مهران مومن قریب شنبه در گفت وگو با ایرنا درباره آخرین وضعیت حوضه های آبی خوزستان اظهار کرد: آورد حوضه دز نسبت به روزهای گذشته افت محسوسی داشته و ورودی این حوضه حدود یک هزار و 700 مترمکعب بر ثانیه و خروجی آن یک هزار مترمکعب برثانیه است.
وی با اشاره به افزایش دبی رودخانه کارون در مقطع اهواز افزود: ساعت 10 صبح امروز دبی رودخانه در اهواز به 900 مترمکعب برثانیه رسیده است.
مومن قریب اضافه کرد: بخشی از افزایش دبی به دلیل بارش های حوضه میانی در شوشتر و بخشی نیز ناشی از طغیان رودخانه دز است.
وی گفت: بر اساس پیش بینی ها امشب یا صبح فردا(یکشنبه) دبی در اهواز به حدود یک هزار و 500 مترمکعب برثانیه می رسد.
مومن قریب با تاکید بر اینکه بابت افزایش دبی کارون جای هیچگونه نگرانی نیست افزود: کارون به طور متوسط قابلیت عبور سیلاب دو هزار و 500 مترمکعب را دارد.
وی خاطرنشان کرد: در صورت افزایش دبی تا چهار هزار مترمکعب برثانیه پارک های ساحلی و حریم رودخانه قابل کنترل است که البته چنین حجم آبی نخواهیم داشت بنابراین هیچگونه آسیبی شهر اهواز را تهدید نمی کند.
به گفته وی، تعدادی از روستاها در بخش الهایی احتمال آبگرفتگی دارد که قرار است تخلیه شوند.
این عضو ستاد بحران استان با بیان اینکه در اطراف پل فولاد با وجود کانال سیلاب بر 'نهر مالح' نیز مشکلی نخواهیم داشت، اضافه کرد: آب در بالادست اهواز در حوضه دز و منطقه بامدژ اکنون بالا آمده است و در پایین دست اهواز در کوت عبدالله 'نهر بحره' گرفتگی هایی داشت که مرتفع شده و در این شهرستان نیز مشکلی نخواهیم داشت.
وی تاکید کرد: این حجم سیلاب کمتر از آن است که آبادان را تهدید کند و سیلاب های بسیار بزرگ تر در گذشته باعث اتفاقی در این شهر نشده است.
مومن قریب در ادامه با اشاره به طغیان دیروز رودخانه جراحی در امیدیه گفت: ورودی این رودخانه دیروز به دو هزار و 500 مترمکعب برثانیه رسیده بود که امروز به حدود یک هزار مترمکعب برثانیه کاهش یافت.
وی اضافه کرد: با توجه به گنجایش 500 میلیون مترمکعبی سد کرخه و ورودی کمتر از دو هزار مترمکعب برثانیه، این سد هنوز جای خالی دارد و در این حوضه نگرانی وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، طغیان رودخانه دز از بامداد پنجشنبه آغاز شد که ورودی این رودخانه به هشت هزار مترمکعب رسید.
روستاها و مزارع شهرستان های اندیمشک، دزفول، شوش و شوشتر تاکنون از طغیان رودخانه دچار خسارت شدند.