خوزستان رتبه نخست کشور در عضویت کتابخانه ها را دارد
به گزارش ایرنا حجت الاسلام سید لطف الله سپهر روز دوشنبه در آیین معارفه سرپرست جدید کتابخانه های عمومی دزفول در سالن کتابخانه عمومی رودبند افزود:خوزستان از نظر منابع کتابخانه ای رتبه سوم کشور را دارد که این رتبه ها باید با تلاش کتابداران ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه 217 کتابخانه عمومی در سطح استان خوزستان فعال می باشند اظهار کرد:بیش از 170 کتابخانه در مناطق شهری و مابقی در سطح روستاها فعال هستند.
حجت الاسلام سپهر تعداد نیروهای کتابدار استان خوزستان را 500 نفر عنوان کرد و افزود: کتابداران خوزستان در مدیریت فکری و فرهنگی با اداره کتابخانه ها همکاری دارند.
وی با اشاره به رتبه نخست شهرستان دزفول از نظر زیربنا،منابع و نیروی انسانی در استان خوزستان گفت:دزفول از نظر تنوع فعالیت های فرهنگی،کیفیت و استقبال از فعالیت های فرهنگی از شهرهای برتر کشور می باشد و به اندازه یک استان پتانسیل فرهنگی دارد.
مدیر کل اداره کتابخانه های عمومی استان خوزستان اظهار کرد:سابقه فرهنگی ، دینی ، مکتبی و نیروی انسانی نیز در دزفول زبانزد می باشد به طوری که نیروی انسانی که دزفول به تشیع تزریق کرد در کمتر جایی یافت می شود.
وی در این آیین از خدمات 10 ساله فروزان مهرانپور رییس سابق نهاد کتابخانه های عمومی دزفول تجلیل کرده و رضا جوروند را به عنوان سرپرست جدید اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان معرفی کرد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه دزفول نیز در این آیین ضمن ابراز تاسف از کاهش مدیران زن در شهرستان دزفول گفت:به دلیل مشکلاتی که در 35 سال گذشته صورت گرفته است فعالیت چندانی در حوزه کتابخوانی در کشور انجام نشده است.
حبیب اله آصفی با اشاره به اینکه غم بیکاری 3،5 میلیون جوان بیکار در کاهش کتابخوانی موثر بوده است گفت:برخی مشکلات اقتصادی باعث شده انگیزه ای برای کتابخوانی وجود نداشته باشد ولی با وجود شرایط اقتصادی هر اداره باید به یک کتابخانه تبدیل شود و در کمترین مکان نیز کتاب را جای داد.
وی اظهار کرد:بسیاری از قهرمانان دفاع مقدس با بهره گیری از کتاب افتخارآفرینی کردند اکنون نیز جوانان باید با الگوگرفتن از آنها و ترویج کتابخوانی در عرصه های مختلف افتخار آفرینی کنند.
آصفی دزفول را شهر مفاخر و یکی از سه حوزه تمدن خوزستان دانست و گفت:نسل جدید نسلی تیزهوش است اما در عین حال شکننده است و برای رفع دغدغه های خود باید راه کتابخوانی برای آنها باز شود.
وی با بیان اینکه دزفول در حوزه خیرین مثال زدنی است افزود:اگر از کمک خیرین در مناطق حاشیه ای شهر استفاده شود محرومیت از این مناطق زدوده خواهد شد ضمن اینکه در دو سال اخیر فعالیت های فرهنگی فراوانی برای رفع تبعیض بین مناطق حاشیه ای انجام شده اما همچنان فاصله زیاد است و کمک خیرین در حوزه کتابخوانی لازم است.
رییس پیشین اداره کتابخانه های عمومی شهرستان دزفول نیز که از سال 84 عهده دار این مسوولیت بوده گزارشی از عملکرد 10 ساله خود و چالش های پیش رو در این دوره 10ساله ارایه کرد.
فروزان مهرانپور ارتقای فضای کتابخانه ای از شش باب کتابخانه به 28 کتابخانه در شهرستان دزفول را از جمله اقدامات خود در این سالها برشمرد و افزود:در سالهای اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی کتاب مغفول ماند که با تدابیر اتخاذ شده و تلاش کتابداران این امر تاحدودی بهبود یافت.
وی تعداد کتابخانه های دزفول را 28 کتابخانه عنوان کرد و افزود:در مناطق روستایی دزفول چهار باب کتابخانه وجود دارد ضمن اینکه ساکنان مناطق روستایی برای انجام فعالیت های فرهنگی نیاز مبرم به کتابخانه دارند.
رییس جدید اداره کتابخانه های دزفول نیز خواستار همکاری مسوولان برای اعتلای فرهنگ کتابخوانی شد و گفت:مسایل فرهنگی طبق گفته مقام معظم رهبری یکی از دغدغه های کشور می باشد که باید به آن توجه ویژه ای مبذول داشت.
رضا جوروند افزود:اگر فرهنگ در کشور ارتقا یابد مسایل اقتصادی و سیاسی نیز پیشرفت خواهند کرد.
25 هزار نفر در 28 کتابخانه عمومی دزفول عضو هستند.
7278/6068