"علوانیه" یکی از سبک های موسیقی مردم عرب خوزستان است. این سبک توسط شخصی به نام علوان شویع از ساکنان اهواز به شهرت رسید. در سبک علوانیه یک نفر شعری در قالب "ابوذیه" می خواند و در کنارش نوازنده ای با ساز "ربابه" خواننده را همراهی می کند. قالب شعر "ابوذیه" از چهار مصرع تشکیل می شود که کلمه پایانی سه مصرع نخست شبیه به هم اما با معنای متفاوت هستند.لحن علوانیه با سازی به نام رباب یا ربابه که یکی از سازهای مردم عرب خوزستان است نواخته میشود. رباب سازی شبیه کمانچه است اما سادهتر.
به دلیل حزن زیبایی که این سبک دارد این لحن نه تنها در خوزستان توسط خوانندههایی مانند حسن معشوری، یاسر مشکوکی، سامر زرگانی، علی ادریس و علی رشداوی کریم باوی خوانده میشود بلکه در کشور عراق نیز توسط خوانندههای مشهور این کشور مانند "داخل حسن" و "سلمان منکوب" مورد استفاده است."حسان اگزار کنانی" یکی از مهمترین علوانیه خوانان و نوازندگان ساز ربابه در اهواز بود که در سال 1388 درگذشت.
"حسان اگزار کنانی" یکی از مهمترین علوانیه خوانان و نوازندگان ساز ربابه در اهواز
اخیرا این سبک موسیقی در فهرست آثار معنوی ملی ایران به ثبت رسید و اهوازی ها به همین مناسبت جشنی با حضور علوانیه خوانان برگزار کردند. در این جشن از فرزند مرحوم علوان شویع و دیگر علوانیه خوانان تجلیل شد.قرار است موسیقی علوانیه به عنوان یک فرهنگ مشترک بین دو کشور ایران و عراق به عنوان میراث چند ملیتی به ثبت جهانی یونسکو برسد.