سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

ناکامی بزرگ تکفیری‌ها و حامیانشان در عراق

آزادی کامل الرمادی از چنگال داعش + نقشه و جزئیات عملیات

شناسه خبر: 955815 سرویس: بین الملل
ارتش عراق

مقامات نظامی عراق از آزادی کامل شهر الرمادی از اشغال تروریست‌های تکفیری و روند پاکسازی منازل و محله‌های شهر از بمب‌ها و مین‌های کارگذاشته‌شده از سوی داعشی‌ها خبر دادند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،‌ ارتش عراق در بیانیه‌ای آزادی شهر الرمادی از اشغال داعش را اعلام کرد.

سخنگوی ارتش عراق در بیانیه‌ای که به‌طور مستقیم از شبکه المیادین پخش شد، تأکید کرد شهر الرمادی به‌طور کامل از لوث تروریست‌های تکفیری آزاد شد.

بر اساس این بیانیه با پاکسازی مجتمع دولتی و برافراشته شدن پرچم عراق بر فراز مرکز استانداری الانبار، گروه تروریستی تکفیری داعش متحمل شکست بزرگ دیگری شد و الرمادی را از دست داد.

سرلشکر ستاد اسماعیل المحلاوی فرمانده عملیات الانبار ساعاتی پیش از پاکسازی جاده‌ای خبر داد که پل‌های الجرایشی و جزیره الرمادی در شمال شهر را به هم وصل می‌کند.

المحلاوی تأکید کرده بود تلاش‌های یگان مهندسی به کشف و خنثی‌سازی ده‌ها بمب کارگذاشته شده از سوی تروریست‌ها منجر شد.

جزئیات عملیات آزادسازی مرکز  استان الانبار از اشغال داعش

فرماندهی عملیات مشترک عراق (نیروهای امنیتی و مردمی) در بیانیه‌ای جزئیات عملیات آزادسازی کامل شهر الرمادی از اشغال تروریست‌های تکفیری را اعلام کرد، عملیاتی که 11 تشکل نظامی عراقی در آزادسازی 34 منطقه  مرکز استان الانبار مشارکت داشتند.

جزئیات این عملیات بر اساس بیانیه عملیات مشترک به‌شرح زیر است:

با یاری خداوند و قدرت و عزم و پافشاری نیروهای عراق و با قلب‌های آکنده از ایمان، مردانی عاشق شهادت و با گام‌های مطمئن به‌سمت پیروزی، حماسه قهرمانانه‌ای را رقم زدند.

ای عراقی‌های شرافتمند، امروز به شما پیروزی فرزندانتان در نیروهای مسلح شامل ارتش، نیروهای یگان مبارزه با تروریسم، پلیس فدرال، پلیس الانبار، نیروهای واکنش سریع، گردان‌های توپخانه، یگان زرهی، یگان مهندسی، نیروی هوایی،‌ نیروهای داوطلب مردمی و عشایری شجاع را به شما بشارت می‌دهیم که حماسه زیبایی را با بازپس‌گیری شهر الرمادی از چنگال‌های  داعش کینه‌توز رقم زدند و مناطق مختلف شهر الرمادی را یکی پس از دیگری آزاد کردند.

صفحه اول و دوم این حماسه که در آن خون مردم جنوب عراق (مناطق شیعه‌نشین) با خون مردم الرمادی (سنی‌نشین) و بغداد،‌ دیاله، سامراء و تمام استان‌های عراق در هم آمیخته شد تا انسجام این بافت اجتماعی متبلور شود.

پس از آزادسازی مناطق ناظم الثرثار، پل البوعیثه، میدان الفتنه، پل فلسطین، الطاحونه و الجمعیات، فرماندهی سابق عملیات الانبار، مناطق الطاش،‌ مزرعه البوخربیط، الزنکوره، الملعب الاولمبی (استادیوم المپیک)،‌ البوجلیب، گورستان البودعیج،  الحمیره، تپه مشیهیده، محله الارامل، خیابان ستین، منطقه الشراع، الخط السریع، السبعة کیلو، پایگاه‌های الورار، قصر الشامیه، البومرعی، منطقه الخمسة کیلو، الزیتون، محله الحریه، کارخانه شیشه و بلور و پاکسازی محله التامیم،‌ حصیبه شرقی، منطقه المضیق، تپه مسعود، در مرحله دوم عملیات آزادسازی، فرزندان شما از طریق پل شناور از التامیم به منطقه حمیره به‌لطف تلاش‌های یگان مهندسی نظامی حرکت کردند که این پل تنها طی ساعات اندکی روی رود الورار احداث شد تا نیروهای عملیاتی با پیشروی در این مسیر، محله البکر، الضباط الثانیه و منطقه الحوز را آزاد کنند و بینی‌ داعشی‌ها را به خاک بمالند و دروغ‌گویی و ماشین تبلیغاتی و روانی آنها را برملا کنند که مدعی شده بودند به شهرها و روستاها نفوذ کرده‌اند تا در آن باقی بمانند و دولت خوارجی خود را بر جمجمه‌های انسان‌های بیگناه و خون کودکان و زنان و جوانانی که با ادعاها و تبلیغات و شعارهای دروغین و بی‌اساسشان مخالف بودند، بنا کنند.

در ادامه این بیانیه آمده است: بله، شهر الرمادی آزاد شد و نیروهای یگان مبارزه با تروریسم، پرچم عراق را بر فراز مجتمع دولتی در مرکز استان الانبار به اهتزاز درآوردند تا تاریخ از نو نوشته شود، زیرا حق با ماست، چرا که از کرامت و سرزمین خود دفاع می‌کنیم و به‌یاری خداوند دیگر شهرهای غصب‌شده آزاد خواهد شد، همان‌طور که جرف النصر، آمرلی، الضلوعیه، تکریت و بیجی آزاد شد.

در این بیانیه تصریح شده است: ای مردم عراق، این پیروزی‌ها تنها در نتیجه انسجام و صفوف به هم پیوسته و وحدت کلمه و اراده و ایمان به مقدس بودن هدف و شرافت نبرد به دست آمد، زیرا دفاع از خاک عراق،‌ بازگرداندن امنیت و ثبات به جای جای آن و روستاها و شهرها و نابودی گروه‌های تروریستی و بازگرداندن آوارگان، هدف مقدسی است که به‌خاطر آن جانفشانی می‌کنیم، این پیروزی بر میهن و مردم ما مبارک باد و از تمام کسانی که به نیروهای مسلح ما و نیروهای داوطلب مردمی کمک کردند و کنار عراق در نبرد با تروریسم ایستادند‌، تشکر می‌کنیم.

در پایان این بیانیه از نیروهای مسلح و نیروهای داوطلب مردمی و عشایر شریف عراق که در عملیات آزادسازی شهر الرمادی مرکز استان الانبار از اشغال تروریست‌های تکفیری مشارکت داشتند، قدردانی شده است.

عملیات آزادسازی الرمادی از دوشنبه 29 آذر آغاز شده بود، هرچند مقامات عراقی وعده آزادی این شهر ظرف 72 ساعت را داده بودند،‌ اما به‌دلیل استفاده تروریست‌های تکفیری از غیرنظامیان باقی‌مانده در شهر به‌عنوان سپر انسانی و همچنین مین‌گذاری و بمب‌گذاری منازل و راه‌ها این عملیات با کندی همراه شد و این شهر به‌جای 72 ساعت در مدت یک هفته آزاد شد، البته برخی خبرها از کارشکنی آمریکایی‌ها در برابر آزادی شهر الرمادی حکایت می‌کند.

شهر الرمادی در یک نگاه

شهر الرمادی در حدود 108کیلومتری غرب بغداد قرار دارد، مرکز استان الانبار در جنوب غربی آنچه به مثلث سُنی عراق موسوم است، با جمعیت 900هزار نفری که بیشتر ساکنانش به عشایر الدلیم البوفهد، البوعلوان، البوذیاب، البوعساف، البومرعی،‌ البوخلیفه، البوریشه و البوعبید وابسته هستند.

این شهر از نظر تجاری و موقعیت آن بین عراق، اردن و سوریه اهمیت زیادی داشته است، همچنان که از طریق بزرگراه‌ها به بغداد و دیگر شهرهای نزدیک به مرزهای غربی عراق مرتبط است، آثار باستانی بسیار قدیمی هم در این شهر قرار داشته است.راه‌آهن اصلی عراق که به سوریه منتهی می‌شود از این شهر عبور می‌کند.

این شهر را "مدحت باشا" والی بغداد بنا کرد که طی سال‌های 1869 تا 1872 میلادی بر آن حکومت می‌کرد، در سال 1932 میلادی این شهر به‌شکل فعلی آن ساخته شد.

فرودگاه موسوم به "سن الذبان" که انگلیسی‌ها در سال 1935 میلادی ساختند، بین الرمادی و فلوجه قرار دارد و پایگاهی که نیروهای هوایی انگلیس را به دیگر پایگاه‌ها منتقل می‌کرد، در این مکان واقع در غرب رود فرات قرار داشت که ارتش عراق پس از لغو معاهده 30 ژوئن 1935 میلادی از سال 1955 میلادی، کنترل آن را به دست گرفت، این معاهده بر احداث دو پایگاه هوایی در الرمادی و الشعیبه تصریح می‌کرد.

الرمادی از اشغال تا آزادی

گروهک وهابی تکفیری داعش روز جمعه 15 می 2015 برابر با 25 اردیبهشت 1394 با ده‌ها دستگاه خودرو‌ی بمب‌گذاری شده و تروریست‌های انتحاری به شهر  الرمادی مرکز استان الانبار حمله کرد و توانست به منطقه البوعلوان و مجتمع دولتی شهر از طریق رود فرات در پی حملات انتحاری خود نفوذ کند که این حملات، نیروهای امنیتی عراق را مجبور به عقب‌نشینی و ایجاد خطوط دفاعی جدید کرد، دو روز پس از درگیری‌ها، نیروهای ویژه و لشکر طلایی از مقر عملیات الانبار در منطقه الملعب (استادیوم) به شرق شهر الرمادی عقب‌نشینی کردند، همچنین نیروهای لشکر هشتم ارتش بدون اینکه دستوری از فرماندهی عالی نیروهای مسلح عراق به آنها داده شود، مقر خود در الرمادی را تخلیه کردند که این اقدامات سقوط شهر الرمادی و اشغال آن به‌دست داعش را تسهیل کرد.

اما پس از آنکه این شهر طی چند ماه اخیر در محاصره نیروهای داوطلب مردمی عراق و نیروهای امنیتی قرار گرفت، عملیات جدی و گسترده برای آزادسازی آن از روز دوشنبه 29 آذر آغاز شد و سرانجام در روز دوشنبه هفتم دی ماه، خبر آزادسازی کامل آن از اشغال تروریست‌های وهابی به‌صورت رسمی از سوی مقامات عراقی اعلام شد که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های عراقی و غیرعراقی داشته است.

اعتراف داعش به شکست در الرمادی

گروهک تکفیری وهابی داعش هم به شکست خود در الرمادی اعتراف کرد.

این باند جنایتکار به شکست تروریست‌هایش در برابر نیروهای عراقی در نبرد آزادسازی الرمادی اعتراف کرد. استاندار الانبار هم تصریح کرد مناطق آزادشده به‌سبب پافشاری نیروهای امنیتی بر حفظ اموال و دارایی‌های مردم، خیلی ویران نشده است و در حال حاضر طرحی برای بازگرداندن مردم به منازلشان آماده شده است.

داعشی‌ها به‌صراحت در پایگاه‌های وابسته به خود در اینترنت اعتراف کردند که الرمادی را از دست داده‌اند، شهری که اشغال آن بیش از هفت ماه طول کشید و تکفیری‌ها به فساد و کشتار در این شهر دست زدند.

واکنش عراقی‌ها به آزادی الرمادی

رشید الیاسری نماینده ائتلاف ملی عراق تأکید کرد نبرد الرمادی ثابت کرد که نیروهای امنیتی و نیروهای داوطلب مردمی و عشایر غیرتمند شایستگی آزادسازی عراق از اشغال داعش را دارند.الیاسری افزود: ما به مرجعیت دینی و ملت عراق، پیروزی‌هایی را که در الرمادی به‌دست نیروهای امنیتی شجاع و نیروهای داوطلب مردمی و عشایر غیرتمند محقق شد، تبریک می‌گوییم.وی با اشاره به تلفات و خسارت‌های سنگین تروریست‌های تکفیری در الرمادی تأکید کرد بخش‌های مختلف نیروهای امنیتی ثابت کردند که به‌تنهایی می‌توانند تروریست‌ها را نابود و عراق را از لوث آنها پاکسازی کنند.

اتهام زنی دوباره اردوغان علیه ایران

اردوغان با انتقاد از حضور نظامی روسیه در سوریه نیز خطاب به مقامات مسکو گفت:" شما موظف به پذیرش دعوت حضور نظامی از سوی رژیمی که 400 هزار نفر از مردم خود را قتل عام کرده نبودید."
رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه دیروز در سخنانی بار دیگر از سیاست های منطقه ای ایران انتقاد کرد و سیاست جمهوری اسلامی ایران در سوریه را فرقه گرایانه خواند.دوبار اتهام زنی اردوغان به ایران در طی یک روز
به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آناتولی اردوغان در سخنانی در سی امین سالگرد تاسیس "بنیاد وحدت" با دفاع از سیاست های کشورش در منطقه که در ماه های گذشته به شدت مورد انتقاد محافل داخلی و بین المللی بوده است، مدعی شد: اگر روسیه دولت بشار اسد در سوریه را به عنوان ابزاری برای حضور خود در دریای مدیترانه نمی دید و اگر ایران سیاستی فرقه گرایانه در سوریه را دنبال نمی کرد، بحران این کشور به اینجا نمی رسید.
رییس جمهوری ترکیه در حالی سیاست های ایران در سوریه را فرقه گرایانه نامیده است که حتی در برخی محافل داخلی ترکیه، او متهم شده است از مسیر اعتدال در سیاست خارجی خارج شده و سیاستی کاملا اشتباه در پیش گرفته است از جمله اینکه مماشات و حمایت از گروهی افراطی چون داعش در سوریه یکی از مهم ترین موارد اتهامی رییس جمهوری ترکیه است.اردوغان با انتقاد از حضور نظامی روسیه در سوریه نیز خطاب به مقامات مسکو گفت:" شما موظف به پذیرش دعوت حضور نظامی از سوی رژیمی که 400 هزار نفر از مردم خود را قتل عام کرده نبودید."
او همچنین سیاست های ایران در سوریه را در کنار حمایت و مداخله نظامی روسیه در سوریه در کنار گروه هایی چون داعش ، پ.ک.ک و گروه های مسلح کرد سوری را در زمره مهم ترین مشکلات و دلایل بحران کنونی سوریه دانست.
اردوغان در این سخنرانی ایران، روسیه و داعش و دیگر گروه های مسلح کردی را به "قتل عام بیرحمانه مردم بی گناه سوریه " متهم کرد.
اردوغان پیشتر نیز در سال گذشته و چند روز پیش از سفر رسمی به ایران، در سخنانی با انتقاد از سیاست ایران درباره یمن ، اعلام کرده بود صبر کشورش از سیاست های منطقه ای ایران به سر آمده است.این سخنان اردوغان در حالی است که دولت ترکیه در سال های گذشته با حمایت آشکار و پنهان از حضور گروه های تروریستی در سوریه یکی از متهمان اصلی وضعیت سوریه است. دولت آنکارا همچنین بر اساس اسنادی که اخیرا از سوی دولت روسیه ارایه شده است، نقشی جدی و قابل بررسی در پدیده ای به نام قاچاق نفت داعش به خارج از سوریه و عراق دارد.
لطفاً این مطلب را فارغ از شعار‌‌‌زدگی مطالعه کنید
جعفر محمدی
 عصر ایران - ایران و عربستان ، دو رقیب مهم منطقه ای هستند. هر چند این رقابت  عمدتاً در لایه های فوقانی سیاستگذاران دو کشور و در عرصه هایی مانند منازعات نفتی، نفوذ سیاسی در کشورهای منطقه، جنگ های نیابتی و ... دنبال می شود، ولی در روزهای اخیر با فاجعه ای که که در منا به وقوع پیوست، داغ مردم ایران از سعودی ها تازه و بحث رقابت و تخاصم ایران و عربستان، در سطح عمومی جامعه مطرح شد.

چند روز پیش، یادداشتی نوشتم با این عنوان "چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می‌کنند؟! "که با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. امروز آن بحث را مشخصاً در عرصه اقتصاد ادامه می دهم تا مشخص شود که در ورای جو احساسی که این روزها جامعه را فراگرفته - و البته طبیعی و ستودنی است - واقعیت های ناظر به آینده چیست؟آینده رقابت ایران و عربستان، بی هیج تعارفی...!

ابتدا سه تعریف را که البته بسیاری از خوانندگان بر آن واقف هستند، از باب یادآوری، مختصراً مروری ساده و ابتدایی می کنیم:
تولید ناخالص داخلی: هر آنچه در داخل یک کشور، در طول یک سال تولید می شود،مجموعاً قیمتی دارد که به آن "تولید ناخالص داخلی" گفته می شود (GDP).
درآمد سرانه: اگر رقم تولید ناخالص داخلی کشوری  را تقسیم بر تعداد جمعیت آن کنیم، درآمد سرانه به دست می آید.
رشد اقتصادی: افزایش تولید یک کشور در هر سال نسبت به سال پایه را رشد اقتصادی می گویند.

این سه اصطلاح، مهم ترین شاخص ها برای تعیین جایگاه جهانی کشورها در اقتصاد است.

اما برای پیش بینی آینده اقتصادها، از "قانون 70" (Rule Of 70)استفاده می کنند. این قانون اقتصادی برای پیش بینی زمان لازم برای دو برابر شدن حجم اقتصاد یک کشور به کار می رود. مثلاً کشور الف که تولید ناخاص داخلی اش 100 میلیارد دلار در سال است اگر می خواهد بداند کی به عدد 200 میلیارد دلار خواهد رسید، از این فرمول استفاده می کند.

قانون 70 می گوید: اگر عدد 70 را بر رشد اقتصادی یک کشور تقسیم کنید، تعداد سال های لازم برای دو برابر شدن تولید ناخالص داخلی به دست می آید.

با این حساب، ابتدا بیایید ببینیم حجم اقتصاد ایران، چه زمانی دو برابر وضعیت کنونی می شود؟

رشد اقتصادی ایران در حال حاضر 0.6 درصد است و پیش بینی می شود اگر با همین آهنگ پیش برویم، متوسط رشد 7 سال آتی، 1.7 درصد باشد. (اعداد این متن، تقریبی اند)

با تقسیم 70 بر 1.7 ، عدد 40 به دست می آید. یعنی 40 سال طول خواهد کشید که تولید ناخالص داخلی ایران، دو برابر شود (در سال 1434)!

با این اوصاف،40 سال طول خواهد کشید که درآمد سرانه ایرانیان که هم اکنون حدود 4500 دلار است، به 9000 دلار برسد. (در قانون 70، محاسبات جمعیتی نیز لحاظ شده است.)

اما عربستان چه؟ سعودی ها هم اکنون 7500 دلار درآمد سرانه دارند(برخی آمارها ، اعداد بزرگتری را نشان می دهند). رشد اقتصادی شان نیز در 7 سال آتی، 3.5 درصد پیش بینی شده است. البته در سال های گذشته، رشد متوسط شان بیش از 3.5 درصد بوده است.
با تقسیم 70 بر 3.5 ، عدد 20 به دست می آید. یعنی اقتصادی عربستان، 20 سال بعد دو برابر خواهد شد (نصف مدت زمان ایران).

به عبارت دیگر، 20 سال بعد، درآمد سرانه سعودی ها، از 7500 دلار کنونی به 15000 دلار می رسد. چنانچه روند ادامه یابد، بعد از 40 سال درآمد سرانه عربستان، 30 هزار دلار خواهد بود.

خلاصه عدد و رقم های بالا این است: اگر اوضاع به همین وضع پیش برود، در سال 1434 ، درآمد سرانه سعودی ها 30 هزار دلار و درآمد سرانه ایرانی ها، 9000 دلار خواهد شد. به عبارت دیگر، فاصله کنونی درآمد سرانه ایران و عربستان که تنها 3 هزار دلار به نفع عربستان است در آن زمان به 21 هزار دلار به نفع سعودی ها، می رسد.

افزایش فاحش اختلاف اقتصادی ایران و عربستان، به معنای این است که سعودی ها می توانند در دورنمای بلند مدت، برتری خود بر ایران را ببینند. این برتری می تواند از حوزه اقتصاد فراتر رفته و با توجه به اهمیت اقتصاد در عرصه های سیاسی، روابط بین الملل ، نظامی و ... این حوزه ها را نیز شامل شود.
حتی سعودی های مروج وهابیت، می توانند به مدد ثروت خود و شکاف ایجاد شده بین درآمد خود و ایرانیان، تبلیغ و ترویج فرقه وهابیت را در ایران شدت بخشند و بکوشند حتی جغرافیای مذهبی ایران و منطقه را نیز تغییر دهند.

تازه آنچه ذکر شد، مقایسه ایران و عربستان است و اگر بخواهیم کشورهای دیگر مانند ترکیه ، کشورهای جنوب خلیج فارس،کشورهای آسیای میانه، چین، اروپا، آمریکا و ... را بررسی کنیم خواهیم دید که چه رقابت سهمگین و بی رحمانه ای در جهان در جریان است و ما درگیر چه مسائل پیش پا افتاده ای در کشور هستیم!

فراموش نکنیم که اقتصاد همانند سایر علوم دیگر - به مثابه سنن الهی - با هیچ کس تعارف ندارد و درگیر خوب و بد و شعارها و احساسات نمی شود بلکه قواعد خود را تحمیل می کند.

 آنچه  نیز خواندید، آینده اقتصاد ایران و عربستان در مقایسه با یکدیگر بر اساس علم است. تنها راه باقی مانده (تأکید می کنم:تنها راه باقی مانده) اصلاح سریع روندهای اقتصادی است.
ما چاره ای جز زدودن موانع داخلی و خارجی رشد اقتصادی سریع نداریم. رشد اقتصادی کنونی، هر چند نسبت به دوران دولت قبل که حتی به منفی 5 درصد هم رسید، بهتر است ولی نمی تواند در بلند مدت، منجی ایران باشد. ما به رشد بالای 7 درصد نیاز بسیار بسیار ضروری ، حیاتی و تاریخی داریم.
البته رسیدن به این رشد، بسیار سخت است چرا که در جهان امروز، برای افزایش یک دهم درصدی رشد نیز برنامه های متعددی را باید سختگیرانه اجرا کرد چه رسد به این که بخواهیم از این اعداد بالا صحبت کنیم. با این حال، هر چند سخت و حتی طاقت فرسا، ولی شدنی است و تمام امیدها هم به همین امکان است تا بتوانیم با "عملگرایی"، موازنه را به نفع خود کنیم.

«بهبود روابط خارجی»، «اصلاح ساختارهای داخلی اقتصاد» و «تعهد جدی و صادقانه دولت و مردم  برای تحقق رشد اقتصادی و پذیرش خوب و بد آن» ، گزاره هایی هستند که موجودیت ایران و زندگی ایرانیان، بدان ها بسته است و الّا به سرعت، کوچک و کوچک تر و ضعیف و ضعیف تر می شویم و در جنگل دنیا، توسط قوی تر ها خورده خواهیم شد، تعارفی هم در کار نیست.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد