سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

کد خبر: ۳۲۱۸۲۳
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۲
یکی از مقامات ارشد روسیه اعلام کرد، کشورش فروش موشک‌های پیشرفته ضد هوایی اس-300 به سوریه را به دلیل نگرانی درخصوص آنکه "ممکن است این موشک‌ها به دست افرادی که نباید، بیفتد و در حمله به هواپیماهای غیرنظامی در فرودگاه اصلی تل‌آویو استفاده شود"، لغو می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، این مقام ارشد روسیه در مصاحبه با روزنامه ساندی تایمز اعلام کرد، مسکو در مقابل انتظار دارد که اسرائیل از انجام حملات هوایی بیشتر به سوریه اجتناب کند.

وی افزود: این مساله ما را بسیار نگران می‌کند. جامعه بسیار بزرگ روس‌ها در اسرائیل اصلی‌ترین عامل توجه و رویکرد ما در قبال اسرائیل است و ما اجازه نخواهیم داد که این مساله به وقوع بپیوندد.

مساله فروش موشک‌های اس 300 ظاهرا در نشست بسیار مهمی که در ماه جاری میلادی میان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در منطقه سوچی در دریای سیاه برگزار شد، مورد بحث و مذاکره قرار گرفت.

یکی دیگر از مقامات ارشد روسیه نیز که خواست نامی از وی برده نشود در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز گفت، با وجود بیانیه‌های رسمی منتشر شده، روسیه محموله موشک‌های پیشرفته ضد هوایی اس-300 را به سوریه ارسال نمی‌کند.

بر اساس این گزارش، نتانیاهو قصد داشت تا در جریان نشستش با پوتین در منطقه سوچی دریای سیاه، رئیس‌جمهوری روسیه را متقاعد کند که چنین معامله‌ای خطر بسیاری برای ثبات منطقه و غیرنظامیان اسرائیل دارد و منجر شد تا برنامه فروس شش آتش‌بار اس- 300 به رژیم بشار اسد لغو شود.
 
 
بازتاب ساخت سکوهای جدید پرتاب موشک در ایران، ادعاهای مطبوعات منطقه درباره حضور ایران در سوریه و دیگر درگیری‌های منطقه‌ای، تلاش جدی شرکت‌های گردشگری مصری برای گسترش روابط با ایران و اقدامات دولت آمریکا برای کشف منشأ افشای اطلاعات محرمانه مربوط به ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۳۲۲۰۰۳
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
جنجال افشای اطلاعات محرمانه کاخ سفید درباره ایرانبازتاب ساخت سکوهای جدید پرتاب موشک در ایران، ادعاهای مطبوعات منطقه درباره حضور ایران در سوریه و دیگر درگیری‌های منطقه‌ای، تلاش جدی شرکت‌های گردشگری مصری برای گسترش روابط با ایران و اقدامات دولت آمریکا برای کشف منشأ افشای اطلاعات محرمانه مربوط به ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

جنجال افشای اطلاعات محرمانه کاخ سفید درباره ایران

به گزارش «تابناک»، خبر ساخت سکوهای پرتاب موشک جدید در ایران، از جمله اخباری است که از روز گذشته تاکنون بازتاب کم و بیش گسترده‌ای در مطبوعات جهانی داشته است.

روزنامه «جروزالم پست» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و به نقل از سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران می‌نویسد: وزارت دفاع ایران، بخش هوافضای سپاه پاسداران، به طور مشترک یک سکوی پرتاب موشک سطح به سطح جدید را تولید کرده‌اند.

در این مطلب همچنین اشاره شده که سردار وحیدی گفته، ایران به هر گونه تجاوز به سختی پاسخ داده و هر دشمنی را از حمله پشیمان می‌کند. با این حال، این روزنامه در مطلب خود تلاش کرده، دستاوردهای نظامی ایران، از جمله این مورد جدید را زیر سؤال ببرد و مدعی شده از آنجا که راهی برای تأیید وجود این دستاوردها نیست، می‌توان در گفته‌های وزیر دفاع ایران تردید کرد.

با این حال، بیشتر مطبوعات دیگری که به این خبر پرداخته‌اند، از موضعی متفاوت به موضوع نگریسته و آن را دستاوردی جدید برای ایران در حوزه دفاعی دانسته‌اند. 

جنجال افشای اطلاعات محرمانه کاخ سفید درباره ایران

اما با ادامه درگیری‌ها در سوریه و بر هم خوردن توازن نیروها به ضرر مخالفین در این کشور، ادعاهای رسمی و غیررسمی علیه ایران نیز در سطح منطقه افرایش می‌یابد. در این زمینه، برخی مطبوعات کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، همچون «گالف نیوز»، با انتشار مطالبی مشابه مدعی شده‌اند، حزب الله لبنان «به دستور ایران» وارد عرصه درگیری‌ها در سوریه شده است. این روزنامه ادعا می‌کند که حزب‌الله این امر را حتی به بهای ضربه خوردن به اعتبار خود در سطح جهان عرب پذیرفته است. به بیان این روزنامه، حضور و مشارکت حزب الله در درگیری‌های سوریه، ناشی از تصمیم ایران برای حمایت از دولت اسد تا آخرین لحظه است.

جنجال افشای اطلاعات محرمانه کاخ سفید درباره ایران

روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» نیز از نگاهی دیگر به این فضاسازی ضدایرانی پیوسته و مدعی شده، ایران می‌خواهد، حوزه‌های جنگ و درگیری را در منطقه خاورمیانه گسترش دهد. این روزنامه با بیان اینکه جهان عرب، شاهد تحولات جدید‌ی در زمینه تقابل منطقه ای با ایران است، ادعاهای موجود درباره کشف یک پهپاد ایرانی در بحرین و همچنین پهپادی دیگر در شهر «القصیر» سوریه را دستاویز قرار داده و آن را نشانه ای از حرکت ایران در این راه دانسته است.

البته الشرق الاوسط به این موارد بسنده نکرده و به ادعاهای موجود درباره فرستادن نیرو از سوی ایران به سوریه، وجود حلقه‌های جاسوسی ایران در کشورهای عرب منطقه و فرستادن سلاح از سوی ایران برای مخالفین یمنی نیز پرداخته است. این روزنامه، جمله این موارد را نشانه‌ای از تهاجمی شدن سیاست خارجی ایران دانسته است. 

جنجال افشای اطلاعات محرمانه کاخ سفید درباره ایران

در میان دیگر مطالب، موضوع روابط ایران و مصر در حوزه گردشگری، همچنان از موضوعات جالب توجه مطبوعات و رسانه‌های مصری است. سایت انگلیسی روزنامه «المصری الیوم» می‌نویسد، شرکت‌های گردشگری مصری که در بازار ایران فعالیت می‌کنند، به تازگی کنسرسیومی را تشکیل داده‌اند تا آن‌ها را قادر به همکاری با ایران کرده و اصول راهنمای روابط را تنظیم کند.

روز گذشته، «هشام زعزوع»، وزیر گردشگری مصر در دیدار با نمایندگان این شرکت‌ها، از تشکیل چنین کنسرسیومی استقبال و اشاره کرده، این نخستین بار است که چنین مجموعه ای در بخش گردشگری مصر شکل می‌گیرد. وی گفته بازار گردشگری ایران، یکی از امیدوارکننده‌ترین بازارهاست و می‌تواند شمار بسیاری گردشگر را به مقصد مصر گسیل کند. 

جنجال افشای اطلاعات محرمانه کاخ سفید درباره ایران

در پایان، روزنامه «گاردین» در مطلبی به نقل از «نیویورک تایمز»، از تلاش دولت آمریکا برای کشف منشأ انتشار اطلاعات محرمانه دولتی درباره نقش داشتن کاخ سفید در حملات سایبری علیه ایران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، عوامل «اف بی آی» به تازگی بر مقامات دولتی آمریکا فشار وارد کرده و در تلاش برای یافتن منشأ افشای این اطلاعات محرمانه، پست الکترونیکی و تماس‌های تلفنی آنها را کنترل می‌کنند. این در شرایطی است که در هفته‌های اخیر، موضوع اقدام غیرقانونی دولت آمریکا در کنترل تماس‌های تلفنی و اینترنتی خبرنگاران «آسوشیتدپرس» نیز به مسأله ای جنجالی در این کشور تبدیل شده است.
 
کد خبر: ۳۲۱۸۸۱
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۳
با وجود تاکیدات مکرر تهران و حتی قاهره مبنی بر اینکه ایران تلاشی برای گسترش فرهنگ تشیع در مصر ندارد، شیخ الازهر از آنچه که آن را تلاش ایران برای گسترش تشیع در کشورهای سنی‌نشین خواند، انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، احمد الطیب شیخ الازهر در گفت‌وگو با تلویزیون دوبی با انتقاد از آنچه که آن را تلاش ایران برای گسترش مذهب تشیع در کشورهای سنی‌نشین خواند، گفت که این مساله چیزی است که مورد رضایت الازهر نیست و نمی‌تواند برای آن قابل قبول باشد.

وی در ادامه به وجود اختلافات مذهبی میان مصر و ایران اشاره کرد و مدعی شد که این اختلاف به مخالفت با مذهب دینی موجود در ایران برنمی‌گردد بلکه به تلاش این کشور برای گسترش آن و شیعه کردن جوانان مصری و دیگر افراد اهل تسنن برمی‌گردد.

 

کد خبر: ۳۲۱۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۸
العربیه تصویری از لاشه پهپاد ایرانی در آب‌های بحرین منتشر کرد

به گزارش تسنیم، شبکه تلویزیونی العربیه، امروز یکشنبه تصاویری پخش کرد که مدعی شد این تصاویر، مربوط به یک هواپیمای بدون سرنشین ایرانی است که در آب‌های سرزمینی بحرین سقوط کرده است.

نیروهای امنیتی بحرین اعلام کرده اند که این هواپیما را در منطقه فاصل بین بحرین و شمال عربستان سعودی کشف کرده‌اند.

شیخ راشد آل خلیفة وزیر کشور بحرین با انتشار یک اطلاعیه که روز چهارشنبه گذشته در خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شده بود، از رصد هواپیماهای شناسایی در آسمان بحرین خبر داده و مدعی شده بود که ایران سیاست‌هایی خصمانه در این منطقه دنبال می‌کند.کارشناسان معتقدند، مقامات بحرینی تلاش می کنند با اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران، نگاه‌ها را از بحران داخلی خود و اعتراضات مردمی منحرف کنند.
 

نگاه خارجی به انتخابی ایرانی
بازتاب واکنش ایران به اظهارات مداخله‌جویانه غرب درباره انتخابات، ادعای احتمال وقوع ناآرامی‌های پس از انتخابات در ایران، مواضع احمدی‌نژاد در قبال رد صلاحیت مشایی، دیدگاه آمریکا نسبت به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و بازتاب دیدگاه‌های محسن رضایی درباره وضعیت کشور، از جمله مهمترین مطالب انتخاباتی امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۳۲۱۹۲۵
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۹
دیدگاه آمریکا نسبت به نامزدهای انتخابات ایران
بازتاب واکنش ایران به اظهارات مداخله‌جویانه غرب درباره انتخابات، ادعای احتمال وقوع ناآرامی‌های پس از انتخابات در ایران، مواضع احمدی‌نژاد در قبال رد صلاحیت مشایی، دیدگاه آمریکا نسبت به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و بازتاب دیدگاه‌های محسن رضایی درباره وضعیت کشور، از جمله مهمترین مطالب انتخاباتی امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، واکنش ایران به اظهارات مداخله جویانه برخی کشورها درباره انتخابات، از جمله موضوعاتی است که مورد توجه برخی مطبوعات و رسانه‌ها قرار گرفته است.

سایت «رادیو اروپای آزاد» در این زمینه می‌نویسد: علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران، از آمریکا و فرانسه به سبب موضع‌گیری‌هایشان درباره انتخابات چهاردهم ژوئن انتقاد کرده است. صالحی تأکید نموده، مقامات غربی نباید اظهارات غیرموجهی را که شکل مداخله در امور داخلی ایران دارد بر زبان بیاورند. این سایت اشاره می‌کند که چند روز پیش، وزیر خارجه آمریکا مدعی عدم شفافیت در انتخابات ایران شده بود و سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز از مقامات ایرانی خواسته بود به مردم اجازه دهند «نامزدهای خود» را برگزینند.

اما جالب است که این اظهارات و موضع‌گیری‌های مداخله جویانه تنها به مقامات غربی محدود نمانده و برخی کشورهای منطقه نیز جنگ رسانه‌ای آشکاری ‌علیه ایران به راه انداخته اند. در این زمینه، می‌توان به روزنامه «تودی زمان» ترکیه اشاره کرد که با انتشار مطلبی، مدعی شده باید این بار نیز در دوره پس از انتخابات ریاست جمهوری، انتظار آشوب‌ها و ناآرامی‌هایی را داشت.

این روزنامه مدعی است، ‌در شرایط کنونی و به ویژه با توجه به مشکلات اقتصادی موجود، پتانسیل این گونه ناآرامی‌ها افزایش یافته و احتمال اینکه تحولاتی مشابه «بهار عربی» در ایران رخ دهد، وجود دارد.

تودی زمان این ادعاها را بدون هیچ استدلال خاصی مطرح کرده و به نظر می‌رسد، به نوعی آرزوهای خود و دولت متبوعش را در این مطلب بازتاب داشته است.

روزنامه «کره تایمز» کره جنوبی نیز امروز یکی از مطالب خود را به انتخابات ایران اختصاص داده و مدعی شده با رد صلاحیت‌های انجام شده از سوی شورای نگهبان، عملاً اصلاح طلبان از گردونه رقابت‌ها به در شده‌اند. این روزنامه بر این باور است در میان نامزدهای رد صلاحیت شده، رد صلاحیت اکبر‌ هاشمی رفسنجانی، «یکی از رؤسای جمهور پیشین ایران و یکی از بانیان انقلاب سال 1979» از همه مهمتر بوده است. در این مطلب به رد صلاحیت مشایی و موضع احمدی نژاد در این زمینه نیز اشاره شده است.

کره تایمز مدعی است، هرچند بیشتر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از تلاش برای بهبود وضع اقتصادی سخن می‌گویند، ‌تا هنگامی که در برنامه هسته‌ای تغییر حاصل نشده و تحریم‌ها برداشته نشوند، تحقق این هدف دشوار خواهد بود.

مواضع انتخاباتی اخیر احمدی نژاد نیز موضوعی است که مورد توجه برخی مطبوعات و رسانه‌ها قرار گرفته است. روزنامه «الشرق الاوسط» با انتشار مطلبی می‌نویسد: «احمدی نژاد هشدار داده که این تازه آغاز ماجراست». این روزنامه اشاره می‌کند که احمدی نژاد در دیدار با جمعی از وبلاگ نویسان از استعاره خود با نام «بهار» استفاده کرده و در حمایت از مشایی نیز سخن گفته است.

الشرق الاوسط می‌نویسد رحیم مشایی نیز از ضرورت امیدوار ماندن تا آخرین لحظه سخن گفته است. این روزنامه در ادامه گزارش خود به بررسی برخی گمانه زنی و اخبار مربوط به انتخابات ایران پرداخته است.

در میان دیگر مطالب، سایت ژاپنی «دیپلمات» تحلیل جالبی را از نامزدهای انتخابات ایران منتشر کرده است. در این مطلب با تیتر «سه دلیل که آمریکا باید نامزدهای ریاست جمهوری ایران را دوست داشته باشد»‌ آمده، هرچند رد صلاحیت‌هاشمی و مشایی در انتخابات ایران بحث برانگیز شده، ‌آمریکا باید به سه دلیل از ترکیب کنونی نامزدها راضی باشد؛ نخست این که به جز حسن روحانی، هفت نامزد دیگر از میان چهره‌های غیر روحانی هستند و آمریکا می‌تواند این موضوع را نشانه ای از کمرنگ شدن جلوه‌های اسلام و روحانیت در سیاست ایران در نظر بگیرد.

دوم آن که به جز حداد عادل، بقیه نامزدها در حوزه سیاست خارجی دارای تجربه هستند و این کار آمریکا را برای تعامل با ایران آسان می‌کند.

و سوم نیز آن که همه نامزدها دارای ارتباط نزدیک با رهبر جمهوری اسلامی هستند و این موضوع می‌تواند در صورت وجود تمایل به برقراری رابطه آمریکا با ایران، به نفع آمریکا باشد.

در پایان، خبرگزاری «ترند» که نسبت به دیگر خبرگزاری‌های بین‌المللی توجه بیشتری را به انتخابات ایران نشان می‌دهد، امروز نیز خبری درباره محسن رضایی منتشر کرده و می‌نویسد از دیدگاه رضایی، فساد، رشوه و تبعیض در ایران شیوع پیدا کرده است.

رضایی همچنین پرسیده: «آیا این شایسته است که مردم ما در چنین فقر بالا، تورم و نرخ بیکاری زندگی کنند؟».

ترند اشاره می‌کند که بهبود استانداردهای زندگی مردم و همچنین تضمین و تحکیم حاکمیت ملی، اصول دکترین سیاسی رضایی را تشکیل می‌دهد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد