سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

در گفت‌وگو با الشرق‌الاوسط
هیگ: همه چشم‌ها به ایران پس از انتخابات دوخته شده است

وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد که چشم جهانیان به ایران پس از انتخابات و میزان جدیت آن در روند مذاکرات دوخته شده است.

خبرگزاری فارس: هیگ: همه چشم‌ها به ایران پس از انتخابات دوخته شده است

به گزارش خبرگزاری فارس، «ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس که در سفر دوره‌ای خود به برخی کشورهای خاورمیانه به سر می‌برد، با روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط» گفت‌وگویی انجام داده است.

 وی در پاسخ به این سوال که ایرانی‌ها اکنون برای انتخابات ریاست جمهوری آماده می‌شوند آیا شما فکر می‌کنید که این انتخابات بر روند مذاکرات تاثیر خواهد گذاشت، گفت: تا انتخابات ایران زمانی باقی نمانده و تنها سه هفته دیگر انجام می‌شود. در هفته‌ها و ماه‌های پس از انتخابات، چشمهای جهانیان به ایران به طور خاص دوخته می‌شود تا بعد ببینیم که آیا بعد از این انتخابات، آیا ایرانی‌ها برای مذاکرات جدی آماده خواهند بود یا خیر؟ در مذاکرات اخیر، فضا از قبل بهتر بود. اما این مذاکرات از نظر محتوا ناکام بود. ایرانی‌ها در نظر ما و سایر کشورها در تعامل با مذاکرات جدی نبودند. این سوال بزرگی بعد از انتخابات خواهد بود که آیا به هر حال این شیوه آنها تغییری خواهد کرد؟ من معتقدم که طی سال آینده، جهان متوجه خواهد شد که آیا ایران در این مذاکرات جدی است یا خیر؟ و این اندکی زمان می‌برد.

هیگ در پاسخ به این سوال که آیا این امر یک سال طول می‌کشد، گفت: نه من نمی‌خواهم زمانبندی خاصی داشته باشم اما طی هفته‌ها و ماه‌های بعد از انتخابات این مسئله روشن می‌شود. بسیاری از ما معتقدیم که این امر یک امتحان بزرگ برای ایران برای مشخص شدن میزان جدیت آن در مذاکرات به شمار می‌رود.

 

 

کشورهای خارجی حامی مخالفان دولت سوریه که نام گروه «دوستان سوریه» را برای خود برگزیده اند، در شرایطی طی روزهای گذشته در پایتخت اردن به مذاکره نشستند که در عرصه میدانی سوریه، تحولات مهمی رخ داده است. گزارش ها حاکی از آن است که این بار این کشورها به طور مستقیم تری ایران و حزب الله را هدف اتهام زنی های خود قرار داده اند.
کد خبر: ۳۲۱۲۷۵
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۲
موضع‌گیری شدید «دوستان سوریه» علیه ایران و حزب‌الله
کشورهای خارجی حامی مخالفان دولت سوریه که نام گروه «دوستان سوریه» را برای خود برگزیده اند، در شرایطی طی روزهای گذشته در پایتخت اردن به مذاکره نشستند که در عرصه میدانی سوریه، تحولات مهمی رخ داده است. گزارش ها حاکی از آن است که این بار این کشورها به طور مستقیم تری ایران و حزب الله را هدف اتهام زنی های خود قرار داده اند.

به گزارش «تابناک»، در حالی که طی روزهای اخیر، ارتش سوریه در منطقه راهبردی «قصیر» در حال پیشروی بوده، کشورهای عضو گروه موسوم به «دوستان سوریه» در اردن گرد هم آمدند تا به بازنگری در راهبردهای خود در قبال حمایت از مخالفان این کشور بپردازند.

اما جالب توجه ترین نکته ای که در این کنفرانس نمود پیدا کرد این بود که کشورهای خارجی که طی دو سال اخیر با ابزارهای مختلف و به گونه ای آشکار به مداخله در سوریه و حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه های مخالف سوری پرداخته اند، ضمن طرح این ادعا که ایران و حزب الله در درگیری های سوریه حضور مستقیم دارند، خواستار خاتمه یافتن این حضور شدند.

به نوشته «گاردین»، کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس از ایران و حزب الله خواستند «رزمندگان خود را فوراً از سوریه خارج کنند» و با ادعای اینکه ایران و حزب الله در سوریه حضور مستقیم نظامی دارند، این امر را تهدیدی برای ثبات منطقه دانستند.

در بیانیه پایانی این کنفرانس، عنوان شد که کشورهای عضو گروه «دوستان سوریه» تا زمان برگزاری کنفرانس بین المللی حل بحران سوریه، حمایت از مخالفان این کشور را بیش از پیش افزایش داده و هر اقدام ضروری دیگری را نیز در این زمینه به انجام خواهند رساند.

در همین حال و در شرایطی که طی روزهای اخیر، ارتش سوریه پیشرفت های مهمی در شهر راهبردی «القصیر» در استان «حمص» داشته، گروه موسوم به ائتلاف مخالفان سوریه از شورشیان مسلح در سراسر سوریه خواست برای مبارزه با نیروهای دولتی به این شهر بروند. رئیس این ائتلاف از شورشیان خارج از سوریه نیز خواست با رفتن به این منطقه، وارد مبارزه شوند.

علاوه بر این، به نظر می رسد این تحولات به شدت اسباب نگرانی کشورهای غربی حامی مخالفان را نیز فراهم کرده؛ زیرا بر اساس گزارش گاردین، آمریکا که تاکنون خود را مخالف مسلح کردن شورشیان سوری نشان می داد، در حال رایزنی با دیگر کشورهای عضو گروه دوستان سوریه است تا آن ها را متقاعد کند از اصلاحیه پیشنهادی انگلیس در تحریم تسلیحاتی مخالفان سوری و افزایش فشار بر دولت اسد حمایت کنند.

البته این موضوعی است که به شدت از سوی گروه های شورشی سوری نیز دنبال می شود؛ زیرا «سلیم ادریس»، فرمانده «شورای عالی نظامی» شورشیان در نامه ای به جان کری، وزیر خارجه آمریکا اظهار داشته مخالفین مسلح سوری تنها در صورتی در کنفرانس صلح ژنو شرکت می کنند که ابتدا ایالات متحده با ارسال سلاح برای آن ها موافقت کرده و برایشان به صورت مستقیم تسلیحات فراهم کند.

در این نامه که نشریه «فارن پالیسی» آن را افشا کرده، آمده: «برای اینکه مذاکرات دارای محتوا باشد، ما باید به یک توازن راهبردی دست پیدا کنیم و بدون آن، رژیم خود را آنچنان قدرتمند می بیند که خواسته های خود را دیکته کند...».

اما آنچه از مجموع این تحولات و موضع گیری ها برمی آید این است که وقایع اخیر در شهر القصیر و پیشروی های ارتش سوریه در این منطقه که برای شورشیان به نوعی غیرمنتظره بود، توازن راهبردی را به ضرر گروه های شورشی تغییر داده و این گروه ها و متحدان خارجیشان را به شدت به تکاپو واداشته است.

به این ترتیب، کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در حال حاضر در تنگنایی اساسی در قبال سوریه قرار گرفته اند؛ زیرا از یک سو، بر اساس توافق جان کری با همتای روس خود، هر دو کشور حمایت خود را از برگزاری کنفرانس صلحی با حضور همه طرف های درگیر در سوریه ابراز کردند و از سوی دیگر، در صورتی که آمریکا بخواهد به خواسته های مخالفان تن دهد، عملاً کنفرانس صلحی در کار نخواهد بود.

این در حالی است که آمریکا نسبت به موفقیت نهایی نیروهای شورشی مطمئن نبوده و نسبت به چشم انداز مداخله مستقیم نظامی نیز ملاحظات اساسی دارد.

بر این اساس، سناریویی که می توان در آینده نزدیک انتظار آن را داشت، این است که کشورهای غربی برای حفظ حداقلی از توازن نیروها در عرصه میدانی سوریه، کمک های خود را به گروه های شورشی افزایش دهند؛ اما از سوی دیگر و باز هم برای حفظ این توازن که طی روزهای اخیر به ضرر شورشیان در حال بر هم خوردن است، تلاش خود را برای برگزاری هر چه سریعتر کنفرانس صلح در ژنو انجام دهند.
 
کیوسک بین‌المللی «تابناک»
ادعای حملات سایبری گسترده ایران به بخش انرژی آمریکا، تحلیل و بررسی موضوعات مهم در سفر معاون وزیر خارجه ایران به ترکیه، به خطر افتادن روابط ایران با کنیا در نتیجه جکم یک دادگاه کنیا علیه دو ایرانی و کمک‌های یک شرکت بزرگ گلنکور به برنامه هسته‌ای ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۳۲۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۷
آمریکا به آستانه انتقام‌جویی سایبری از ایران رسیده است

ادعای حملات سایبری گسترده ایران به بخش انرژی آمریکا، تحلیل و بررسی موضوعات مهم در سفر معاون وزیر خارجه ایران به ترکیه، به خطر افتادن روابط ایران با کنیا در نتیجه جکم یک دادگاه کنیا علیه دو ایرانی و کمک‌های یک شرکت بزرگ گلنکور به برنامه هسته‌ای ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

آمریکا به آستانه انتقام‌جویی سایبری از ایران رسیده است

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی وال‌ استریت ژورنال مدعی حملات سایبری ایران به بخش انرژی ایالات متحده شده است. مقامات فعلی و سابق آمریکایی مدعی شده‌اند، ایران حملات سایبری خود علیه شرکت‌های بخش انرژی آمریکا را تشدید کرده است.

در آخرین مورد از این حملات، هکرهای ایرانی توانسته‌ان به نرم‌افزارهای کنترلی نفوذ کنند که قادر به دستکاری در خطوط لوله نفت و گاز آمریکا است. مقامات آمریکایی این مساله را بسیار نگران‌کننده دانسته‌اند. این حملات خطرناک‌تر از حملات چینی برای به دست آوردن اطلاعات حساس علمی و صنعتی ارزیابی شده است. مقامات آمریکایی هشدار داده‌اند که ایران به آستانه تحریک آمریکا به انتقام‌جویی نزدیک شده است.

آمریکا به آستانه انتقام‌جویی سایبری از ایران رسیده است

روزنامه حریت ترکیه به مذاکرات عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه در سفر به ترکیه پرداخته است. بنا به نوشته حریت، دو مساله مذاکرات پیش رو در ژنو در مورد سوریه و خروج گروه پ‌ک‌ک از ترکیه مهمترین دستور کارهای عراقچی در آنکارا و ملاقات با وزیرخارجه ترکیه هستند. حریت ضمن اشاره به اختلاف نظر جدی بین ایران و ترکیه بر سر سوریه به موضوع پ‌ک‌ک نیز پرداخته است و نوشته عراقچی این هفته از نگرانی‌های ایران در مورد این گرئه سخن گفته است و اظهار داشته، عقب‌نشینی پ‌ک‌ک به شمال عراق نیازمند موافقت ایران و عراق است.

عراقچی گفته است: «وقتی قرار است جابجایی نیروها اتفاق بیفتد قطعا نیازمند موافقت دولتهای مرکزی ایران و عراق است». بنا به نوشته حریت، کارشناسان برآورد می‌کنند که نگرانی اصلی ایران در مورد عقب‌نشینی پ‌ک‌ک از خاک ترکیه، پیوستن نیروهای آن به گروه تروریستی پژاک است.

آمریکا به آستانه انتقام‌جویی سایبری از ایران رسیده است

روزنامه آفریقایی صباحی، در خبری راجع به محکومیت دو ایرانی به حبس ابد در کنیا به اتهام تلاش برای بمب‌گذاری، این اتفاق را تهدید کننده روابط ایران با این کشور و حضور سیاسی و اقتصادی ایران در شاخ آفریقا طی سالهای آتی دانسته است.

ریشه بحران دیپلماتیک بین دو کشور، بنا به نوشته این روزنامه یک بمب‌گذاری نافرجام در کنیا است که طبق حکم یک دادگاه کنیا توسط دو تبعه ایران به نام‌های احمد محمد 50 ساله و سید منصور 51 ساله برنامه‌ریزی شده بوده است. این دو نفر ماه ژوئن گذشته در بیرون یک هتل پنج ستاره متعلق به لیبیایی‌ها در نایروبی پایتخت کنیا دستگیر شده‌اند. آنها در دادگاه به مالکیت 15 کیلوگرم ماده منفجره قدرتمند RDX متهم شدند که پلیس از زیر خاک در یک زمین گلف کشف کرده است. هر دو نفر این اتهامات را رد می‌کنند.

آمریکا ایران را به انتقام‌جویی سایبری تهدید می‌کند

و در آخر این که گاردین از نقش احتمالی شرکت گلنکور در کمک به برنامه هسته‌ای ایران خبر داده است. روزنامه انگلیسی نوشته است که اگر رابطه این شرکت با این مساله تائید شود به معنای نقض تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است.

طبق نوشته، گاردین سازمان ملل هشدار داده است که مبادلات بین این شرکت و ایران ممکن است به معنای نقض تحریم‌های بین‌المللی باشد. بر اساس یک گزارش گاردین در ماه آوریل، مبادلات این شرکت با ایران و از جمله فروش اکسید آلومینیوم آن به ایران در سال گذشته به 659 میلیون دلار یا 430 میلیون یورو رسیده است.

گلنکور به وسیله میلیاردری به نام ایوان گلاسنبرگ متولد آفریقای جنوبی اداره می‌شود که تابعیت استرالیایی، اسرائیلی و سوئیسی هم دارد. این شرکت پذیرفته است که بخشی از آلومینیوم فروخته شده توسط این شرکت به شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) رسیده است که تامین‌کننده آلومینیوم برنامه هسته‌ای ایران است. یک گزارش محرمانه سازمان ملل که به رویت رویترز رسیده است، می‌گوید: «در صورت تائید، چنین مبادلاتی نشان‌دهنده راهی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز و دور زدن تحریم‌ها است.»

نواز شریف شصت و چهار ساله پس از سال‌ها باز به نخست وزیری پاکستان خواهد رسید. او پس از کودتای مشرف در سال 1999، هشت سالی را در عربستان زندگی کرده است. نخستین تأثیر جدی حضور دوست عربستانی‌ها در جایگاه نخست وزیری پاکستان، چانه‌زنی احتمالی نواز در خرید گاز از ایران خواهد بود.
کد خبر: ۳۲۱۵۱۹
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۲
صدای عربستان از شرق ایران به گوش خواهد رسید؟

دو هفته پس از برگزاری انتخابات پاکستان در یازدهم ماه می، ایران و منطقه در انتظار سیاست‌های نواز شریف است که با به دست آوردن بیشترین آرا و با کمک گروه‌های همراستا با خود،خواهد توانست دولت تشکیل داده و به پست نخست وزیر باز‌گردد.

به گزارش «تابناک»، با بازگشت نواز به قدرت، روابط پاکستان با بیشتر قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی دچار تغییراتی خواهد شد. وی پیش از این، یک بار بین سال‌های 1990 تا 1993 و بار دوم بین سال‌های 1997 تا 1999 نخست وزیر پاکستان بود که در هر دو تجربه پیشین، طعم تلخ مداخله ارتش در سیاست را چشید و سال 1999 هم با کودتای ژنرال پرویز مشرف از قدرت کنار گذاشته شد تا بنا به توافق دولت مشرف و عربستان به تبعیدی ده ساله به عربستان برود، ولی هشت سال بعد و در 2007 به پاکستان بازگشت.

اکنون و شش سال پس از بازگشت به پاکستان، وی به قدرت بازخواهد گشت. او پایگاهی اجتماعی و عقیدتی دارد که حزبش را در روزهای انتخابات از معدود احزاب مصون از اقدامات تروریستی ساخت و توانست با شعارهایی خاص، کمتر از نیمی از کرسی‌های پارلمان را به دست آورد.

یکی از وعده‌های نواز شریف در انتخابات که به پیروزی او کمک کرد، وعده توقف همکاری با ایالات متحده در «مبارزه با تروریسم» است. نواز شریف حتی در مبارزات انتخاباتی خود هم از محکوم کردن طالبان پاکستان خودداری ‌و از به کار بردن نام تروریسم برای آن پرهیز کرد و البته در مقابل توانست بدون تهدید همین «جنگ‌طلبان» به تبلیغات انتخاباتی خود بپردازد.

آمریکا و پاکستان  نیازهای متقابل و در عین حال اختلافاتی دارند که باعث می‌شود، نه خیلی از هم دور ‌و نه بتوانند بیش از اندازه به یکدیگر نزدیک شوند. آزمایش هسته‌ای پاکستان در دور دوم نخست‌وزیری شریف صورت گرفت که مخالفت چندان شدیدی از جانب آمریکا احساس نمی‌کرد، ولی اکنون شریف نمی‌تواند نقض حاکمیت ملی پاکستان به وسیله پهپادهای آمریکایی را به آسانی تحمل کند.

تبریک سریع پیروزی شریف از سوی مقامات ایران و هند، نشان می‌دهد که این دو کشور خواهان روابط بهتری با پاکستان هستند. هر چند گذر زمان و تغییر نگاه‌ها ممکن است نواز شریف را تغییر داده باشد، ‌می‌توان از سوابق شریف نگرانی‌ها داشت.

در دوره دوم نخست وزیری نواز شریف، هند و پاکستان در مرزهای خود و در منطقه کارگیل وارد جنگ شدند؛ هر چند نواز شریف و برخی از سیاست‌مداران پاکستانی مدعی هستند که وی از طرح‌ریزی حمله به هند بی‌خبر بوده و نقشه را پرویز مشرف و سه ژنرال ارشد خود ترسیم کرده و به هند حمله‌ور شدند.

روابط ایران و پاکستان به ویژه در دوره حکومت نواز شریف با دو کشور دیگر گره خورده است؛ یکی افغانستان که همسایه مشترک ایران و پاکستان است و دیگری عربستان رقیب منطقه‌ای ایران که نواز شریف به آن نزدیک‌تر از ایران است.

دوره‌های پیشین حکومت نواز شریف در پاکستان، با حمایت جدی این کشور از طالبان پاکستان همراه بود. در آن دوران افغانستان به صحنه تقابل پاکستان با ایران تبدیل شد که شهادت دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف بیش از این که کار طالبان باشد، کار پاکستانی‌ها تلقی شد.

مشکلات فراوان اقتصادی پاکستان و اشتراک نظر فردی مثل نواز شریف در مسائل مذهبی با عربستان و طالبان، راه را برای پول بخشیدن‌های عربستان باز خواهد کرد.

روزنامه داون پاکستان گزارش داده است ‌با روشن شدن چشم‌انداز یک دولت مورد علاقه عربستان در پاکستان، این کشور تصمیم گرفته است، پانزده میلیارد دلار سوخت را با شرایط مناسب در اختیار پاکستان قرار دهد که بخش انرژی آن با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. لطف مشابهی در سال 1998 و پس از آزمایش هسته‌ای پاکستان شامل حال این کشور شده بود.

در فاصله سال‌های 1998 تا 2002، پاکستان 3.5 میلیارد دلار نفت از عربستان سعودی با شرایط پرداخت مناسب دریافت کرد که بعدا هم بخش زیادی از آن به شکل بلاعوض درآمد. اکنون هم پاکستان انتظار دارد در سه سال آینده، روزانه صد هزار بشکه نفت خام و پانزده هزار تن نفت کوره با شرایط بازپرداخت آسان از عربستان دریافت کند که ارزش آن بین دوازده تا پانزده میلیارد دلار خواهد بود. این در حالی است که کل نیاز پاکستان به نفت، چهارصد هزار بشکه در روز به همراه سی هزار تن نفت کوره است.

درخواست پاکستانی‌ها به سرعت و از طریق شورای مشترک وزارتی به اطلاع عربستان رسیده است، حال آن که در دوران حکومت یوسف رضا گیلانی درخواست پاکستانی‌ها به علت روابط بهتر وی با ایران و امارات متحده عربی و نیز تعطیل کردن شکارگاه‌های شاهزادگان عربستانی در پاکستان با برخورد سرد عربستانی‌ها مواجه شده بود.

گفته شده ‌که این کمک عربستانی‌ها، دست پاکستان را برای چانه‌زنی بر سر قیمت گاز وارداتی از ایران باز خواهد کرد. بر پایه قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان هر یک از طرفین می‌تواند یک سال پیش از جریان یافتن گاز در خط لوله بین دو کشور را ـ که قرار است در سال 2014 عملی شود ـ مطرح کند. هر چند قراردادهای حقوقی بین دو طرف، راه را بر کناره‌گیری پاکستانی‌ها از ادامه کار واردات گاز از ایران بسته، ولی اکنون امکان چانه‌زنی فراهم شده است.
 
کد خبر: ۳۲۱۳۲۴
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۰
گروه‌های مسلح در سوریه موسوم به "ارتش آزاد" محموله سلاح جدیدی به وزن 35 تن از عربستان دریافت کرده اند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" تأکید کرد، مبدأ این محموله 35 تنی عربستان بوده است.

این روزنامه به نقل از "سلیم ادریس" از سرکردگان شورای نظامی "ارتش آزاد" که در پایتخت اردن مستقر است، نوشت که حضور وی در نشست ژنو 2 به دریافت سلاح‌‌های پیشرفته ضد تانک و ضد هواپیما بستگی دارد.

واشنگتن پست خاطرنشان کرد: ادریس از آمریکا خواسته است از ماه آینده هر هفته 700 تن سلاح و مهمات در اختیار وی قرار دهد.

ادریس در نامه ای به "جان کری" وزیر خارجه آمریکا نوشته است که قبل از ورود به مذاکرات باید در مقابل نظام سوریه به "توازن نظامی و راهبردی" دست یافت.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی است که "رابرت فورد" سفیر سابق آمیرکا در دمشق دو هفته قبل در سفری به مرزهای ترکیه با سوریه به مخالفان سوریه یک محموله سلاح تحویل داد. مسؤولان آمریکایی مدعی هستند این سلاح ها "غیر کشنده" است.

نیروهای ارتش سوریه در هفته گذشته شکست های سنگینی را به گروه های مسلح و تروریستی وارد کرده اند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد