سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

رضایی در نشست خبری:
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه عرصه اقتصاد و زندگی مردم نیاز به تحول اساسی دارد: من برای برطرف کردن مشکلات اقتصادی زمان تعیین نمی‌کنم و هر کسی هم که زمان تعیین کند، حرف پوپولیستی زده است.
به گزارش مشرق، محسن رضایی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری امروز در نشست خبری با خبرنگاران که در بازار تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه ما تصمیم گرفتیم این نشست خبری را به صورت مردمی اجرا کنیم گفت: شعار من آن است که مردم باید به اداره کشور برگردند. معتقدم باید مردم به اقتصاد کشور برگردند. ما اگر می‌خواهیم به سعادت برسیم باید به نقش و جایگاه مردم تاکید ویژه‌ای داشته باشیم، در غیر این صورت روی سعادت را نخواهیم دید.

وی با بیان اینکه بازار نماد اقتصاد است، افزود: اقتصاد از کارگران شروع و به بازار ختم می‌شود. من با خیلی از کسبه و بازاریان صحبت کردم. آنها از افزایش قیمت‌ها ناراحتند. فروشندگان می‌گویند با افزایش قیمت کالاها فروش ما کم شده است. بنابراین ما در اقتصاد و زندگی مردم نیاز به تحول اساسی داریم.

رضایی در ادامه ضمن عذرخواهی از خبرنگاران برای اینکه نشست خبری وی در یک مکان شلوغ برگزار شده است، افزود: من با نیت پاک در این مکان حاضر شده‌ام و از اینکه حضورم باعث شده است، خبرنگاران اذیت شوند عذرخواهی می‌کنم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین با بیان اینکه بنا دارم در این نشست خبری از خلاصه کتاب خودم تحت عنوان دولت فراگیر و جامعه امید و سایت "ویکی‌ رضایی" رونمایی کنیم، گفت: دولت باید مردم را در امور اجرایی شریک کند. بنابراین در سایت ویکی‌رضایی مردم می‌توانند دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را ارائه دهند. من از همه روشنفکران، کارآفرینان و کارگران می‌خواهم به این سایت «ویکی رضایی» مراجعه کنند و نظرات خود را ارائه دهند.

رضایی اضافه کرد: اگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوم حتما از این دیدگاه‌ها و نقطه نظرات مردم استفاده خواهم کرد. من حتما بعد از تشکیل دولت برنامه‌های خود را با مشارکت مردم انجام خواهم داد.

وی در ادامه این نشست خبری به بیان اینکه می‌خواهم صحبت‌های خود را با احساس واقعی‌ام بیان کنم، اظهار داشت: از خرمشهر می‌آیم، از سرزمین ایثار و فداکاری، از مرزهایی می‌آیم که اقتدار خود را به خوبی نشان داده است، از سرزمینی می‌آیم که 8 سال زیر بمباران و محاصره‌های اقتصادی قرار داشت و وقتی که به شهر رسیدم، دیدم که شهر در حال محاصره است. بر اثر فقر و گرانی شهر محاصره شده است. بنابراین آمده‌ام تا این محاصره را با کمک شما مردم بشکنم و معتقدم می‌توان با موفقیت از این محاصره عبور کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران اشاره و خاطرنشان کرد: ما در 34 سال گذشته توانسته‌ایم به پیشرفت‌های خوبی در ابعاد سیاسی در سطح خاورمیانه برسیم و حضور ما جدی شده است.

رضایی این پرسش را مطرح کرد که آیا ما انقلاب را برای تشکیل قدرت انجام داده بودیم، افزود: من نمی‌خواهم زحمات و اقدامات دولت‌های گذشته را نادیده بگیرم. دستاوردها خوب بود، اما در عین حال کم بود. ما دولت‌های دلسوز و پرکاری داشتیم، اما رشد اقتصادی مناسب نبود. رشد اقتصادی بعد از جنگ زیر 4 درصد بود در حالی که باید بالای 8 درصد قرار می‌گرفت.

وی تصریح کرد: ترکیه از نظر اقتصادی از ما جلو افتاده است، اما در مسئله دفاع به پای ما نمی‌رسد. باید مسئله زندگی مردم، اشتغال و تولید ثروت را جدی بگیریم. ما در این زمینه‌ها عقب افتاده‌ایم.

"این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توانیم تحولاتی را در عرصه اقتصاد انجام دهیم، برای پاسخ باید به موضوع محیط کسب و کار  و رقابت‌پذیری اشاره کنم. محیط کسب و کار در ایران نسبت به کشورهای دیگر از 100 به بعد است. در زمینه رقابت‌پذیری نیز ما در رده شصتم قرار داریم و این نشان می‌دهد که باید در این حوزه‌ها کار جدی انجام دهیم."

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: سه دولت گذشته از نظر سیاسی با هم تفاوت داشتند اما در زمینه اقتصاد مشابه به هم عمل کردند. چه تضمینی می‌رود که این تیم برود و تیم دیگر بیاید و کارها درست شود؟ بر این باورم که مسئله زندگی و اقتصاد نیاز به تحول جدی دارد. من خود را برای این کارها آماده کرده‌ام. به عنوان سرباز ملت ایران و یک رزمنده مشکلات را دیده‌ام.

محسن رضایی تاکید کرد: در چشم‌انداز ایران 1404 و سیاست‌های کلی اقتصاد موثر بودم، اما اختیاری نداشتم و نمی‌توانستم کاری انجام دهم و با مطالعه کامل به صحنه انتخابات آمدم. من تاریخ ایران را از زمان مشروطه تا مصدق به طور کامل مطالعه کردم. تاریخ بعد از انقلاب را نیز مطالعه کردم و همچنین شناخت کاملی از اقتصاد دولت آقای احمدی‌نژاد دارم.

وی با بیان اینکه به من سخت گذشت، اما با این حال با اشراف کامل خود را برای انتخابات آماده کردم، گفت: به شرف رزمندگی‌ام قسم می‌خورم که با مطالعه به صحنه آمدم و می‌‌توانم با انرژی جوانان وضع فعلی را عوض کنم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه باید با تدبیر محاصره‌های اقتصادی را برطرف کنیم، اظهار داشت: البته دولت مالیات‌ها را زیاد کرده است و علت افزایش مالیات‌ها هم آن است که فروش نفت کم شده است و این نشان می‌دهد که دولت‌ها تاکنون تولیدکننده ثروت نبودند، بلکه مصرف کننده بودند. معتقدم در 100 سال اخیر هیچ دولتی تولیدکننده ثروت نبوده و اگر کسی این دیدگاه را قبول ندارد، حاضرم با آن گفت‌وگو کنم.

رضایی تاکید کرد: چرا باید مدام پول چاپ کنیم و از طرفی مالیات‌ها را نیز زیاد کنیم؟ من اگر پیروز انتخابات شوم این سیکل شوم را می‌شکنم و هر خانه را تبدیل به چشمه ثروت می‌کنم و گرانی و بیکاری‌ها را درست می‌کنم و اجازه نمی‌دهم مالیات‌ها بالا رود تا به کسبه و بازاریان فشاری وارد شود.

وی در پاسخ به این سوال که دوران ریاست جمهوری 4 سال است و شما تا چه زمانی می‌توانید مشکلات فعلی در عرصه اقتصاد را برطرف کنید، افزود: من زمان تعیین نمی‌کنم و هر کسی هم که زمان تعیین کند، حرف پوپولیستی زده است. آنچه می‌توانم بگویم آن است که در اولین فرصت گرانی‌ها را مهار و اشتغالی را برای جوانان و بانوان درست خواهم کرد.
 
 
روسایی که به پایان راه نرسیدند؛
قوای اجرایی در عموم جوامع به اصطلاح پیشرفته و دموکراتیک امروز در قاعده وجودی سیاستمدارانِ اقتصاددانی فهم می گردد که ضمن برخورداری از چابکی فیزیکی و چالاکی حرکتی، از ثبات نسبی شخصیتی برخوردار و بدور از تطور و کیش شخصیت باشند.
 مشرق؛ در کشورهای مختلف با وجود تفاوت های عمیق در برداشت دموکراسی، که بعضا همچنان متجلی در اراده ملکه یا پادشاه این کشورها است، سکان اجرایی کشور در دستان متمایل ترین نظریه به مبانی توسعه و پیشرفت آن کشور قرار دارد.
 
                                              

به عبارتی دیگر قوای اجرایی در عموم جوامع به اصطلاح پیشرفته و دموکراتیک امروز در قاعده وجودی سیاستمدارانِ اقتصاددانی فهم می گردد که ضمن برخورداری از چابکی فیزیکی و چالاکی حرکتی، از ثبات نسبی شخصیتی برخوردار و بدور از تطور و کیش شخصیت باشند.
از این رو در خوش بینانه ترین حالت انتخاب رئیس جمهور یعنی انتخاب فردی با معیارها و ویژگی های خاص به عنوان کاندیدای حزبی که بیشترین توانایی را در رفع مشکلات جامعه داراست.
ویژگی های متمایز شخصیتی و چابکی فیزیکی و چالاکی حرکتی مجریان یک کشور، تضمینی برای پیشرفت جایگاه و موقعیت آن کشور خواهد بود.



ترکیه، مصر، سوریه، ونزوئلا و ایالات متحده آمربکا از جمله کشورهایی هستند که تجربه مرگ رییس جمهور کشورشان را به علت کهولت سن یا بیماری چشیده اند.


بنیان گذاری جمهوری ترکیه،مصطفی کمال پاشا معروف به آتاترک از جمله روسای جمهوری بود که حین ریاست فوت کرد.

مصطفی کمال، با سواری شدن بر موج نارضایتی های ناشی از بی کیفایتی سلطان محمد ششم عثمانی در جنگ جهانی،با رهبری گروه ترکان جوان علیه امپراطوری عثمانی دست به قیام زد و سرانجام موفق شد در سال 1923با حمایت گروه های ملی گرا ترکیه نوین پایه گذاری کند.

آتا ترک از همان سال 1923 تا مرگش در سال 1938در ریاست جمهوری بود،پس از آن،نخست وزیر آتاترک "عصمت اینونو"به قدرت رسید.

در حقیقت مرگ آتاترک باعث تحول و حتی سردرگمی در ترکیه نشد، با مرگ او، نخست وزیرش به قدرت رسید که سالهای سال نقش مغز متفکر دربار آتاترک را بازی می کرد.

عصمت اینونو سیاست مداری زیرکی بود و تمام برنامه های آتاترک در مسائل مختلف داخلی و خارجی در تمام ابعاد سیاسی، قومیتی، امنیتی و... پیش گرفت.
     
معروف ترین رئیس جمهور عرب،جمال عبدالناصر است که دومین رئیس جمهور مصر بود، او به همراه محمد نجیب (رئیس جمهور اول مصر)انقلاب 1952را علیه پادشاهی سودان-مصر رهبری کرد و به قدرت رسیدند. وی دومین رییس جمهور مصر از سال ۱۹۵۶ تا هنگام مرگ بود.

ناصر در دوران ریاست خود به تسریع روند مدرنیزاسیون و اجرای اصلاحات سوسیالیستی دست زد و با ترویج اندیشه های پان عربی برای مدت کوتاهی مصر را با سوریه متحد کرد و جمهوری متحده عربی را بنیان گذاشت.

ناصر سردامداری جنبش های   ضد امپریالیستی در جهان عرب و آفریقا بود، او همچنین نقش کلیدی در تاسیس جنبش عدم تعهد داشت. سیاست های ملی گرایانه او که به ناصریسم مشهور است، هواداران زیادی در دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ در جهان عرب داشت.

جمال عبد الناصر در ۲۸ سپتامبر ۱۹۷۰ بر اثر سکته قلبی درگذشت. مرگ جمال عبدالناصر در ۲۸ سپتامبر ۱۹۷۰ پس از پایان نشست اضطراری سران اتحادیه عرب و چند ساعت پس از آنکه شیخ صباح سوم، امیر کویت آخرین میهمان اجلاس را تا فرودگاه بدرقه کرد دچار سکته قلبی شد و پس از انتقال به منزل شخصی اش درگذشت.

با مرگ ناصر،محمد انور سادات به قدرت رسید، سادات مسیر مصر عصر خود را از مصر ناصر جدا کرد، او بر خلاف ناصر که گرایشات شدید ضد صهیونیسیتی داشت، معتقد به مصالحه با اسرائیل بود، از همین رو سادات تبدیل به اولین رییس کشور عربی در جنگ با اسراییل گشت که با اسراییل به توافق رسید و رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت.     
     
سوریه نیز همچون مصر از جمله کشورهای است که رییس جمهوری خود را حین ریاست از دست داده است،حافظ اسد، اولین  رییس جمهور که درسال 1971به قدرت رسید در 10 ژوئن 2000حین مکالمه تلفنی با امیل لحود رییس جمهور لبنان در اثر سکته قلبی فوت کرد.

از آنجا که پسر بزرگ اسد، باسل فوت کرده بود، قدرت به بشار اسد رسید؛ بشار راه پدر خود را در سیاست های کلان ادامه داد او همچنان از مقاومت حمایت می کند.

    
ونزوئلا را شاید بتوان جدیدترین کشوری دانست که رییس جمهوری در آن حین ریاست مرده است،هوگو رافائل چاوس پنجاه و سومین رئیس جمهور ونزوئلا  که از او بعنوان رهبر انقلاب بولیویایی یاد می شود  و مجری سیاست های ضد آمریکایی در آمریکای لاتین بود،در سال 2013 در سن 58 سالگی در گذشت.

وی به دلیل ابتلا به سرطان در سال ۲۰۱۳ در سن ۵۸ سالگی درگذشت با آنکه مرگ چاوز خبر غافلگیرکننده یی نبود اما بهت و سر درگمی سیاسی تمام ارکان جاعه سیاسی ونزوئلا را در برگرفت.

پس از مرگ چاوز در ونزوئلا برای انتخاب رییس جمهور جدید بین انریکه کاپریلس و مادورو(معاون چاوز)رقابت برای ریاست جمهوری آغاز شد، سرانجام مادورو به پیروزی رسید .

اما بحران ونزوئلا تمامی نیافت و این کشور تاکنون بارها آشوب خیابانی را بر محور ادعای تقلب در انتخابات به خود دیده است.      
    
اما آخرین و مهمترین رییس جمهوری که در آمریکا در دوران زمام دارایش فوت کرد، فرانکلین دلانو روزولت سی  و دومین رییس جمهور آمریکا بودکه  چند ماه پیش از اتمام دوران ریاستش در سال 1945 فوت کرد.

روزولت از جمله روسای جمهوری آمریکا بود که به نبرد با ایدئولوژی ها پرداخت، او در طی ریاستش تلاش بسیار در معرفی فاشیسم به عنواتن خطر کرد و بارها اندیشه ژاپنی را تهدید دانست.

او سیاست های سخت گیرانه در قبال قدتر های نو ظهور همچون ژاپن را اتخاذ کرد و دستور بازداشت جمعی صد هزار ژاپنی را دارد.روزلت در راستای سیاست های وارد جنگ با آلمان و متحدینش شد.

با مرگ روزولت و به ریاست رسیدن هری اس. ترومن، مسیر آمریکا دگرگون نشد، ترومن همچون روزولت ایدئولوژی های حریف را تهدید می دانست و به مقابله تمام عیار با کمونیسم پرداخت و با قدرت نوظهور دوران قدرت یعنی شوروی جنگ سرد را آغاز کرد.
     
در مجموع با آنکه مرگ رییس جمهور یک کشور، آن هم به علت بیماری یا کهولت سن، موضوعی غافلگیرکننده نیست، اما ایجاد بهت و سر درگمی سیاسی در این کشورها کاملا طبیعی می باشد.
 
 
 
 
واکنش به قطع برنامه عارف در تلویزیون
 
کد مطلب : 12024
گروه سیاسی: مسئول روابط عمومی دفتر محمدرضا عارف، قطع شدن برنامه وی را که از شبکه جام‌جم پخش می‌شد، کج‌سلیقگی خواند.
 
واکنش به قطع برنامه عارف در تلویزیون
 
علیرضا خامسیان، با اشاره به قطع شدن برنامه انتخاباتی عارف از شبکه جهانی جام‌جم به دلیل نقص فنی و قطع صدا گفت: این اقدام امشب صداوسیما واکنش منفعلانه‌ای به صحبت‌های مستدل عارف در شبکه جهانی جام‌جم بود. وی ادامه داد: با توجه به اشرافی که به برخی مسائل رسانه‌ای داریم، این برنامه ضبط شده بوده است و اصولا این‌گونه مسائل در برنامه‌های زنده اتفاق می‌افتد و اگر حادثه‌ای هم رخ دهد، در کوتاه‌ترین زمان قابل رفع شدن است. مسئول روابط عمومی دفتر عارف در ادامه اظهارداشت: به نظر می‌رسد این عمل صداوسیما کج‌سلیقگی مسئولان این رسانه در اولین برنامه تبلیغاتی عارف بود. خامسیان در ادامه افزود: با این اقدام، بی طرفی رسانه ملی تا حدودی خدشه‌‌دار شد.
 
 
 
 
مک کین: در صورت شکست مذاکرات ژنو ۲
آمریکا نیروی هوایی سوریه را هدف می‌گیرد
 
 
کد مطلب : 12000
گروه بین الملل: یک‌عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا تهدید کرد در صورت شکست کنفرانس ژنو ۲ ،‌ آمریکا برای از بین بردن نیروی هوایی دولت سوریه وارد عمل خواهد شد.
 
 
آمریکا نیروی هوایی سوریه را هدف می‌گیرد
 
به گزارش ایسنا، سناتور جان مک کین در حاشیه نشست جهانی اقتصاد در بحرالمیت اردن گفت: شکست ژنو ۲ برای یافتن راه حل‌های سیاسی درخصوص سوریه، پیامدهای جدی خواهد داشت. وی تاکید کرد: در آن صورت ما کمک‌هایمان به شورشیان را افزایش داده و سقوط اسد اجتناب‌ناپذیر خواهد شد. مک کین افزود: نیروی هوایی یک عامل تعیین کننده است و موشک‌های کروز می‌توانند برای نابود کردن نیروی هوایی سوریه مورد استفاده قرار گیرند. ما می‌توانیم توانمندی‌های نیروی هوایی اسد را از بین ببریم. وی همچنین از مذاکرات واشنگتن با شرکای منطقه‌ای درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه خبر داد.

مک کین گفت: بشار اسد همچنان در راس قدرت در سوریه باقی خواهد ماند مگر اینکه آمریکا تصمیم قاطعی برای برکناری وی از قدرت اتخاذ کند. این سناتور آمریکایی گفت: دوسال قبل همه فکر می‌کردند سقوط اسد خیلی زود صورت می‌گیرد اما اینطور نبود.وی مدعی شد که حمله اسرائیل به اهدافی در نزدیکی دمشق ثابت کرد که مداخله نظامی یک گزینه قابل اجرا است. مک کین در ادامه ادعاهای خود گفت که واشگتن خواهان ایجاد مناطق امن و همچنین منطقه پرواز ممنوع در سوریه جهت کمک به مردم این کشور و نیز مسلح ساختن گروه‌های مخالف است. جان مک کین، سناتور آمریکایی و نامزد سابق ریاست جمهوری در کنفرانس خبری مشترک با رابرت منندز، عضو دموکرات مجلس سنای آمریکا در حاشیه کنفرانس جهانی اقتصاد، مدعی شد: هدف از ایجاد مناطق امن و مناطق پرواز ممنوع دستیابی ملت سوریه به کمک‌های بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا راه حل مسالمت‌آمیز و تشکیل دولت انتقالی با مشارکت تمامی گروه‌های ملت سوریه را تایید می‌کند. حل بحران سوریه از نظر آمریکا شامل بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه نمی‌شود و اوضاع سوریه تنها به افزایش تنش و بحران در منطقه منجر می‌شود.مک کین در ادامه اذعان داشت: انتظار و پیش‌بینی وقایع سوریه را نمی‌کردیم.
سناتور آمریکایی با ابراز نگرانی نسبت به وجود گروه‌های افراطی در سوریه گفت: این گروه‌ها از کسانی نبودند که در این کشور انقلاب کردند. وی با شرم آور خواندن عدم اقدام کافی آمریکا در سوریه و گفت: آمریکا باید مخالفان سوریه را مجهز به سلاح از جمله سلاح‌های سنگین کند. به رغم اینکه روسیه مدعی است اسد در جنگ شکست می‌خورد اما من معتقدم که اسد به علت موضع شرم‌آور آمریکا پیروز این میدان بوده است.
مک کین همچنین از دخالت نظامی آمریکا بدون وارد ساختن نیرو به خاک سوریه هماهنند آنچه در کوزوو و بوسنی انجام شد حمایت کرد. منندز نیز نسبت به موفقیت کنفرانس ژنو ۲ در صورتی که تحریم‌ها علیه اسد کارگر نباشد، ابراز امیدواری کرد.
 
 
 
 
 
آمریکاباید راهی برای مصالحه بینابین بر سر برنامه هسته ای ایران و پذیرش حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در چارچوب نظارت های آژانس بیابد و از سوی دیگر باید به مقامات ایران جدی بودن عزم آمریکا برای استفاده از کاربرد نیروی نظامی در صورت شکست دیپلماسی را باور پذیر سازد.
دنیس راس مشاور سابق دولت اوباما با انتشار مقاله ای در روزنامه واشنگتن پست به دولت آمریکا توصیه کرد که در قبال برنامه هسته ای ایران جدیت بیشتری به خرج دهد و تهدید به استفاده از نیروی نظامی در صورت شکست دیپلماسی را برای مقامات ایران باور پذیر سازد.

به گزارش عصر ایران در این مطلب با اشاره به اینکه تحریم ها بر ایران فشار وارد می کنند اما بر رفتار هسته ای حکومت ایران خللی وارد نکرده اند، می افزاید ، ظاهرا از نظر مقامات ایران این کشور هنوز تحمل فشارهای بیشتری را دارد در حالی که آمریکا هم عزمی به استفاده از نیروی نظامی در صورت شکست راه دیپلماسی ندارد.راس به دولت اوباما پیشنهاد می دهد برای خروج از این وضعیت باید دو گام مهم بردارد نخست اینکه راهی برای مصالحه بینابین بر سر برنامه هسته ای ایران و پذیرش حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در چارچوب نظارت های آژانس بیابد و در گام دیگر باید به مقامات ایران جدی بودن عزم آمریکا برای استفاده از کاربرد نیروی نظامی در صورت شکست دیپلماسی را باور پذیر سازد.
از نظر دنیس راس این فرمول یگانه راه خروج پرونده هسته ای ایران از اوضاع فعلی است و تنها در این صورت است که مقامات ایران مجاب خواهند شد تا تن به مصالحه دهند.
دنیس راس در این مقاله به دولت اوباما توصیه کرده که تاکتیک کنونی مذاکرات خود با ایران که بر مبنای تاکتیک گام به گام اعتماد سازی است تغییر دهد و به جای آن به صورت واضح و آشکار خط قرمزهای آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران را برای ایران ترسیم کند و به باور مقامات ایرانی برساند که رویکرد دیپلماتیک همیشگی نیست و زمان دیپلماسی در حال از دست رفتن است.
دنیس راس در این مطلب دولت اوباما را از رسیدن به یک توافق حداقلی با ایران و منتظر ماندن برای رسیدن به یک توافق نهایی در میان مدت،برحذر داشته است و تضمین بخشی این گونه توافقات محدود بر منافع و امنیت ملی آمریکا را زیر سوال برده است.
گفتنی است راس پیشتر با نگارش مقاله ای به دولت اوباما توصیه کرده بود تا پایان سال 2013 به رویکرد دیپلماتیک مهلت دهد و پس از پایان این سال در صورت جواب نگرفتن از گزینه دیپلماتیک به رویکرد نظامی بیندیشد.
 
سوریه قبل از این هم یک میلیارد دلار از ایران وام در قالب خط اعتباری دریافت کرده بود. در بهمن 1391 نیز دولت سوریه از سپرده گذاری ارزی ایران در این کشور برای تقویت ارزش پول ملی سوریه خبر داد. دولت ایران علاوه بر این، 200 میلیون دلار وام برای بخش بهداشت و درمان سوریه اختصاص داده بود.
ایران دوباره وامی به ارزش 7 میلیارد دلار به سوریه ارائه می دهد.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه دولتی تشرین چاپ دمشق، "ادیب میاله" رئیس بانک مرکزی سوریه گفت: ایران همچنان از اقتصاد سوریه حمایت مالی می کند. ایران خط اعتباری (وام) به ارزش یک میلیارد دلار برای واردات کالا و وام دیگری به ارزش سه میلیارد دلار برای واردات نفت و فرآورده های نفتی مورد نیاز، در اختیار سوریه قرار داده است.
رئیس بانک مرکزی سوریه اضافه کرد: خط اعتباری (وام) یک میلیارد دلاری ایران به سوریه، در صورت به پایان رسیدن، دوباره شارژ خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر این مبالغ، ایران سه میلیارد دلار دیگر نیز به سوریه در قالب خط اعتباری (وام) اختصاص می دهد. برای دریافت این وام ها در حال نهایی کردن اقدامات لازم هستیم.

سوریه قبل از این هم یک میلیارد دلار از ایران وام در قالب خط اعتباری دریافت کرده بود. در بهمن 1391 نیز دولت سوریه از سپرده گذاری ارزی ایران در این کشور برای تقویت ارزش پول ملی سوریه خبر داد. دولت ایران علاوه بر این، 200 میلیون دلار وام برای بخش بهداشت و درمان سوریه اختصاص داده بود.
برخی رسانه های خارجی نیز گفته بودند از آنجا که سوریه به دلیل تحریم ها، نمی تواند از اروپا غلات خریداری کند؛ ایران برای این کشور از اروپا غله خریداری کرده است. نفت سوریه نیز تحریم شده است و ایران بخشی از نفت تولیدی این کشور را خریداری یا با محصولات نفتی مبادله می کند.
سوریه از دو سال پیش تاکنون با ناآرامی های خشونت آمیزی روبه رو است که هم اکنون به جنگ داخلی گسترده ای میان ارتش و مخالفان مسلح تبدیل شده است.
این وضعیت داخلی در کنار تحریم های گسترده آمریکا و اروپا، اقتصاد سوریه را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است.قبل از بحران سوریه در 2 سال پیش، هر دلار آمریکا معادل 50 لیره (واحد پول سوریه) بود اما امروز این رقم به 150 لیره رسیده است.
"سناتور مک کین" در این مدت در مناطق خارج شده از کنترل دولت مرکزی سوریه، حرکت می کرد. مناطقی که امنیت آنها به دست مخالفان مسلح برقرار می شود.

"جان مک کین" عضو مجلس سنای آمریکا روز دوشنبه با ورود به خاک سوریه از طریق ترکیه، با شماری از مسؤولان و فرماندهان گروه های مخالف حکومت دمشق دیدار کرد.

به گزارش عصر ایران، "بریان روجرز" سخنگوی مک کین در این باره به شبکه سی ان ان آمریکا گفت: سناتور مک کین از طریق ترکیه، وارد خاک سوریه شد و به مدت چند ساعت در این کشور حضور داشت.

او در این مدت در مناطق خارج شده از کنترل دولت مرکزی سوریه، حرکت می کرد. مناطقی که امنیت آنها به دست مخالفان مسلح برقرار می شود.

سناتور جمهوری خواه "جان مک کین" از مهمترین درخواست کنندگان برای دخالت نظامی آمریکا در سوریه برای سرنگونی حکومت اسد است.


سایت خبری آمریکایی "دیلی بست" نیز نوشت: مک کین در سفر چند ساعته به سوریه با "سلیم ادریس" رئیس ستاد مشترک "ارتش آزاد سوریه" و دیگر مقامات مخالفان حکومت بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدارها، مخالفان از مک کین خواستند تا آمریکا سلاح سنگین در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند به جنگ با نیروهای اسد ادامه بدهند. آنها همچنین خواهان ایجاد مناطق پرواز ممنوع در سوریه و حملات هوایی علیه مواضع نیروهای اسد و حزب الله لبنان در سوریه شدند.

"سلیم ادریس" رئیس ستاد مشترک "ارتش آزاد سوریه" هم این سفر سناتور مک کین را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: ما نیازمند کمک آمریکایی ها برای تغییر در صحنه درگیری ها در سوریه هستیم. ما هم اکنون در تنگنای بسیار هستیم.

مشرق--- در حالی که پیش از این جان کری وزیر امور خارجه از کنگره آمریکا خواسته بود که از تصویب تحریم جدید علیه ایران تا انتخابات ریاست جمهوری در ایران خودداری کنند، خبر تصویب تحریم های جدید و تصویب لایحه پیشگیری از ایران هسته ای در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان نشان داد که این توصیه جدی گرفته نشده است. در عین حال جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در تل آویو از فرایند انتخابات ریاست جمهوری در ایران و رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی انتقاد کرد. آیا آمریکا به تغییر مناسبات سیاسی در ایران امیدوار بوده و اکنون از این امید فاصله گرفته است؟ سولاتی از این دست را با محمد فرهاد کلینی، تحلیلگر ارشد مسائل استراتژیک درمیان گذاشته ایم که در زیر می خوانید:

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به اتفاق آرا لایحه پیشگیری از ایران هسته ای (Nuclear Iran Prevention Act) را تصویب کرد. تصویب این لایحه تا چه اندازه اهمیت دارد و چه نتایجی به دنبال خواهد داشت؟

کنگره آمریکا کماکان در مسیر سیاست فشار و براندازی فرسایشی و تدریجی گام بر می دارد و این موضوع با اعلامیه دولت اوباما تفاوت محدود و تاکتیکی دارد. تصویب این لایحه در کمیته روابط خارجی بر اساس یک استراتژی مشخص است. براساس این استراتژی کنگره بیش از 110 طرح و لایحه و مصوبه علیه ایران در دستور کار داشته و دارد. امروزه مسیر یک جانبه گرایی بر اساس تحریم های یکجانبه مجددا در حال مطرح شدن است و براین اساس موضوع ایران، جدا از نقش مخرب لابی ایپک، می تواند گویای یک سناریوی جمهوریخواه هژمونگرا در برابر دمکرات برتری طلب در چند جانبه گرایی نظام بین الملل محسوب شود.

علت صدور لایجه حمله به منابع و توانایی ایران است و محتوی آن دلالت بر علت آن دارد و نوع جملات خود بیانگر اهداف است. این مصوبات خود نوعی از یک حمله سخت اقتصادی است. کافی است که خوانندگان محترم به جزئیات جلسه کمیسیون روابط خارجه مجلس نمایندگان آمریکا نگاهی بیاندازند و خود قضاوت کنند.
بخش هایی در امریکا هستند که واقعا نمی خواهند که ابتکار عمل در اختیار اوباما باشد واین موضوع صرفا در مورد ایران نیست؛ بلکه در حوره های دیگر سیاست خارجی خود را نشان می دهد مخالفت جمهوری خواهان و ادامه اصرار آنها نسبت به سیاست متقابل امریکا و روسیه از این دست می باشد.

 این روند مصوبات در مجلس نمایندگان، در عمل شناسایی و عادی کردن سیاست فشار در فضای عمومی را با خود دارد و گامی دیگر در تشدید فشارها بر ایران است. روند فشار نمایندگان هیچ ارتباطی با خلاء تفاهم در الماتی اول ودوم ندارد و در عمل این سیاست نمایندگان در جهت تولید یک قهر راهبردی با ایران محسوب می شود. این سیاست را  لابی ایپک برای درگیرسازی هرچه بیشتر ایران وامریکا دنبال می کند و به ضرر منافع منطقه ای و جهانی امریکا منجر می شود.

باتوجه به انتخابات ریاست جمهوری در ایران و موضع گیری مقامات امریکایی در مناسبات داخلی ایران مجموعا می توان  گفت این آدرس نامناسبی برای دولت جدید نیست و بدیهی است که اهمیت سیاست مقاومت در سیاست خارجی از کارکرد بیشتری برخوردار خواهد شد و بعید میدانم که مقامات عالی کشور از این بی تدبیری مسئولین امریکایی بی تفاوت عبور کنند.

 در حالی که پیش از این جان کری از کنگره آمریکا خواسته بود که از تصویب تحریم جدید علیه ایران تا انتخابات ریاست جمهوری در ایران خودداری کنند، این تحریم ها تصویب شده است. تا چه اندازه می توان گفت  که این تحریم های جدید بر خلاف روندی است که دولت آمریکا خواهان آن است؟

رفتاربخش سیاسی دولت امریکا با بخش اقتصادی کاملا متناقض است. خیلی از مقامات سیاسی سابق امریکا و برخی ازمسئولین سیاست خارجی همچنانکه در اعلامیه خود ظاهر شده اند از اهمیت تعامل در عرصه های مختلف یاد کرده اند ولی شما میدانید که دیوید اس. کوهن، معاون وزیر دارایی آمریکا، در جلسه استماعی که در کمیسیون امور خارجی مجلس برگزار کرد ضمن بررسی تحریم های قبلی بر علیه ایران روش های جدید برای اعمال فشار بیشتر را پیشنهاد داد.
کنگره آمریکا کماکان در مسیر سیاست فشار و براندازی فرسایشی و تدریجی گام بر می دارد و این موضوع با اعلامیه دولت اوباما تفاوت محدود و تاکتیکی دارد. علت صدور لایحه پیشگیری از ایران هسته ای نیز حمله به منابع و توانایی ایران است. این روند مصوبات در مجلس نمایندگان، نوعی حمله سخت اقتصادی و عادی کردن سیاست فشار در فضای عمومی و گامی دیگر در تشدید فشارها بر ایران است. این سیاست نمایندگان در جهت تولید یک قهر راهبردی با ایران محسوب می شود. این سیاست را لابی ایپک برای درگیرسازی هرچه بیشتر ایران وامریکا دنبال می کند.

از مواضع خانم وندی شرمن تعجب می کنم ایشان درمکانی دیپلماتیک مثبت سخن می گوید وسعی در ایجاد ترمز وکنترل تقابل را از خود نشان می دهد ولی در مقابل چشمان نمایندگان بیانی دیگر دارد. وقتی که ازاهمیت اعتماد و دوری از استاندارد دوگانه گفته می شود به همین رفتارها اشاره می شود. نگاه تاکتیکی امریکا به مذاکرات اینجاست که خود را نشان میدهد. از سوی دیگر اخیرا «جیمز دابینز» دیپلمات با سابقه آمریکایی به عنوان نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان و پاکستان معرفی شد. وی در مقالات و مواضع خود همواره به نقش کلیدی ایران تاکید داشته است و نسبت به رویکردهای متفاوت امریکا نسبت به ایران انتقاد داشته است. حال بایستی دید که منظومه این مواضع چه تصویری ایجاد می کند؟

بخش های در امریکا هستند که واقعا نمی خواهند که ابتکار عمل در اختیار اوباما باشد واین موضوع صرفا در مورد ایران نیست؛ بلکه در حوزه های دیگر سیاست خارجی خود را نشان می دهد مخالفت جمهوری خواهان و ادامه اصرار آنها نسبت به سیاست متقابل امریکا و روسیه از این دست می باشد.

  جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در تل آویو از فرایند انتخابات و رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی در ایران  انتقاد کرد و گفت که با رد صلاحیت های انتخاباتی در ایران به سختی می توان گفت که انتخابات ایران به شیوه ای آزاد، رضایت بخش و قابل نظارت برگزار می شود. آیا می توان این سخنان را به این معنا دانست که آمریکا از روی کار آمدن دولتی میانه رو و خواهان مصالحه با غرب در نتیجه انتخابات آینده ناامید شده است؟

اقای جان کری در گذشته به صراحت بر دولت منتخب در ایران تاکید داشته اند و امروزه به خود حق میدهند که انتقاد کنند. بایستی یاداوری کرد که انتخابات ایران متعلق به مردم ایران است. این مردم ایران هستند که منافع ملی و ارزش های خود را پاس می دارند و صلاح و آینده خود را مشخص می کنند و هرکه را خواستند انتخاب می کنند. دامنه قدرت در ایران متمرکز نیست و دولتمندی مشخصات خود را دارد. مسئله آمریکا همچنانکه در گذشته توضیح دادم خیلی بستگی به تصمیم دولت وقت ندارد و رئیس دولت در این موضوع تعیین کننده نیست بلکه نوع جهت گیری کلان کشور و منافع ملی کشور است که کیفیت مواجهه ایران و امریکا را در چارچوب نگاه رهبری انقلاب اسلامی تعیین می نماید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد