سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

کد خبر: ۳۲۲۸۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۱
رسانه های روسی دقایقی پیش (ظهر جمعه) از تحویل قریب الوقوع دست کم 10 فروند جنگنده پیشرفته میگ 29 روسی به نیروی هوایی سوریه خبر دادند.به گزارش شبکه خبری العالم، سرگئی کوروتکوف مدیرعامل شرکت هواپیماسازی میگ اعلام کرد: روسیه بر اساس توافقنامه امضا شده با سوریه، تعدادی جنگنده "میگ 29- ام 2" به دمشق تحویل خواهد داد و اکنون مذاکراتی پیرامون اجرای این توافق، در مسکو در حال انجام است. کوروتکوف افزود: یک هیأت سوری در حال حاضر برای بررسی جزئیات مربوط به اجرای این قرارداد در روسیه به سر می برد.وی به تعداد دقیق جنگنده های میگ 29 که قراراست به سوریه تحویل شود، اشاره ای نکرد، اما اطلاعات منتشر شده حاکی از آن است که تعداد آنها بیش از 10 فروند خواهد بود. 
 
 
 
این روزها، نام موشک های «اس- 300» روسی برای بسیاری از افرادی که پیگیر اخبار مربوط به منطقه هستند آشناست و بحث درباره تحویل این نوع موشک ها از سوی مسکو به دمشق، به موضوعی جنجالی تبدیل شده است. اما موضوع مغفول در این میان، سرنوشت «اس- 300»هایی است که قرار بود به ایران تحویل داده شود؛ موضوعی که امروز یکی از مقامات روسیه درباره آن سخن گفته است.
کد خبر: ۳۲۲۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۱
روسیه: ایران از شکایت «اس- 300» صرف نظر کند!این روزها، نام موشک های «اس- 300» روسی برای بسیاری از افرادی که پیگیر اخبار مربوط به منطقه هستند آشناست و بحث درباره تحویل این نوع موشک ها از سوی مسکو به دمشق، به موضوعی جنجالی تبدیل شده است. اما موضوع مغفول در این میان، سرنوشت «اس- 300»هایی است که قرار بود به ایران تحویل داده شود؛ موضوعی که امروز یکی از مقامات روسیه درباره آن سخن گفته است.

به گزارش «تابناک»، یک مقام روسی اعلام کرده مسکو در تلاش است تا تهران را قانع کند از شکایت خود از شرکت «روسو برون اکسپورت» به سبب لغو یکجانبه قرارداد فروش سامانه موشکی «اس- 300» صرف نظر نماید. 

خبرگزاری «ریانووستی» روسیه ضمن انتشار این خبر به نقل از «سرگئی چمزوف»، مدیر اجرایی شرکت فناوری روسیه (روس تِک)، اشاره می کند که وزارت دفاع و صنایع هوافضای ایران یک شکایت 4 میلیارد دلاری را در این زمینه به دادگاه داوری بین المللی ژنو ارائه داده اند. 

چمزوف در این زمینه با اذعان به اینکه شکایت ایران دارای پایه و اساس محکم است، گفته: «دادخواست ایران از سوی دادگاه داوری ژنو در حال بررسی است و متأسفانه، شانس ما برای پیروزی در دادگاه اندک است». 

وی افزوده: «ما تلاش داریم تا این موضوع را به شیوه دوستانه حل و فصل کنیم؛ اما تاکنون هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است». این در حالی است که ایران تأکید کرده تنها در صورتی از شکایت خود صرف نظر می کند که روسیه، تعهدات خود در قرارداد را به صورت تمام و کمال انجام دهد. 

قرارداد فروش سامانه موشکی «اس- 300» به ایران به ارزش 800 میلیون دلار، در سال 2007 به امضای دو کشور رسید و بر اساس آن قرار بود مسکو پنج سامانه از این دست را در اختیار ایران قرار دهد. 

با این حال، در سال 2010، دیمیتری مدودیف، رئیس جمهوری روسیه، با صدور فرمانی اعلام کرد که بر اساس قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل که فروش موشک، سامانه های موشکی، تانک و مواردی دیگر را به ایران ممنوع می کند، مسکو نمی تواند «اس- 300» را به ایران تحویل دهد. این در حالی است که ایران همواره همواره تأکید کرده با توجه به ماهیت دفاعی این سامانه، قطعنامه شورای امنیت درباره آن مصداق ندارد.

اما جالب اینجاست که اکنون چمزوف در اظهارات خود، از آمریکا به سبب عدم حمایتش از مسکو در طرح دعوی ایران، انتقاد کرده است. وی گفته واشنگتن فشار زیادی بر مسکو وارد کرد تا معامله را متوقف کند؛ اما سپس ادبیات خود را تغییر داد و اعلام کرد که قطعنامه شورای امنیت به طور خاص به «اس- 300» اشاره نمی کند و روسیه بر اساس تصمیم خود اقدام به لغو این قرارداد کرده است.

وی افزوده: «آمریکایی ها اکنون توافق دارند که این یک سامانه دفاعی است و روسیه به تنهایی باید مسئولیت فسخ قرارداد را بر عهده بگیرد».

به هر حال، از اظهارات این مقام روس چنین برمی آید که روسیه در سال 2010، درصدد بوده موضع گیری های مقامات آمریکایی درباره «اس- 300» را بهانه کرده و در موضوع فسخ این قرارداد، به طور کامل از خود سلب مسئولیت کند. اما اکنون که مشخص شده تلاش های همگرایانه مدودیف با آمریکا به نتیجه ای نرسیده و آمریکا، روسیه پوتین را در فاصله ای بسیار دورتر از خود می بیند، مسکو با مسئولیت اقدام یکجانبه خود تنها مانده است.

اما باید دید آیا در شرایط کنونی منطقه، روسیه همچنان بر عدم تحویل این سامانه موشکی به ایران اصرار خواهد داشت یا خیر. به ویژه با توجه به اینکه به گفته رئیس جمهور سوریه، مسکو اخیراً به قرارداد خود در این زمینه با دمشق عمل کرده و این سامانه را در اختیار سوریه گذاشته است.  
 
 
 
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد