وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد که چشم جهانیان به ایران پس از انتخابات و میزان جدیت آن در روند مذاکرات دوخته شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس/a>، «ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس که در سفر دورهای خود به برخی کشورهای خاورمیانه به سر میبرد، با روزنامه فرامنطقهای «الشرق الاوسط» گفتوگویی انجام داده است.
وی در پاسخ به این سوال که ایرانیها اکنون برای انتخابات ریاست جمهوری آماده میشوند آیا شما فکر میکنید که این انتخابات بر روند مذاکرات تاثیر خواهد گذاشت، گفت: تا انتخابات ایران زمانی باقی نمانده و تنها سه هفته دیگر انجام میشود. در هفتهها و ماههای پس از انتخابات، چشمهای جهانیان به ایران به طور خاص دوخته میشود تا بعد ببینیم که آیا بعد از این انتخابات، آیا ایرانیها برای مذاکرات جدی آماده خواهند بود یا خیر؟ در مذاکرات اخیر، فضا از قبل بهتر بود. اما این مذاکرات از نظر محتوا ناکام بود. ایرانیها در نظر ما و سایر کشورها در تعامل با مذاکرات جدی نبودند. این سوال بزرگی بعد از انتخابات خواهد بود که آیا به هر حال این شیوه آنها تغییری خواهد کرد؟ من معتقدم که طی سال آینده، جهان متوجه خواهد شد که آیا ایران در این مذاکرات جدی است یا خیر؟ و این اندکی زمان میبرد.
هیگ در پاسخ به این سوال که آیا این امر یک سال طول میکشد، گفت: نه من نمیخواهم زمانبندی خاصی داشته باشم اما طی هفتهها و ماههای بعد از انتخابات این مسئله روشن میشود. بسیاری از ما معتقدیم که این امر یک امتحان بزرگ برای ایران برای مشخص شدن میزان جدیت آن در مذاکرات به شمار میرود.
ادعای حملات سایبری گسترده ایران به بخش انرژی آمریکا، تحلیل و بررسی موضوعات مهم در سفر معاون وزیر خارجه ایران به ترکیه، به خطر افتادن روابط ایران با کنیا در نتیجه جکم یک دادگاه کنیا علیه دو ایرانی و کمکهای یک شرکت بزرگ گلنکور به برنامه هستهای ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مدعی حملات سایبری ایران به بخش انرژی ایالات متحده شده است. مقامات فعلی و سابق آمریکایی مدعی شدهاند، ایران حملات سایبری خود علیه شرکتهای بخش انرژی آمریکا را تشدید کرده است.
در آخرین مورد از این حملات، هکرهای ایرانی توانستهان به نرمافزارهای کنترلی نفوذ کنند که قادر به دستکاری در خطوط لوله نفت و گاز آمریکا است. مقامات آمریکایی این مساله را بسیار نگرانکننده دانستهاند. این حملات خطرناکتر از حملات چینی برای به دست آوردن اطلاعات حساس علمی و صنعتی ارزیابی شده است. مقامات آمریکایی هشدار دادهاند که ایران به آستانه تحریک آمریکا به انتقامجویی نزدیک شده است.
روزنامه حریت ترکیه به مذاکرات عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه در سفر به ترکیه پرداخته است. بنا به نوشته حریت، دو مساله مذاکرات پیش رو در ژنو در مورد سوریه و خروج گروه پکک از ترکیه مهمترین دستور کارهای عراقچی در آنکارا و ملاقات با وزیرخارجه ترکیه هستند. حریت ضمن اشاره به اختلاف نظر جدی بین ایران و ترکیه بر سر سوریه به موضوع پکک نیز پرداخته است و نوشته عراقچی این هفته از نگرانیهای ایران در مورد این گرئه سخن گفته است و اظهار داشته، عقبنشینی پکک به شمال عراق نیازمند موافقت ایران و عراق است.
عراقچی گفته است: «وقتی قرار است جابجایی نیروها اتفاق بیفتد قطعا نیازمند موافقت دولتهای مرکزی ایران و عراق است». بنا به نوشته حریت، کارشناسان برآورد میکنند که نگرانی اصلی ایران در مورد عقبنشینی پکک از خاک ترکیه، پیوستن نیروهای آن به گروه تروریستی پژاک است.
روزنامه آفریقایی صباحی، در خبری راجع به محکومیت دو ایرانی به حبس ابد در کنیا به اتهام تلاش برای بمبگذاری، این اتفاق را تهدید کننده روابط ایران با این کشور و حضور سیاسی و اقتصادی ایران در شاخ آفریقا طی سالهای آتی دانسته است.
ریشه بحران دیپلماتیک بین دو کشور، بنا به نوشته این روزنامه یک بمبگذاری نافرجام در کنیا است که طبق حکم یک دادگاه کنیا توسط دو تبعه ایران به نامهای احمد محمد 50 ساله و سید منصور 51 ساله برنامهریزی شده بوده است. این دو نفر ماه ژوئن گذشته در بیرون یک هتل پنج ستاره متعلق به لیبیاییها در نایروبی پایتخت کنیا دستگیر شدهاند. آنها در دادگاه به مالکیت 15 کیلوگرم ماده منفجره قدرتمند RDX متهم شدند که پلیس از زیر خاک در یک زمین گلف کشف کرده است. هر دو نفر این اتهامات را رد میکنند.
و در آخر این که گاردین از نقش احتمالی شرکت گلنکور در کمک به برنامه هستهای ایران خبر داده است. روزنامه انگلیسی نوشته است که اگر رابطه این شرکت با این مساله تائید شود به معنای نقض تحریمهای بینالمللی علیه ایران است.
طبق نوشته، گاردین سازمان ملل هشدار داده است که مبادلات بین این شرکت و ایران ممکن است به معنای نقض تحریمهای بینالمللی باشد. بر اساس یک گزارش گاردین در ماه آوریل، مبادلات این شرکت با ایران و از جمله فروش اکسید آلومینیوم آن به ایران در سال گذشته به 659 میلیون دلار یا 430 میلیون یورو رسیده است.
گلنکور به وسیله میلیاردری به نام ایوان گلاسنبرگ متولد آفریقای جنوبی اداره میشود که تابعیت استرالیایی، اسرائیلی و سوئیسی هم دارد. این شرکت پذیرفته است که بخشی از آلومینیوم فروخته شده توسط این شرکت به شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) رسیده است که تامینکننده آلومینیوم برنامه هستهای ایران است. یک گزارش محرمانه سازمان ملل که به رویت رویترز رسیده است، میگوید: «در صورت تائید، چنین مبادلاتی نشاندهنده راهی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز و دور زدن تحریمها است.»
دو هفته پس از برگزاری انتخابات پاکستان در یازدهم ماه می، ایران و منطقه در انتظار سیاستهای نواز شریف است که با به دست آوردن بیشترین آرا و با کمک گروههای همراستا با خود،خواهد توانست دولت تشکیل داده و به پست نخست وزیر بازگردد.
به گزارش «تابناک»، با بازگشت نواز به قدرت، روابط پاکستان با بیشتر قدرتهای منطقهای و جهانی دچار تغییراتی خواهد شد. وی پیش از این، یک بار بین سالهای 1990 تا 1993 و بار دوم بین سالهای 1997 تا 1999 نخست وزیر پاکستان بود که در هر دو تجربه پیشین، طعم تلخ مداخله ارتش در سیاست را چشید و سال 1999 هم با کودتای ژنرال پرویز مشرف از قدرت کنار گذاشته شد تا بنا به توافق دولت مشرف و عربستان به تبعیدی ده ساله به عربستان برود، ولی هشت سال بعد و در 2007 به پاکستان بازگشت.