سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان



شرط عربستان سعودی برای توسعه روابط با ایران

عربستان سعودی برای روابط با ایران شرط و شروط تعیین کرد.
به گزارش عصرایران، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد در مصاحبه با شبکه العربیه گفت: عربستان سعودی همیشه از روابط همکاری با ایران استقبال می کند.
عبدالله بن معلمی افزود: ایران به عنوان یک کشور بزرگ اسلامی همیشه مورد اهمیت و توجه ماست اما روابط همکاری میان تهران و ریاض باید در چارچوب معینی باشد.
معلمی درباره این چارچوب توضیح داد: دولت ایران باید به عدم دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه پایبند باشد و مواضع و نقش های مثبتی را درباره کشورهای عربی داشته باشد.




ظریف در مسکو: امیدواریم با کمک روسیه در مسئله هسته ای به نتیجه برسیم

سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه هم در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: برای حل مسالمت آمیز مسئله هسته ای ایران به همراه احترام به حق تهران در غنی سازی پافشاری می کنیم.
ظریف ابراز امیدواری کرد ایران و گروه 1+5 به نتایج ملموسی در مذاکرات آینده برسند.
به گزارش خبرنگار اعزامی عصر ایران، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در کنفرانس مشترک خبری با همتای روس خود سرگی لاوروف گفت: پرونده هسته ای ایران تحت تاثیر تحریم های غربی قرار نگرفته است گرچه فشارهایی به مردم وارد شده است اما این تحریم ها هیچ هدف سیاسی را محقق نمی کند. تحریم ها نتوانسته اند برنامه هسته ای ایران را متوقف کند. ظریف برای دیدار با سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در سفر یک روزه، جمعه به مسکو رفت. 
وی با یادآوری رویارویی تهران و مسکو با تهدید مشترکی به نام افراط گرایی در منطقه تاکید کرد: تحولات چند ماه گذشته نشان می دهد که دیدگاه مشترک ایران و روسیه در این باره درست بوده است.

ظریف در مسکو: امیدواریم با کمک روسیه در مسئله هسته ای به نتیجه برسیم

ظریف افزود: از مواضع مثبت دولت روسیه در موضوع هسته ای ایران تشکر می کنیم. امیدواریم با کمک دوستان روسی مسئله هسته ای ایران را به نتیجه برسانیم.
سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه هم در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: برای حل مسالمت آمیز مسئله هسته ای ایران به همراه احترام به حق تهران در غنی سازی پافشاری می کنیم.
وی افزود: مسکو حق ایران را در غنی سازی اورانیوم برای اهداف صلح آمیز تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید می کند. برخی طرف ها تلاش می کنند دستاوردهای یکجانبه ای از مذاکرات ایران و گروه 1+5 داشته باشند ولی مسئله هسته ای ایران باید به صورت عادلانه و به شکلی حل شود که منافع همه طرف های شرکت کننده در مذاکرات هسته ای تامین شود.


این اقدام چینی‌ها در صنعت نفت ایران در حالی رخ داده که هنوز پیمانکاران چینی در میادین مشترک نفتی ایران در حال فعالیت هستند و همکاری با آنها به رغم عدم رضایت از عملکردشان در پروژه‌ها همچنان ادامه دارد.
در حالی که پیش تر معاون وزیر نفت جاسوسی چینی‌ها در صنعت نفت ایران را تایید کرده بود، به تازگی وزیر نفت نسبت به انجام این اقدام توسط پیمانکاران چینی میادین مشترک نفتی ابراز بی‌اطلاعی کرده، اما اذعان کرده که متاسفانه برخی پیمانکاران در طرف دیگر کار را بسیار بیشتر از طرف ما پیش برده اند.
به گزارش ایسنا، ماجرای جاسوسی چینی ها در صنعت نفت ایران پس از اخراج پیمانکار چینی میدان آزادگان جنوبی که در واقع بزرگترین میدان نفتی ایران است و از بزرگترین میادین نفتی جهان به شمار می رود به میان آمد. پیمانکار چینی این پروژه نه تنها در این میدان مشترک کاری از پیش نبرد بلکه با انعقاد قرار داد با عراق به عنوان شریک ایران دراین میدان برای توسعه میدان مجنون در سمت عراق دست به کار شد و حتی اطلاعات ایران را در اختیار طرف عراقی قرار داد!

ماجرای ورود و خروج پرحاشیه چینی‌ها به آزادگان جنوبی

اگرچه توسعه آزادگان جنوبی در سال 1380 (2001 میلادی) در جریان سفر سید محمد خاتمی، رییس جمهور وقت به ژاپن به شرکت ژاپنی اینپکس واگذار شد اما کنسرسیوم شرکت‌های ژاپنی به رهبری اینپکس به رغم مذاکره‌های انجام شده، در سال ١٣٨٥ از حضور در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی کناره گیری کرد و به این ترتیب طرح توسعه زودهنگام این میدان تا پایان دولت نهم توسط شرکت های داخلی انجام شد و در نهایت تولید آزادگان جنوبی به حدود ٥٠ هزار بشکه در روز افزایش یافت .
در ادامه انجام اقدامات برای توسعه این میدان نفتی، در اوایل دولت دهم بود که قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی به ارزش ٢,٥ میلیارد دلار در قالب بیع متقابل بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت چین به امضا رسید و در نهایت با توجه به تغییرات اعمال شده در طرح جامع توسعه، عملیات اجرایی این طرح از شهریور سال ١٣٩١ همزمان با تصویب طرح جامع تجدید نظر شده آغاز شد.
البته انعقاد قرارداد با چینی ها در حالی انجام شد که آنها در سال های اخیر سابقه درخشانی در صنعت نفت ایران نداشته اند و طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی، توسعه میدان گازی پارس شمالی، بلوک اکتشاف و توسعه گرمسار و اجرای فاز دوم کارخانه ایران ال.ان.جی را می‌توان از جمله از پروژه‌هایی دانست که چینی ها در اجرای آنها به وعده خود عمل نکرده اند.
اما روند کار چینی ها در این پروژه همانند بسیاری دیگر از پروژه‌های عمرانی طبق قراردادهای منعقد شده نبود و پس از تذکرهای مکرر کتبی و شفاهی و در نهایت ابلاغ اخطار کتبی به پیمانکار چینی این طرح در اوایل زمستان سال گذشته، در حالی که شرکت چینی وعده داد که نسبت به پیشبرد پروژه اقدامات مناسب را انجام دهد اما باز هم پیمانکار چینی به وعده خود عمل نکرد.
بر این اساس در حالی که پس از مهلت 90 روزه به شرکت چینی باز هم فرصت یک ماهه به این شرکت داده شد، اقدامی از سوی پیمانکار صورت نگرفت و در نتیجه حکم خاتمه قرارداد چینی ها در طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی صادر شد.

مهر تایید معاون وزیر نفت بر جاسوسی چینی‌ها

در پی اخراج چینی ها از این پروژه علی ماجدی،معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره جاسوسی چینی‌ها درصنعت نفت کشور گفت که بر اساس شنیده های ما این اتفاق رخ داده است، اما اثبات این قضیه کار آسانی نیست زیرا میدان مشترک است و تعدادی از چاه ها در طرف ایرانی و تعدادی از چاه ها نیز در طرف عراقی حفاری شده است.
ماجدی با تاکید بر این‌که شرکت چینی که هم در طرف ایرانی میدان آزادگان جنوبی و هم در کنسرسیوم طرف عراقی این میدان حضور دارد نباید از اطلاعات این طرف میدان برای کشور دیگر استفاده کند،خاطرنشان کرد: اما اثبات اینکه از اطلاعات موجود در طرف ایران، برای توسعه همین میدان مشترک در طرف دیگر بهره برداری شده، به سادگی امکان پذیر نیست.
اما به رغم تایید ماجدی، بیژن زنگنه، وزیر نفت، نسبت به فروش اطلاعات ایران به عراق توسط پیمانکار چینی ابراز بی‌اطلاعی کرده اما گفته که متاسفانه بعضی از این پیمانکاران در طرف دیگر هم در حال فعالیت هستند و اصلا فعالیت آنها در آن طرف با این طرف قابل مقایسه نیست به طوری که در طرف مقابل خیلی بیشتر از طرف ما فعالیت کرده اند.
این اقدام چینی‌ها در صنعت نفت ایران در حالی رخ داده که هنوز پیمانکاران چینی در میادین مشترک نفتی ایران در حال فعالیت هستند و همکاری با آنها به رغم عدم رضایت از عملکردشان در پروژه‌ها همچنان ادامه دارد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) گفت: قصد داشتیم پهپاد اسراییلی «هرمس» را سالم به زمین بنشانیم.به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ «فرزاد اسماعیلی» عصر جمعه در برنامه گفت وگوی تلویزیونی با بیان اینکه شبکه یکپارچه پدافند هوایی از مدتها قبل بر روی پهپاد «هرمس» رژیم صهیونیستی کار کرده بود و احتمال نفوذ آن را به داخل کشور می داد، با اشاره به اجرای عملیات منسجم سیستم پدافندی نیروهای مسلح کشور گفت: این پهپاد جاسوسی در ارتفاع 3700 متری معادل 12 هزار و 500 پا، فقط با شلیک یک موشک از سامانه پدافندی کشور منهدم شد.وی با اشاره به اجرای این عملیات منحصر بفرد، هماهنگی میان سیستم پدافندی، ارتش، سازمان هوا وفضای سپاه و سازمان هواپیمایی کشور را مورد ستایش قرار داد و افزود: قصد ما این بود که پهپاد جاسوسی رژیم صهیونیستی را همچون «آر کیو 170» سالم به زمین بنشانیم، از این رو مدت 41 دقیقه در حال رهگیری و رصد آن بودیم و در همان زمان و موقعیت خاص که مدنظر بود آن را با شلیک یک موشک منهدم کردیم.امیر اسماعیلی ادامه داد: اگر این پهپاد جاسوسی را در همان دقایق اولیه مورد اصابت قرار می دادیم، امکان دستیابی به لاشه و اطلاعات دوربین آن را از دست می دادیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با بیان اینکه سازمان ایکائو، فضای ایران اسلامی را یکی از امن ترین فضاهای منطقه عنوان کرده، افزود: با توجه به اینکه پروازهای کشور اکنون سه برابر گذشته شده است، انسجام و دقت عمل سیستم های پدافندی نیروهای مسلح کشور قابل قبول ارزیابی می شود.



علاوه بر این قرار است وزرای امور خارجه دانمارک و اسلواکی طی دو هفته آینده به تهران سفر کنند.
محمدجواد ظریف طی دو هفته آینده میزبان وزرای خارجه دانمارک و اسلواکی خواهد بود. وزیر خارجه کشورمان هم‌چنین دوشنبه این هفته به سه کشور اروپایی بلژیک، لوکزامبورگ و ایتالیا سفر می‌کند.
به گزارش عصرایران به نقل از فارس، تهران دو هفته آینده باز هم میزبان وزرای خارجه اتحادیه اروپایی است. در همین راستا قرار است «ارکی تیومیویا» وزیر خارجه فنلاند به عنوان دهمین وزیر خارجه اروپایی پس از آغاز به کار دولت یازدهم، امشب (شنبه) در پاسخ به دعوت همتای ایرانی خود و به منظور گفت‌وگو با مقامات کشورمان وارد تهران شود.
علاوه بر این قرار است وزرای امور خارجه دانمارک و اسلواکی طی دو هفته آینده به تهران سفر کنند.
مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه و همچنین مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی پیش از این از سفر وزرای خارجه اتحادیه اروپا به تهران خبر داده بودند.
محمدجواد ظریف نیز روز دوشنبه دهم شهریور ماه قرار است به بروکسل پایتخت بلژیک سفر و در آنجا نیز دیداری با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشته باشد و درباره روند مذاکرات هسته‌ای به گفت‌وگو بپردازد و از آنجا به لوکزامبورگ و سپس به رم می‌رود.
پس از توافق ژنو موسوم به برنامه اقدام مشترک و آغاز به کار دولت یازدهم، تهران میزبان وزرایی از اتحادیه اروپا بود که «اما بونینو» وزیر خارجه ایتالیا اولین وزیر اروپایی و البته نخستین زن دیپلمات اروپایی بود که بعد از آغاز به کار دولت یازدهم در تاریخ 30 آذر ماه 92 در سفری دو روزه راهی تهران شد.
«کارل بیلد» وزیر خارجه سوئد دومین وزیر اروپایی بود که در دولت یازدهم به تهران آمد. او که 14 بهمن 92 وارد ایران شد، سفری یک روزه به اصفهان داشت و سپس به تهران بازگشت و با همتای ایرانی خود و دیگر مقامات کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.
«دیدیر ریندرز» معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه بلژیک نیز سومین وزیر اروپایی بود که سوم اسفند ماه 92 به تهران سفر کرد.
پس از وزیر خارجه بلژیک، تهران میزبان «رادوسلاو شیکورسکی» وزیر خارجه لهستان بود که به عنوان چهارمین وزیر خارجه‌ عضو اتحادیه اروپا راهی جمهوری اسلامی ایران شد.
«خوزه مانوئل گارسیا مارگالو» وزیر خارجه اسپانیا به عنوان پنجمین وزیر اروپایی بود که بعد از آغاز به کار دولت یازدهم به ایران سفر کرد.
در این میان «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به دعوت ظریف به تهران سفر کرد. او بعدازظهر 17 اسفند ماه 92 در اولین سفرش به ایران وارد تهران شد و یکشنبه 18 اسفند رایزنی‌های گسترده‌ای را با مقامات کشورمان داشت و فردای آن روز هم به شهر اصفهان رفت و از جاذبه‌های گردشگری این شهر دیدن کرد.
آخرین و ششمین وزیر اروپایی که در سال 1392 و روزهای پایانی سال گذشته به تهران سفر کرد کسی نبود جز «انگلوس ونیزلوس» معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه یونان.

«ادگار رینکویچ» وزیر امور خارجه جمهوری لتونی هفتمین وزیر خارجه اتحادیه اروپایی بود که سوم اردیبهشت ماه و در رأس یک هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی و به منظور انجام سفری 2 روزه به جمهوری اسلامی ایران آمد.«سباستین کورتز»، وزیر خارجه اتریش هشتمین وزیر خارجه اروپایی بود که ششم اردیبهشت ماه به منظور بررسی مناسبات دوجانبه تهران - وین و فراهم کردن مقدمات سفر رئیس جمهور اتریش به تهران سفر کرد و «جین اسلبورن» وزیر خارجه لوکزامبورگ نیز نهمین وزیر اروپایی بود که در دولت یازدهم و در زمان وزارت محمدجواد ظریف به تهران سفر کرد.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930608000507#sthash.16srn8td.dpuf

وی از امضای قرارداد ساخت دو نیروگاه هسته‌ای جدید در بوشهر تا یک‌ماه آینده خبر داد و بیان داشت: معاون سازمان انرژی اتمی ایران در حال حاضر در کشور روسیه در حال پیگیری این موضوع است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: قرارداد ساخت دو نیروگاه هسته‌ای جدید در بوشهر و با همکاری روسیه به‌ زودی امضا می‌شود.
به گزارش مهر، علی اکبر صالحی صبح جمعه در جمع خبرنگاران در بوشهر با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای افزایش ایمنی در تاسیسات هسته‌ای کشور، اظهار داشت: امروز شاهد تاسیس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای در نیروگاه اتمی بوشهر هستیم که نقش بسیار مهمی در این عرصه دارد.
وی از امضای قرارداد ساخت دو نیروگاه هسته‌ای جدید در بوشهر تا یک‌ماه آینده خبر داد و بیان داشت: معاون سازمان انرژی اتمی ایران در حال حاضر در کشور روسیه در حال پیگیری این موضوع است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از دیدار روسای جمهوری اسلامی ایران و روسیه تا یک ماه آینده خبر داد و تصریح کرد: مذاکرات در این زمینه در آخرین مراحل خود قرار دارد و پیش از دیدار روسای جمهور دو کشور این قرارداد امضا خواهد شد.
وی ادامه داد: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز هم‌اکنون در کشور روسیه در حال پیگیری مذاکرات هسته‌ای با 1+5 و همچنین مذاکره در مورد ساخت دو نیروگاه جدید هسته‌ای در بوشهر است.
صالحی به همکاری‌های ایران و روسیه در این زمینه اشاره و بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای کشور روسیه به عنوان یک همسایه مهم، اهمیت بسیار زیادی قائل است.
وی اذعان داشت: در حال حاضر در سطح کشور چند دانشگاه در رشته های مرتبط هسته ای پذیرش دانشجو دارند که با توجه به تاکید استاندار بوشهر شاهد  راه اندازی رشته‌های فناوری هسته‌ای در دانشگاه بوشهر و مدرسه حرفه‌ای هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرد: جذب و آموزش نیروهای بومی استان بوشهر در تاسیسات هسته ای از تاکیدات مسئولان استان بوشهر است که امیدواریم با پرورش نیروی انسانی توانمند شاهد بکارگیری نیروهای بومی باشیم.وی با اشاره به اینکه استان بوشهر در حال تحول است، تاکید کرد: باید تلاش شود تا جوانان این استان در رشته‌های مختلف آموزش‌های مورد نیاز را ببینند و شاهد مدیریت و بهره‌برداری از تاسیسات هسته‌ای و صنعتی توسط فرزندان این دیار باشیم.
بر اساس این بیانیه ، اقدام به شلیک به سمت قایق ایرانی پس از خصمانه تشخیص دادن اقدام خدمه قایق ماهیگیری ایرانی در هدف گرفتن قایق گشتی آمریکایی با مسلسل انجام شده است.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منطقه (مستقر در بحرین) با صدور بیانیه ای اعلام کرد کشتی گشتی نیروی دریایی این کشور در خلیج فارس به سمت یک قایق ماهیگیری ایرانی شلیک کرده است.
به گزارش عصر ایران به نقل از سی ان ان نیروی دریایی آمریکا با صدور بیانیه ای گفت این حادثه اوایل روز سه شنبه  در بازرسی یک قایق متعلق به ناو گشت زنی " مونوموی" آمریکا از یک قایق ماهیگیری ایرانی در آب های بین المللی رخ داده است.
بر اساس این بیانیه ، اقدام به شلیک به سمت قایق ایرانی پس از خصمانه تشخیص دادن اقدام خدمه قایق ماهیگیری ایرانی در هدف گرفتن قایق گشتی آمریکایی با مسلسل انجام شده است.
نیروی دریایی آمریکا در توجیه اقدام به شلیک به سمت قایق ماهیگیری ایرانی گفته است این اقدام تدافعی بوده و  کشتی آمریکایی پیش از این حادثه با هدف بازرسی از قایق ایرانی به سمت آن حرکت کرده است. بیانیه پنتاگون می افزاید اقدام کشتی گشتی آمریکا امری معمول است و هدف آن تأمین امنیت خلیج فارس است.  در این بیانیه آمده است: قایق ماهیگیری ایرانی در نخستین ارتباط با کشتی گشتی آمریکا اعلام کرد که یک قایق ماهیگیری ایرانی است اما دیگر به پیام های رادیویی جواب نداد و پس از شلیک قایق گشتی آمریکا از محل دور شد.
جان کربی سخنگوی پنتاگون نیز شلیک به یک قایق ماهیگیری ایرانی در آب های آزاد بین المللی را تایید کرد و افزود: مشخص نیست چه صدماتی به قایق ماهیگیری ایرانی وارد شده است.



گفتنی است پایگاه خبری ˝دبکافایل˝ نزدیک به سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی به نقل از منابع خود مدعی شد پهپاد سرنگون‌شده بر فراز تاسیسات نطنز در مرکز ایران، از جمهوری آذربایجان برخاسته بود.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اخبار مربوط به پرواز پهپاد "هرمس - 450" از خاک آذربایجان به ایران را رد کرد.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری «ترند»، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اخبار مربوط به پرواز پهپاد "هرمس - 450" از خاک آذربایجان که توسط ایران رهگیری و در نزدیکی تأسیسات هسته ای نطنز ساقط شده از خاک این کشور را رد کرد.
" واقف درگاهلی " رئیس بخش مطبوعاتی وزارت دفاع آذربایجان در گفتگو با خبرگزاری ترند با اعلام این که چنین اخباری با هدف تخریب روابط دوستانه آذربایجان با کشورهای همسایه منتشر می شود، گفت: از این نوع پهپادها در نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان استفاده نمی شود. وی افزود: ما این اخبار تحریک آمیز را تکذیب می کنیم و معتقدیم چنین اخباری با هدف تخریب روابط دوستانه آذربایجان با کشورهای همسایه منتشر می شود.گفتنی است پایگاه خبری ˝دبکافایل˝ نزدیک به سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی به نقل از منابع خود مدعی شد پهپاد سرنگون‌شده بر فراز تاسیسات نطنز در مرکز ایران، از جمهوری آذربایجان برخاسته بود.این در حالی است که سردار سیدمسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح روز گذشته اعلام کرده بود که پهپاد از یکی از کشورهای منطقه شمال جمهوری اسلامی ایران که در گذشته در منطقه سرزمینی‌ اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده به سوی ایران ارسال شده است.

طبق ادعای وال استریت ژورنال : در گفت و گوهای بین ایران و آمریکا ایران متعهد شده است از ارسال پارازیت بر روی امواج شبکه های ماهواره ای خودداری کند و کری نیز برای آخرین بار در فوریه سال جاری قانون تحریم ماهواره ای ایران را امضا کرد و اعتبار آن در ماه آکوست سال جاری پایان یافت.
تحریم های دو شرکت ماهواره ای فرانسوی – لوکزامبورکی " اینتل ست " و "یوتل ست" برای همکاری با ایران رفع شده است و مسئولان این دو شرکت می گویند بعید می دانند بتوانند همه قرار دادهای سابق خود با ایران را برای پخش کانال های ماهواره ای این کشور احیا کنند.
به گزارش عصر ایران  روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا نوشت، تحریم های ایالات متحده آمریکا در ماه جاری میلادی لغو شد و وزیر خارجه آمریکا که می بایست برای اعتبار تحریم ها برای یک دوره شش ماهه دیگر قانون تحریم های ماهواره ای را برای یک دوره شش ماهه دیگر تمدید می کرد، در چارچوب توافقات با ایران در گفت و گوهای هسته ای از این کار صرف نظر کرد.
کری آخرین بار در فوریه سال جاری میلادی قانون تحریم های ماهواره ای ایرانرا امضا کرده بود که اعتبار آن در ماه آگوست به پایان رسید.
خانم "دیان وانببر" سخنگوی شرکت ماهواره ای " اینتل ست " اما گفت : بعید می دانیم سطح همکاری ها و قرادادهایمان با ایران پس از لغو تحریم ها به سطح گذشته برگردد. او افزود: ما قرارداد زیادی با ایران نداشتیم اما همین مقدار را هم با حریم ها از دست دادیم."
ایران از سال 2012 و از زمان آغاز تحریم های برخی شرکت های ماهواره ای اروپایی کانال های ماهواره ای خود را از طریق پخش از طریق شرکت های روسی و دیگر شرکت های آسیایی عوض کرد. این اقدام در پی ادعای شبکه بی بی سی فارسی مبنی بر ارسال پارازیت از سوی ایران روی امواج این شبکه صورت گرفت.
طبق ادعای وال استریت ژورنال : در  گفت و گوهای بین ایران و آمریکا ایران متعهد شده است از ارسال پارازیت بر روی امواج شبکه  های ماهواره ای خودداری کند و کری نیز برای آخرین بار در فوریه سال جاری قانون تحریم ماهواره ای ایران را امضا کرد و اعتبار آن در ماه آکوست سال جاری پایان یافت.وال استریت ژورنال می نویسد از این پس شرکت های ماهواره ای اروپایی می توانند کانال های تلویزیونی ایران را بار دیگر تحت پوشش بگیرند.

در این میان البته برخی مسئولین ایرانی هم با اظهارنظرات خود به تشدید تصویر اشتباه از ایران دامن می زنند.
عصر ایران؛ جلیل بیات* - در یادداشت قبلی اشاره شد که گره مذاکرات هسته ای در بی اعتمادی و شک و تردید ایران و آمریکا نسبت به نیات، اعمال و رفتار یکدیگر است. همچنین نشان دادیم این بی اعتمادی هم در میان رهبران و هم در میان مردم دو کشور وجود دارد و چنین نتیجه گرفتیم که تا زمانی که برداشت و تصور دو کشور نسبت به یکدیگر تغییر نکند، نشستن در پای میز مذاکره ثمری نخواهد داشت. 

در این یادداشت قصد داریم به این موضوع بپردازیم که ایران چگونه می تواند "تصویر" خود را در جهان (به طور عام) و در آمریکا (به طور خاص) تغییر دهد. اما قبل از آن ذکر سه نکته ضروری می نماید: 
 
1- ممکن است برخی انتقاد کنند که آیا منظور از "تغییر تصویر"، تغییر اعتقادات، ارزش ها و هنجارهای پذیرفته شده در جمهوری اسلامی است؟ پاسخ صریحا منفی است. اجازه دهید با کمک از یک استعاره منظور خود را مشخص کنم. انعکاس چهره یک فرد را در آینه مجسم کنید. اگر آینه معوج، محو یا کثیف باشد، ممکن است چهره فرد زشت یا حتی هولناک منعکس شود. لذا منظور از "تغییر تصویر"، تغییر چهره فرد نیست، بلکه تغییر آینه (یا تمیز کردن آن) برای انعکاس تصویر درست و صادق از چهره فرد است. 
 
2- ممکن است برخی عنوان کنند این کارها اساسا بی فایده است؛ چراکه دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ابدی است و این کشور صرفا به دنبال بهانه جویی برای مقابله با ایران است. در پاسخ باید گفت اساسا گزینه مذاکره و گفتگو با آمریکا برای این افراد "سالبه به انتفاء موضوع" است. من قبلا در یادداشتی با عنوان "دیدگاههای رایج در نگاه به موضوع هسته ای" به تشریح سه دیدگاه رایج در این زمینه اقدام کردم. لذا آنچه در این یادداشت می آید از منظر قائلین به مذاکره (یعنی دسته سوم) می باشد. 
 
3- نکته آخر درباره "ضرورت" تغییر تصویر منعکس شده از ایران در نزد جهانیان است. متاسفانه تصویری که از ایران در جهان منعکس می شود با واقعیت مطابقت ندارد. رسانه های غربی ایران را به عنوان کشوری جنگ طلب و حامی تروریسم معرفی کرده و از این منظر تلاش ایران برای دستیابی به انرژی هسته ای را معطوف به هدف ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای می دانند.

در این میان البته برخی مسئولین ایرانی هم با اظهارنظرات خود به تشدید تصویر اشتباه از ایران دامن می زنند. (همچون محمود احمدی نژاد که با طرح موضوع هولوکاست در کنار پیش بینی محو و نابودی اسرائیل، عملا آب به آسیاب رسانه های غربی ریخت) لذا با توجه به اهمیت تصور و برداشت دیگران درباره اهداف و نیات ایران، تلاش برای اصلاح تصویر منعکس شده از ایران در جهان ضروری است. 
 
حال با ذکر این سه نکته به توضیح موضوع خود می پردازیم. 
 
قدرت در عصر اطلاعات دارای سه وجه متمایز است. قدرت نظامی، قدرت اقتصادی (که از این دو به عنوان قدرت سخت یاد می شود) و قدرت نرم. قدرت نرم بر قابلیت شکل دادن به علائق دیگران تکیه دارد و منابع تشکیل دهنده آن عمدتا شامل عوامل غیرملموسی همچون نهادها، عقاید، ارزش ها، فرهنگ و مشروعیت ظاهری سیاست ها است. در این بین دیپلماسی عمومی و دیپلماسی فرهنگی دو نمونه از ابزارهای قدرت نرم محسوب می شوند که بخش عمده ای از شکل گیری یا اصلاح و تغییر تصویر یک کشور در نظام بین الملل می تواند از طریق این دو انجام بگیرد. 

بنابراین ایران باید بخشی از راهبرد خود در رسیدن به هدف موردنظر (اصلاح تصویر ایران در جهان) را بر روی دیپلماسی عمومی و فرهنگی متمرکز کند. در این راستا بد نیست به تجربه کشور چین جهت تغییر تصویر تهدیدآمیز این کشور در عرصه بین الملل اشاره شود.  
 
رشد اقتصادی خیره کننده چین در دو دهه گذشته و نوسازی صنایع تسلیحاتی و افزایش بودجه نظامی این کشور در سال های اخیر باعث شده اصطلاح "تهدید چین" در محافل سیاسی و آکادمیک غربی و به خصوص آمریکا به وفور مطرح شود.

 قدرت یابی چین این گزاره را تقویت کرده که در آینده نزدیک قدرت آمریکا توسط این کشور به چالش کشیده خواهد شد و نظام بین الملل را دستخوش تحول خواهد کرد. در این بین رهبران چین برای تغییر این تصویر منعکس شده از چین در جهان، توجه ویژه ای به قدرت نرم جهت انعکاس "ظهور مسالمت آمیز چین" کرده اند. در ادامه به برخی از اقدامات این کشور جهت ایجاد تصویری مثبت از ظهور چین در نزد افکار عمومی دنیا اشاره می شود.   
 
استفاده از محبوبیت فرهنگ چینی برای ارتقاء ارتباطات بین المللی و توریسم و تمرکز عامدانه بر فرهنگ های سنتی، غیرسیاسی و بی ضرر همچون آشپزی چینی، طب سوزنی و هنرهای رزمی.   
تاسیس بیش از 80 اتحادیه "حمایت از چینی ها" در بین جمعیت چینی های سراسر جهان و برگزاری همایش های منطقه ای جهت اتحاد این سازمان ها. پکن از طریق این سازمان ها بسیاری از فعالیت های فرهنگی، اقتصادی و آموزشی را حمایت ملی کرده و توسعه داده است.  
 
گفتگوی مستقیم دیپلمات های چینی با رسانه های خارجی و طرح ابتکاراتی همچون خاطره نویسی هفتگی سفرا در روزنامه های محلی جهت آشنایی بیشتر خارجی ها با مردم چین.  
 
استفاده از رویدادهای بزرگ (همچون بازی های آسیایی و المپیک) و موقعیت های جشنواره ای برای بهبود فهم بین المللی از فرهنگ چین و امکان دیده شدن در جهان. 
 
ارتقای مبادلات فرهنگی با جهان خارج از جمله برگزاری هفته فرهنگی پکن و پاریس در 1999، تور فرهنگی چین و آمریکا در سال 2000، جشنواره چین در هفته آسیا – پاسیفیک در سال 2001 در برلین و ... .  
 
استفاده از کانال های تلویزیونی مختلف ویژه مخاطبان خارجی. شبکه بین المللی رادیویی چین روزانه 1035 ساعت به 43 زبان بیگانه در سراسر جهان برای انتشار سیاست های چین و عرضه تصویر مثبت چین به جهان پخش رادیویی دارد.  
 
تاسیس موسسه های کنفسیوسی در سراسر جهان برای ترویج فرهنگ چینی و تاسیس آموزشگاههای تدریس زبان چینی در کشورهای مختلف برای آشنایی خارجی ها با فرهنگ، اعتقادات و ارزش های چینی.  
 
طرح ابتکاراتی همچون ارائه نسخه انگلیسی روزنامه چاینا دیلی به عنوان ضمیمه رایگان روزنامه های معروفی همچون نیویورک تایمز. 
و ... 

اقدامات متنوع چین در افزایش قدرت نرم و تغییر تصویر تهدیدآمیز این کشور در عرصه بین المللی بسیار بوده که از حوصله این یادداشت خارج است. تنها در پایان به ذکر این نکته اکتفا می شود که اقدامات چین تا حدودی به نتیجه مطلوب انجامیده است؛ چنانکه نتیجه یک نظرسنجی در سال 2011 که در سراسر دنیا انجام شد نشان می دهد بر میزان محبوبیت چین در میان مردم در سراسر دنیا افزوده شده است. 

کارشناس ارشد روابط بین الملل 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد