به گزارش ایرنا در پی طغیان رودخانه دز از 26 فروردین، سیلاب بخش هایی از شهرستان های اندیمشک، دزفول، شوش و شوشتر را فرا گرفته است.
در این میان 34 روستای بخش شعیبیه شوشتر با جمعیتی در حدود 12 هزار نفر با سیل مواجه شدند چرا که در حوزه رودخانه دز قرار دارند و بیشترین آسیب را از این سیلاب متحمل شده اند.
اگر چه اظهار نظرهای مسئولان متولی در روزهای اخیر از عادی شدن اوضاع در این روستاها و فروکش کردن سیلاب حکایت دارد اما روستائیان معتقد هستند هنوز شرایط آنها بحرانی است.
فرماندار شوشتر در این باره گفت: آب در 32 روستای بخش شعیبیه فروکش کرده و مدارس بعد از یک هفته بازگشایی شده است و روزانه آب بسته بندی و سالم برای دو هزار و 200 دانش آموز این مدارس تامین می شود.
حیدر نجفی با بیان اینکه دو روستای 'یذاب' و 'یبیله' هنوز زیر آب هستند افزود: عملیات بازگشایی پل بزرگ روستای 'ابوطیور' به 'چنیبه' جمعه شب به اتمام رسیده و هم اکنون پل قابل تردد است.
وی اضافه کرد: دو کانال برای خروج سیلاب از منطقه پیش بینی شده است که در صورت تکمیل، تا امشب حدود 200 متر جاده روستای 'ابوطیور' به 'ابوگراو' از زیر آب بیرون می آید.
رئیس ستاد بحران شهرستان شوشتر همچنین تاکید کرد: بنیاد مسکن خوزستان کارشناسی منازلی که سیلاب در آنها فروکش کرده را آغاز کرده و بعد از عادی شدن اوضاع جهاد کشاورزی نیز برآورد خسارت را انجام می دهد.
نجفی افزود: پیش بینی می شود 46 هزار تن از اراضی کشاورزی غرب شعیبیه که آماده برداشت بوده، با این سیل نابود شده است.
*هفت روز تشنگی
شعیبیه یکی از بخش های تابعه شهرستان شوشتر در خوزستان است. این بخش مانند شبه جزیره ای بین رودخانه های کارون و دز قرار گرفته که باعث شده تا خاک بسیار حاصلخیزی داشته باشد به همین دلیل شغل اغلب مردم کشاورزی است.
عضو شورای روستای 'یحموره' گفت: این روستا هنوز در محاصره سیل است و آب در آن فروکش نکرده است.
حبیب نیسی افزود: راه روستا مسدود شده و مردم ناچار هستند بخشی از مسیر را به وسیله قایق و دو تا سه کیلومتر را با پای پیاده از میان سیلاب طی کنند.
وی اضافه کرد: سیل بندی که اهالی روستا ساخته اند باعث شد آب به خانه ها وارد نشود اما تمام روستا و مسیر منتهی به آن از 28 فروردین مسدود شده است.
به گفته وی، بیشتر اهالی از روستا خارج شده اند و مدارس هنوز تعطیل است.
وی با بیان اینکه کمکها به اهالی این روستا ضعیف است اظهار کرد: خبری از چادرهای امدادی در این روستا نیست و روستاهای اطراف وضعیت رضایت بخشی ندارند.
نیسی وضعیت آبرسانی به روستای یحموره را نامناسب دانست و تصریح کرد: مردم یک هفته است که از آب آشامیدنی محروم هستند و با وجودی که قرار بود تانکر آبرسانی به این روستا اختصاص یابد اما هنوز تانکر نیامده است.
*محاصره ادامه دارد
سیلاب بیش از سایر روستاها، 'یذاب' را به زیر آب برده است.
علی کعب نیا دهیار روستای 'یذاب' نیز در این باره گفت: 10 روز است که این روستا زیر آب است و آب فروکش نکرده و هیچ اقدام خاصی برای رهایی اهالی روستا نشده است.
وی افزود: سیل بند روستا در حال ترمیم است اما عملیات به کندی پیش می رود که به طول انجامیدن آن، احتمال تخریب خانه ها را در پی دارد و تا کنون دو سه خانه نیز تخریب شده است.
کعب نیا علت آبگرفتگی این روستا را کانال آبیاری شرکت توسعه نیشکر امام خمینی (ره) عنوان کرد و گفت: این کانال بتونی که در مسیر سیلاب طبیعی ساخته شده، باعث انحراف سیلاب به سمت روستا شده است.
به گفته وی این روستا شامل 110 خانوار است و سیاحی معاون استاندار در بازدید از این روستا دستور اختصاص 110 چادر را داد که 88 چادر به ما تحویل داده شد.
وی اضافه کرد: بسیاری از اهالی حاضر به ترک روستا نشده اند و چادرها را روی پشت بام خانه ها برپا کرده اند.
کعب نیا با بیان اینکه امدادرسانی و توزیع آب و آذوقه در روزهای اخیر بهبود یافته بود، گفت: وضعیت آبرسانی امروز دوباره نامناسب شده و آبی به روستا نرسیده است.
7151/6064