سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

واشنگتن و ریاض توافق‌نامه «حریم هوایی باز» امضا کردند که بر اساس آن هواپیماهای آمریکا بدون محدودیت در حریم هوایی عربستان پرواز خواهند کرد.به گزارش مشرق به نقل از العالم،  جمیز اسمیت سفیر آمریکا در عربستان سعودی، با " فیصل بن حمد الصقیر" معاون رئیس هواپیمایی عربستان سعودی در جده توافق‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن به هواپیماهای آمریکایی اجازه استفاده از حریم هوایی عربستان داده می‌شود.
بر اساس این توافق‌نامه هواپیماهای غیرنظامی دو کشور آمریکا و عربستان خواهند توانست از حریم هوایی یکدیگر استفاده کنند.  همچنین بر اساس این توافق همه محدودیت‌ها درباره شمار پروازهای شرکت های هواپیمایی دو کشور و نوع هواپیماها لغو خواهد شد.
مسئولان عربستان سعودی مدعی شده اند که این توافقنامه دامنه فعالیت‌های تجاری بین دو کشور را گسترش خواهد داد و سبب تقویت روابط گردشگری بین دو کشور خواهد شد و به نفع شرکت‌ها و مسافران خواهد بود.
از سال 2002 تاکنون 32 کشور به توافقنامه حریم هوایی باز پیوسته اند.
کشورهای عضو براساس این توافقنامه اجازه دارند آزادانه درباره برنامه کاری بخش های حمل و نقل خود و قیمت گذاری در این زمینه و انتخاب قواعد قانونی مربوط به حمل و نقل عمل کنند. همچنین شرکت های هواپیمایی کشورهای عضو اجازه ائتلاف براساس مقررات خاص خواهند داشت.
 
سوریه نخستین محموله موشک‌های اس 300 روسی را دریافت کرده است و بقیه این محموله به زودی به دست ما می‌رسد.
رئیس‌جمهور سوریه با تاکید بر اینکه دمشق به هرگونه تجاوز جدید رژیم صهیونیستی فوری پاسخ خواهد داد از دریافت نخستین محموله موشک‌های اس 300 روسیه خبر داد.به گزارش فارس، «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المنار، که قرار است امشب به طور کامل پخش شود، اعلام کرد که ارتش سوریه بلافاصله به هرگونه تجاوز جدید اسرائیل به خاک این کشور، پاسخ خواهد داد و دولت سوریه در مقابل هیچ یک از گروه‌های سوری که می‌خواهند برای آزادسازی جولان وارد جنگ شوند، نخواهد ایستاد.وی در این گفت‌وگو اظهار داشت: سوریه نخستین محموله موشک‌های اس 300 روسی را دریافت کرده است و بقیه این محموله به زودی به دست ما می‌رسد.
 
معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه از دعوت شفاهی ایران برای شرکت در نشست ژنو 2 که قرار است در سوئیس به بررسی موضوع سوریه بپردازد به طور شفاهی خبر داد.

حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه آیا ایران تاکنون برای شرکت در نشست ژنو 2 دعوت شده است گفت:‌ درباره حضور ایران در نشست ژنو از ما دعوت شفاهی به عمل آمده است ولی تا الان دعوتنامه کتبی دریافت نکرده‌ایم. پس از اینکه دعوتنامه کتبی برسد، با در نظر گرفتن دستور جلسه نشست ژنو 2 تصمیم‌گیری می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر معاون وزیر خارجه فرانسه به ایران گفت: در مذاکرات دیپلماتیکی که با این مقام فرانسوی داشتیم اعلام کردیم باید در ژنو 2 بر راهکار سیاسی تمرکز شود. در این صورت هر گونه دعوتی را با نظر مثبت بررسی می‌کنیم.

وی ادامه داد: گفت‌وگوهای خوب و مثبتی با مدیرکل سیاسی وزارت خارجه فرانسه داشتیم و به جرات می‌توانم بگویم که 80 درصد دیدگاه‌های ما و فرانسه درباره تمرکز بر راهکار سیاسی در سوریه مشترک بود و در این ملاقات تفاوت دیدگاه‌ها را نیز مطرح کردیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در آینده‌ نزدیک شاهد تغییر تدریجی در مواضع فرانسه در قبال سوریه خواهیم بود.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان درباره تشکیل گروه تماس که از نشست قبلی درباره سوریه در تهران درباره آن صحبت شده بود و در این نشست نیز بر آن تاکید شد گفت: کمیته پیگیری یا گروه تماس را می‌خواهیم متشکل از کشورهای مختلف در حوزه‌های عربی، خاورمیانه، آسیا و آفریقا تشکیل دهیم و امیدواریم بتوانیم ماموریتی را برای فراهم کردن زمینه بیشتر گفت‌وگوی ملی بین حکومت سوریه و معارضه که معتقد به راهکار سیاسی است فراهم کنیم.

وی ادامه داد: دومین ماموریتی که این گروه کاری دنبال خواهد کرد در ارتباط با کمک به توقف خشونت در سوریه خواهد بود و تلاش‌های بین‌المللی در این رابطه ادامه خواهد داشت که توافق‌هایی را که به عمل آورده‌ایم را محقق سازیم.

وی درباره نام کشورهای عضو این گروه کاری گفت: ترجیح می‌دهیم نام این کشورها را در اولین ماموریتی که انجام می‌دهند اعلام کنیم.

معاون وزیر خارجه دستاورد دیگر نشست بین‌المللی سوریه را تشکیل نشست تروئیکای نم در حاشیه این نشست عنوان کرد و افزود: تروئیکای نم نیز بر مجموعه توافق‌های نشست سوریه تاکید کردند.

امیرعبداللهیان در پاسخ به این پرسش که قرار بود مسئله گفت‌وگوی ملی بین معارضه و دولت سوریه پیگیری شود. حال این مسئله به کجا انجامید اظهار کرد: این مسئله هم پیگیری شد و به نتایج خوبی رسیدیم. در همین راستا هفته آینده کمیته پیگیری که در نشست گفت‌وگوی ملی تهران در سال گذشته شکل گرفت، برای اعلام نتایج کارشان وارد تهران می‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که استراتژی ایران در صورت سقوط نظام بشار اسد چیست، گفت: ما از تجارب‌مان در منطقه استفاده می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم نظام سوریه سقوط کند و به طور قوی از مردم سوریه و معارضه که معتقد به راهکار سیاسی هستند حمایت می‌کنیم.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره مواضع ترکیه نسبت به سوریه تصریح کرد: دوستان‌مان در ترکیه مواضع‌شان درباره سوریه به سمت توازن پیش می‌رود و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد مواضعی متوازن‌تر از سوی آن‌ها باشیم.
وی در ادامه با اشاره به نشست یک روزه بین‌المللی سوریه که با حضور 44 کشور برگزار شد گفت: ما با برگزاری این نشست تلاش کردیم گفت‌وگوهایی را شکل دهیم که به تحقق آرامش، توقف خشونت، جلوگیری از ارسال سلاح و اعزام نیروهای شورشی به سوریه باشد.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: پیام قوی ما از این نشست به نشست بین‌المللی که در ژنو برگزار خواهد شد این است که در آن جا هم باید بتوانیم در راستای آنچه مردم سوریه به دنبال آن هستند عمل شود.
وی اضافه کرد: در نشست تهران به دنبال آن نبودیم که از طرف مردم سوریه تصمیم بگیریم و این پیام را به نشست ژنو هم خواهیم داد.
معاون صالحی گفت: در این نشست تاکید شد که نشست ژنو 2 باید کمک کند مردم سوریه زمینه‌ای برایشان فراهم شود که در چارچوب سیستم دموکراسی بتوانند نسبت به آینده کشورشان تصمیم بگیرند.
 
ایران دیپلماتیک: وزیر امور استراتژیک اسرائیل گفت که بسیاری خطر و گستره برنامه هسته ای ایران را کم اهمیت می دانند. ایران قصد دارد با استفاده از برنامه اتمی‌اش به قدرت بزرگ هسته‌ای تبدیل شود.
به گزارش "ایران دیپلماتیک" به نقل از خبرگزاری رسمی چین (شینهوا)، یوفال اشتایتینز که در جمع فعالان رسانه و دیپلماسی در نشستی در شهر قدس سخن می‌گفت ادامه داد: از آغاز، برنامه هسته‌ای ایران با هدف تولید تعداد کمی بمب اتمی نبود بلکه برای ایجاد توانایی تولید ده‌ها و صدها بمب هسته‌ای در مدت یک یا دو دهه بود.این وزیر اسرائیلی اضافه کرد: تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز ایران هم اکنون دارای 1200 دستگاه سانترفیوژ است که برای افزایش این رقم به 54 هزار دستگاه برنامه ریزی می‌شود. این تعداد سانترفیوژ ایران را برای تولید 20 تا 30 بمب اتمی در سال توانمند می کند.
وی افزود: مهمترین و خطرناک‌ترین مسئله برای نسل ما، مسئله هسته‌ای ایران است. اگر ایران قادر به دست‌یابی به بمب اتمی شود؛ تاریخ انسانی تغییر خواهد کرد.
این مقام ارشد اسرائیلی ادامه داد: اهداف و برنامه‌های هسته‌ای ایران، جهانی است. سران ایران در زمینه نیاز به تغییر موازنه میان اسلام و غرب، شفاف هستند.
یوفال اشتایتینز اضافه کرد: اسرائیل پیش بینی می‌کند تحریم‌های اقتصادی فعلی، تاثیر بزرگی بر ایران داشته باشد. براساس آمارها، تهران در 18 ماه گذشته به دلیل تحریم نفتی، 100 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود را از دست داده است اما همه این‌ها برای توقف برنامه هسته‌ای ایران کافی نیست.
وی تاکید کرد: باید تهدید نظامی واقعی و قابل اعتماد، از این تحریم‌ها علیه ایران پشتیبانی کند.
 
وندی شرمن معاون وزارت خارجه آمریکا ضمن اعلام این خبر گفت که دولت اوباما از روز پنج شنبه مجوز رسمی برای لغو تحریم فروش کامپیوتر و موبایل را به ایران صادر خواهد کرد. این مقام آمریکایی افزود که لغو تحریم ها شامل قطعات سخت افزاری و نرم افزاری می شود.
دولت آمریکا از لغو تحریم فروش تلفن همراه و کامپیوتر به ایران خبر داد.

به گزارش عصر ایران " وندی شرمن" معاون وزارت خارجه آمریکا و سرپرست هیات آمریکایی در گفتگوهای هسته ای با ایران در گفتگو با بی بی سی فارسی ضمن اعلام این خبر گفت که دولت اوباما از روز پنج شنبه مجوز رسمی برای لغو تحریم فروش کامپیوتر و موبایل را به ایران صادر خواهد کرد.
 این مقام آمریکایی افزود که لغو تحریم ها شامل قطعات سخت افزاری و نرم افزاری می شود.شرمن دلیل این تصمیم دولت آمریکا را کمک به تسهیل ارتباطات شهروندان ایرانی با یکدیگر و جهان خارج دانست. وی افزود که دولت اوباما نمی خواهد ارتباط مردم ایران با جهان قطع شود.
وی همچنین درباره این مساله که تحریم های آمریکا علیه ایران نقض حقوق بشر است، مدعی شد که دولت واشنگتن هیات هایی را به کشورهای مختلف فرستاده تا از این مساله اطمینان حاصل کند که تحریم ها مانعی در تامین مایحتاج غذایی و دارویی ایران نباشد.
ادعای این مقام آمریکایی در حالی است که بنا به گزارش های مستند بسیاری از رسانه های داخلی و خارجی و مقامات مسئول در کشورمان ، تحریم ها تاثیری سوء در تامین برخی اقلام دارویی و پزشکی ایران برجای گذاشته است.شرمن همچنین افزود که مقصر مشکلات اقتصادی موجود در ایران تنها تحریم ها نیست و سوء مدیریت دولت ایران نیز در مشکلات کنونی اقتصادی این کشور موثر است.
9 ماه پس از قطع روابط سیاسی
وزیر خارجه کانادا در اظهارات سه هفته پیش خود نیز در اقدامی غیر دیپلماتیک و اظهاراتی مداخله جویانه از مردم ایران خواست در انتخابات شرکت نکنند.
دولت کانادا روابط اقتصادی خود با ایران را به طور کامل قطع کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از روزنامه نشنال پست کانادا، "جان برد" وزیر خارجه کانادا روز چهارشنبه با صدور بیانیه ای مدعی شد که به دلیل ادامه نقض حقوق بشر، حمایت ایران از تروریسم بین المللی و ادامه تلاشهای این کشور برای دست یابی به سلاح هسته ای، دولت اوتاوا تمامی روابط اقتصادی خود را با ایران قطع می کند.
دولت کانادا در شهریور ماه گذشته (9 ماه پیش) در اقدامی غیر منتظره تمامی دیپلمات های خود را از ایران خارج، سفارت کانادا در تهران را تعطیل کرد و روابط دیپلماتیک خود با ایران را به حالت تعلیق در آورد.
در بیانیه وزیر خارجه کانادا با بر شمردن لیستی از اتهامات همیشگی این کشور و دولت های  غربی علیه ایران، آمده است این قطع روابط شامل مبادلات غذایی و دارویی، ارسال پول شهروندان کانادایی ایرانی تبار به افراد غیرتحریم تا سقف 40 هزار دلار و نیز تکنولوژی های ارتباطی مورد نیاز مردم ایران نمی شود.
جان برد در بیانیه خود گفته است دولت اوتاوا تلاش خواهد کرد تا این تحریم ها و قطع کامل روابط اقتصادی با معافیت های بشردوستانه مناسب همراه باشد تا آسیبی به مردم ایران وارد نکند.
دولت کانادا همچنین روز گذشته نام 100 فرد و شرکت ایرانی را به لیست بلندبالای تحریمی خود افزود و تعداد این افراد و موسسات در لیست تحریم های کانادا را به 600 مورد رساند.
روابط اقتصادی کانادا و ایران در سال گذشته میلادی (2012) 130 میلیون دلار بوده است.
 
 
 
هم اکنون وضعیت این پرونده به تصمیم قاضی تحقیق پاریس بستگی دارد. بازپرس های فرانسوی در این پرونده با همتایان آمریکایی خود و با مدیران مالی در آمریکا همکاری کره اند.
شرکت توتال فرانسه به دلیل ادعای پرداخت رشوه به ایرانی ها، جریمه می دهد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، شرکت نفتی توتال با پرداخت 398 میلیون دلار به دولت آمریکا برای مختومه کردن پرونده ادعای پرداخت رشوه به مقامات ایرانی در مقابل دریافت قراردادهای نفت و گاز در این کشور، موافقت کرد.

"اندرو کالاماری" مدیر کمیته اوراق بهادار و بورس آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: توتال از طریق پرداخت های غیرقانونی برای پیروزی در مناقصه های پروژه ها در ایران و کسب درآمدهای زیادی از این طریق، استفاده کرد.
وی افزود: هم اکنون توتال علاوه بر پرداخت جریمه، باید همه سودهای کسب شده از طریق رفتارهای فساد مالی اش را پس بدهد.بی بی سی هم نوشت: توتال متهم شده است بین ساله های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳) از طریق واسطه هایش، به مقام های ایران حدود ۶۰ میلیون دلار رشوه پرداخت کرده بود تا قرارداد توسعه چند میدان نفت و گاز در ایران را به دست آورد.۱۶ میلیون دلار از این مبلغ در سال ۱۹۹۵ تحت عنوان ارائه "خدمات مشاوره" و برای ورود مجدد توتال به بازار ایران و همکاری با شرکت ملی نفت ایران در بهره برداری از میدان های نفتی سیری A و E پرداخت شده است. توتال همچنین متهم است که در سال ۱۹۹۷ برای توسعه بخشی از میدان گازی پارس جنوبی ۴۴ میلیون دلار رشوه پرداخته است.همزمان دادستانی پاریس هم گفت: توتال و مدیرعامل آن "کریستف دی مارگریه" نیز به زودی به دلیل همین مسئله محاکمه خواهند شد.
به گفته نماینده دادستانی پاریس، مدیرعامل توتال همچنین باید به دلیل سوءاستفاده از پول شرکت توتال درچارچوب این فساد مالی نیز محاکمه شود. پرونده این مسئله از دسامبر 2006 باز شده است.
دادستانی پاریس اضافه کرد: هم اکنون وضعیت این پرونده به تصمیم قاضی تحقیق پاریس بستگی دارد. بازپرس های فرانسوی در این پرونده با همتایان آمریکایی خود و با مدیران مالی در آمریکا همکاری کره اند.سخنگوی توتال هم گفت که این شرکت اخطاری از سوی دادستانی پاریس دریافت کرده است. توتال و مدیرعامل آن در هر دادگاهی توضیح خواهند داد که فعالیت های آنها، قانونی است.
سهام توتال در بورس آمریکا نیز خرید و فروش می شود به همین دلیل این شرکت قابلیت پیگیری قضایی در آمریکا را دارد.هنوز هیچ مقام ایرانی به این موضوع واکنش نشان نداده است.
توتال فرانسه چهارمین شرکت بزرگ نفتی و هشتمین شرکت بزرگ جهان است که با 95 هزار کارمند در 30 کشور جهان شعبه دارد.
کانادا و ایران در سال گذشته روابط متشنج و پر تنشی داشته اند و جمهوری اسلامی ایران دولت اوتاوا را افراط گرا خوانده است. جان برد در اظهارات سه هفته پیش خود نیز در اقدامی غیر دیپلماتیک و اظهاراتی مداخله جویانه از مردم ایران خواست تا در انتخابات شرکت نکنند و مدعی شد:" حکومت ایران توخالی است و ناتوان از تامین آینده ای خوب برای مردم ایران است."این اظهارات مداخله جویانه با واکنش مقامات ایران روبرو شد و وزارت خارجه کشورمان کانادا را بازیچه دست رژیم صهیونیستی خوانده و دولت استفان هارپر نخست وزیر کانادا را دولتی   افراطی خواند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد