به گزارش ایرنا، طبق آمار 13 درصد از جمعیت ایران به دیابت نوع اول و دوم مبتلا هستند، 13 درصد نیز در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
آمارهایی که طی یک دهه اخیر از وضعیت تحرک ایرانیان اخذ شده نشاندهنده این است که حدود ۶۰ درصد مردم کشورمان از کمتحرکی و بیتحرکی رنج میبرند.
نتیجه این بیتحرکی نیز آمار نگرانکننده بروز سکته قلبی در کشور است. براساس آخرین آمارها هر روز ۳۰۰ نفر و در مدت یکسال ۱۰۹ هزار نفر در ایران بر اثر بیماریهای قلبی جان خود را از دست میدهند که با میزان تلفات در جنگی چند ساله برابری میکند.
اما این تمامی واقعیت نیست؛ چراکه آمار کمتحرکی در دانشآموزان 60درصد است و آمار کمتحرکی در جامعه بهدلیل وجود قشر سالمند که طبعا تحرک کمتری نسبت به قشر نوجوان دارند بالاتر است.
رژیم غذایی نامناسب، فشار خون بالا، چاقی، تحرک فیزیکی ناکافی و سیگار پنج عامل خطر بیماریهای غیرواگیر هستند که مرگهای زودرس (زیر 70 سال) ناشی از سکتههای قلبی، مغزی، سرطان، دیابت، بیماریهای تنفسی و سایر بیماریها را سبب میشوند.
تحرک فیزیکی چهارمین عامل خطر بیماریهای غیرواگیر و البته تنها ریسک فاکتوری است که روی سه عامل قبل از خود تاثیر دارد؛ چراکه تحرک فیزیکی بر اشتهای افراد و تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین به دلیل سوزاندن چربیها میتواند وزن را کنترل کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در سخنان پیش از خطبه های نمازجمعه اهواز در مصلای مهدیه امام خمینی (ره) این شهر، با گرامی داشت هفته سلامت به نام ' غلبه بر دیابت'، گفت:این شعار بر این اساس انتخاب شده است تا مردم و مسئولان به این بیماری خطرناک بیشتر توجه کنند.
اسماعیل ایدنی افزود:کم تحرکی و تاریخ نامناسب باعث پیشرفت این بیماری در ایران شده است.
وی عنوان کرد:دیابت دو نوع دارد دیابت نوع یک ارثی است و ازکودکی و نوجوانی آغاز می شود و نوع دوم آن با عنوان دیابت نوع 2 از میانسالی و بلوغ خود رانشان می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت:دیابت نوع 2 به دلیل مصرف زیاد قند و غذاهایی که سریع آماده می شوند و کم تحرکی ناشی می شود که قابل کنترل است.
ایدنی بیان کرد:دیابت نوع 2 امکان قطع شدن دست و پا، کوری و سکته های قلبی مغزی را در شهروندان افزایش می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت:بر اساس برنامه، تا سال 1404 باید کشور و حتی منطقه جهان اسلام در سلامت کامل باشند.
****بخشی از اقدامات شورای شهر اهواز از زبان رئیس شورا
رئیس شورای اسلامی شهر اهواز نیز در سخنان پیش از خطبه های نمازجمع این شهر، هدف از تشکیل شوراها را ارائه خدمت به شهروندان با مشارکت شهروندان و در راستای حل مشکلات عنوان کرد.
رامی علاسوند با تشریح اقدامات شورای اسلامی شهر اهواز طی دوره چهارم، گفت:شورا ها تجلی مردمسالاری دینی و نقطه اتصال ارتباط مردم و دولت است.
رئیس شورای اسلامی اهواز گفت:تا پایان سال 94 شورای اسلامی اهواز 126 جلسه علنی و در مجموع 569 جلسه کمیسیونی داشته که دو هزار و 639 مورد بررسی شده است.
علاسوند با تبیین موارد پیگیری و مصوب شده در شورای اسلامی اهواز افزود:بودجه مصوب سال 95 شهرداری اهواز دو هزار میلیارد ریال با افزایش سه درصدی نسبت به سال 94بوده است.
رئیس شورای اسلامی اهواز گفت:از پروژه هایی که در اهواز تکمیل شده است، پل شهید دقایقی با 220 میلیارد ریال اعتبار، زیرگذر خلیج فارس با 80 میلیارد ریال اعتبار و تقاطع جوادالائمه با 180 میلیارد ریال اعتبار بوده است.
وی گفت:همچنین زیرگذر شریعتی با 180 میلیارد ریال اعتبار و 85 درصد پیشرفت، تقاطع غیرهم سطح شهید بندر با 590 میلیارد ریال اعتبار و 13 درصد پیشرفت نیز درحال اجراست.
علاسوند بیان کرد:برای ساخت چهار تقاطع غیر همسطح نیز مناقصه درحال برگزاری است تا ساخت این تقاطع ها امسال آغاز شود.
نهم اردیبهشت ماه در تقویم کشور به نام روز شوراها نامگذاری شده است.