پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :منابع نظامی در کردستان عراق اعلام کردند که پیشمرگها ظرف چند ساعت آینده کنترل کامل سد موصل را به دست خواهند گرفت.
به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، منابعی در نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان عراق با اعلام این خبر تاکید کردند که بخشهایی از سد و چندین روستا در اطراف آن دوباره به تصرف پیشمرگها درآمده و در این راستا چندین خودروی نیروهای داعش منهدم شده است.
بنابر این گزارش، پیشروی پیشمرگهای کرد با پوشش هوایی جنگندهها و هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی محقق شده و آنها هم اکنون در حال پیشروی به سوی مرکز شهر تلکیف که پیشتر به دست داعش افتاده بود هستند.
سد موصل بزرگترین سد عراق محسوب میشود که علاوه بر تامین آب شرب مناطق شمالی این کشور از آن برای آبیاری دشتهای زراعی عراق نیز استفاده میشود.
کنترل کامل سد موصل در واقع به معنی بازپسگیری دشت نینوا محسوب میشود که تعداد زیادی از اقلیتهای شبک، ایزدی و مسیحی در آن زندگی میکنند.
در پی چندین دور مذاکرات جدی با ملک عبدالله بن عبدالعزیز ما به توافقی جامع دست پیدا کردیم که به مسائل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی می پرداخت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :سیدحسین موسویان مذاکره کننده سابق هسته ای ایران در نشریه «گالف نیوز» نوشت: خاورمیانه در آشوب است و نیاز زیادی برای حل اختلافات دو قدرت منطقه ای یعنی ایران و عربستان حس می شود.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، بدون تردید رقابت ایران عربستان و مسائل فرقه ای ریشه ای عمیق دارد و نیازمند گفتگوی جدی است. این بی اعتمادی تاریخی بین ریاض و تهران به چندین دهه قبل باز می گردد و در زمان حمله ی صدام به ایران و حمایت عربستان از او به اوج خود رسید.
در دهه گذشته، با شکل گیری شرایطی در منطقه که به نفع ایران بود رقابت تهران و ریاض شدت گرفت. با آغاز بهار عربی فرصت جدید برای شکل گیری مجدد خاورمیانه با رقابت ایران و عربستان برای نفوذ و قدرت بیشتر بوجود آمد.
امروز این دو کشور با درجات متفاوت در سوریه، یمن، لبنان و عراق حضور دارند. در هر یک از این منازعات ایران و عربستان درگیر جنگ سرد هستند و از متحدان خود حمایت می کنند.
با توجه به تحولاتی که داعش در منطقه روی داده، نیاز به تغییر مسیر روابط ایران و سعودی دیگر یک گزینه نیست بلکه ضرورتی است در جهت توقف شرایط فعلی که به سوی فرقه گرایی بیشتر و افراط گیری در سطح منطقه می رود.
با انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران، سیاست خارجی تهران به شکل پرگماتیسم سابق خود برپایه حفظ منافع بازگشت. یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی دولت جدید اشتی با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بویژه عربستان سعودی بوده است.
ایران و عربستان سابقه ی بهود روابط در دوران پر هرج و مرج و متلاطمی چون اکنون را دارند. زمانیکه من سفیر ایران در آلمان بودم و در اواسط دهه 1990 از جانب آیت الله رفسنجانی به عربستان سعودی رفتم تا روابط را احیا کنم.
در پی چندین دور مذاکرات جدی با ملک عبدالله بن عبدالعزیز ما به توافقی جامع دست پیدا کردیم که به مسائل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی می پرداخت.
این اقدام با استقبال پایتخت ها مواجه شد و نهایتا به عادی سازی روابط بین دو کشور منتهی شد.
اکنون این احتمال وجود دارد که تهران و ریاض بر روی برنامه جامع 1996 با تاکبد بر مبارزه با افراط گرایی و جلوگیری از مبارزه فرقه ای کار کنند.
احیا روابط ایران و سعودی به نفع دو کشور و منطقه است. انها می توانند کمیته ای دوجانبه در سطح وزارت خارجه تشکیل داده و در مورد مسائل دوجانبه و منطقه ای بحث و گفتگو کنند.
در اتفاقی نادر، ایران، عربستان و امریکا هر سه انتخاب حیدر العبادی به عنوان نخست وزیر عراق را تبریک گفتند و از آن استقبال کردند. این می تواند شروعی خوب برای ایران و عربستان در جهت همکاری برای ایجاد ثبات در عراق باشد.
عادی سازی روابط ایران و عربستان در غیبت نقش سازنده آمریکا که روابط نظامی با شورای همکاری خلیج فارس دارد، شکننده است.
گرم شدن روابط ایران و آمریکا در قالب مذاکرات هسته ای نشانه ای خوب برای آغاز گفتگوهای منطقه ای است. همگرایی منافع متقابل ایران، امریکا و عربستان سعودی در جهت مبارزه با افراط گرایی، تروریستم و فرقه گرایی تعهدی مشترک برای تغییر روابط به شکلی مثبت و سازنده است.
کامرون هشدار داد: اگر غرب برای توقف حملات این گروه تروریستی بسیار خطرناک حرکتی نکند دولت اسلامی (داعش) قدرت خود را زیاد خواهد کرد تا اینکه در خیابان های بریتانیا ما را هدف قرار خو اهد داد.

نخست وزیر انگلیس گفت که این کشور باید همه توانمندی هایش را برای مقابله با داعش به کارگیرد.
به گزارش
عصر ایران، دیوید کامرون هشدار داد اگر جلوی این گروه تندرو گرفته نشود این گروه در خیابان های انگلیس به ما حمله خواهد کرد.
گروه افراط گرای اسلامی داعش که به تازگی نام خود را از دولت اسلامی عراق و شام به دولت خلافت اسلامی تغییر داده در ماه های اخیر مناطق گسترده ای را در شمال عراق و سوریه اشغال کرده است.
داعش در این مدت شمار زیادی از مردم عادی و غیرنظامی را به قتل رساند.
نخست وزیر انگلیس در یادداشتی در ساندی تلگراف ادامه داد: این موضوع به این معنی نیست که انگلیس دوباره نیروهای نظامی را به عراق اعزام خواهد کرد بلکه لندن در فکر همکاری با تهران برای نابود کردن تهدید جهادی هاست.
"جهادی" اصطلاحی است که سیاستمداران و رسانه های برخی کشورها برای "افراط گرایان اسلامی" استفاده می کنند.کامرون هشدار داد: اگر غرب برای توقف حملات این گروه تروریستی بسیار خطرناک حرکتی نکند دولت اسلامی (داعش) قدرت خود را زیاد خواهد کرد تا اینکه در خیابان های بریتانیا ما را هدف قرار خو اهد داد.
وی افزود: من موافق این موضوع هستم که باید از اعزام ارتش ها برای جنگ یا اشغالگری خودداری کنیم ولی باید اعتراف کنیم آینده سرافرازی که ما به دنبال آن هستیم نیازمند برنامه طولانی مدتی است.
نخست وزیر انگلیس ادامه داد: برقراری امنیت بدون بکارگیری همه داشته هایمان یعنی کمک ها، دیپلماسی و توانمندی نظامی امکان پذیر نیست. انگلیس باید با کشورهایی مانند عربستان سعودی، قطر، مصر، ترکیه و احتمالاً حتی ایران برای مقابله با گروه تندرو (داعش) همکاری کند.
به خاطر پسرم بخشی از مسابقه فینال را تماشا کردم چون پسرم طرفدار آلمان بود من هم طرفدار آرژانتین شدم تا نوعی رقابت و هیجان به هنگام تماشای فوتبال به وجود بیاید.

سیدحسن نصرالله در مصاحبه ای گفت که به بازی مارادونا علاقمند است و در جام جهانی برزیل هم طرفدرار آرژانتین بود.
به گزارش
عصر ایران، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه با روزنامه الاخبار چاپ بیروت گفت: بله ، فوتبال دوست دارم و قبل از اینکه عمامه بر سر بگذارم با دوستانم فوتبال بازی می کردم.
نصرالله در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه آیا از تیم مشخصی طرفداری می کند یا خیر گفت: در گذشته بله، برای آرامش و تغییر فضا. اکثراً طرفدار برزیل و بعضی وقت ها هم طرفدار آرژانتین بودم. به ویژه وقتی که مارادونا در تیم حضور داشت.
مارادونا ستاره فوتبال جهان در چهار جام جهانی حضور یافت و در راس تیم ملی آرژانتین توانست دومین جام جهانی این کشور را در سال 1986 از آن خود کند.
نصرالله ادامه داد: گفته شد که در جام جهانی امسال، من طرفدار برزیل بودم ولی من طرفدار تیمی نبودم. در واقع امسال به دلیل مسائلی که در لبنان، سوریه، غزه و عراق می گذرد شرایط به گونه ای نبود که اجازه دهد این مسائل را پیگیری کنم.
وی با این حال گفت که بخشی از مسابقه فینال جام جهانی برزیل میان تیم های آلمان و آرژانتین را دنبال کرد.
او گفت: به خاطر پسرم بخشی از مسابقه فینال را تماشا کردم چون پسرم طرفدار آلمان بود من هم طرفدار آرژانتین شدم تا نوعی رقابت و هیجان به هنگام تماشای فوتبال به وجود بیاید.
نصرالله افزود: در میان حزب الله لبنان به طور معمول، اکثراً حامی برزیل هستند. این موضوع در نتیجه بازی زیبای این تیم است. پس از مدتی بعضی ها گفتند این حمایت به دلیل رنگ پرچم برزیل است زیرا این پرچم هم مانند پرچم حزب الله لبنان از دو رنگ زرد و سبز تشکیل شده است.
نصر الله 53 ساله از سال 1992 تاکنون مسؤولیت دبیرکلی حزب الله لبنان را برعهده دارد.
خبرنگار العربیه در عراق روز شنبه ۱۶ اگوست به نقل از شاهدان محلی در دو شهرک «رواه» و «القائم» گزارش داد که ابوبکر البغدادی «خلیفه» گروه تروریستی داعش ، روز گذشته به همراه دهها محافظ انتحاری در غرب استان الانبار ظاهر شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :العربی به نقل از شاهدان محلی در دو شهرک «رواه» و «القائم» گزارش داد که ابوبکر البغدادی «خلیفه» گروه تروریستی داعش ، روز گذشته به همراه دهها محافظ انتحاری در غرب استان الانبار ظاهر شد.
به گزارش «انتخاب»، در حدود ۵۰ خودرو حامل جنگجویان و انتحاری های گروه داعش ، البغدادی را همراهی می کردند.
این گزارش افزود که «خلیفه» گروه داعش آمده بود تا از جنگجویان خود در دو شهرک راوه و القائم در غرب الانبار دیدار کند.
ساکنان این دو شهرک گفته اند که البغدادی هم اکنون در شهر مرزی القائم به سر می برد و احتمالا امروز رهسپار استان الرقه در خاک سوریه خواهد شد.
در همین حال برخی منابع در عراق در گفت و گو با العربیه گفته اند که گردان های عشایر حمزه حمله گروه داعش در غرب شهر الرمادی را دفع کردند.
همچنین انفجار یک بمب در منطقه العکاشات در غرب الانبار به کشته شدن حمد الکربولی معروف به ابو فاروق که یکی از رهبران داعش به شمار می رود ، منجر شد.
«انتخاب» از دکتر ظریف و بینندگان گرامی بابت اختلالات فنی پیش آمده که موجب نمایش تصویر دیگری برای این خبر شده بود، پوزش می طلبد.