رییس مرکز بهداشت غرب اهواز در آستانه عید سعید فطر از انجام بازرسیهای ویژه از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی غرب اهواز در جهت تامین و ارتقای سلامت شهروندان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، مهرداد شریفی اظهار کرد: شهروندان در این ایام خرید آجیل و شیرینی را از محلهای مجاز و مورد تایید مراجع بهداشتی انجام دهند و به هیچ وجه از دستفروشان و دورهگردان خرید نکنند.
وی ادامه داد: با توجه به بو و مزه آجیل و خشکبار میتوان به تازگی آن پی برد؛ پس دادن رنگ آجیل، نشان از غیربهداشتی بودن و استفاده از رنگهای غیرمجاز در تولید آجیل دارد. از خرید و مصرف آجیل مانده و کپکزده اجتناب شود.
شریفی با اشاره به انجام بازرسیهای ویژه از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی غرب اهواز در جهت تامین و ارتقای سلامت شهروندان افزود: گاهی سودجویان جهت پنهان کردن بوی بد و ترش آجیل و خشکبار، نمک بیشتری استفاده میکنند. بنابراین علاوه بر توصیههای معمول برای اجتناب از مصرف زیاد نمک به منظور پیشگیری و کنترل بیماریهای فشارخون و قلبی و عروقی، شهروندان باید در خرید آجیل نمکین و شور، این نکته را نیز مدنظر قرار دهند.
وی اظهار کرد: آجیل و خشکبار، قابلیت آلودگی با سموم قارچی مانند آفلاتوکسین را دارد و در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت روباز و فله عرضه میشود، احتمال آلودگی وجود دارد. ابتلا به اسهال و دل درد شدید، از علایم مسمومیت با آفلاتوکسین است.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز توصیه کرد: آجیل و دانههای روغنی، به اندازه مصرف خریداری شود. شرایط نگهداری و دمای مناسب رعایت و حتما دور از رطوبت و نور مستقیم خورشید نگهداری شود تا از بروز آلودگی ثانویه به ویژه فساد و کپکزدگی در آنها جلوگیری شود.
وی با اشاره به نکات بهداشتی در خرید و مصرف شیرینی نیز گفت: در صورت تمایل به خرید شیرینی تر، اطمینان حاصل شود که شیرینی در یخچال نگهداری شده و از بسته بندیهای مطلوب برخوردار باشد. دارا بودن مجوزهای بهداشتی، علامت استاندارد و درج مشخصات شیرینیپزی شامل نام، نشانی و آرم مخصوص آن واحد بر روی بستهبندی از نکات ضروری در هنگام خرید شیرینی است.
شریفی با اشاره به ویژگیهای سلامت مواد غذایی بستهبندی نیز اظهار کرد: در صورت عدم مشاهده مشخصات شامل پروانه ساخت از وزارت بهداشت، تاریخ انقضا و تولید، شرایط نگهداری، نشانی کارخانه و درج علامت استاندارد روی محصولات و یا آثار پاکشدگی مشخصات، از خرید آن ماده غذایی، اجتناب کنید.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز افزود: با توجه به تاثیر گرمای هوا و نور خورشید بر فساد مواد غذایی، از خریداری مواد غذایی که در معرض نور آفتاب قرار دارند، خودداری کنید.