سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

انتقاد نماینده دشت آزادگان از طرح‌های انتقال آب:

می‌خواهند جلگه حاصلخیز خوزستان را به دشتی متروکه تبدیل کنند

با این طرح‌ها می‌خواهند جلگه حاصلخیز خوزستان را به دشتی متروکه تبدیل کنند زیرا بخش عمده‌ای از مردم استان از طریق کشاورزی ارتزاق می‌کنند و مسئولین.

قاسم ساعدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با بیان این‌که گویا وزارت نیرو قصد دارد تا در آینده برای بعضی از استان‌های دیگر کشور از سد سمیره و سدهای بالادست اقدام به انتقال آب کند که این موضوع یک فاجعه است، اظهار کرد: متاسفانه همواره در اظهارنظرهای مسئولین در زمینه مسائل آبی، آشفتگی وجود داشته و طرح‌های انتقال آب نشانگر نگاهی تحقیرآمیز به خوزستان توسط مسئولین است و پاسخ‌ها و صداقت برخی از مسئولین در رابطه با طرح‌های انتقال آب حقیقتا جالب نیست.

وی افزود: خوزستان زیربنایی برای اقتصاد کشور است و اشتباه مسئولین دولتی و حکومتی در تمام ادوار گذشته این بوده که به خوزستان به عنوان یک استان عادی و معمولی نگاه می‌کردند در حالی‌که خوزستان فرااستانی و از نظر اقتصادی حتی فرا ملی است و اگر منابع انرژی، بخش تولید، صنعت و کشاورزی این استان را در نظر بگیریم، می‌توان گفت که 80 درصد چرخ اقتصاد کشور به دست خوزستان در حال گردش است.

ساعدی تصریح کرد: متاسفانه برنامه‌ریزان اقتصادی کشور در رابطه با طرح‌های انتقال آب بین حوزه‌ای سخت در اشتباه هستند و انتقال آب فقط با هدف تامین آب شرب برای ما قابل پذیرش است. در گذشته 350 هزار هکتار اراضی کشاورزی اصفهان از طریق زاینده‌رود آبیاری می‌شدند که امروز با انتقال آب کارون به بیش از 700 هزار هکتار افزایش یافته است و حتی برای به گردش درآمدن چرخ کارخانه‌ها و صنایع فولاد، آب خوزستان را به اصفهان انتقال داده‌اند.

وی عنوان کرد: این‌که اکنون هدف از طرح‌های انتقال آب به استان‌های اصفهان، کرمان و یزد را فقط تامین آب شرب این استان‌ها عنوان می‌کنند اما این ادعا را از سوی دولت نمی‌پذیریم و افرادی که این ادعا را دارند باید بدانند که در سال 68 که خوزستان زیر آتش جنگ عراق بود و سمت‌و‌سوی مملکت بر جنگ متمرکز شده بود، اصفهانی‌ها و مسئولین دولت آن زمان، تونل‌هایی را برای انتقال آب حفر می‌کردند که در همان سال‌ها هم به بهره‌برداری رسیدند، پس طرح‌های انتقال آب فقط بحث امروز نیست.

نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نارضایتی اجتماعی مردم خوزستان از طرح‌های غیرقانونی و غیرعالمانه انتقال آب بیان کرد: این موضوع صددرصد مسائل امنیتی را به دنبال دارد و همه ما از روزی می‌ترسیم که خدای‌ناکرده، انتقال آب بحث استراتژیک امنیت کشور را دچار مخاطره کند و از این نظر همواره از مسئولین دولتی و کشوری خواسته‌ایم که موقعیت استراتژیک خوزستان و عادی نبودن این استان را بفهمند و مدنظر قرار دهند و مردم خوزستان و مشکلات آن‌ها را دریابند.

ساعدی با بیان این‌که طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای موجب بدبینی مردم خوزستان نسبت به برخی استان‌ها و مسئولین شده است، اظهار کرد: در تمام مقاطع زمانی همواره باید در جهت تقویت همبستگی ملی گام برداریم اما این اقدامات، حرکات برخی مسئولین و این‌که نگاه ویژه خود را به بعضی از استان‌ها و قومیت‌ها متمرکز کنند، همبستگی ملی را تضعیف می‌کند.

وی ادامه داد: ما نسبت به این موضوع احساس نگرانی می‌کنیم که نگاه مسئولین کلان کشور چیست و آیا از سر دلسوزی به ملت و آینده کشور نگاه می‌کنند یا قصدشان تضعیف همبستگی ملی است؟ این حرکت بسیار خطرناک است و بخش کشاورزی و تولید داخلی که زیربنای اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود را نابود می‌کند. طبیعت و آب و هوای خوزستان دارای زمینه‌های مساعدی برای کشاورزی است اما هیچوقت نمی‌توان فلات کویری اصفهان، یزد و کرمان را به اراضی کشاورزی تبدیل کرد.

ساعدی با بیان این‌که خوزستان همواره در طول تاریخ و در تمام عرصه‌ها وفادارترین مردم کشور را داشته و در خط مقدم دفاع از ارزش‌ها و مرزهای کشور بوده است اما متاسفانه هیچگاه اجازه حضور وزرای خوزستانی در دو وزارتخانه نفت و نیرو داده نشد، تصریح کرد: دستکاری در طبیعت صددرصد همواره به شکست منجر شده و این موضوع همیشه در طول تاریخ مشهود بوده و در طبیعت فاجعه ایجاد می‌کند. مانند تالاب هورالعظیم که ثروت‌ ملی خوزستان بود اما وزارت نفت آن را خشکاند و این مساله پدیده ریزگردها را به دنبال داشت و همواره نفس مردم خوزستان را گرفته است.

وی با اشاره به عدم توجه به تبعات امنیتی طرح‌های انتقال آب عنوان کرد: از شورای امنیت ملی و دیگر مقامات انتظار می‌رود تا حساسیت‌های امنیتی این موضوع را جدی بگیرند زیرا استان 4 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت دارد و نباید با دیده تحقیر به مردم آن نگریست. در جلسه‌ای با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو، خواستار رسیدگی نسبت به طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای شدیم و حتی اگر نیاز باشد برای این موضوع با سایر نمایندگان به دیدار مقام معظم رهبری خواهیم رفت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد