نصرالله طاهری در حاشیه بازدید از سد کارون 3 در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح هایی مانند سدسازی تخریب های محیط زیست از جمله جنگل ها ، درختان و مراتع را به دنبال دارد و در جریان ساخت این سد نیز حدود دو هزار و 500 اصله درخت بلوط از بین رفته است.
وی افزود: نیمه اسفند امسال قرار است برای نخستین بار یک هزار اصله درخت بلوط و یک هزار و 500 اصله مرکبات در 3.3 هکتار از این منطقه کاشته شود.
طاهری تاکید کرد: تا سال 95 ، سه هزار اصله درخت بلوط را به طبیعت بازمی گردانیم.
وی خاطرنشان کرد: تسطیح زمین و تولید نهال انجام شده که کاشت آنها به مناسبت روز درختکاری آغاز می شود.
طاهری درباره اینکه آیا نهال های بلوط می تواند جای درختان تنومند چند هزار ساله گذشته را بگیرد اظهار کرد: برای پیشرفت ناچار هستیم چیزهایی را از دست بدهیم و اگر می خواهیم انرژی و آبادانی داشته باشیم، طبیعت ضربه می خورد ولی مهم این است که برای جایگزینی چیزهای از دست رفته اقدام کنیم.
وی همچنین درباره تاثیر درختان بلوطی که در مخزن سد مانده اند بر کیفیت آب این مخزن توضیح داد: مطالعات تاثیرات اکولوژیکی مخزن سد توسط دانشگاه شهرکرد در حال انجام است.
وی با بیان اینکه این مطالعات از سوی شرکت آب و نیرو به دانشگاه شهرکرد ارجاع شده افزود: این مطالعات 1.5 سال است که شروع شده و تا یک سال آینده به اتمام می رسد که می توان درباره تاثیر این درختان بر آب مخزن اظهار نظر کرد.
عبدالوهاب نوری وزیر منابع آب و محیط زیست الجزایری صبح سه شنبه وارد اهواز شد. وی از سد کارون 3 در ایذه و سد کارون 4 در مرز استان های خوزستان و چهار محال و بختیاری دیدن کرد.
سد مخزنی کارون 3 یکی از بزرگترین سدهای کشور است که در 28 کیلومتری ایذه و بر روی رودخانه کارون احداث شده است.
این سد ظرفیت تولید دو هزار مگاوات برق دارد و در سال 83 به بهره برداری رسید.
با آبگیری سد تعداد 63 آبادی به زیر آب رفت و بیش از 15 هزار نفر آواره و حاشیه نشین شهرهای اطراف شدند.