گردو در میان سایر دانههای روغنی، از بیشترین میزان اسیدهای روغن امگا 3 برخوردار است. همچنین بیوتین و ویتامین E موجود در گردو، سلولها را از آسیبدیدگی DNA حفظ میکند، بخصوص اگر موهایتان زیاد در معرض آفتاب قرار میگیرد.
تغذیه کامل و سالم در روند نوسازی سلولهای تمامی اعضای بدن، مهمترین نقش را ایفا میکند. پس اگر به زیبایی و درخشش موهایتان اهمیت میدهید، باید نگاهی دقیق به مواد غذایی داشته باشد که روزانه مصرف میکنید و مواد مغذی آن را به اعضای خود هدیه میکنید.
روند تاثیر مواد غذایی بر موها به نسبت پوست، زمان بیشتری صرف میکند. اگر شما در موقعیتی قرار بگیرید که نتوانید تا مدتها استفاده درستی از ویتامینها داشته باشید، پوستتان خیلی سریع خشک میشود و ظاهر قبلی خود را از دست میدهد.
این در حالی است که موها میتوانند تا مدتها در مقابل این وضعیت مقاومت نشان دهند، اما این روند در مورد بهبود بخشیدن به وضعیت پوست و مو نیز صادق است. با استفاده از مواد مناسب، پوست خیلی سریع لطیف و مرطوب میشود، در حالی که برای بهسازی وضعیت موها باید چند ماه تحمل کنید و دندان بر جگر گذارید.
اگر موهایتان را دوست دارید، سیگار کشیدن را ترک کنید، از استرس دوری کنید و خواب به اندازه، منظم داشته باشید. در عین رعایت این نکات، مصرف این 10 خوراکی را نیز در رژیم غذاییتان بگنجانید:
1 ـ ماهی قزلآلا: پروتئین و ویتامین D موجود در آن (که هر دو برای مو بسیار مفیدند) در کنار امگا 3، باعث شده که این ماهی خوشطعم، تبدیل به یکی از بهترین دوستان مو شود. اسید چربی امگا3، موجب تشکیل 3 درصد از ساقه مو میشود، به سلولسازی پوست سر کمک میکند و از خشکی و شوره سر جلوگیری مینماید.
2 ـ صدف خوراکی: صدفها سرشار از روی هستند و کمبود روی موجب ریزش مو و خشک شدن و پوسته پوسته شدن سر میشود. غلات و نانهای گندم و جو نیز حاوی روی هستند، اما امتیاز صدف آن است که در کنار روی، دارای میزان قابل توجهی از پروتئین نیز هست. پروتئین کمک میکند موهایی که روزانه از دست میدهید با موهای جدید جایگزین شود و از خشکی، شکنندگی و ضعف مو جلوگیری میکند. انواع آجیل، گوشت گاو و تخممرغ نیز حاوی روی هستند.
3 ـ گردو: گردو در میان سایر دانههای روغنی، از بیشترین میزان اسیدهای روغن امگا 3 برخوردار است. همچنین بیوتین و ویتامین E موجود در گردو، سلولها را از آسیبدیدگی DNA حفظ میکند، بخصوص اگر موهایتان زیاد در معرض آفتاب قرار میگیرد. کمبود بیوتین موجب ریزش موها میشود. همچنین گردو به درخشش و حفظ رنگ موها نیز کمک شایان توجهی میکند. از روغن گردو هم میتوانید استفاده کنید.
4 ـ سیبزمینی شیرین: سیبزمینی شیرین منبع آنتیاکسیدان بتاکاروتن است که در بدن، تبدیل به ویتامین A میشود. ویتامین A به عملکرد تکتک سلولهای بدن کمک میکند و گذشته از آن، این ویتامین به چربی پوست سر کمک میکند؛ از اینرو، فقدان ویتامین A موجب خشکی، خارش و شوره خواهد شد. هویج، گرمک، انبه، کدوتنبل و زردآلو نیز سرشار از این ویتامین هستند.
5 ـ تخممرغ: تخممرغ به عنوان منبع مغذی پروتئین و همچنین حاوی چهار ماده معدنی روی، سلنیوم، آهن و سولفور است. در این میان، آهن اهمیت زیادی دارد، زیرا اکسیژن را به پوست سر میرساند. فقر آهن، بویژه در خانمها موجب ریزش مو میشود. آهن در گوشت سفید و گوشت قرمز پیدا میشود.
6 ـ اسفناج: آهن، بتاکاروتن، فولیک و ویتامین C سلامت پیاز مو را حفظ میکند و چربی پوست سر را به جریان میاندازد. سایر برگهای سبز مانند بروکلی، کلم پیچ و برگ چغندر نیز همین مواد را دارند.
7 ـ عدس: این بنشن ریز، سرشار از پروتئین، آهن، روی و بیوتین است و از اینرو مادهای با ارزش تغذیه بسیار بالا محسوب میشود. بعد از عدس، سویا و لوبیا نیز رتبه دوم را دارند.
8 ـ ماست کمچرب: دارای مقدار بالایی پروتئین و ویتامین B6 است و ویتامین D است و به همین دلیل، آن را به دوست خوب مو تبدیل کرده است. ویتامین D به پیاز مو کمک میکند. پنیر کمچرب و شیرخشک کمچرب هم دارای ارزش غذایی مشابهاند.
9 ـ تمشک آبی: تاکنون، میوههای کمیاب فراوانی آمدهاند و رفتهاند و بعد از چند سال، دیگر خبری از آنها نشده است، اما تمشک آبی ثابت کرده که جزو اینها نیست. ویتامین C موجود در این میوه خوشرنگ و لعاب، کمک میکند جریان خون جمجمه بخوبی انجام شود و حتی مویرگها هم بتوانند خون را به پیازهای مو برسانند. کیوی، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی و توتفرنگی نیز مقدار زیادی ویتامین C دارند. کمبود ویتامین C به شکنندگی موها منجرمیشود.
10 ـ ماکیان: پروتئین، روی، آهن و انواع ویتامین B موجود در آنها به پرپشتی موها کمک میکند. مو متشکل از پروتئین است و به همین دلیل است که مصرف پروتئین موجب بازسازیاش میشود.
منبع: جام جم
هر روز هندوانه بخورید میزان بالای فیبر موجود در این میوه برای افرادی که رودههای حساسی دارند و همچنین برای بچهها بسیار مفید است. هندوانه همچنین حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان مانند لیکوپن و بتاکاروتن میباشد.
هندوانه این میوهی سرخ آبدار کم کالری، منبع طبیعی از بهترین آنتیاکسیدانها بوده که طبیعت فراهم کرده است.
هندوانه حاوی ویتامینها وترکیبات معدنی و اکسیدانهایی مثل ویتامین C و A که از ما در برابر بیماریها محافظت میکنند. با مصرف هندوانه خطر کم آب شدن بدن نیز کاهش مییابد، گوشت این میوه قرمز، صورتی، سفید یا زرد رنگ است. بدون شک شما هم قرمزش را بیشتر میپسندید. فواید هندوانه برای سلامتی بسیار زیاد است حتما بخوانید تا بگوییم در خواص هندوانه و زیر پوست هندوانه چه خبر است!
هندوانه و ویتامینهایش میزان مواد معدنی این میوهی آبدار خیلی زیاد نیست اما با این حال حاوی پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و همچنین آهن، روی، مس و منگنز میباشد. هندوانه برای کلیهها مفید است و باعث تمیزی و سمزدایی آنها میشود و میزان ادرار را بالا میبرد. میزان بالای فیبر موجود در این میوه برای افرادی که رودههای حساسی دارند و همچنین برای بچهها بسیار مفید است. هندوانه همچنین حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان مانند لیکوپن و بتاکاروتن میباشد.
همچنین ماده ای به نام سیترولین که در هندوانه به فراوانی یافت می شود، مسئول کاهش کلسترول، فشار خون، وزن و جلوگیری از تشکیل پلاک سرخرگی می باشد. در واقع مصرف این میوه موجب کاهش آترواسکلروز (تصلب شرایین) می گردد.
هندوانه از طریق کنترل وزن، سلامت قلب را بهبود می بخشد. همیشه سیب به عنوان مشهورترین میوه در تامین سلامت بدن معرفی شده است، اما تحقیقات جدید نشان می دهند که هندوانه نقش بسیار موثری در سلامت قلب و عروق ایفا می کند.
هندوانه ضدعفونی کننده بدن و پاککننده رودهها میباشد.و نیز هندوانه برای افرادی که ناراحتی کلیه و ناراحتیهای ادراری دارند بسیار مناسب است. این میوه برای ورم مثانه نیز بسیار مفید است.و همچنین هندوانه برای گرفتگی کیسه صفرا مفید است.
هندوانه صدمات ناشی از استرس، استعمال دخانیات، سموم محیطی و داروها را کاهش میدهد زیرا دارای مقدار زیادی ویتامین A، ویتامین C، بتاکاروتن و لیکوپن میباشد.همچنین اشخاصی که به وسواس مبتلا هستند، چنانچه روزانه مقداری آب پوست هندوانه را که با عسل طبیعی تهیه شده است بخورند ، حالت وسواس آنها برطرف خواهد شد.
منبع: جام جم
غذاهایی که نباید ناشتا خورد اگرچه ماست سرشار از پروبیوتیک (باکتری مفید) است اما در صورت تماس این باکتریهای مفید با اسید معده، باعث مشکلات گوارشی میشود.
مصرف ناشتای برخی از مواد غذایی سرشار از اسید به دیواره روده آسیب میرساند و به عفونت معده منجر میشود.
اگر رژیم میوه دارید و باید روزی ۳ بار میوه مصرف کنید بهتر است اول یک لیوان آب ولرم مصرف کنید. اما مواد غذایی که نباید با شکم خالی مصرف شود:
نوشابه نوشیدنی سرشار از اسید کربونیک است که با مخلوط شدن با اسید معده باعث حالت تهوع میشود.
گوجه فرنگی مصرف ناشتای آن باعث میشود اسید گوجه به اسید گوارش واکنش نشان دهد و در مواردی باعث ایجاد سنگ در معده شود.
قهوه کافئین موجود در آن برای معده مضر است و بهتر است ابتدا یک لیوان آب مصرف کنید.
غذاهای پرادویه با واکنش نشان دادن به دیواره معده آسیب میرساند.
چای میزان زیاد اسید در آن روی دیواره معده تأثیر میگذارد.
ماست
اگرچه این لبنیات سرشار از پروبیوتیک (باکتری مفید) است اما در صورت تماس این باکتریهای مفید با اسید معده، باعث مشکلات گوارشی میشود.
موز با مصرف ناشتای موز، منیزیم در بدن به طور ناگهانی افزایش پیدا میکند و تعادل منیزیم و کلسیم در بدن به هم میریزد.
منبع: سلامت نیوز