سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

آمریکا: فروش جنگنده سوخو به ایران نقض تحریم سازمان ملل است

دولت آمریکا  گفته است که فروش جت های جنگنده سوخوی روسیه به ایران در صورتی که عملی شود ناقض تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل متحد خواهد بود.
به گزارش عصرایران و به نقل از بی بی سی، اخیرا اعلام کرد که قصد امضای قراردادی برای خریداری سوخو-۳۰ از روسیه را دارد اما روسیه هنوز رسما این خبر را تایید نکرده است.
با این حال خبرگزاری ریا نووستی روز چهاشنبه به نقل از یک مقام بلندپایه دفاعی روسیه که از او نام نبرد نوشت قرارداد فروش این هواپیماها تا پایان ۲۰۱۶ امضا خواهد شد.
توقف کمک 3 میلیاردی عربستان به ارتش لبنان به دلیل محکوم نکردن حمله به سفارت سعودی در تهران
در حال حاضر در کابینه لبنان میان نخست وزیر (تمام سلام) و وزیر خارجه درباره موضوعات مختلف مربوط به عربستان سعودی اختلاف نظر شدید وجود دارد.کمک 3 میلیارد دلاری عربستان سعودی به لبنان به دلیل خودداری بیروت از محکوم کردن حمله به سفارت سعودی در تهران، متوقف شد.
به گزارش عصرایران، این کمک بلاعوض در قالب "هبه" از سوی دولت ریاض در دوره پادشاهی ملک عبدالله بن عبدالعزیز به لبنان ارائه شده بود. براساس این کمک،  لبنان می توانست با استفاده از کمک 3 میلیارد دلاری عربستان سعودی، از آمریکا و فرانسه، برای ارتش و نیروهای امنیتی اش، سلاح و تجهیزات امنیتی خریداری کند.
تاکنون حدود 2 میلیارد دلار از این کمک، هزینه و خرج شده است و یک میلیارد دلار آن باقی مانده است.
یک مقام مسؤول سعودی به خبرگزاری رسمی این کشور (واس) با اعلام این خبر توضیح داد به دلیل خودداری لبنان از محکومیت حمله به سفارت و کنسولگری سعودی در تهران و مشهد،  ادامه کمک مالی 3 میلیارد دلاری برای تامین سلاح و تجهیزات ارتش و نیروهای امنیتی لبنان متوقف شد.
به دنبال حمله افراد ناشناس به سفارت عربستان سعودی در تهران در آبان ماه گذشته، ریاض روابط دیپلماتیک با تهران را قطع کرد.
عربستان سعودی مواضع اخیر لبنان علیه ریاض را دیگر عامل این اتفاق دانست.
ریاض همچنین مدعی شد دولت لبنان به مصادره حزب الله درآمده است.
با این حال دولت ریاض از مواضع "تمام سلام" نخست وزیر لبنان در برابر لبنان تقدیر شده است.
در حال حاضر در کابینه لبنان میان نخست وزیر (تمام سلام) و وزیر خارجه درباره موضوعات مختلف مربوط به عربستان سعودی اختلاف نظر شدید وجود دارد.
به عنوان مثال نخست وزیر لبنان از پیوستن این کشور به ائتلاف اسلامی مبارزه با تروریسم به رهبری عربستان سعودی حمایت می کند اما وزیر خارجه لبنان از این اقدام انتقال کرده است.
بوئینگ: برای مذاکره با ایران از دولت امریکا مجوز گرفتیم
ناوگان هوایی ایران بسیار قدیمی و فرسوده است به همین دلیل با مشکل هزینه بالای نگهداری و به روزسازی و کاهش سطح ایمنی روبه رو است.بوئینگ: برای مذاکره با ایران از دولت امریکا مجوز گرفتیمشرکت بوئینگ اعلام کرد توانسته است از دولت آمریکا مجوز اجرای مذاکرات با شرکت های هواپیمایی ایرانی را درباره رفع نیازهای آنها در زمینه تامین هواپیما به دست آورد.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، بوئینگ با صدور بیانیه ای توضیح داد: درخواستی را ارائه کردیم. مجوزی را برای بررسی نیازهای فعلی شرکت های هواپیمایی ایرانی دریافت کردیم؛ شرکت های مسافری و تجاری که مورد موافقت دولت امریکا باشند.
این غول هواپیماسازی جهان اضافه کرد: این مجوز به ما اجازه می دهد با شرکت های هواپیمایی ایرانی گفتگو کنیم تا نیازهای فعلی آنها به هواپیما را بررسی کنیم. البته شرکت هایی که دولت آمریکا با مذاکره با آنها موافقت کند.
دولت ایران قبل از این قرارداد خرید بیش از 100 فروند هواپیما از شرکت اروپایی ایرباس را امضا کرده بود.
بوئینگ: برای مذاکره با ایران از دولت امریکا مجوز گرفتیم
شرکت های آمریکایی بوئینگ و اروپایی ایرباس،‌ بزرگترین هواپیماسازان جهان هستند.
ناوگان هوایی ایران بسیار قدیمی و فرسوده است به همین دلیل با مشکل هزینه بالای نگهداری و به روزسازی و کاهش سطح ایمنی روبه رو است.
ایران به دلیل تحریم های آمریکایی بیش از سه دهه است که نمی تواند از شرکت های غربی هواپیمای مسافربری بخرد.
براساس توافق هسته ای ایران و گروه 1+5، تحریم های آمریکا علیه فروش هواپیمای مسافری به ایران برداشته شد.
حاشیه ای بر تصمیم اخیر سعودی ها برای قطع کمک به لبنان
عربستان با این اقدام می خواهد پیامی به کشورهای منطقه بدهد و آن هم این است که این کشورها باید بین ایران و عربستان یکی را انتخاب کنند.
عصر ایران - دولت عربستان سعودی اعلام کرده است به دلیل عدم محکومیت حادثه حمله به اماکن دیپلماتیک این کشور در تهران و مشهد از سوی دولت لبنان، ریاض از ادامه کمک مالی 3 میلیارد دلاری این کشور به ارتش لبنان، خودداری خواهد کرد.سیاست

این اقدام عربستان در حالی است که دولت سعودی از دیرباز یکی از بازیگران اصلی صحنه سیاست لبنان بوده است و به گمان بسیاری از ناظران یکی از قفل های اصلی عدم انتخاب رییس جمهور لبنان و بلاتکلیفی و بن بست سیاسی موجود در این کشور در اختلافات بین ریاض و تهران بر سر لبنان و نیروهای سیاسی فعال در این کشور است.

عربستان به طور سنتی از ائتلاف 14 مارس که در سال 2005 و پس از ترور  رفیق حریری نخست وزیر فقید لبنان شکل گرفت ، پشتیبانی می کند و در این راستا از سعد حریری فرزند رفیق حریری و نیروهای سیاسی خامی او حمایت می کند و با حزب الله لبنان به شدت زاویه دارد و این گروه را اسب تروای نفوذ ایران در لبنان می داند.

تصمیم دولت سعودی برای قطع کمک مالی (هبه) به ارتش لبنان را می توان از ابعاد و زوایای گوناگون به تعبیر نشست. به نظر می رسد مهم ترین پیامی که در این اقدام دولت سعودی نهفته است، آشکار شدن بیشتر عمق خصومت سیاست دولت ریاض نسبت به تهران است:

1- مهم ترین پیام این اقدام دولت سعودی در این است که از نظر دولت عربستان بازی بین ایران و عربستان در منطقه خاورمیانه با حاصل جمع جبری صفر است و از نظر مقامات ریاض هیچ نقطه مشترکی بین ایران و عربستان وجود ندارد. این اقدام نشان دهنده این ذهنیت حاکم بر مقامات سعودی است که پیگیری سیاست " برد – برد " در رابطه بین ایران و عربستان وجهی ندارد و هر نوع بُرد ایران به معنای باخت عربستان و هر گونه باخت ایران به منزله بُرد عربستان تصور می شود واین برداشت فی نفسه خطرناک است.
این برداشت را می توان با تعابیر اخیر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در نشست امنیتی مونیخ مقایسه کرد که ازضرورت مقابله با "خطرات مشترک که ایران و بردران سعودی" را تهدید می کند سخن راند؛ به نظر می رسد این قبیل رفتارهای دولت سعودی نشان می دهد که دولت عربستان هیچ وجه اشتراکی بین خود و ایران نمی بیند.

2- عربستان یکی از بازیگران فعال و مهم صحنه سیاست لبنان است و تصمیم اخیر دولت ریاض نشان می دهد این کشور تا چه میزان سیاست های منطقه ای خود را بر مبنا و محور مقابله با ایران قرار داده است. این تصمیم دولت سعودی نشان می دهد که ریاض محور سیاست های منطقه ای خود را مهار و مقابله با ایران می داند و حاضر است در دیگر صحنه ها و جبهه ها به خاطر این سیاست هزینه بدهد.

3- کشیدن دایره اختلافات با ایران به عرصه رابطه با دولت لبنان ، اقدامی احساسی و هیجانی نیز محسوب می شود و فاقد ویژگی های یک سیاست سنجیده و معقول است. این تصمیم بوی "جوانی و ناپختگی" می دهد و اثبات گر روحیه ماجراجویانه حکام جدید ریاض است که به نظر می رسد در بسیاری از تصمیمات یک سال اخیر خود بدون ملاحظه و بی محابا عمل کرده اند.

4- این اقدام سعودی ها پیامی نیز به کشورهای عربی منطقه در بردارد مبنی براینکه : "باید این کشورها بین ایران و عربستان یکی را انتخاب کنند. "

همان طور که پیشتر نیز اشاره شد نگاه دولت عربستان به رابطه این کشور با ایران یک نگاه"سیاه و سفید " و یک بازی با حاصل جمع جبری صفر محسوب می شود و از این رو سعودی ها بر این باورند در این میانه از کشورهای عربی یارگیری کنند و می خواهند این پیام را به آنها بدهند که اگر با عربستان باشند از همه مزایا و مواهب این نزدیکی برخوردار خواهند بود و اگر می خواهند در میانه باشند ریاض این تصمیم آنها را نخواهد پذیرفت و اگر به سمت ایران بروند ، دولت ریاض اراده تنبیه کردن آنها را دارد.
در جمع بندی باید به این نکته اشاره کرد که قطع کمک مالی عربستان به ارتش لبنان ، هم تصمیمی نابخردانه و هیجانی تلقی می شود و هم نشان دهنده عمق خصومت دولت جدید عربستان با ایران است و از سوی دیگر نشان دهنده این واقعیت است که دولت ریاض همه ظرفیت های خود را برای مقابله با ایران بسیج کرده است و از نظر حاکمان جدید  ریاض ، تنش زدایی با ایران و رسیدن به یک راه حل "برد – برد" بین تهران و ریاض بسیار بعید به نظر می رسد.
آسوشیتدپرس: آمریکا ممکن است برای حل بحران سوریه با ایران وارد گفت‌وگوهای نظامی شود
خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به توافق بدست آمده در مونیخ برای برقراری آتش‌بس در سوریه نوشت: ممکن است مقامات نظامی آمریکا برای مفاد این آتش‌بس مجبور به مذاکره با مقامات نظامی ایران شوند. 

به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به تداوم بحران در سوریه، نوشته است که آمریکا که سال گذشته با ایران به توافقی دیپلماتیک رسید، حالا احتمالا باید در سطح نظامی هم وارد گفت‌وگو با تهران شود.  
این خبرگزاری آغاز مذاکرات نظامی بین ایران و آمریکا را «تابویی دیگر» خوانده که می‌تواند شکسته شود. در این گزارش با اشاره به برگزاری مذاکرات سوریه با حضور 17 کشور از جمله ایران، نوشته است که «برای دولت (باراک) اوباما، ایران با همه کشورهای دور میز تفاوت دارد.»  
آسوشیتدپرس با بیان اینکه مذاکرات برای برقراری آتش بس در سوریه «ذاتا نظامی» هستند، مدعی شده است که در این صورت ممکن است مقامات آمریکایی مجبور شوند برای بحث در مورد مناطق تحت پوشش آتش‌بس، گروه‌های مستثنا از رفع مخاصمه و همچنین تعیین مصداق‌های نقض آتش‌بس و پاسخ‌های احتمالی با آن، با مقامات نظامی ایران روی نقشه بحث کنند.   
در ادامه این گزارش آمده است: «ایران می‌تواند در مورد تمام این موضوعات، اظهار نظر کند. از آنجا که گروه بین‌المللی حمایت از سوریه (گروه متشکل از 17 کشور) و کارگروه‌های آن‌ بر اساس اجماع نظر کار می‌کنند، ایران مانند هر شرکت‌کننده دیگری از حق وتو برخوردار خواهد بود.   
«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید: «اجرای رفع مخاصمه، نیازمند مشارکت و انطباق همه طرف‌های دخیل در مخاصمات است، که این ایران را هم شامل می‌شود. این به معنی همکاری یا هماهنگی ما با ایران نیست.»  
کربی هرچند بار دیگر ایران را عاملی ثبات‌زدا در منطقه توصیف کرده، اما می‌گوید آمریکا از اواخر سال گذشته میلادی به این جمع‌بندی رسید که «تمام طرف‌های ذی‌نفع از جمله آن‌هایی که بر معارضه مسلح و همچنین گروه‌های حامی رژیم (بشار) اسد نفوذ دارند، باید (در مذاکرات) مشارکت داشته باشند.»
 
آسوشیتدپرس در ادامه با اشاره به توافقی که دو هفته قبل در مونیخ آلمان به دست آمد و بر اساس آن قرار شد در سوریه آتش‌بس اعلام شود، نوشته است که در این توافق به صراحت عنوان شده است که «مقامات نظامی» کشورها در مورد مفاد و نحوه برقراری آتش‌بس صحبت خواهند کرد.   
این مسئله از سوی مقامات روس که مدت‌ها برای برقراری همکاری نظامی در سوریه تلاش می‌کردند، مورد استقبال قرار گرفته است. روز پنج‌شنبه پنتاگون برای اولین بار اعلام کرد که از روسیه خواسته مناطق مشخصی از شمال سوریه را که نیروهای ویژه آمریکا در آنجا حضور دارند، هدف قرار ندهد و مسکو نیز این خواسته را عملی کرده است.   
با این حال، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که دولت آمریکا فعلا حاضر به هماهنگی نظامی بیشتر با روسیه نیست.
پیشرفته ترین هواپیمای جاسوسی روسیه در سوریه (+عکس)
این هواپیما دارای رادار فوق پیشرفته و سیستم شنود بسیار پیشرفته و دوربین های بسیار پیشرفته برای شناسایی تحرکات زمینی است.روسیه یک فروند از هواپیمای پیشرفته جاسوسی خود را به سوریه اعزام کرده است.
به گزارش عصر ایران به نقل از سی ان ان ترک، این هواپیما که " تی یو 214 آر " نام دارد از شهر کازان روسیه برخاسته و با عبور از حریم هوایی ایران و عراق در پایگاه هوایی شهر لاذقیه سوریه مستقر شده است.
از این هواپیمای جاسوسی پیشرفته  تنها دو فروند در ناوگان نیروی هوایی روسیه موجود است.
این هواپیما دارای رادار فوق پیشرفته و سیستم شنود بسیار پیشرفته و دوربین های بسیار پیشرفته برای شناسایی تحرکات زمینی است.
این هواپیما پیشتر در جریان بحران اوکراین و در شبه جزیره کریمه مورد استفاده ناوگان هوایی روسیه قرار گرفته بود. این هواپیمای جاسوسی در سال 2013 وارد ناوگان هوایی روسیه شده است.هم اکنون شمار زیادی از جنگنده ها و هواپیماهای نظامی روسیه در سوریه حضور دارند. جنگنده های روسی در سوریه مراکز گروه های مسلح مخالف دولت، گروه های تروریستی و داعش را بمباران می کنند.
پیشرفته ترین هواپیمای جاسوسی روسیه در سوریه (+عکس)

پیشرفته ترین هواپیمای جاسوسی روسیه در سوریه (+عکس)
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد