هژیر کیانی دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با انتقاد از سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست خوزستان برای بی توجهی به وضعیت تالاب برم سور اظهار کرد: این تالاب به محلی برای هندوانه کاری تبدیل شده و دومین سال پیاپی است که این تالاب را به خاطر صیفی کاری از بین می برند.
وی با اشاره به مکاتباتی که با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، مدیرکل منابع طبیعی و جهادکشاوری انجام شده، افزود: جای تعجب دارد که این موضوع از دید مسئولان پنهان مانده است.
کیانی اضافه کرد: برم سور تنها تالاب میان شهرستان های باغملک و هفتگل است که همانند نگینی در این منطقه می درخشید اما اکنون این تالاب هم قربانی دخل و تصرف انسان ها شده است.
به گفته وی، وسعت این تالاب بستگی به سال های مختلف تا 50 هزار هکتار نیز می رسد.
وی با بیان اینکه بی تفاوتی نسبت به اکوسیستم های تالابی عواقب ناخوشایندی در پی دارد، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با وجود بحران آب و هشدارهای کارشناسان هنوز برای جلوگیری از هدرروی آب و افزایش راندمان آبیاری اقدامی نکرده است و بدون توجه به اهمیت تالاب ها اجازه خشک کردن تالاب ها و کشت به کشاورزان و برخی سوداگران را می دهد.
این فعال محیط زیست گفت: سازمان های مردم نهاد محیط زیست استان خوزستان خواستار توقف فوری برداشت آب از این تالاب و برخورد قانونی با متخلفان هستند.
بر اساس این گزارش، تالاب 'برم سور' درسه کیلومتری جاده باغملک- ایذه به هفتگل و اهواز قرار دارد که تا کنون از سوی مسئولان محیط زیست صحبتی از آن به میان نیامده است.
تالاب ها محیط هایی میان آب و خشکی هستند که بسیاری از فواید آنها تاکنون برای بشر ناشناخته است. خوزستان بیشترین مساحت تالاب کشور را به خود اختصاص داده و حدود 50 درصد از تالاب های کشور در این استان قرار دارند.
مهمترین تالاب های این استان تالاب بین المللی شادگان، هورالعظیم، بامدژ و میانگران هستند. کارشناسان بر این باورند که خشک شدن تالاب های این استان به ویژه هورالعظیم یکی از عوامل اصلی شکل گیری پدیده ریزگردهاست.