خیلی از ما زمانی که میخواهیم از میوهها و سبزیجات استفاده کنیم، از روی ناآگاهی یا طبق عادت پوست یا برگ آنها را جزو ضایعات حساب کرده و دور میریزیم. بیخبر از اینکه نمیدانیم همین پوست و برگ میتواند مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی داشته باشد که در بعضی موارد این میزان حتی بیشتر از مقداری است که در بخشهای مورد استفاده وجود دارد. با استفاده از این قسمتها نهتنها میتوانیم مواد مفید بیشتری به بدنمان برسانیم، بلکه در هزینهها هم صرفهجویی خواهیم کرد. برگ بروکلی یکی از قسمتهایی که تقریبا همیشه از دستش میدهیم برگ بروکلی است. همه میدانیم که گل بروکلی سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامینهای C، A، E، کلسیم و منیزیم است، اما قسمتی که مدنظر ماست، برگهای این گیاه بوده که در هر 30 گرمش 90 درصد دوز روزانه مورد نیاز ویتامین A قرار دارد. از نظر ویتامین C هم هر 30 گرم بروکلی 43 درصد از دوز روزانه مورد نیاز این ویتامین را شامل میشود. مصرف پوست و برگ هویج فشار خون را تنظیم می کند. برگها و پوست هویج همه ما عادت کردهایم پوست هویج را هنگام استفاده بتراشیم، اما اگر بدانید که همین قسمت بیرونی چقدر خواص دارد دیگر تنها به شستن آن بسنده میکنید. در رابطه با برگهای هویج هم باید گفت که این قسمت سرشار از کلروفیل است. کلروفیل منبعی غنی از منیزیم است و فشار خون را تنظیم میکند و به قوی شدن استخوانها و عضلات کمک میکند. خواص برگهای هویج به همین جا ختم نمیشود، این قسمت سرشار از پتاسیم و ویتامین K هم است. برگ چغندر دفعه بعد که چغندر میخرید برگهای آن را بیرون نریزید. بشورید و در انواع سالاد و سوپ استفاده کنید. هم طعم شیرین و خوبی به خوراک میدهد و هم سرشار از فولات، بتاکاروتن و آنتیاکسیدان است و مصرف آن روی پوست، مجاری ادراری و کیسه صفرا تاثیرات مثبت دارد. پوست کیوی داری مقدار زیادی ویتامین E می باشد. پوست کیوی پوست زبر و خشن کیوی سرشار از فیبر است. حتی اگر خوردن و جویدن آن برایتان مشکل است، به فکر سلامتیتان باشید و تلاش کنید کیوی را با پوست بخورید. کیوی سرشار از ویتامین E و C است، اما جالب است بدانید بخش عمده ویتامین E موجود در این میوه در پوستش ذخیره شده است. کیوی را خوب بشویید و سپس با پوست بخورید. پوست هندوانه پوست هندوانه، همانی که نه مزهای دارد و نه بوی خاصی، اما سرشار از منیزیم و سیترولین است. سیترولین در بدن به آرجینین تبدیل میشود و آرجینین هم برای دستگاه گردش خون و دستگاه ایمنی بسیار مفید است. مصرف دانه های کدو تنبل از سرطان پیشگیری می کند. دانههای کدو تنبل دانههای کدو یا همان تخم کدو را که همه میشناسیم، اما شاید از خواص جالب و مفیدش چیزی ندانید. این تخمه جادویی سرشار از منیزیم بوده و برای پوکی استخوان، پروستات، انگلزدایی، کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان مفید است. هسته آناناس هسته آناناس قسمت وسط و سفت میوه است که بیرون میاندازیم، اما باید بدانید که این هسته سرشار از بروملین بوده و خاصیت ضد التهابی دارد. پوست مرکبات پوست تلخ مرکبات منبع غنی از انواع ویتامینهاست. خوردن پوست مرکبات برای همه ممکن نیست، پس بهتر است برای ترشی یا مربا کردن از آنها استفاده کنید. در ضمن میتوانید از این پوستها درون غذا و سوپ هم استفاده کنید. برگ های کرفس برگ های کرفس مملو از ویتامین، مواد معدنی، فیبر و درشت مغذی های فراوانی هستند. هر ۱۰۰ گرم برگ کرفس ۳.۹ گرم فیبر بدن را تامین می کند، بعلاوه حاوی مقادیر مناسبی چربی اشباع نشده است. چربی اشباع نشده باعث بهبود سطح کلسترول بدن شده و ریسک بیماری قلبی را کاهش می دهد. برگ های کرفس منبع قوی منیزیم و کلسیم، و همچنین ویتامین C و E بوده و از اینرو خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. پوست پرتقال پوست پرتقال به همراه لایه سفیدرنگ زیر آن مملو از انواع ویتامین ها و مواد مغذی است. پوست خام پرتقال حاوی ۱.۵ گرم پروتئین و منبع غنی پتاسیم، کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین C و A می باشد. پوست پرتقال همچنین حاوی آنتی اکسیدان های فلاوونوئید بوده که می تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در آن همچون هیستامین عمل کرده و برای افراد مبتلا به آلرژی و در کل سلامت ریه مفید است. پوست پیاز پوست پیاز منبع غنی ماده ایی موسوم به کورسیت است که به کاهش فشار خون و جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند. اما بهترین راه مصرف پوست پیاز استفاده از آن در عصاره ها، سوپ ها و کباب ها می باشد که قبل از سرو غذا از ان جدا شود. همچنین می توان آن را در چای هم خیساند. پوست انبه پوست انبه حاوی مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان و همچنین ترکیبات سالم نظیر «منجافرین» است که دارای خواص ضدالتهابی و ضد توموری است. پوست موز درحالیکه پوست موز طعم خوبی ندارد اما مملو از مواد مغذی است. پوست موز منبع غنی از پتاسیم بوده و در مقایسه با بخش میوه دارای فیبر محلول بیشتری است. فیبر محلول موجب کاهش کلسترول شده و در نتیجه به پیشگیری از بیماری قلبی-عروقی، سکته و سرطان کمک می کند. پوست موز همچنین حاوی ماه تریپتوفان بوده که باعث افزایش سطح سروتونین بدن و بهبود خلق و خو می شود. |