نداشتیم که این امر با توجه به درآمدهای نفتی که در همان سالها داشتیم، قابل قبول نیست.
روحانی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید از آغاز بکار به حل مسایل اقتصادی کشور اهتمام ویژه‌ای داشت، تأکید کرد: یکی از اهداف مهم دولت برای حل و فصل مسأله هسته‌ای باز شدن راه برای فعالیت و رشد اقتصادی، اشتغال جوانان، جذب سرمایه، تکنولوژی و همچنین بازار صادرات بود.
رئیس جمهوری ادامه داد: هدف اصلی از توافق هسته‌ای این بود که با برداشته شدن تحریم‌ها فرصت جدیدی برای فعالیت اقتصادی فراهم شود.
روحانی با بیان اینکه دولت در کاهش نرخ تورم از بسیاری از برنامه‌های از پیش تعیین شده جلوتر است، گفت: بسیاری در کشور معتقد بودند که این امر شدنی نیست اما در سال 95 به تورم تک‌رقمی رسیدیم و تلاش می شود این روند تداوم یابد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع حقوق‌های نامتعارف اشاره کرد و گفت: آنچه در روزهای اخیر در رسانه‌ها و فضای مجازی در خصوص برخی دریافت هایی که عادلانه و منصفانه نبود، منتشر شد، در مجموع خیر تلقی می‌کنم؛ به هر حال مشکلی وجود داشته و دستگاه‌های نظارتی دقت لازم و بهنگام را روی این مسأله انجام ندادند.
رئیس جمهوری افزود: براساس گزارش یکی از نهادهای نظارتی برطبق آیین‌نامه‌های سال 90، یک مدیر می‌توانست حتی تا یک میلیارد تومان هم دریافتی داشته باشد، و در ظاهر هیچ مشکلی هم وجود نداشت، لذا امروز باید این آیین‌نامه‌ها اصلاح شود.
روحانی تصریح کرد: برای اصلاح مشکلاتی که در این زمینه وجود داشته اقدامات لازم را آغاز کرده و آن را تا آخر ادامه خواهیم داد.
در ادامه سفرهای استانی ، هفته گذشته نیز مدیران ارشد و استانداران با سفر به دهها شهر و روستا پیگیر مشکلات مردم بودند.
هفته گذشته معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور به کرمان سفر کرد و
وزیر کشور به بیرجند و کرمان، معاون امور مجلس، حقوقی و استان های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اراک ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به ساری و معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی هم به مشهد سفر داشت .
مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور هفته گذشته در سفری به تبریز از پروژه های سرمایه گذاری منطقه آزاد ارس بازدید کرد و در سخنانی گفت: با توجه به تبدیل شدن این منطقه به یکی از قطب های گردشگری کشور ظرفیت ایجاد 30 هتل جدید در این منطقه وجود دارد.
شیراز، همدان، گرگان، بندرعباس ، کرمان و کرمانشاه نیز به ترتیب مقصد معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس‌ سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ، معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت و رییس سازمان حفاظت محیط زیست بود.
وزیر امور خارجه نیز در سفری غیر رسمی و شخصی به استان قم با آیات عظام حسین وحید خراسانی و ناصر مکارم شیرازی دیدار کرد.
1138 /1596 / 1539

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد