نگاهی به افتخارآفرینی ورزشکاران ایذهای در ردههای مختلف و نیازمندی شدید آنها به حمایتهای مسئولان استانی و کشوری این روزها به دغدغه جدی ورزش این شهر قهرمانپرور تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان؛ شهرستان ایذه با وجود مشکلات و کاستیهای بسیار زیادی در تمام امور، همواره در زمینههای مختلف علمی و ورزشی افتخارات زیادی را برای کشور و استان خود به ارمغان آورده است.
این شهرستان با توجه به داشتن ظرفیتهای نهفته فراوان با کوچکترین اقدام در زمینه استعدادیابی داشتههای خود را به نمایش میگذارد و با اندک حمایتی در بالاترین سطح خود قرار میگیرد، که حضور چندین نفر از نخبگان علمی ایذهای در کابینه دولتهای قبلی و فعلی نشاندهنده تواناییهای نهفته در منطقه و نیاز به حمایت از آنهاست.
حضور سید صفدر حسینی بهعنوان رئیس صندوق توسعه ملی، هدایتالله خادمی در جایگاه رئیس سابق شرکت حفاری شمال، غلامرضا کردزنگنه در سازمان خصوصیسازی کشور، کریم سلحشور در معاونتهای وزارت نفت، برات قبادیان در وزارت علوم، علی نوذرپور در سازمان شهرداریهای کشور و بسیاری از افرادی که اینجا از قلم افتادهاند، جز افتخارات علمی این منطقه محروم از استان خوزستان بهحساب میآید.
*فوتبال ورزش استعدادهای بی پایان ایذه
در کنار نخبگان علمی، این شهرستان از دیرباز با یدک کشیدن نام شکرخدا آغاسی، قدرت مرادی، حسنجان امیدی، بهروز جمشیدی و بسیاری از ستارگان سالهای دور و نهچندان دور ورزش کشور همیشه در ردههای کشوری حرفی برای گفتن داشته است.
با فعالیت باشگاههای ورزشی کشور و استان خوزستان در سطح شهرستانهای مختلف، ایذه نیز از این بحث مستثنی نبوده و با وجود تمام مشکلات اقتصادی خانوادهها در این شهرستان همواره ورزشکاران بزرگی را به تیمهای ملی و باشگاهی ورزش کشور معرفی کرده است.
شکوفایی ورزش ایذه پس از چند سال با حضور ایمان مبعلی در باشگاه فولاد خوزستان و تبدیل شدن به یکی از ستارگان فوتبال کشور و تیم ملی فوتبال دوباره آغاز شد، و این آغازی بود برای حضور جوانان بسیاری از این دیار برای نشان دادن تواناییهای بیانتهای خود.
حضور رضا نوروزی و کسب عنوان آقای گلی لیگ برتر باشگاههای کشور با نام بازیکن ایذهای یکی دیگر از افتخارات ورزشی این شهرستان بود که شاید راه را برای رسیدن دیگر ورزشکاران به سطوح بالاتر ورزشی نشان می داد و حضور علی ممبینی در مرصاد، فجر شیراز و چند فصل کاپیتانی و بازیگری این بازیکن ایذهای در تیم محبوب صنعت نفت آبادان افتخارات فوتبالی این دیار را چند برابر و جایگاه ورزش ایذه را مستحکمتر کرد.
شاید با این تحولات در ورزش فوتبال ایذه حضور بازیکنان دیگری از این شهرستان دور از انتظار نبود، حضور مقطعی احسان شیرمردی در تیم فولاد خوزستان و حافظ دانیالی در استقلال اهواز و لیگ برتر فوتبال کشور هم به افتخارات این دیار در زمینه ورزشی افزود.
سالهای پایانی بازی بابک حاتمی در لیگ برتر بههمراه تیم مس کرمان رقم خورد و در همان فصل بازیکنان دیگری از ایذه به سطح بالای فوتبال کشور راه یافتند، پژمان شاهپری با حضور در تیم صبا قم بهعنوان یک ایذهای دیگر در لیگ برتر خود را معرفی کرد و پس از آن بود که نام مهرداد جماعتی بهعنوان یک بازیکن آینده دار تا جایی پیشرفت که پس از گذشت سه فصل حضور در این تیم بهعنوان کاپیتان اول انتخاب شد و شاید بهثمر رساندن گل قهرمانی فولاد در دو فصل پیش یکی از خاطرات فراموش نشدنی ورزش خوزستان و شهرستان ایذه باشد.
در کنار حضور این بازیکن، همراهی سروش سعیدی با فولاد خوزستان در لیگ دوازدهم و سیزدهم و کاپیتانی رضا مرادی در فولاد نوین، کسب قهرمانی با این تیم و صعود به لیگ برتر نیز از جمله افتخارات فوتبال ایذه بوده است.
انتخاب سید کورش موسوی بهعنوان بهترین مربی فوتبال کشور در فصل گذشته هم جز افتخارات انکارناپذیر ورزشی برای این شهرستان محروم ولی با استعداد بهحساب میآید.
*کشتی ایذه از قهرمانیهای بینالمللی تا شرکتهای عسلویه و ماهشهر
با این وجود ورزش ایذه فقط به فوتبال ختم نشد و ورزشکاران این شهرستان بارها با افتخارآفرینی خود در ردههای بینالمللی و ملی صاحب مقامها و مدالهای متنوعی شدند.
در کنار فوتبال، ورزش کشتی یکی از پر مدالترین و افتخارآفرینترین ورزشها در کشور بهحساب می آید، ورزشی که با حداقل امکانات خود در این شهرستان حتی در جام جهانی هم صاحب مدال طلا شده است.
بهروز جمشیدی، فرهاد رضایی، بابک ستوده، ملکمحمد بویری، حمیدرضا حیدریزاده، خسرو کیانی، حمیدرضا حبیبی، مصیب مرادی و کشتیگیران دیگری بارها نام و آوازه ایذه در ورزش کشتی را مطرح کردند و پس از سالها اینک در عرصه مربیگری نام آنها توسط شاگردانشان در ردههای بینالمللی میدرخشد و در این بین نیز نباید زحمات دیگر مربی پر تلاش کشتی ایذه و کشور یعنی لقمان رضایی را نادیده گرفت.
در دهه اخیر ورزشکاران زیادی از این شهرستان در دایره طلایی در مصاف با حریفان بینالمللی خود صاحب افتخار شدند ولی بهدلیل عدم حمایتهای مالی و نیاز مبرم به سرمایه جهت تامین مخارج خود از میدان مسابقه بهسمت بازار و شرکتهای عسلویه و ماهشهر راهی شدند، ورزشکارانی که درصورت حمایتهای مسئولان حال باید جز افتخارات و بزرگان کشتی این سرزمین و جهان نام برده میشدند.
بیشک نامهایی چون رضا اسدپور، محمد حاتمی، عقیل داودی، بهروز کبیری، حمزه احمدزاده، مهدی عسکریزاده، حسین اسدی، مسعود مرادی برای هیچیک از کشتی دوستان کشور و خوزستان ناشناخته نیست، کشتیگیران ایذههای که در سالهای نهچندان دور همگی در ردههای مختلف پایه و بزرگسال تیم ملی جز افتخارات بهحساب می آمدند و با کسب مقامهای جهانی، آسیایی و کشوری آیندهای بسیار درخشان برای آنها پیشبینی میشد.
متاسفانه با وجود این ظرفیتها بازهم به دلیل عدم حمایتهای مالی نام این ورزشکاران به فراموشی رفت و هر کدام برای امرار معاش وارد عرصه کار شد، کارهایی که با وجود ارزشمند بودن نباید حق یک قهرمان ملی باشد.
با تمام این مشکلات اینبار بهمانند حضور مبعلی در فوتبال، جهشی وسیع در سطح ورزش این شهرستان رخداد و پیام بویری قهرمان ایذهای تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان در ردههای نوجوانان و جوانان، موفق به کسب مقام سوم بزرگسالان آسیا شد و این یک حضور یک شروع دوباره و قدرتمند برای شهرستان ایذه در کشتی کشور بود.
پیام بویری با وجود سن و سال و تجربه کم توانست به اطمینان مربیان خود پاسخ دهد و با اولین حضور خود در ترکیب تیم ملی بزرگسالان صاحب مقام شود.
در کنار این افتخار آفرینی پیام بویری، شروع قدرتمند دیگر کشتیگیر جوان ایذهای و قهرمان ردههای پایه و بزرگسالان آسیا یعنی رامین طاهری نشان از عزم جدیدی جوانان این خطه قهرمان پرور برای دستیابی به جایگاههای بالا در کشتی دارد.
رامین طاهری نیز بهعنوان یکی از کشتیگیران جوان دعوت شده به تیم ملی در مسابقات آسیایی با پاسخ دادن به اعتماد مربیان خود توانست مدال برنز را برای کشورمان به ارمغان آورد.
کسب مدال طلای هفته گذشته پوپا دادمرز در مسابقات جام جهانی نوجوانان حسن ختام افتخارآفرینی کشتیگیران فرنگیکار ایذهای در مسابقات مختلف بود و با توجه به استراحت سایر کشتیگیران و حضور تیم ملی فرنگی در مسابقات آمریکا، فعلا جو کشتی در شهرستان فروکش کرده و قهرمانان ملی ایذه در حال استراحت برای حضور در لیگ برتر میباشند.
*حضور مستقیم اولین سرمایهگذار ورزشی در ایذه و پاسخ به اطمینان آن
شاید یکی از تحولات بزرگ در سطح ورزش شهرستان ایذه حضور تیم کشتی این شهرستان در دو دوره از لیگ برتر کشتی فرنگی باشگاههای کشور بود.
در این دوره از مسابقات که حدود 5 سال پیش برگزار شد، تیم آنزان ایذه با حضور در این دوره باوجود روی آوردن به کشتیگیران بومی و جوانگرایی نتوانست آنچنان که باید بدرخشد و بهدلیل عدم حمایتهای مالی و ناتوانی در تامین مخارج مسابقات سال بعد از این مسابقات جای ماند و حسرت آن بر دل مردم کشتیدوست شهرستان ماند.
با وجود کسب افتخارات فراوان در کشتی توسط ورزشکاران ایذهای، اینبار باشگاه سینا صنعت با حمایتهای همهجانبه علیبابا احمدپور پا در عرصه مسابقات لیگ برتر کشور گذاشت.
با اینکه این تیم با اندک هزینهها نسبت به سایر تیمها و در زمان کوتاهی که شکل گرفت، پشتکار ورزشکاران آن و تلاشهای مربیان سختکوش آن از جمله ملکمحمد بویری و حمزه احمدزاده باعث شد تا این تیم به امیدواری برای کسب مقام ارزنده و در خور نام کشتی ایذه برسد.
تیم سینا صنعت احمدپور ایذه با حضور در دور اول مسابقات باوجود قرار گرفتن در بین تیمهایی که میلیونها تومان برای کسب موفقیت در این مسابقات سرمایهگذاری کرده بودند؛ توانست بعد از تیمهای بیمه رازی تهران و دوکوهه اندیمشک که بسیاری از کشتیگیران ملیپوش را در ترکیب خود داشتند در رده سوم قرار بگیرد و افتخار جدیدی در تاریخ ورزش کشتی در ایذه و خوزستان را بهنام خود رقم بزند.
*افتخارآفرینی بیانتهای ورزشکاران ایذهای در رشتههای گوناگون
با این همه افتخارآفرینی ورزشکاران ایذهای در سطوح مختلف، ورزش این شهرستان فقط به کشتی و فوتبال ختم نشد و کسب افتخارات مختلف ورزشی توسط آقایان و بانوان ادامهدار بود.
حضور علی امیدی در مسابقات پارآسیایی اینچئون کره جنوبی و کسب مقام ارزنده سومی در این دوره از مسابقات برای کاروان ورزشی کشورمان یکی دیگر از افتخارات ورزش ایندیار تا به امروز محروم بوده است که منجر به کسب سهمیه وی برای مسابقات جهانی قطر در مهرماه شد.
حضور زهرا کیانی در مسابقات معلولان جهان از دیگر حرکتهای ورزشی با ارزش ورزشکاران این خطه بوده که نشان داد معلولیت هیچگاه محدودیت نیاورده و بانوان معلول نیز میتوانند در سطوح بینالمللی باعث اهتزاز پرچم کشورمان شوند.
شاید نامهایی چون زهرا سلحشور و فاطمه کیانزادگان دو بانوی ایذهای تیم ملی که با کسب مدالهای نقره و برنز ووشوی جوانان آسیا برای این دیار و کشورمان افتخارآفرینی کردند هم بهگوش ورزشدوستان خورده باشد.
سارا ظهرابی و فرشته خسروی بانوان فوتبالیست تیم ملی، طاهره مهدیپور و سهیلا ململی بانوان فوتسالیست ایذهای تیم ملی و فوتبال کشور، راحله عباسی بانوی ایذهای حاضر در اردوی تیم ملی فوتبال نونهالان، راضیه ممبینی بانوی دعوت شده به تیم ملی نوجوانان فوتبال، عارف آغاسی و محمد شمس نیز با حضور در اردوی تیم ملی فوتبال جوانان توانستهاند نام ایذه را در درههای پایه و بزرگسال کشور مطرح کنند و نشان دهند که این شهرستان با حداقلها نیز توانسته است گامهای بلند و بزرگی برای ورزش کشور بردارد.
با اینحال و وجود ورزشکاران فراوانی که شاید بهدلیل کثرت نام آنها در این مطلب از قلم افتاده باشد در کنار ورزشکاران افتخارآفرین نام برده شده، در شهرستان ایذه موجب سرافرازی مردم این دیار و روی آوردن تعداد زیادی از جوانان به ورزش شود.
حضور پر تعداد ورزشکاران و ورزشدوستان ایذهای در رشتههای مختلف ورزشی نشان از شکوفایی استعدادهایی دارد که در این نداشتههای شهر خود به بالاترین سطح ورزشی میرسند ولی همواره قهرمانان آن در حسرت داشتن شغل دلواپس رها کردن ورزش باشند. ورزشکارانی که همانگونه در ورزش موفق هستند در مباحث علمی هم با تلاش خود را به تحصیلات دانشگاهی رساندهاند و اینک در حسرت داشتن شغل همانند خبرنگاران تحصیل کرده به سر میبرند...
در پایان تلاشهای اداره ورزش و جوانان ایذه که با دست خالی موجب شکوفایی ورزش در ایذه شده است نیز نباید نادیده گرفته شود، ادارهای که با وجود تمام نداشتهها همواره پس از کسب مقامهای ارزنده توسط ورزشکاران این منطقه با برگزاری استقبالهای مردمی و همایشهای تجلیل از مدالآوران زمینه را برای گرایش و تشویق جوانان به ورزش فراهم کرده است.
============
گزارش از وحید اورکی