آمریکاباید راهی برای مصالحه بینابین بر سر برنامه هسته ای ایران و پذیرش حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در چارچوب نظارت های آژانس بیابد و از سوی دیگر باید به مقامات ایران جدی بودن عزم آمریکا برای استفاده از کاربرد نیروی نظامی در صورت شکست دیپلماسی را باور پذیر سازد.
دنیس راس مشاور سابق دولت اوباما با انتشار مقاله ای در روزنامه واشنگتن پست به دولت آمریکا توصیه کرد که در قبال برنامه هسته ای ایران جدیت بیشتری به خرج دهد و تهدید به استفاده از نیروی نظامی در صورت شکست دیپلماسی را برای مقامات ایران باور پذیر سازد.
به گزارش
عصر ایران در این مطلب با اشاره به اینکه تحریم ها بر ایران فشار وارد می کنند اما بر رفتار هسته ای حکومت ایران خللی وارد نکرده اند، می افزاید ، ظاهرا از نظر مقامات ایران این کشور هنوز تحمل فشارهای بیشتری را دارد در حالی که آمریکا هم عزمی به استفاده از نیروی نظامی در صورت شکست راه دیپلماسی ندارد.راس به دولت اوباما پیشنهاد می دهد برای خروج از این وضعیت باید دو گام مهم بردارد نخست اینکه راهی برای مصالحه بینابین بر سر برنامه هسته ای ایران و پذیرش حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در چارچوب نظارت های آژانس بیابد و در گام دیگر باید به مقامات ایران جدی بودن عزم آمریکا برای استفاده از کاربرد نیروی نظامی در صورت شکست دیپلماسی را باور پذیر سازد.
از نظر دنیس راس این فرمول یگانه راه خروج پرونده هسته ای ایران از اوضاع فعلی است و تنها در این صورت است که مقامات ایران مجاب خواهند شد تا تن به مصالحه دهند.
دنیس راس در این مقاله به دولت اوباما توصیه کرده که تاکتیک کنونی مذاکرات خود با ایران که بر مبنای تاکتیک گام به گام اعتماد سازی است تغییر دهد و به جای آن به صورت واضح و آشکار خط قرمزهای آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران را برای ایران ترسیم کند و به باور مقامات ایرانی برساند که رویکرد دیپلماتیک همیشگی نیست و زمان دیپلماسی در حال از دست رفتن است.
دنیس راس در این مطلب دولت اوباما را از رسیدن به یک توافق حداقلی با ایران و منتظر ماندن برای رسیدن به یک توافق نهایی در میان مدت،برحذر داشته است و تضمین بخشی این گونه توافقات محدود بر منافع و امنیت ملی آمریکا را زیر سوال برده است.
گفتنی است راس پیشتر با نگارش مقاله ای به دولت اوباما توصیه کرده بود تا پایان سال 2013 به رویکرد دیپلماتیک مهلت دهد و پس از پایان این سال در صورت جواب نگرفتن از گزینه دیپلماتیک به رویکرد نظامی بیندیشد.
سوریه قبل از این هم یک میلیارد دلار از ایران وام در قالب خط اعتباری دریافت کرده بود. در بهمن 1391 نیز دولت سوریه از سپرده گذاری ارزی ایران در این کشور برای تقویت ارزش پول ملی سوریه خبر داد. دولت ایران علاوه بر این، 200 میلیون دلار وام برای بخش بهداشت و درمان سوریه اختصاص داده بود.
ایران دوباره وامی به ارزش 7 میلیارد دلار به سوریه ارائه می دهد.
به گزارش
عصر ایران به نقل از روزنامه دولتی تشرین چاپ دمشق، "ادیب میاله" رئیس بانک مرکزی سوریه گفت: ایران همچنان از اقتصاد سوریه حمایت مالی می کند. ایران خط اعتباری (وام) به ارزش یک میلیارد دلار برای واردات کالا و وام دیگری به ارزش سه میلیارد دلار برای واردات نفت و فرآورده های نفتی مورد نیاز، در اختیار سوریه قرار داده است.
رئیس بانک مرکزی سوریه اضافه کرد: خط اعتباری (وام) یک میلیارد دلاری ایران به سوریه، در صورت به پایان رسیدن، دوباره شارژ خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر این مبالغ، ایران سه میلیارد دلار دیگر نیز به سوریه در قالب خط اعتباری (وام) اختصاص می دهد. برای دریافت این وام ها در حال نهایی کردن اقدامات لازم هستیم.
سوریه قبل از این هم یک میلیارد دلار از ایران وام در قالب خط اعتباری دریافت کرده بود. در بهمن 1391 نیز دولت سوریه از سپرده گذاری ارزی ایران در این کشور برای تقویت ارزش پول ملی سوریه خبر داد. دولت ایران علاوه بر این، 200 میلیون دلار وام برای بخش بهداشت و درمان سوریه اختصاص داده بود.
برخی رسانه های خارجی نیز گفته بودند از آنجا که سوریه به دلیل تحریم ها، نمی تواند از اروپا غلات خریداری کند؛ ایران برای این کشور از اروپا غله خریداری کرده است. نفت سوریه نیز تحریم شده است و ایران بخشی از نفت تولیدی این کشور را خریداری یا با محصولات نفتی مبادله می کند.
سوریه از دو سال پیش تاکنون با ناآرامی های خشونت آمیزی روبه رو است که هم اکنون به جنگ داخلی گسترده ای میان ارتش و مخالفان مسلح تبدیل شده است.
این وضعیت داخلی در کنار تحریم های گسترده آمریکا و اروپا، اقتصاد سوریه را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است.قبل از بحران سوریه در 2 سال پیش، هر دلار آمریکا معادل 50 لیره (واحد پول سوریه) بود اما امروز این رقم به 150 لیره رسیده است.
"سناتور مک کین" در این مدت در مناطق خارج شده از کنترل دولت مرکزی سوریه، حرکت می کرد. مناطقی که امنیت آنها به دست مخالفان مسلح برقرار می شود.
"جان مک کین" عضو مجلس سنای آمریکا روز دوشنبه با ورود به خاک سوریه از طریق ترکیه، با شماری از مسؤولان و فرماندهان گروه های مخالف حکومت دمشق دیدار کرد.
به گزارش عصر ایران، "بریان روجرز" سخنگوی مک کین در این باره به شبکه سی ان ان آمریکا گفت: سناتور مک کین از طریق ترکیه، وارد خاک سوریه شد و به مدت چند ساعت در این کشور حضور داشت.
او در این مدت در مناطق خارج شده از کنترل دولت مرکزی سوریه، حرکت می کرد. مناطقی که امنیت آنها به دست مخالفان مسلح برقرار می شود.
سناتور جمهوری خواه "جان مک کین" از مهمترین درخواست کنندگان برای دخالت نظامی آمریکا در سوریه برای سرنگونی حکومت اسد است.
سایت خبری آمریکایی "دیلی بست" نیز نوشت: مک کین در سفر چند ساعته به سوریه با "سلیم ادریس" رئیس ستاد مشترک "ارتش آزاد سوریه" و دیگر مقامات مخالفان حکومت بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدارها، مخالفان از مک کین خواستند تا آمریکا سلاح سنگین در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند به جنگ با نیروهای اسد ادامه بدهند. آنها همچنین خواهان ایجاد مناطق پرواز ممنوع در سوریه و حملات هوایی علیه مواضع نیروهای اسد و حزب الله لبنان در سوریه شدند.
"سلیم ادریس" رئیس ستاد مشترک "ارتش آزاد سوریه" هم این سفر سناتور مک کین را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: ما نیازمند کمک آمریکایی ها برای تغییر در صحنه درگیری ها در سوریه هستیم. ما هم اکنون در تنگنای بسیار هستیم.